- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
válasz AssAssynn #8126 üzenetére
Mondjuk most agyalok, hogy befizessem-e az összeget, vagy se.
A gondom az, hogy ha befizetem, akkor utána szinte biztos, hogy nem foglalkoznak majd velem, hanem valami üres szöveggel leráznak majd, és az is biztos, hogy a fel nem használt rezsicsökkentésben érintett MJ értékeket nem fogják nekem átvinni aug1 utánra.
Viszont, ha meg nem fizetem be, akkor is elhúzhatják az ügyet és végül megbüntetnek díj nem fizetés miatt. Mindenképpen kitudják hozni, hogy megszívassanak engem.
Nincs valakinek tapasztalata, hogy ha nem fizetsz számlát, akkor mennyi időn belül lesz baj belőle és milyen "kamatot" tesznek rá?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz AssAssynn #8090 üzenetére
Figyeljetek, marhára el van cseszve az MVM számlázára! Nézzetek nagyon utána, nehogy más is így járjon. Írtam korábban, hogy hirtelen beugrott egy nagy számla nekem. Most utána jártam, előszedtem minden számlát, excel-t készítettem, betelefonáltam, és ez jött, amit alul a képen láthattok. A lényeg az, hogy valójában még el sem fogyott az állam által garantált 63.645MJ rezsicsökkentett érték, de ők a rendszerben "úgy látják", hogy elfogyott, ami énszerintem egy informatikai rendszerhibának köszönhető. Az elszámolás körül ugyanis valamiért nem a szokásos rezsicsökkentett MJ értéket vonták le (adták hozzá az összeshez) arra a hónapra, hanem 3x annyit, annak dacára, hogy én az elszámoláskor egy tonna pénzt visszakaptam!
Nézzétek rá ti is, és adogassátok össze az értékeket. Telefonon ügyintéző nem tud segíteni, csak mantrákat ismételget, meg elkezd olyanokat magyarázni, aminek nincs köze a témához (próbál szellemi főlényt mutatni), de a kérdésekre nem tud válaszolni. Azt mondja írjak nekik, de gondolom az majd ezer évig húzódik, és a pénz meg sosem jön vissza. Most a nagy összegű számlát gondolom jobban teszem, ha befizetem, mert különben csak engem büntetnek majd meg.
Alább a kép.
Amit az ügyintéző a gépben lát, az ugye az, hogy aug.1.-től, aug.1.-ig, ameddig a rezsicsökkentés "éve" szól, hogy adódnak egymáshoz a MJ értékek (ennek kell kiadnia a 63e Mj-t), és látszik, hogy bár szépen egyenletesen emelkedik, mégis az elszámolás körül kiugrik az érték. És igen, én magamnak nem írtam a 02.21-03.21-ig tartó időszakhoz értéket, mivel az elszámoló számla egy nagy katyvasz, ahol annyi szerepel csak, hogy 01.01.-03.21.-ig hány köbméter és MJ fogyott, de ott nincs részletezve jobban, hogy abból mi-micsoda. De tekintve, hogy átalányt fizetek, és ha ott is a szokásos 5405 MJ-al számolok, akkor a végén is még csak 56 482 MJ-nak kellene lennie, a 63e helyett.
Lehet túl bonyolult és tömény ez így most egyszerre, de a lényeg, hogy mindenki nézzen utána, mert valami hiba folytán a rendszer nem adja meg a jogosan járó rezsicsökkentett értékeket!"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
emre
veterán
Az egyenletes részszámlázásnak a nevéből adódóan az egyenletesség lenne a lényege.
Szerintem meg az éves leolvasás után az egyenletes számlázás helyett jelleggörbe alapján számoltak.
Érdemes lenne ránézni mi van beállítva."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
NoOne1976
őstag
Nem, nem csesztek el semmit. Az éves leolvasás és a kedvezményes időszak miatti különbség okozza. 2022. augusztus 1-től a leolvasás időpontjáig érvényesítették a kedvezményes mennyiséget a beállított profilod alapján. Viszont a teljes mennyiség 07.31-ig lett meghatározva (mert egy évre járt). Ha fentmaradt pl. 20m3 a kedvezményes mennyiségből, ezt veszik/vették figyelembe a 07 31-ig levő időszakra. A havi kiszámlázott mennyiség vélhetően több, így az piaci áron ment. Ezt majd visszakapod mikor jön az éves elszámolás 2024-ben.
A megoldás: Leveteted a gavi mennyiséget annyi m3-re, ami még jár kedvezményesen, majd visszaállittatod, ahova szeretnéd, mivel 08.01-el újra indult a kedvezményes év.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest