Hirdetés
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomassy00
senior tag
válasz dvd_R+ #19850 üzenetére
Én mielőtt vissza mentem volna a boltba, előtte három napig szórakoztam a géppel, még sata kábeleket is kicseréltem mindet meg alaplapban az elemet is meg mozgattam a kábeleket tápot is tettem másikat mert van itthon még kettő, nem e hogy.... De nem....
Még az is egy szar dolog hogy senki olyan rokon/haver nincs akinek lett volna olyan lapja amiben ki tudtam volna próbálni[ Szerkesztve ]
-
Tomassy00
senior tag
válasz dvd_R+ #19848 üzenetére
Hát nem tudom nálad mi lehet a hiba, de nálam egy hónapja szarott be egy 6700K. Én se tudtam windózt telepíteni, de még a rendszer sem tudott felfutni, volt hogy bios-ig sem jutott el mindig kék képernyő hogy hibát találtunk és újra indítjuk önnek a rendszert meg ilyen hülyeségeket dobált mindig. Az alaplapon van debug led, és a hibakód amit dobált az proci, memória, vagy chipset hibára utalt. Elsőre az a tippem volt hogy a proci tápellátása fosta össze magát az alaplapon, vagy maga a proci...Vissza vittem az alaplapot úgy hogy benne volt a proci meg a memóriák is, mondtam az eladónak mi a gond, azt mondta ilyen hibát az alaplap szok produkálni és nyugodtan vegyem ki a procit meg a memókat hogy a lapot legarizzák... Kivárták napra pontosan az egy hónapot, de mivel ugyan olyan lapjuk már nem volt, ezért vagy levásárolom az árát vagy vissza kapom a pénzt.
Levásároltam, vettem a mostani lapot és össze dobtam a gépet újra, ÉS MEGINT UGYAN AZ A HIBA, TISZTA IDEG LETTEM... Vissza mentem és vittem csak a procit, erre azt mondják annak jónak kell lenni hogy akkor biztos a memóriák hibásak és vigyem be a memóriákat... De nem engedtem neki és be adtam garizni a procit. Ekkor már nem várták ki az egy hónapot, már jó egy héttel előtte jelezték hogy ott a zsír új proci, mehetek érte.
Felvettem, hazamentem, gép összerak és minden újra patent. Nem tudom nálad mivel lesz a gond, csak azért írtam mert egy Intel i7 is tönkre tud menni..
-
Szabó1
újonc
válasz dvd_R+ #19685 üzenetére
Szia!
Olvasgattam a gondjaid, én is hasonló cipőben járok csak én egy 4790-est cseréltem 4790K-ra. A hőmérséklet az egeket veri pedig volt 2 hűtő csere és delid is. Az érdekelne, hogy az op. rendszert újra telepitetted? És ha igen, lett változás? Válaszodat előre is köszönöm.
-
Pöttön
őstag
válasz dvd_R+ #19681 üzenetére
Olvastam a hőfok problémádat, én egy Haswell i7 4790k-val jártram pont így, egyszerűen nem tudtam alapórajelen se, alul feszelve értelmes hőfokon tartani, kupaktalanítani meg nem akartam, mivel még garanciális volt.
És egyszer aida 64 alatt megpukkadt a gép.
Kikapcsolt magától, és onnantól csak fekete képernyő...
Tesóm gépének az alkatrészeivel letesztelve meg kiderült, hogy a proci is, és az alaplap is elment az örök vadászmezőkre...
Öröm az ürömben az volt, hogy mindkettő garis volt, és levásárolhattam az új árukat, így lett skylake-em, ami már nem szenved ebben a betegségben.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Lézerparaszt
őstag
válasz dvd_R+ #19677 üzenetére
Vagy az a baj vagy nem, új procinál Windows telepítés mindig kell Sok ilyen urban legend van hogy minél kell minél nem, de ezt speciel direkt leteszteltem Teljesen más feszültséggel ment pl. friss windowssal.
Egyébként tényleg megy a sírás neten hogy a 7700k sokkal jobban melegszik mint az elődök, de az Intel azt mondta rá hogy ennél a generációnál normális.A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
Lézerparaszt
őstag
válasz dvd_R+ #19675 üzenetére
Nem biztos hogy értem ezt a kérdést miután segítséget kértél proci túlmelegedés témában.
A windows telepítésnél beállítja a hardvereket. Ha másik processzor beállításaival használod az aktuális procit akkor nem úgy működik ahogy kéne. Nálam telepítés előtt Alap 85 fok volt, terhelés alatt 100-nál kiakadt 3200Mhz-en. Telepítés után 4200-on is terhelés alatt max 80-ra megy fel. Ha húztad a 6700k-t és úgy raktad be a 7700k-t akkor a BIOS is úgy kezdte hogy defaultra tette magát. Ha nem, akkor azt sem árt megtenni.A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
dvd_R+
őstag
válasz dvd_R+ #19666 üzenetére
Most írtam az aqua-nak mert onnan vettem a procit.
Azt írták hogy vigyem be és átveszi ügyintézésre és hogy amennyiben hibás visszaküldik a gyártónak akik cserélik, De abban az esetben ha a hiba nem tapasztalható akkor Bruttó 3E ft-t kiszámláznak nekem ...Kérdés az hogy ez most hibának számít e nekik vagy sem.. Arról nem beszélve hogy ők fognak e rajta játszani vagy csak bekapcsolják és azt látják windowsba 46-60 fok között van és az még jó.. Illetve vissza küldés nekem ezt meg kellene várnom ? Addig proci nélkül leszek
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz dvd_R+ #19628 üzenetére
Proci is proci között is vannak különbségek. Azzal, hogy az Intel magasra rakja a ragasztást a kupak alatti paszta mennyisége eléggé számít, mert a kupak és a lapka között ez képez egy igen vastagnak mondható hőátadó felületet. Na most előfordulhat, hogy a gyártás folyamán az egyes modellek között, a gyártási eljárás miatt lesz +/-10°C különbség is. Ezt le kell kezelnie a rendszernek, tehát baj ebből nem lesz, viszont a hőmérsékletkülönbség miatt a lapkák közötti jellemző teljesítményvariancia is elég nagy, 5-7% körüli. Tehát két dobozolt i7-7700K közül aránylag sűrűn előfordulhat, hogy az egyik 5-7%-kal gyorsabb, mert a jobban kialakított pasztázás miatt jobban turbózhat. De ez egy sztenderd variancia az Intelnél már egy ideje, a Skylake óta két ugyanolyan termék között pontosan 8%-nyi teljesítménykülönbséget tartanak elfogadhatónak. Tehát a gyártósoron legyártott termékek közül nem találsz két olyan 7700K-s modellt, amelyek között, ugyanolyan tesztkörnyezetben 8%-nál nagyobb lenne a teljesítménykülönbség.
Egyébként amióta bejöttek ezek a hőmérséklettől függő turbók, minden termékcsalád esetében van a gyártóknak egy meghatározott teljesítményvarianciájuk. Tehát ez nem egyedi jelenség.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
pet007
aktív tag
válasz dvd_R+ #19597 üzenetére
Kezdesnek ujraraknam a hutot a procin, megbizonyosodva, hogy jol van-e rajta. Amugy a net tele van ezzel a problemaval, legtobb helyen delidet mondjak megoldasnak, de nem javasolnam, ha meg nem csinaltad vagy nem ertesz hozza. Speedstep kikapcsolasa is megoldhatja, egy probat meger. Ez a 7700k mar csak ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
dvd_R+
őstag
válasz dvd_R+ #10122 üzenetére
Közben rájöttem , még anno a tunigos 4,5ghz es beallitasból bent maradt a vrm+ cpu beallitasi opcio egyike amit most megnem mondok h mi is az de a lényeg h extreme-re volt téve aztán irta is ott h magasabb hőfookokat eredményez amit gyári coolerel nem ajánlott -.- mostmár crysis3 alatt 62-77 fok között mozog
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
ZetorGumi
addikt
válasz dvd_R+ #10104 üzenetére
Ez gyári hűtővel, tuning nélkül nagyon nem normális.
Az lenne a jó, ha ki tudnád próbálni egy másik hűtővel is, hogy ezt csinálja-e.
De szerintem a rögzítéssel, vagy a pasztával lesz a gond.Ha egyikkel sem, minden okés, akár másik cooler alatt, akkor a CPU a ludas, és cserés.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
stratova
veterán
válasz dvd_R+ #10091 üzenetére
A különbség CPU-ba Sandy és Ivy között c2c kőkemény 2-8%. Ha neked stabilan megy 4.4 GHz-en a Sandy, egy darabig még nem lesz gondod CPU-ra. Intel is egyre jobban GPU részre gyúr a CPU helyett ezért lassult le e téren a fejlődés Haswell 5-15%-ot javíthat még Ivyn s ki tudja mit szól majd a tuninghoz.
-
stratova
veterán
válasz dvd_R+ #10085 üzenetére
Amíg nincsen durva SLI, CF rendszered vagy GTX690-ed, HD 7990-ed és nem 5760x1080 - Ultra 4x AA beállítással játszol teljesen értelmetlen 2500K fölé menni csak játék miatt.
Az egykártyás skálázódásról pedig itt is találsz egy tesztet (i5-3570K vs. i7-3770K értékeit vedd alapul). -
stratova
veterán
válasz dvd_R+ #10083 üzenetére
Ha játszol kidobott pénz lenne. Ha videót vágsz, renderelsz, véges elem, vagy szimulációs szoftvert használsz, azaz sok szálat használó alkalmazásod van, amivel teszem azt még pénzt is keresel és kritikus a mihamarabbi leadás, akkor el lehet rajta gondolkodni.
A HD 7950-edhez a 2500K bőven jó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest