Hirdetés
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Na ez az, az elozmeny-cegnel csak atutalni lehetett, random tulfizetesben vagy tartozasban voltunk 200Ft koruli osszegekkel mert nem neztem h mar megint emeltek, es szamlat is csak papiron kuldtek - nem er annyit az egesz hogy bizonyitsam, nem tartozunk - de azert ha csak minden 10. haztartast lenyuljak 2e Ft-ra, az ott mar lathato osszegge valik, ez meg idegesit...
-
asdf_
veterán
Mindkét oldalon lehet hiba, mivel egyetlen informatikai rendszer sem hibátlan, illetve lehetnek emberi hibák is.
Bakker, pont erre hoztak egy JOGSZABÁLYT. Mindenkinek van EGY ÉVE észrevenni, hogy önmaga vagy a másik elbaszta. Legyen már elég ennyi. Főleg, ha a jogalkotó is elégnek gondolta ezt az időt, ne akarjunk már náluk is okosabbak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Egyébként szerintem te másik jogszabályról írsz. Itt nem tartozás elévüléséről van szó.
Ebben lehet valami, ez valóban nem lejárt tartozás elévülése. Akkor itt lehet, hogy még töb idő is van rá az egy évnél, ellenben viszont régen volt valami szabály (idézni nem tudom, azt sem, hogy él-e még egyáltalán), hogy csak az eredeti ütemezésben lehet ilyennel előállni utólag. Azaz ha mondjuk 3 évre lehet visszanyúlni, és havi 40e-nek kellett volna lennie a delikvens számlájának, abból legyen egyharmada az energia ára amit nem számláztak ki, akkor 3 évig havi 13 ezerrel magasabb számlával törlesztheti le, nem boríthatnak rá 390 ezret egyben (ha él ez még).
-
balojazz
aktív tag
Próbálj meg Bp-en mindig szabályosan vezetni... Kifejezetten balesetveszélyes. De te tudod. Biztos tökegyedül megállítod a 49-cel vagy 69-cel vonatozó forgalmat a 30-as útmunkálatokat jelző táblánál a 2*2, 2*3 sávos úton... (Egy pillantás vagy fülelés a telefon felé, és ennyi.) Vagy a 30-as zajvédelmi lószar miatt biztos behúzom a mögöttem jövőt a seggembe. Ugyan már! Nem kiforgattam, hanem ez a harmadik út.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
volandy
senior tag
Köszi a válaszokat!
Sz.L.
Amikor csináltuk a fűtést akkor a kisgyerekek miatt nem javasolták a padlófűtést! Zoknit is hordunk!
Lauda.
Persze, felszedhető a padló, de ha aláteszek ….?cm xps-t akkor már melegebb lesz az érzet? Azért is parafapadlót tettem le, hogy ne legyen hideg a lábnak.
Dorian.
Papucsban járok már évek óta. Először nem a hideg miatt hanem sarokfájdalmaim voltak. Doki javasolta. -
forceberg
veterán
Radiátorra lehet azért teszi a lábát, mert előtte már jól lehűlt neki.
Mielőtt elkölt egy csomó pénzt, tényleg a talp szigetelésével kellene kezdeni.
Én ilyen gumi-parafa-bőr talpú papucsokat hordok. A szemét kék-ságra német boltban szoktam venni.
Jó minőség- jó áron.
Télire viszont hideg tud lenni, ami nekem bevált, hogy télire bele van téve 1-1 méretre vágott vastagabb padlószőnyeg darab. De kulturáltabb megoldás lehet egy pár jó hőszigetelő talpbetétet, aztán télire beletenni.
Ami nekem van még, az egy zárt elejű szobapapucs, de abba is kell kiegészítő talpbetét, mert annak sem jó szigetelő a talpa. Abba pl. valami sportcipőnek a talpbetéte van beleragasztva. De ez már túl meleg is.A második része, fiatalabb koromban nem fázott nekem sem a lábam.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
forceberg
veterán
Ja igen, hát 24 esetén, ha nincs jégverem alattuk, akkor valóban lehet gond. De nem ártana csinálni egy mérés sorozatot, hogy milyen magasságban hány fok van? Szerintem ha lent jóval hidegebb, akkor a különbségből adódhat, hogy a szervezetnek nem tetszik a különbség.
Az ember nehezen veszi rá magát, de egy kivizsgálás sosem árt!http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
axioma
veterán
Eloallitott hoenergiara, de itt kerdes a futesi mod szerinti hasznosulas is. Extrem pelda (remelem), rossz szigetelesnel padlofutes kevesebbet hoz ki, mint a ventis radiator, sok a hazba be se juto megtermelt hoenergia. Na meg ott van a komforterzet vs. levegohomerseklet kerdes is a sugarzo futeseknel.
-
veterán
Vagy ha hirtelen energiahiány van a rendszerben. Egyébként pedig gázerőművek, amelyek dinamikusan szabályozhatók.
#8463pjen
Érdekes módon a rendszer évtizedekkel ezelőtt is (akkor a napelem max. a számológépben volt) képes volt kezelni a csúcs és völgyidőszakokat. Ehhez szabályozható erőművek kellenek. Ne állítsuk már azt, hogy a szabályozás igénye a napelemekkel érkezett meg a világunkba! [link][ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Arra is jöhet, bár tudomásom szerint a villany esetében nem füstölsz a levegőbe helyben, de lehet tévedek.
Sőt, szerintem akkor már a szemétszállítást is jobban kellene adóztatni. De még vannak ötleteim. Pl, akik nem ültetnek nővényeket, hanem inkább körbe betonozzák/térkövezik. De persze azokat is, akik ültetnek, mert akkor biztos locsolják is..Szerintem érdemes kiterjeszteni ezt vannak itt még lehetőségek.
pjen: Pont ezt írtam én is, de érted, ha holnap azt mondják neked, hogy amit vettél házat pár éve arra igazából ma már több vagyonosodási illetéket kellene fizetni, vagy mivel felújítást végeztél rajta azért, nem?
Dorian: Tehát, akkor egy véleményen vagyunk. Ezek szerint azt írod, hogy akik eddig telepítettek azoknak változatlan konstrukciót kellene biztosítani (vagy legalább valami értelmes keretek között a rendszer úgy is bármikor tönkre mehet ergo új szerződés)? Csak az új telepítésekre legyen érvényes ez az új felállás? Mer akkor félreértettelek, de szerintem nem ezt írtad
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
No, akkor érted már mit szerettem volna kihozni, köszönöm
(Amúgy a villanykazánt önmagában tiltanám be.. de akkor ugye a villany radiátorok/fűtő ventilator is mehetnének.. amit kiszerettem volna hozni, hogy értem én, hogy sz@r szemét az, aki napelemet vagy térkövezet vagy felújít vagy akármi értéknövelő beruházást csinál, esetleg előre próbál tervezni esetleg félre tesz és megtakarításai vannak, mert ugye teljesen mindegy éppen kit célzunk, hiszen én is bármikor megtudom magyarázni, miért rossz az a másik..)
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
balojazz
aktív tag
A földgáz környezetvédelmi szempontból az egyik legtisztább energiahordozó: semmi füst meg korom, csak kevéske CO meg kéndioxid vagy micsoda. A fa más tészta, az nagyon szennyező, az overkill. A környezetterhelési adó ötlete elméletben mindenképp érdekes, mert egy adott ingatlanra kb kiszámolható lenne, hogy mennyire szennyez, és azt lehetne m2-re és főre vetíteni a joule-ra vagy wattra számolt értékeket. Szerintem nagyon nagy meglepetések lennének, főleg, hogy a napelemeknek is kell zsinóráram, és a napelemek előállításakor történő szennyezés is érdekes lehet, nem beszélve a szigetüzem akkujairól és azok hulladékáról meg a napelemhulladékról. A távhőt is megnézném. Ha valahol végigszámolták már tudósfélék, azt meglesném. Az egyik véglet nyilván a szigeteletlen ház fatüzeléssel és kevés lakóval, de a másik véglet lehet, hogy a szigetelt ház sok lakóval, és mondjuk kondi gázkazánnal. Franc se tudja.
-
koko52
nagyúr
Sehogy, kamu duma. Fosbúk csoport tele van ilyen károsultakkal. Gazdagabb utcákban ahol mindenkinek van napeleme, a rendszerek nyáron töredék termelésen mennek. Cserébe kapnak szolgáltatótól ilyen havi 5-10k kárpótlást. A hajukra kenhetik, mert a nulla helyett fizetik a villanyszámlát és a rendszer is sok millióba fályt. De semmi gond, mert gulyás szerint ugye nincs probléma, mindent megcsináltak.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
asdf_
veterán
Jaja, főleg azért, mert nálam a gázosok pl. simán voltak olyan okosak, hogy miután -átalányosként- megvolt éves leolvasás után, hogy 2250 m3 a fogyasztás, beállították a havit olyanra, amiből 1800 m3 jön ki. Hogy miért, hogyan, milyen matek mentén, azt ők sem tudják.
Teljesen lényegtelen hogy tavalyhoz képest mennyit fogyasztottál, az nem része az egyenletnek, azt csak egy tájékoztató adat (és lehet, hogy nem is rád vonatkozik tavalyra, hanem hogy a hasonló háztartásokhoz képest mennyi az éves fogyasztásod).
Fizettél havonta x kWht. Ezt megszorzod 12-vel, ez az egyik oldal. Idén leolvasottból kivonod a tavaly leolvasottat. Ez a másik. Ha a kettő különbségét felszorzod 38 Ft-tal és egyezik azzal, amit pluszban (tehát a szokások havin felül) kell fizetned, akkor jók vagytok.[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
Nem bírtam ki, villanyfénynél átnéztem a számlát, ami kissé félrevezető. Elszámolási időszakra 1 évet ír, de a kiszámlázott összeg nem az éven felüli fizetendő, hanem az év utolsó időszakára vonatkozó összeg. Jól megkavarták szerintem. Tehát nekem az év vonatkozásában az utolsó időszakra kb. a ⅔ összeget kell fizetni az aktuálisnak. Így már megvan a 7% spórolás. Köszi a törődést!
-
asdf_
veterán
Amit írsz az már be is következett/zajlik a folyamat.
Amiket ő mond számot (majdnem bármivel kapcsolatosan ami negatívan érinti a kivitelezőket vagy a napelemtulajdonosokat), ott a felének a fele igaz általában. Erőteljesen fel van habosítva mindig amit mond a valósághoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
[link] itt már közölték, írtam is.
Annyi még, hogy haladékot kértek, a bruttósok nem 5Ft-ot kapnak érte, nem tudjuk még mennyit.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Igen, itt siklott el a kommunikáció. Mert Paksnak 13-17Ft az önköltsége, ennyit kap (nonprofit? piaci ár 60-70 Ft) . Ha meg nem, és csak 5-Ft-ot akkor az meg államháztartási csalás/sikkasztás, mert akkor az adófizetőktől kell átcsoportosítani (RHD 32 Ft amit lölö nyel be).
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Ha az új belépő bruttósokra is , akkor a napelemnek vége. Illetve nem lesz új.
-
elfelejtette
veterán
A végét nem értem.
"A két korlát, hogy maximum 4kW háztartási napelemek mellé legfeljebb egy 8kWh-ás tárolóegységet lehet telepíteni."
Sajnos hülye vagyok a fizikához, de ez ugye nem azt jelenti, hogy mindössze egy 35Ah-s aksival megvalósítható rendszerre gondoltak..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
carl18
addikt
Tudtommal 2050-re a cél hogy Co2 semlegeséget elérni.
A gáz és fa tűzelés tudtommal Co2 nyom a levegőbe, ezért gondoltam elektromos fűtés a jövő.#8819balojazz
Igen, a fejlődés lenne a opció. Csak sok embert látok még vályog házba élni, amit lehet de nem biztos megéri fejleszteni. Más felől akinek vályog van, van annyi pénze hogy teljesen szigetelésre és korszerűtésre?[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
balojazz
aktív tag
Bizonyos mértékig igenis megszokod (pár fok +/- teljesen bizonyosan). Laktam már túl meleg helyen (panel) és túl hideg helyen is (rossz fűtési rendszer) évekig, és beleszoktam mindegyikbe, csak a váltás volt nehéz egy darabig, utána az lett a normális. Asszony is kondicionálódott mindig, csak a deltaté (hőérzet-különbség) maradt meg köztünk (ami már tényleg egyénfüggő). Ahogy a gyerekek is tanulják (bizonyos mértékig) a hőérzetet. De egy genetikai paklin belül könnyebb összeszokni is.
-
Borisz76
veterán
Most beléptem de még nem láttam semmi árammal kapcsolatos menüpontot sem....
Így néz ki a főoldalam :
Értelem szerűen ezt használtam a gázóra állásának diktálására és fizetésre is.
Nemrég áttértem éves egyenletes fizetésre....tehát már nem diktálok de fizetni itt fizetek most is.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest