- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PSti: Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- sh4d0w: Az Oracle hack
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
-
amargo
addikt
Van általánynál is jelleggörbe (én is abban vagyok vagy lemaradtam valamiről?) úgy hívják, hogy hőmérsékletfüggő elszámolás: [link]
szerk:
"A hőmérsékletfüggő részszámlázás előnye, hogy Önnek nem kell minden hónap megadott napjain diktálna, mégis a hőmérsékletnek és a fogyasztási jelleggörbének megfelelő részszámlát kap." -
Klímás verzióval nincs tapasztalatom, de a radiátoros fűtésnél "van".
Normál életvitelre beállított hőmérsékleti görbéje kb. így néz ki a termosztát beállítása:
00:00 - 05:40 : 18 ˚C
05:40 - 07:20 : 20.5 ˚C
07:20 - 12:20 : 18 ˚C
12:20 - 14:20 : 19.5 ˚C
14:20 - 23:00 : 20.5 ˚C
23:00 - 00:00 : 18 ˚C
Ezzel a beállítással jellemzően a nyári időszakra már 0 Ft-os volt a gázszámla.
Ami miatt ezt leírtam, az asz, hogy ezt követte egy home-office & online oktatási időszak, és hát ott nem lehetett visszavenni a nappali hőmérsékletet (logikusan), és az elszámolás +104kHUF volt...
Tehát egy bizonyos szintentartás optimálissá teheti a ráfordított energiafelhasználást.
Azt nem tudom, hogy jól csináltam-e, de talán termosztát kézikönyvében, vagy a kazán kézikönyvében találtam ilyen javaslatot, és azt követtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ez az iOS 19 várható rendszerkövetelménye
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- Spórolós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Opel topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Fedezd fel az új dimenziót a Sapphire RX 7800XT-vel!Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest