- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
addikt
A Returnalról ennek fényében nyilatkoznék egy keveset:
- Új IP. Ezek nem olyan beszari nyomik a Housemarque-nál, mint egy rakás másik fejlesztő, hogy valaminak a 12. részét készítik el újra, vagy a remaster remesterének a remake-jét. Ez már önmagában nagy dolog, főleg egy nem is olyan nagy csapattól. (Max. 80 fő.)
- A Returnal PONTOSAN u.a. tudja, mint anno a Demon's/Dark's Souls, hogy behoz egy nehéznek tűnő(!) stílust, relatív szigorú szabályokkal és nesze éld túl. De teszi ezt egy őrületesen jó core gameplay, egyedi stílus és kiváló hangulat mellett.
- A Returnal egy könnyű játék. Nem nagyon könnyű, de könnyű. 40+-os vagyok, nem hardcore gamer (inkább csak lelkes amatőr), de a Returnal nálam kb. önmagát játszotta végig. Volt, hogy majdnem hajnali 1-ig toltam, amire nálam extrém régen és extrém ritkán került sor. Az utóbbi évek egyik legaddiktívabb címe. Coopot nem próbáltam, nem is érdekel... gondolom úgy még könnyebb...
- Sokan ekézik, hogy nincs benne progress, meg mindent elveszítesz, etc. Ez nem igaz! Az upgradek kegyetlen sokat segítenek és a permanensek meg is maradnak! Ahogy az ether is, amiből egy rakás előnyre tehetsz szert. A progressnek pedig pont, mint a souls cuccok esetében VELED kell megtörténnie, és csak másodsorban a karaktereddel!
Eleinte én is nagy ritkán meghaltam, benéztem valamit, kapzsi voltam, megesett, hogy a 3. biom közepén, de kegyetlenül sokat tanultam belőle és utána már jóval könnyebben ment. Most meg már? Úgy pörgök és szállok benne, mint egy 17 éves, 4 évnyi rendszeres játék után a Fortnite-ban.- Itt szerencsére nem jellemző a soulsos trial and error, meg a nyakadba ugrós kreténség. Simán lehet, hogy 60 óra játék után is látsz olyan helyet, amit még nem láttál, de ha már ismered a játék mechanikáját, akkor bármin átgázolsz.
- A játék vállalhatatlanul könnyű lenne, ha menthetnél benne bárhol. Akkor is, ha az egyes biomok elején, vagy végén megtehetnéd. Van benne 2-3 op. fegyver, meg egy rakás consumable, amiket ésszel menedzselve minden szépen megoldható. A legnagyobb ellenség itt megint csak a játékos maga, aki türelmetlen, kapkod, nem figyel, nem tanul, mert hozzá van szokva, hogy fogják a kezét.
- A története, stílusa számomra eléggé meghökkentő volt. Néha H.R. Giger feelinget éreztem, meg persze Alien-es ízt a számban, de jól és igényesen tálalva. Nem ez a játék a legszebb a világon, de ehhez a gameplayhez, ez a küllem nekem bőségesen megfelelt.
- Az igazi igazi endinget egyébként az alapjáték 6 db. sun fragmentjével és a DLC 6 db. poppies megszerzésével lehet látni és én örömmel tettem meg mind a kettőt. A DLC egyébként nagyon sokat ad hozzá a játék történetéhez, kb. kötelező. Az meg, hogy ingyenes az nagyon dicséretes húzás volt a fejlesztők részéről. A DLC alapvetően egyre nehezedő aréna jellegű harcok sokasága, melyet 1-1 ügyességi platformer pálya megszakít, de akinek bejött a gameplay, annak feltétlenül kötelező.
Összességében azt látom problémának sokaknál, hogy az idősebb gamerek, már túl elkényelmesedtek ehhez a játékhoz, meg nem elég gyorsak, nem elég alkalmazkodók, a fiatalabb korosztály többsége, meg egyszerűen nincs hozzászokva ehhez a stílushoz.
Probléma az is, hogy a játék a sokadik patch után is gyakran beszaggat 1-1 mp-re, vagy olyan helyre esik item, ahol nem tudod felvenni. Gyanítom az előbbi, kevésbé a gép problémája, mint inkább programozói hanyagság...
A Day1 elképzelés, hogy a gép kikapcsolása eseten elveszik a teljes progress, az valóban ostobaság volt, hiszen senkinek nincs ideje arra, hogy pár óra alatt felépítve magát, a 3. vagy a 6. biomig kis szünet nélkül lezavarja. Nyilván ez lehetséges, magam is megtettem párszor, de volt, hogy dolgom volt, mennem kellett. A kilépéskori mentés jelenlétének hiánya megbocsáthatatlan baromság volt, szerencsére orvosolták.A Returnal összességében egy brutálisan, kegyetlenül, kibebaxtt jó játék, nálam ez az igazi system seller, nem a Miles Morales-féle okádék, aminek a külleme kiváló, de a gameplay, a mondanivaló, az a promó, meg amit képvisel... pffff... rettenet.
Ha értékelnem kellene, nehezen tudnám megindokolni, hogy miért ne adjak rá 9.5/10-nél rosszabb pöttyöt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Pletykák szerint 30 GB memóriával szerelik a PS6-ot
- Microsoft Excel topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Go
- 205 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest