Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz cappa72 #8969 üzenetére
Ez valóban így, most is 26 -27 fok van kint
Tehát eléggé meleg az időjárás.Majd írok mit válaszoltak. Nálam hőmérsékletfüggő részszámlázás van beállítva, tehát pont nem szabad ilyennek előfordulnia.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz cappa72 #9156 üzenetére
Igen, válaszoltak, de alapjában véve csak azt magyarázták meg, hogy miért járt kevesebb kedvezményes hőmennyiség. Ez OK. Legalább tudom, hogy a honlap nem megfelelő értéket közöl.
A szeptemberi hónapra: 25 m3 helyett 13,7 m3 járt így.
Viszont, amire nem válaszoltak, ha tudják, hogy kevesebb a felhasználható kedvezményes hőmennyiség, mert meleg volt, akkor mi a fenéért gondolták úgy, hogy fűtöttünk (hőmennyiség alapú elszámolásban vagyok)?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Sz.L.
aktív tag
válasz cappa72 #9562 üzenetére
Az egyik lakásomat azért adtam el, mert 4 és fél év alatt nem sikerült zöld ágra vergődni a tetőjavítást illetően. Úgy, hogy én a lakásom feletti összes cserepet álltam volna, plusz be tudtam volna vonni egy vállalkozót is. "L" alakú, egyszintes társasház. 3 lakást érintett a probléma. Nem kis beázások voltak. Nyilván én az enyém felett tudtam olyan megoldásokat eszközölni, ami által nem lett komolyabb problémám. Az ingatlanban albérlőim voltak és ezt a lakást kb 3* áron adtam el, mint vettem. Tehát nem panaszkodom, de kellemetlen huzavona volt minden egye közgyűlés.
Másik lakásomnál (másik városban van), a panel program vége felé sikerült meggyőzni a lakóközösséget a hőszigetelés fontosságáról. Szerencsére, a teljes felújítás sikeresen lezajlott.
+Munkám során rengeteg olyan dologgal szembesülök, ami elég megdöbbentő.
[ Szerkesztve ]
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
elfelejtette
veterán
válasz cappa72 #9764 üzenetére
Nálunk (zártkerti 35m2-es kis ház klímával fűtve) is hasonló csökkenés volt, 3600->2200 kWh. Mondjuk voltak változások is, befejeztem a korábbi tulaj által elkezdett szigetelést, bár ez csak 5cm nikecell, illetve az alap kínai C&H klíma egy alap japán Fujitsu klímára lett lecserélve.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
axioma
veterán
válasz cappa72 #9882 üzenetére
Lakason belulre? Ami bent van ho" azt mind1 h koncentralod-e, a lemezed ha megmelegszik, akkor addig kevesebb a szobaho-emelkedes ugyanabbol a sugarzasbol
Teli olcso/hazibarkacs solaris nyereseg: sorkollektor [vagy allitolag a fem szunyoghalos me'g jobb], az kb. csak kivulrol ront a kinezeten ;-) Delre nezo hazfal tuloldalan levo helyiseget tudja futeni mini venti aramfogyasztasbol. -
asdf_
veterán
válasz cappa72 #9888 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy ha bejut egységnyi energia a napfény által, akkor hiába raksz oda egy fekete bármit, az attól nem lesz több (jó, majdnem). Ha ugyanoda egy fehéret raksz akkor nem a feketén koncentrálódva jelenik meg a plusz hő, hanem a fehér szanaszétveri a lakáson belül és mondjuk a plafonon is. Itt a veszteséged csak annyi, hogy amit a fehér felület visszaver az ablakon kívülre, na azt az energiát veszted el egyedül. De én ezt egészen minimálisra becsülném.
-
axioma
veterán
válasz cappa72 #9888 üzenetére
Gyorsabban melegszik egy kis felulet, mig ha csak szorodik a szobaban, akkor az osszes felulet melegszik lassan egy kicsit. Mitol lenne tobb az ossz napsugarzasbol ablakon at megfogott energia?
[Most azt hagyjuk h 0.01 oC alacsonyabb lesz a fal igy a delta T is kinthez, abbol nem lesz radiator-hatas.] -
balojazz
aktív tag
-
Frankie50
tag
válasz cappa72 #10026 üzenetére
Üdv!
Hasonló 2600-2800 m3 fogyasztásról vágtunk bele mi is a rendszer módosításainak '22 nyár végén. '23 októberi elszámolásnál már csak 1175 m3 gáz fogyott. Ezzel az értékkel a soha meg nem térülő kategóriába ért a homlokzati szigetelés költsége, jelen árakkal számolva. Ha sk megcsinálom a haverokkal akkor 1,5-1,8 M. Ha felezi a gázköltséget akkor 60e/év. Szóval még nem ugrottam neki A tetőszigetelést megcsináltam '22 őszén. A többit leírtam már régebben, volt 1,2 M költsége a változtatásoknak, szintén 2 éven belüli a megtérülés. -
koko52
nagyúr
válasz cappa72 #10031 üzenetére
Azon mosolygok, amikor irkálják, hogy én a számlán 37ft villany és 100ft gázt látok, mi a probléma. .
- hát barátom ott, hogy helyetted a cégek fizetik a többit/ tiedet, te meg a boltban beépítve.
Ilyen az oktatás színvonala, na meg a csökkenő IQ."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
elfelejtette
veterán
válasz cappa72 #10039 üzenetére
Ha van rá keret, és hitel felvétel nélkül is megoldható, akkor szerintem mindenképp érdemes megcsinál(tat)ni. Komfortot, és biztonság érzetet is javít, mondjuk teljes áramszünet idejére is, és persze értéket is növel.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Madwe
nagyúr
Hitelt most 1-2 hónapig ilyenre biztos nem vennék fel, nagyon beszélik hogy 2024ben visszatér az otthonfelújítási támogatás, csak energiakorszerűsítésre, támogatott hitel formában
#10038 nem belétek akartam állni, s tényleg így értelmes megtérülést számolni, hiszen magyar piacon van az ember... de azért ne csak azért szidjuk a kormányt mert a rezsicsöki káros, hanem akkor egy kicsit azért is dícsérjük mert felette meg torzítóan büntet, piaci ár felett, így ugyan aki rezsicsokiba belefér az valóban elodázhatja a felújítást hiszen alacsony költségnél rossz a megtérülés, de az aki határ felett van pont h előrehozhatja, hiszen javul a megtérülés
egyébként ha semmilyen szigetelés nincs akkor biztosan megéri komfortérzet végett, persze az anyagi lehetőségek más kérdés. pl nekünk egész jól szigetelt, de lábazati meg nincsen. rezsiben minimális lenne a haszna, penészedni nem penészedünk hőhíd ide vagy oda... ellenben padlónk legtöbb helyen kellemesen meleg, viszont a falak közelében már nem kellemes... s meg is ugranánk, nem is a világ pénze. de annyi minden másra is kell pénz ház körül, h ez mindig hátrébb csúszik, mert ez csak komfort többnyire...
[ Szerkesztve ]
-
Frankie50
tag
Ilyen gyorsan változó időkben muszáj gondolkodni, és lépni. Én nem tettem le a hőszigetelésről sem, mert régi a fűtésrendszerem, és a friss hírek nem túl biztatóak a gáz fűtésem kapcsán. Nálam parapetes konvektorok vannak, szóval valami hőátadó rendszert is ki kell építeni, nem csak rátolni a rendszerre egy hőszivattyút De ez még odébb van
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz cappa72 #10056 üzenetére
Ez a "lebegteti a port" elég nagy sületlenség. Semmi nem lebeg, ha 20-ról 30-40 fokos lesz. Nincs ott ventilátor. Ami azt illeti, sokkal kevesebb a por nálunk, mint a panelban volt. Sokkal.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Dorian
félisten
válasz cappa72 #10247 üzenetére
Sztem kb tökmindegy. Mindegyik ugyanaz a fűtőszál + ventillátor kombó, állítható teljesítménnyel.
MI tavaly ősszel az Euronicsben vettünk egyet ami épp akciós volt, van hozzá távirányító, meg kijelző, meg programozható is meg minden (sztem tök feleslegesen), bérlő eddig nem panaszkodott.Tetőtéri fürdőben nekünk is van egy álló 750/1200/2000 W-os, mi is használjuk télen fürdés előtt-közben a 750W-os módját egy kis ráfűtésre. Itt pont ez a célszerű, mert a 24 órából negyed óráig, és csak abban a 8 m2-ben kell egy ilyen emelt hőmérséklet, amúgy meg csak alvás van a tetőtérben, úgyh ott 19 fokot tartunk.
Ez is tök jól néz ki amúgy, pont mint egy radiátor, meg ez is programozható, meg mittomén, de soha a büdös életben nem akartam programozni
5 v 6 éve vettem valahol, akkor 12 v 15ezer Ft-ért.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
válasz cappa72 #10247 üzenetére
Vannak ezek a méregdrága norvég panelek, amik dizájnosak is. De Doriannak van igaza, nagyjából mindegy, nap végén a technológia ugyanaz a buta fűtőszálas magoldás. Talán azért választanám mégis a norvég panelt, mert talán időzíthető is, jól is néz ki, meg talán tartós. Barátoknál bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest