Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem kicsit félreértetted az írásom lényegét.
Adat:
Alapból redundáns tárolókat használok, és S.M.A.R.T. figyeléssel (Pl H.D.Sentinel) Linuxon is...
..külső meghajtón is el van mentve a fontosabb adat, tehát nem érinti 1-1 újratelepítés az adataimat, plusz nem a rendszer meghajtón vannak.Utoljára akkor volt gondom az adatok mentésével, amikor a WinF** nekiállt egy frissítés után a fájlrendszerét összekavarni.
Akkor is kizárólag a friss adatokat érintette a dolog, mert rendszeres időközönként mentek.
(Plusz jó ideje redundáns RAID kötetekkel dolgozok.)"Rendszer mentés" - "Adat-mentés" szerintem két különálló fogalom. Illetve illene, hogy az legyen!
Gyakorlatban az ügyfeleimnek már a Win98 idején is több partíciót készítettem a Win alapú rendszerekhez is!
(C: Win SYS, - D: Swap - E: Tár/Container)
Gyakran az E-re került a "Programfiles" könyvtár is, így a telepített (Főleg játékok esetén volt érdekes a dolog) programok saját fájljai és mentései is megmaradtak egy új Win telepítés esetén.
Ugyanígy 1-1 esetben a "Documentum and Settings" is átkerült az E-re.A Swap csere is Linux másolat volt, alapból nem lett töredezett a C, kilépéskor utasítottam (egy REG érték hozzáadásával a telepítés után) hogy törölje, így a boot is gyors lett! (Minimálisan lassabb leállással)
Ezek 7-8-10-11 esetén is jól működő dolgok.
(Rendszeresen utoljára XP és Win7 telepítésekkel foglalkoztam több, mint 10 évvel ezelőtt.
Mostanában kell majd újra elkezdenem, újra ügyfelezni fogok.)
Nyilván vannak változások, majd tanulmányozom a témát. -
Azt nem mondom, hogy nem nyírtam még ki Linuxot, de valahogy sohasem volt szükségem rendszer mentésre, csak WinFos esetén...
Valahogy ugyanazt a formulát alkalmazom több, mint 10 éve, és még a Linux is óriásit fejlődött közben, de azok a fránya alapok, amiket anno egy barátom rakott össze, és tanított meg, még kitartanak.
(Ja, és természetesen amiket még olvastam/tanultam hozzá.)
Több partíció, nem automatikus telepítés, néhány beállítás, aztán mindig megtalálja, hogy volt már fent rendszer, voltak programok, beállítások.
Rákérdez, hogy visszategye-e.
Aztán az esetek többségében (Tényleg, nem is emlékszem már másra!), nemhogy mindent visszapakol, de még a programok is ott nyílnak meg, ahol legutoljára befejeztem a dolgomat.
Volt olyan, hogy az összeomlott rendszer gépestől két évre félre volt téve.
A VGA drivert és beállításokat bactam el, keményen, grafikus felület összeomlott. (Ezt mondjuk rendszeresen sikerült anno...)
Új telepítés, frissebb verziójú Debian (merthogy azt nem írtam, hogy a legtöbbször a Debian és a kistestvére futott nálam) letöltve, azzal, mégis minden ment onnan, ahol befejeztem.Természetesen felhasználói fájlok külön partíción, Swap, stb is, szépen beállítva minden, és minden esetben ugyanazok beállítva. (Felhasználói név, jelszavak, titkosított kötet, stb.)
Pedig nem vagyok egy nagy Linux gugu.
Ezzel a mentésre használható temérdek alkalmazással most megleptél!
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 5560 ,15.6" FHD+ IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB ujjolv IR kam gar
- Dell Latitude 7430 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó egy Samsung Galaxy A55 5G 256GB/12GB RAM verzió, rózsaszin 1 évesen, mint az új, karcmentesen!
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i5-1145G7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest