- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Mivel ha mindenki adja akkor veszik át. Összesen 3 vízmű társulás jelezte az átadási szándékát a miénk az el utasítottak közt volt.
pjen:
Igen az atfolyast csökkentek de évvel a viznyomast is csökken vagyis a mennyiseg. Érzem a testemen amikor 50%-ra keveszem csak simogat.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
Te írtad neki, hogy ha a főbérlő tavaly 120, mostantól pedig 260 ft-ot kér el a gáz köbméteréért, akkor az átverés, mert tavaly 106 ft volt egy köbm gáz.
A gáz annyi, de a fogyasztónak azon felül is kell fizetni az egyéb költségeket
Terelsz, mellébeszélsz, egyszerűbb lenne ha belátnád, hogy tévedtél, amikor azt írtad, hogy átverték a gázszámlával!
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
Látom nem akarod érteni, ezért közelítsünk más irányból.
Tehát akkor az albérletben lakó kérdező mondhatja azt, hogy nem fizeti ki csak a gáz árát, a számlán lévő többi összeget nyelje ba a bérbeadó?
Ha neked ilyet mondana az albérlőd, akkor meddig maradhatna albérlő?
-
veterán
A #4997 sz hsz-emben ott van két gázszámlám (rezsicsökkentett árat fizetek, tehát nem versenypiacit).
Az egyik 2689 Ft 14 köbméterre, a másik 2459 Ft szintén 14 köbméterre.
Mivel az én számításom szerinted hibás, ezért kérlek, hogy számold ki te az egy köbméterre eső Ft összeget
-
bododani
senior tag
-
Calogero
addikt
Nekem decemberben van az elszámoló számlám. (éves leolvasás), de szeptemberben simán engedte átállítani diktálósról átalányra, valamint engedte a részszámla beállítását. Októberben már nem is kért diktálást tőlem a rendszer.
Augusztusban is próbáltam, akkor még nem engedte jött az a szöveg amit beírtál.
-
veterán
-
Köszi, az nálam december 16 és január 16 között van azt hiszem. Amúgy gondolkoztam israjta, hogy nekem jó ez a bediktálós. Több okból is:
1. Mivel a lakás szigetelt rendesen, így beleférek gyönyörűen a jelleggörbébe
2. Vegyesre van állítva, mert a számlám alapján a sütés-főzés rendes fogyasztás alapján lett kiszámlázva megint, szóval nem 7x áron
3. Arra számítok, hogy nyáron át kell állni teljesen elektromos fűtésre a következő télre, ha nem lesz gáz... meg értem én, hogy kevesebb a számla átalánynál télen, de így meg nyáron 1-2 m3 fogy el sütés által. Volt olyan hónap idén (is), hogy csak a készenléti díjat kellett kifizetnem. A kemény 973 Ft-ot Telefonon az MVM-et nem tudtam elérni, de a profilozás alapján meg a számlák alapján nekem úgy tűnik, hogy jól van beállítva, és vegyesre.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
tobias40
veterán
OK,de én nem akarok most új gázbojlert venni,a vilanybojlerem meg adott mert megvan.
A villany bojler ennyire rossz megoldás lenne nappali árammal ha a gazdasági oldalát nézem?
A mostani gázvíz melegítőn elég körülményes a megfelelő hőmérsékletet beállítani de most a fő kérdés hogy anyagilag hogyan járunk jobban.
Amúgy eléggé sokallom ezt a napi 1 köbméter gázfogyasztást főleg mivel ketten használjuk csak és nem engedjük teli a fürdőkádat... -
tobias40
veterán
A gázmelegítő miért kényelmes?
Nehezen lehet beálítani a vízhőmérsékletet és sokkal később van melegvíz a távolabbi csapoknál mint a villany bojlernél.
Érdemes átállnom diktálásra vagy maradjak átalányban??Fűtésen már nem nagyon tudunk spórolni mert 20 fokot szoktuk tartani és ezen már nem akarok csökkenteni!
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Ez technikailag (fizikailag) igaz, csakhogy a célhoz képest elhanyagolható a láng hőmennyisége: próbálj fűteni egy szobát egyetlen gyertyával, lehűteni a forró levest egyetlen csepp vízzel, pohár forró teát csinálni hidegvízből egy csepp forró vízzel stb. Az őrlángnál maradva: az elégett oxigént pótolni kell szellőztetéssel... Tehát az az évi 50-100-200 m3 gáz (3-4 konvektorral) az őrlánggal mindenképp veszteség. Vesd össze: 50 m3 gázzal átfolyós kondenz kazánnal 10 hónapig hmv-zik egy ötfős nagycsalád...
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Mondjuk valóban: a gáztűzhely csatlakozását is csak úgy volt szabad kialakítani, h magán a csövön ne legyen elzárószelep, és így persze a műszaki átvételnél már bekötve kellett legyen a tűzhely, tehát helyből ismert volt a szolgáltató felé, h nem csak a kazán fogja használni.
-
leslieke
Jómunkásember
7 éve fogyasztunk télen nyáron, mert a HMV gázzal készül. Ennek ellenére fűtési profilban voltunk.
Ennyit arról, hogy látják, csak épp magasról lesz@rták, mert eddig lényegtelen volt, de ha nem kéri az ember, akkor továbbra is marad a hibás profilban.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
bigdady
nagyúr
30m2 alatti lakás 2022-ben amelyben
“tegyék lehetővé a pihenést (az alvást) és az otthoni tevékenységek folytatását, a főzést, mosogatást és az étkezést, a tisztálkodást, a mosást, az illemhely-használatot, az életvitelhez szükséges anyagok és tárgyak tárolását (élelmiszer-tárolás, hűtőszekrény elhelyezési lehetősége, mosás céljára szolgáló berendezés, ruhanemű, lakáskarbantartás eszközeinek, egyéb szerszámoknak és sporteszközöknek az elhelyezése”?
Azért ez se kutya… (de nem tart semmiből betenni egy régi mosógépet)[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Jahh mer az a fogyhely Démász területén van. Démász az építéskori szabványokat nézi....
Ellenben az EON a mostani szabványokat, az meg műanyag dobozokat űr elő. Egyébként a belső stabályzatot kell tanulmányozni, abba benne van feketén, fehéren....HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
koko52
nagyúr
Nekem az eon nem vette át anno. 3x12 amperem volt, azt vitettem fel 3x25-re. A villanyherélő plombát bontott, kicserélte majd jött az eonos plombázni és jegyzőkönyvbe leírta hogy szabálytalan. Szekrény csere, szekrényen kívüli 3 fázis (méretlen) és onnan megy be az órához. Így már átvették. Nem tudom, hogy amper függő-e de szívtam vele.
Most azzal kezdett a másik háznál, hogy fadoboz kuka és szabványos házat kell vennem."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Z.É.T.
őstag
https://kormany.hu/agrarminiszterium/tuzifaprogram2
Szerk.: lassú voltam, de ez a hivatalos, link alatt a helyszínek is
[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
Ez eddig jó is volt, különösebb tét nélkül, de amikor már 750 Ft egy köbméter, ott praktikusabb a tényleges fogyasztás alapján fizetni.
Dorian: ha beleférsz a keretbe persze igen, de ahhoz alapkövetelmény lett volna, h augusztus 1-el mindenhol megtörténjen a leolvasás, ami érthetően képtelenség.
Egy éves keretből kilógó átlagos hazai polgárnak viszont kevésbé fájó, ha jut kedvezményes árazás még februárra is, mintsem hogy addigra már mindent piaci áron kelljen fizetnie, mert képtelen előre félretenni annyit. -
Degeczi
nagyúr
A mai, brutális infláció mellett szerintem nem logikus egyetlen fillért sem fölöslegesen megelőlegezni a szolgáltatónak - márpedig mivel nem tudod előre a téli hideg mértékét, a fogyasztásodat sem tudod előre pontosra belőni, így vagy utólag kell ráfizetni, vagy előlegezel nekik a fölésaccolással (pláne a fölvázolt helyzetben, amikor kilógsz az éves keretből, tehát fizetsz piaci árat is)
Ha biztosan belefér vki az éves keretbe, a diktálás mellett nagyon is praktikus a vegyes jellegörbe, mert az a minimális plusz amivel nyáron esetleg kilóg, még mindig alacsonyabb egy fölésaccolt átalány megelőlegezett plusz értékénél.
-
Degeczi
nagyúr
De bizony az a vegyes profil, nézz utána, rengeteg helyen szó van róla (itt pl. szolgáltatási feltételeket is linkeltem a múlt héten). Eleve így értelemszerű már a neve alapján is, hiszen a vegyes profilban (fűtés+HMV, főzés) van nyáron is valamennyi fogyasztás, míg a fűtésiben ilyenkor semmi, a csak HMV,főzés felhasználás pedig egész évben nagyjából egyenletes lenne - tehát másra nem is vonatkozhat ilyen eloszlás.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Mi nem érthető ezen? Akinél most az általad berakott (már a vegyes profilra vonatkozó) diagram lenne érvényben, az augusztusban kedvezményes áron kapna 15 m3-t. De nem ez a helyzet, a fűtési profil augusztusra semmilyen fogyasztást nem tartalmaz (hiszen miért fűtene augusztusban bárki is?), ezért minden fogyasztást piaci áron számolnak annak, aki ebben van. Akár csak 4 m3-t is.
Szerk: olvasd el, mit írtál a hozzászólásodban, valóban utána lehet folytatni. "nem vegyes profilban vagy, emiatt nálad így oszlik el" - és erre berakod a vegyes profil eloszlását.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Nyilván azért szeretne ellenőrizni, mert bűncselekményt gyanít (szabálytalan vételezést). Most komolyan gyerekek, ne legyetek már ennyire trollok. Soha senki sem bukna le, ha a dolgok úgy működnének, ahogy gondoljátok. Miközben látjuk, hogy Lagzi Lajcsit még le is sittelték emiatt.
-
veterán
Díjtartozása nem volt, ez benne volt a jegyzőkönyvben, többszöri megkeresésről nem volt szó, csak arról, hogy erőszakkal akadályozta a szolgáltató képviselőit a munkavégzésben.
Ennyi! Az EON két embere aláírta a jegyzőkönyvet, a szomszéd persze nem, de innentől a két tanús bizonyítás minden bíróság előtt megáll
Szóval jobb nem ujjat húzni velük, ha rossz napjuk van, mert csupa olyan emberrel találkoztak, akiknek jogai vannak, akkor keményen keresztbe tudnak neked tenni
-
veterán
Szomszédságban ennél sokkal-sokkal egyszerűbben jártak el
Mikor a szomszéd nem engedte be őket, hanem emberkedett velük, még az órához sem akarta odaengedni az áramszolgáltató dolgozóit (mert neki jogai vannak), akkor másnap jött a daruskocsi, lekötötték a vezetékét az utcában lévő vezetékről.
Második nap már nem emberkedett a szolgáltatóval, hanem szépen kért.
A második héten már nem szépen kért, hanem könyörgött
Két hónap után a szolgáltató nagy kegyesen egy előre fizetős órára volt hajlandó a lecserélni az óráját, azóta se tudja visszaszerezni a rendes villanyórát, szerintem örökre feketelistára tették.
Szóval a felhasználóknak jogai vannak, a szolgáltatónak meg hatalma (amivel néha sajnos vissza is tud élni).
-
veterán
A gond csak az, hogy ebben a pályázatban olyan pénzt osztana az állam, ami meg sem jött még Brüsszelből, és a mai helyzet szerint jópár hónapig még nem is fog
Reálisan nézve (ha beadjuk a derekunkat a brüsszeli igényeknek és ott jóváhagyják a pénzek folyósítását), akkor a novemberben meghirdetendő pályázat nyertesei ugyanakkor fogják megkapni a pénzeket, mint az idén tavasszal meghirdetett pályázat nyertesei.
Ezzel viszont az idei tavaszi pályázat nyertesei már nem 10-20, hanem 20-30 % bukóban lesznek, míg a novemberiek a pénzüknél lesznek.
-
-
bigdady
nagyúr
Ezt a definiciót keresem ki veheti igénybe vagyis pontosan mi ez a “családi fogyasztói közösség“ de azt meg nem írják. Pl csak család az idős szülőnél mehet stb
Vagy itt inkább ez a lényeg és lehet kérni ha pl felnőtt gyerek él idős szüleivel? : “önálló,
az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység”Vagy inkább mindkettő gondolom
[ Szerkesztve ]
-
e.vid
senior tag
Részemről nem lenne megvalósítható a társasház miatt, csak játszadoztam a gondolattal (fingreszelés?)
A c pont egy fallal a közlekedőben vagy egy ajtóval a piros részen megoldható lenne.#3840 Alex91: Szerinted nem ez fog történni sokaknál?
Én a gázzal így is beleférek a keretbe, az áram túlszalad, de nem vészes.[ Szerkesztve ]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
Alex91
félisten
-
e.vid
senior tag
Ha nem társasházi lakás lenne azért tennék egy próbát, mert nem látom, hogy feltétel lenne a külön bejárat, bár lehet,hogy tévedek.
Az említett 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 104.§ szerintem nem kér külön bejáratot:
ÉPÍTMÉNYEK, ÖNÁLLÓ RENDELTETÉSI EGYSÉGEK
ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI
104. § (1) Az építmény valamennyi önálló rendeltetési egysége megközelíthető legyen szabad térből vagy az építmény közös használatú közlekedőjéből. Az akadálymentes használatra alkalmas önálló rendeltetési egységhez akadálymentes megközelíthetőséget kell biztosítani.
(2) Egy építményben több önálló rendeltetési egység akkor helyezhető el, ha
a) minden önálló rendeltetési egység rendeltetési céljának megfelelő egyidejű használata
biztosítható, lakások esetében a pihenési funkciót is beleértve,
b) a rendeltetésszerű használat során egészségkárosító, tűz- és robbanáshatással, vagy más
módon egymást nem veszélyeztetik,
c) tervezett használatuk légszennyező, zaj-, rezgés-, fény-, szag-, fertőző és sugárhatást a
megengedett mértéket meghaladóan nem eredményez, továbbá
d) közös kiürítési útvonaluk a rácsatlakozó helyiségek teljes befogadóképességre méretezett,
és
e) a közös közlekedők (folyosók, lépcsők, lejtők, felvonók stb.) az építmény zavartalan rendeltetésszerű használatának lehetőségét egyidejűleg biztosítják.
(3) Többcélú felhasználás céljára építményt, építményrészt, helyiséget úgy kell megvalósítani,
hogy az valamennyi rendeltetésére vonatkozó hatósági előírások közül a legszigorúbbat is kielégítse.
(4) Vegyes rendeltetésű épületben az egyes önálló rendeltetési egységek esetében a rájuk vonatkozó előírásokat kell alkalmazni. Az épület egészére vonatkozó követelményeket úgy kell megállapítani, hogy minden rendeltetési egységre vonatkozó követelmény érvényesüljön. Szükség esetén az épület egészére vonatkozó biztonsági követelményeket a szakhatóságok előírásai szerint kell alkalmazni.
(5) A nevelési-oktatási célú önálló rendeltetési egységeket (bölcsőde, csecsemőotthon, óvóda, iskola, főiskola, egyetem, továbbképző) az érintett szakhatóságokkal egyeztetett tervezési (oktatási) program alapján kell megvalósítani.
(6) Azokban az építményekben, építményrészekben, helyiségekben, amelyekben a tervezett tevékenység az egészséget befolyásolja, az egészségvédelem követelményeinek megfelelően kell kialakítani a helyiségeket, azok kapcsolatait, felszereltségét, továbbá ennek megfelelően kell biztosítani a tisztántarthatóság és a fertőtleníthetőség műszaki feltételeit (pl. gyógykezelő intézmények, gyógyszer és élelmiszer előállítására és forgalmazására szolgáló építmények stb.).
(7) Közvetlen a közterületről vagy az épület telkéről nyíló bejárattal kell megvalósítani a (2) be-
kezdés rendelkezéseinek keretei között az olyan önálló rendeltetési egységet, amelyben tömegtartózkodásra szolgáló helyiség van, vagy amelynek használati biztonsága, vagyonbiztonsága azt megköveteli (pl. postai, pénzügyi intézmény).
(8) Bármilyen gyógykezelés céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, helyiség egyéb önálló
rendeltetési egységet is tartalmazó épületben a (2) bekezdés rendelkezéseinek keretei között csak az egészségügyi szakhatóság esetenkénti hozzájárulása és feltételei alapján helyezhető el, amely kiterjed a közvetlen közterületi bejárat létesítésének követelményére is.
(9) Akadálymentes használat céljára az építményeket, önálló rendeltetési egységeket, tereket, helyiségeket úgy kell megvalósítani, hogy kerekesszékkel vagy egyéb segédeszközzel a rendeltetésüknek megfelelően használhatók legyenek. Ennek megfelelően kell kialakítani az építmény megközelítését, bejáratait, közlekedőit, a használt terek méreteit, részletmegoldásait, a beépített szerkezeteket és a berendezési, felszerelési tárgyakat.
Készítettem egy móricka rajzot az enyémről:'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
e.vid
senior tag
-
e.vid
senior tag
Így értelmezem én is, meg is felelnék neki, ha társasházra is vonatkozna. Nálunk a 7 lakásos társasházban a mi lakásunkon belül ki lett alakítva gyakorlatilag még egy lakás, ahol a fiam lakik. Így van most 2 szoba+konyha+fürdő+előszoba és 1 szoba+konyha+fürdő+előszoba.
[ Szerkesztve ]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
tsrt
csendes tag
Igen. Ez a kategorizálás a fentebbiek szerint valószínüleg független a rezsiszabályoktól...
Nálam például a fenti képlet alapján (41040/365)x31=3485,58 MJ-t kellett volna számolniuk I. kategóriában az utóbbi számlán ehhez képest 4409MJ-t számláztak. Ne kérdezd miért így van... Úgy tűnik, jobban jártam. 144m3/hó átalányt fizetek, lejjebb vettem 180-ról, hogy beférjek az éves támogatottba. A többit majd klímával, fedezi a napelem. -
vzsryl
nagyúr
&OPiiPO &Calogero:
Reggel már két nénivel együtt álltam a sorban nyitás előtt 5 perccel. Kicsit olyan Mátyás király és a parasztlány esete történt, tehát lett is válasz, meg nem is.
Azért kaptam így a számlát, mert egyrészt augusztus 12-én csak 07.31-től tudták beállítani az új tulajt (engem), mert 08.01-től indult az új szabály. Másrészt ők 20-19-ig számláznak, tehát most a következő számla 08.20-09.19-ig szóló időtartományra lesz kiküldve. És mivel tört hónapot számláztak, ezért ott részarányosan megtörték a kvótámat, amiről este beszéltük. Egyébként szerződést akkor nem kaptam, és elvileg nem is tudtak adni egész augusztusban. Most szeptemberben viszont már időszakokat is tudnak állítani, és szerződést is kaptam. Ez utóbbiból egy teljesen újat, mert leszabályoztam kvótáig, tehát 165m3 helyett inkább 144-et kértem. Legfeljebb nyáron ráfizetek, vagy télen még 1-2 klímát telepítek H tarifa növeléssel (most egy 3.5-ös lett berakva, 10A-t igényelve).
Legyetek résen, ne legyetek restek bemenni panaszt tenni, ha szükséges.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
ToMy_
tag
Kollégád akkor valószínűleg az OFT (OtthonFelújítási Támogatás) -t vette igénybe, az ilyen konstrukció: megrendelő fizet mindent előre, benyújtja a támogatási igényt, és az Államkincstár visszaadja a felét (vagy bruttó 450k / kWh -t) sikeres elbírálás esetén.
A 100-as más, az úgy megy, ahogy itt lentebb írtuk. -
Samott
addikt
Plusz ha jol latom akkor a beugro az hozza hogy legyel csoro. Csak akkor meg hogy szeded ossze a penzt ra? De ezt megint sokkal okosabban is el lehetett volna kolteni mondjuk szigetelesre. Mert mindig azzal kell kezdeni, es nem a napelemmel meg a akkumlatorral... tobb csaladon lehetne segiteni ennyi penzbol.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
törölt tag
"a földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó értékesítési árak megállapításáról és alkalmazásáról szóló miniszteri rendelet szerinti I. árkategóriában a „<20 m3/h gázmérővel rendelkező lakossági felhasználók, kivéve fogyasztói közösségek” vásárlói körre meghatározott áron"
a jogszabály pontos szövege...ne csak egy részét olvasd el....
-
Degeczi
nagyúr
Nem, viszont a többség érdeke, h ne arányosan osszák el az éves kedvezményt napokra (mint ahogy az az áramnál történik, és ott a jellemzően nagyjából egyenletes fogyasztás miatt ez nem is gond) hanem a téli hónapokra jóval több jusson, különben akár százezreket kellene megelőlegezned a szolgáltató felé a nyári elszámolásig.
A fogyasztási jelleggörbével viszont max pár ezret, ha az helyesen van beállítva, így ez alapvetően egy kedvező gyakorlat, mindenkinek, aki télen túllépné a havi kb. 144 m3-t.
Baj azzal van, h sokan vmiért (akár szolgáltatói besorolás, akár saját meghatározás miatt, amikor annak még nem volt semmi szerepe) a fűtési profilba kerültek, és most kellene tízezreket fölöslegesen kiadni, és hogy nem kommunikálták sehol ennek működését, szerepét előre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Úgy tűnik nékem, hogy a törvény nem írja ezt elő, de a szolgáltatóval kötött szerződésben erről nyilatkozol, így annak megfelelően járnak el veled.
Ezt az MVM jogászai biztosan jól kitalálták, hogy ne legyen megtámadható.Szóval van egy törvény, ami nem szabályozza, részletezi a felhasználás jellegét, de van a szolgáltató, aki igen.
Sz'tem g3ci dolog, amit csinálnak.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
törölt tag
-
norbertoth
senior tag
Olyanok mint most a diktálósoknak Ha figyelembe veszem hogy most mekkora sz*póroller a diktálósoknak, el tudom képzelni mi lesz egy végelszámolónál, na azt bogozza ki valaki.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
koko52
nagyúr
3 db 3.5-ös. Nem tudom mennyit fogyasztott, sose néztem. 10A bizti kell neki kb 5A-t vesz fel. 1100w a kültéri max áramfelvétele.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest