Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tangerine

senior tag

válasz Apol77 #62 üzenetére

Nem muszáj csarnok, mehetne a szabadban is. Ahogy a videón néztem, a szabadban azért van egy vékony biztonsági kötél, hogy még véletlenül se szálljon el a kuncsaft.

Szerintem nem beszerezni nehéz a héliumot, hanem kifizetni (bár fogalmam sincs mennyi lehet) a lufisok is be tudják szerezni.
    A Linde cég forgalmaz mindenféle gázokat (héliumot is), szerintem csak be kell menni egy lerakatba (itt Pakson is van egy) és venni egyet. Én már voltam az itteniben, és bár elég sokféle gázuk van, nem héliumot kerestem, így nem figyeltem hogy van-e.
    Nekem sajnos csak CO2-m van, amivel nem lehet repülni, mert nehezebb, mint a levegő, csak hegesztésre jó (én erre használom) esetleg szódát csinálni, vagy tüzet oltani. :DDD

A nagy lufihoz IMHO nehezebb hozzájutni, de nem lehetetlen, szerintem kb. 100 rugó körül lehet, de ezt max. két nap alatt meg lehetne keresni vele egy búcsúban.

Végül is a meteorológiai lufi is jó lehet. Azt talán még könnyebb is beszerezni, bár biztos, hogy kevésbé biztonságos. És még jobban is lehet skálázni. 1 m-es átmérővel számolva (0,5 m3) a tegnapi számítás szerint nekem kb. 16-18 db kellene.
    Nem is csodálom, hogy a Darwin-díjas Larry-nk 45 darabbal kilőtt az égboltba, mégha egy széket és puskát is vitt magával. :DD
    Szegény Larry számolni nem tudott, viszont bátor volt! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák