- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A teljesség igénye 4.
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem kicsit félreértetted az írásom lényegét.
Adat:
Alapból redundáns tárolókat használok, és S.M.A.R.T. figyeléssel (Pl H.D.Sentinel) Linuxon is...
..külső meghajtón is el van mentve a fontosabb adat, tehát nem érinti 1-1 újratelepítés az adataimat, plusz nem a rendszer meghajtón vannak.Utoljára akkor volt gondom az adatok mentésével, amikor a WinF** nekiállt egy frissítés után a fájlrendszerét összekavarni.
Akkor is kizárólag a friss adatokat érintette a dolog, mert rendszeres időközönként mentek.
(Plusz jó ideje redundáns RAID kötetekkel dolgozok.)"Rendszer mentés" - "Adat-mentés" szerintem két különálló fogalom. Illetve illene, hogy az legyen!
Gyakorlatban az ügyfeleimnek már a Win98 idején is több partíciót készítettem a Win alapú rendszerekhez is!
(C: Win SYS, - D: Swap - E: Tár/Container)
Gyakran az E-re került a "Programfiles" könyvtár is, így a telepített (Főleg játékok esetén volt érdekes a dolog) programok saját fájljai és mentései is megmaradtak egy új Win telepítés esetén.
Ugyanígy 1-1 esetben a "Documentum and Settings" is átkerült az E-re.A Swap csere is Linux másolat volt, alapból nem lett töredezett a C, kilépéskor utasítottam (egy REG érték hozzáadásával a telepítés után) hogy törölje, így a boot is gyors lett! (Minimálisan lassabb leállással)
Ezek 7-8-10-11 esetén is jól működő dolgok.
(Rendszeresen utoljára XP és Win7 telepítésekkel foglalkoztam több, mint 10 évvel ezelőtt.
Mostanában kell majd újra elkezdenem, újra ügyfelezni fogok.)
Nyilván vannak változások, majd tanulmányozom a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amazon Kindle
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assassin's Creed: Valhalla
- One mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- MÉG TOVÁBBI ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest