- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPLaci
csendes tag
Sziasztok!
Remélem olvassa még valaki ezt a listát és tudtok segíteni!
Most olvasom, hogy a Whatsapp applikáció 2017 januártól már csak 4.x.x feletti androidokon lesz elérhető.
Ezért kényszerülök frissítésre. Egy ZTE Skate telefont használok teljes megelégedéssel Ice Armor III-al (kéretik nem röhögni) Most feltettem a a leírtak szerin a CM 10.1 2013 májusi verzióját, és ahogy le van írva a gapps 4.2-t. Fel is ment minden hiba nélkül, és tényleg változott a verzió. A meglepetés ezután ért. Próbáltam feltenni programokat, de semmi nem sikerült. Először memória hiányra panaszkodott, de letöröltem a google... (nem emlékszem a nevére de valami nagy file) ezután újra próbáltam installálni a Skype-t és a Whastapp-ot, de egyik sem működött. Pedig most az Appmgr szerint 100Mb hely volt a telefon memóriában, Így egyenlőre visszakerült az IceArmor. (még szerencse, hogy csináltam mentést)
Mit rontottam el? Kérlek segítsetek! Köszi! LaciKözben olvasok vissza. Lehet, hogy az a TPT varázslat kell neki? Régen már csináltam valami memória bővítést az SD kárya segítségével. Így 238MB memóriát ír ki.
-
nonee
aktív tag
Sziasztok!
nekem az a problémám hogy a gyári videokamera nem működik,a fényképezőgép ok de videozni nem tudok!help -
dsstar
újonc
Helló!
Nekem olyan kérdésem volna, hogy hogyan lehet a Google play-t feltenni mert alapból nem volt a RootBox (CM10.1) rom-on. Már próbáltam több verzióval is de mindegyikből kilép...
a válaszokat előre is
-
andyTM
őstag
- üdv mindenkinek! - hátsó hangszórót vennék, de nem igazán találok helyet, hogy hol; esetleg tudtok ajánlani(?), nincs kedvem rendelgetni, majd várni 2-4 hetet egy pár száz forintos alkatrészre.
-
angelius
aktív tag
válasz
Psychopapa #93 üzenetére
A Rootbox fejlesztése tényleg abba maradt de még mindig stabilabb mint a Jenkins romok. Szerintem újra kellene rakni, én is jártam úgy hogy feltelepítettem a Rootboxot és fc-zet meg meg voltak más hibák is. Újra raktam és érdekes módon ezután már nem volt hiba.
-
Adamis
őstag
válasz
pepsi16002 #105 üzenetére
Érdemes lenne bevinni szervízbe, ha még van rajta gari. Vagy amúgy is. Nekem gyanús a kijelző, vagy a szalagkábel.
-
Adamis
őstag
válasz
pepsi16002 #103 üzenetére
Gyors kérdés: milyen rendszered van? Telepítettél-e mostanában olyan programot, ami után észlelted a galibát? Vagy esett-e le a telefon mostanában?
-
pepsi16002
csendes tag
sziasztok 1 olyan kérdéssel fordulok hozzátok a telefon folyamatosan nyomja a hivás gombot ! fel se tudom oldani mert egyből a hivásra nyom nem tudok vele kezdeni semmit ! szerintetek ez mitől leheT?
-
Adamis
őstag
válasz
pepsi16002 #100 üzenetére
Ice Armor II / III, vagy CM 7.2 a legstabilabb és ebben működik minden, ParanoidJelly 2.81-es pedig a JB romok közül a legstabilabb, de abban meg nem megy a villanó... Pár hsz-szel lejjebb leírást találsz a telepítésről!
-
pepsi16002
csendes tag
sziasztok vásároltam 1 skatet gyári rom van rajta szeretnék rá valami gyors és megbízható romot ! ha valaki tudni nekem ebben segíteni azt nagyon meg köszönném üdv !
-
carr
őstag
Mester!
A hsz-ekből látom, Te vágod ezeket a Skate dolgokat.
A párom kapott karácsonyra egy ilyen kütyüt, de a gyári rommal nem kínoznám. (bár ahogy olvasom sajnos főzve nem fog menni a vaku, ami miatt( és az ára), erre esett a választás). Tmobile-os, 235 van most rajta. Egy kis segítséget szeretnék kérni CM7.2 telepítéséhez.
Totál kezdő vagyok szinte, így ha van valamilyen leírás, ahol neki tudok állni, anélkül, h tégláznám a telefont, egy linket szívesen vennék!
Isten áldja a munkásságod!
Nagyon köszönöm előre is! -
Pogika
aktív tag
válasz
Psychopapa #93 üzenetére
Szia, a rootbox rom fejlesztése már rég abbamaradt, ajánlom a skate topicot (Adamis 4. hsz-ében a link, minden romról ott vannak a tapasztalatok)
Én inkább a jenkins romokat ajánlom a Htc mania oldalárol, van már 4.3-as rom is belőle, jelenleg 4.2.2-es jenkins 1.6- os rom van a telómon és egyszer sem fagyott még ki. -
Psychopapa
csendes tag
Sziasztok! Most találtam meg ezt a leírást, eddig meg voltam elégedve a Skatem teljesítményével, amire használtam tökéletes volt. Ice Armor volt rajta eddig, ami hiba nélkül tette a dolgát, mindössze, mint mindenkinek, nekem is tárhely gondjaim voltak.
Viszont (vesztemre), megtetszett a bemutatott RootBox rom, sikeresen fel is frissítettem.
A rom leírásában ajánlott 200Mb helyett 220Mb lett a rendszeré (TPT-vel), nincsenek tárhely gondok eddig, van EXT2 partícióm 500Mb a kártyán, és a Facebookon kívül minden letöltött programot át tudok mozgatni a kártyára.Adamis leírásából azért választottam ezt a romot, mert azt írta "betonstabil". Na ez lenne a gondom. Nálam nem! Rengetegszer lefagy, újraindul, FC...
Telepítés után (Multi DPI-s gapp) először is mindent frissítgetett, de aránylag stabil és gyors volt. Viszont a frissítések előhaladtával úgy lett egyre lassabb és bizonytalanabb, mostanára gyakorlatilag használhatatlan.
Az elindított programok (Facebook, Skype) vagy el sem indulnak(Ez főleg a Skypera igaz), vagy olyan lassú, hogy élvezhetetlen. Ha töltőn hagyom, full feltöltés után fél óránként FC, ezt onnan tudom, hogy újra kéri a PIN kódot. SMS írás 20 perc a 160 karakter, annyira lassú. Mi lett vele, vagy mit rontottam el?Azért írtam az elején, hogy vesztemre találtam meg ezt a leírást, mert ha orvosolható lenne ez a rom, nem szívesen térnék vissza a jó öreg Ice Armorhoz! Valahogy jobban tetszik, ha a sebesség, FC és bizonytalan működési gond orvosolható lenne.
Tehát a beállításaim: 220Mb System, 921Mhz CPU (IceArmorban is ezen működött hiba nélkül), 240DPI, Governor: Ondemand, IO Schleuder: noop, 500Mb Ext2, Multi DPI gapp, és fel lett telepítve az INT2EXTplus a gapps után. Ha másnál "atombiztos" és stabil, akkor nálam mi a gond?
Köszi előre is az ötleteket!
Üdv.Psychopapa
-
tukiwik
csendes tag
Hali!
Párnapja meghülyült a telefonom. A vissza gomb nem nem működik.
Nem lett leejtve vagy hasonló, netezés közbe egyszer csak fogta magát és már nem reagált.
Most a kijelző gombokat bekapcsolva tudom használni, de nem tudom mi lehet a baj.
Sűrített levegővel kifújkáltam nem-e koszos, de az sem segített.
Most Paranoid 2.81 (CM 10.0.0) van rajta, arra gondolok lehet a ROM vacakol.
Meg próbálom feltenni a SlimBean ROM - Android 4.2.2-t hátha egy ROM csere segít -
_mrobi
csendes tag
Sziasztok! Skatemen 4.1.2-es android van. Így vettem. A kamera alapból ilyen gáz, vagy az android teszi??
-
Adamis
őstag
válasz
Joseppe210 #82 üzenetére
IceArmor II vagy III, MokeeOS, CM7.2, vagy SkaTeV2. EZek stabilak és mindenük működik!
-
Joseppe210
tag
Sajnos nem jelennek meg az alkalmazások telepítés után.
A kamera is használhatatlan, elég érdekes grafikai problémák vannak. Első ránézésre pedig nagyon szimpatikus rendszer. Esetleg tudnál ajánlani valami mást, ami jó a Skate-re és stabil és mindene működik? -
Adamis
őstag
válasz
Joseppe210 #80 üzenetére
goo.im/devs/C3C0/Gapps - neked ebből a 4.1-es kell!
Cwm-ben ugyan úgy flasheled, mint a romot!
-
Adamis
őstag
válasz
Joseppe210 #78 üzenetére
Gapps-od van flashelve?
-
Adamis
őstag
válasz
Joseppe210 #76 üzenetére
reinstall. jobb ötletem nincs. nekem ment...
-
Joseppe210
tag
Üdv. Feltettem a PAC man romot, és minden jónak tűnik, de sajna a wifi-t nem tudom bekapcsolni?
Valami ötlet? -
ptesza
senior tag
Hellósztok.
ColdFusionX 3 (CM10.1) volt éppen fenn, mert én is kísérleteztem. Éppen melóban voltam, de az aksim már úgy tűnt nem fog kibírni több órát míg töltő közelbe érek , és így arra gondoltam leveszem a kijelző fényerejét. Ebben a ROM-ban van egy ilyen csúszka aminek egyik végén az automata van utána egy nullától max-ig fényerőig terjedő sáv. Nos úgy jártam ,hogy a csúszka nulla állásánál felemeltem az ujjam, és a kijelző teljesen kikapcsolt állapotban maradt. A ROM újra rakása segített csak, mert sehogy nem bírtam bekapcsolni a kijelzőt. Erre vigyázzon az aki ezt a rom-ot használja.
Most jelenleg a ParanoidJelly 2 (CM10.1) -et használom 200 MB-os -ra pariconált telóval és egy 3 MB-os swap partíciót is beállítottam. CronMod-INT2EXT+_signed.zip-el csatoltam fel egy 256MB-os ext partíciót. Ez így most jól működik ,igaz csak 2 napja használom ezt a konfigot.
Üdv P.
-
TomBoy1986
veterán
Azt azért vedd figyelembe, hogy ha a link2SD-t használod, akkor találkozhatsz jelentős instabilitással. Ez nem olyan, mint az app2sd, hogy csak egy részét rakja át a programnak.
Itt, ha leválasztod az SD kártyát, vagy véletlenül leválasztódik (mert előfordul), akkor a telefon újra fog indulni, jobb esetben. És ha sikerül felcsatolnia az sd-ext-et, akkor tudod csak a programokat használni.
+ sajnos nem oldja meg teljesen a tárhely gondokat - bár pár programmal többet lehet feltenni, valamint hiába használja az ember akár class 10-es kártyával, akkor is jelentős a lassulás. Szóval max. a tüneteket tudja csillapítani, de vannak jelentős mellékhatások.
-
tukiwik
csendes tag
Hali!
Tegnap felraktasm a Paranoid Android-ot, nagyon szuper meg szép, de van vele egy kis gondom.
A telefon memória elég kevés.
Frissitette magát a Google Play és feltettem a Youtube-ot. ezután maradt 49MB hely.
Fel akartam telepíteni a Facebook-ot, de letöltés után azt irta hogy nincs elég hely (teéepítve ~30MB)
Amikor a Gmail akart frissülni vagy a SuperUser (~4-5MB) akkor is azt irta nincs elég hely.Tudtok segíteni, hogy több hely legyen? van rá megoldás?
-
Adamis
őstag
válasz
PainKiller13 #68 üzenetére
Azt olvastad, hogy torrentért kizárás jár a fórumról? Én nagyon nem dicsekednék...
-
Adamis
őstag
válasz
PainKiller13 #66 üzenetére
Ti mit használtok rajta navigálni?
Sygic, ami a Play-ről letölthető! Fizetős! -
PainKiller13
őstag
Sziasztok, a legújabb Atomicmod van a Skatemen, iGO 9xxx verzió ami 480x800-ra van, el is indul rajta, viszont mikor jelet találna egyből el is dobja, mobilnet és wifi nélkül próbálom. Valami megoldás? Ti mit használtok rajta navigálni? Adjatok tanácsot légyszi. Esetleg más program jobb lenne? Írja az igo hogy 5 műhold, mind zöld és erős jel mégis eldobja amint csatlakozik. Procit meddig lehet biztonságosan húzni?
-
Pogika
aktív tag
Közben megoldottam, TPT a megoldás, ha bárkinek hasonló gondja lenne esetleg.
Rootbox 4 es verziónál akadt olyan problémám hogy nem kezelte megfelelően az link2sd az sd ext patríciót a memóriakártyán,a dev file-ket nem tudta linkelni, így gyorsan telelett a telefon tárhelye. Mivel ez a rom tartalmaz paranoid részeket is, megpróbáltam feltenni a hozzá készült paranoid Int2ext plust, ami hazavágta a rom-ot ugye -
Pogika
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni, meghalt a rom a skate-m ben ez még nem is lenne baj, mert a recovery-ből újra raknám, na de igen ám, amikor manuálisan recovery módba kapcsolom egyedül a bekapcsoló gombra reagál a menüben, a többi telefon gomb nem működik. A rom-ból indítva korábban működött.
frissítettem korábban a recovery-t most jelenleg 5.5.0.4 es van fent.
Hogyan lehetne újratelepíteni windows alól, úgy hogy nem működik a rom-sem? -
TomBoy1986
veterán
A RootBoxnak kijött egy új verziója. Egészen jól működik a Skate-en (4.0 a verzió és 4.2.2-es android van rajta).
-
roli654
tag
Sziasztok valaki tud nekem ajánlani olyan müködő romot amiben jó a camera flash. Nem enyém a telefon és ezért lenne fontos hogy a camera flash(vaku) jó legyen
-
IcE1986
csendes tag
Egy hülye kérdés, CWM 4.0.1.4 van fent, szeretnék másik TPT-t, mert nagyon kevés a szabad memória. Viszont a TPT Helperben azt írja ki, hogy ennél a ROM-nál nem támogatott a TPT telepítés. Erre tudtok megoldást vagy leírást? A Skateben még kezdő vagyok, az N9 android telepítés is egyszerűbb volt eddig.
-
szhunor
tag
Magyar nyelvű ROM-ok amik, fent LINK-elve vannak ?
Köszi ! -
balint005
csendes tag
-
archer99
csendes tag
Helló!
Tud valaki egy 2.3.5 közeli gyors romot?( Már ha létezik az t-mobilos alap gyorsabb xd)
Köszi! -
Adamis
őstag
válasz
balint005 #45 üzenetére
Kell neked egy CWM Recovery, majd utána a ROM és a Gapps, mindkettő a link alatt elérhető a cikkben!
Feltelepítése:
Recoveryben először wipe data, majd mountsd&system-ben format system és format boot.
Ezután egyel visszalépve install zip, itt kiválsztod a ROM-ot, feltelepíted. Majd ugyanitt a Gapps-ot, kiválasztod, feltelepíted. Ezután Restart és betölt a rendszer (először kicsit hosszú a bootidő). És használhatod is! -
balint005
csendes tag
Üdv!
Eléggé kezdő vagyok Skate terén, el tudnád mondani, hogy a ParanoidAndroid CM10-et hogyan kell feltelepíteni? A Skate-em teljesen "szűz", még nem volt belepiszkálva...Ha buherálom, utána vissza lehet állítani a gyári szoftvert?
-
angelius
aktív tag
Nagyon jó írás gratula. Én sokáig használtam Skate v2es romot nagyon szerettem. Majd kipróbáltam a Cm7 Nightly-t de ez nekem újra indult időközönként, újra raktam akkor már csak a bejövő hívásnál indult újra. Következett a mokeeos 1.10 pár napig nagyon jól ment majd ezután a bejövő hívásnál volt vagy 10 másodperc mire a kijelző felébredt. Ezután kipróbáltam a mokeeos 0.3 ezzel nem volt baj, de kíváncsi voltam egy Cm10es romra a választás a ParanoidJelly - ParanoidAndroid 4.1.2 -re esett. Felraktam és nagyon jól megy számomra pörög úgy mint a Skate V2es rom. Így ez maradt fent, Fc-kel nem találkoztam újra indulás nem volt. Ebben csak a vakú nem megy, de eddig sem használtam. Erre van egy nagyon jó kis program a Night camera+ ezzel kevés fény viszonyok mellett is egész jó képeket készít.
-
Hali.Valaki megtudná mondani hogy melyik a leggyorsabb es legstabilabb fözőtt rom skate re?
-
Adamis
őstag
Azért írtam így, mert manapság sokan vannak, akik sokkal több mindenre használják a telefonjukat, mint amire képes. ...lenne ez is, de komolyabb játékokat nem visz,köszönhetően az ARMv6-nak. Ezeknek az embereknek már kompromisszumot kell kötni. De aki tudja, hogy mire akarja használni, azokra természetesen nem vonatkozik ez a mondat!
Tudjátok, akinek nem inge...
-
kcsa
veterán
válasz
sing1ep1ayer #39 üzenetére
csak azt akartam ezzel éreztetni, hogy aki nem HC user, annak elég is lehet. (más tészta hogy magamat nem vallom annak, de gyűlöltem az akadozást, szaggatást, amit ez a SOC tud...)
-
kcsa
veterán
válasz
sing1ep1ayer #37 üzenetére
ha a "hardcore user" kifejezést "komoly felhasználó"-nak fordítom, akkor szerintem helyes a mondatom
-
-
kcsa
veterán
válasz
sing1ep1ayer #35 üzenetére
leírtam egy általam helyesnek vélt mondatot, és ez véletlenül sem az általad kiragadott részlet.
-
sing1ep1ayer
őstag
Kötözködni jöttem.
Szerintem semmi baj a megfogalmazásával, én legalábbis nem veszem észre a hibát.
Vagy csak úgy lenne helyes, hogy "...MSM7227T processzor teljesít benne szolgálatot, ami arra késztet, hogy ha meglátom hogy 7227 akkor meneküljek"?
Az aztán fantasztikus lenne.
Egyébként meg felesleges lebecsülni azt a procit. Lehet hogy manapság ótvarnak számít, de a komolyabb játékokon kívül még mindenre elég. Egy jobb GPS progi (pl: Sygic) simán megy vele, ennél meg nem sok processzorigényesebb alkalmazást futtat az ember a mobilján. Skate-en általában fullHD videókat sem néz senki, DivX-et meg bőven játssza. Itt-ott akad persze kicsit a menüben, vagy alkalmazások váltásakor, de ezzel együtt lehet élni. Fateromnak én is ilyet vettem anno és szerintem teljesen vállalható.
-
Adamis
őstag
Köszönöm az észrevételt, legközelebb pontosabb leszek! És az is igaz, hogy ma már nem vennék ilyen SOC-cal rendelkező telefont. Nem is ezt írtam... De ha már ez van, akkor az önjelölt programozóknak ezzel kell dolgozniuk. Ez van, ezt kell szeretni. De te is láthatod, mennyi mindent ki lehet hozni belőle!
-
kcsa
veterán
Kötözködni jöttem
"Természetesen a hardver sem a legjobb manapság, hiszen egy 800 MHz-en járó MSM7227T processzor teljesít benne szolgálatot, ami erős kompromisszumra késztet sokakat, legfőképpen azokat, akik túl nagy elvárással vannak a telefon irányában. "
Erős kompromisszumra késztet sokakat? Készteti a halál, engem arra késztet hogy ha meglátom hogy 7227 akkor meneküljek
Kár ilyen fogalmazással elrontani a mondanivalót.
pl.: "Természetesen a hardver sem tartozik ma már a legjobbak közé, hiszen a 800MHz-en járó MSM7227T SOC teljesít benne szolgálatot, ami a komolyabb felhasználók részéről erős kompromisszumot igényel".
Sorry hogy kötözködök, csak annyira bántotta a szememet hogy ihaj. Van még pár ilyen
De - bár nem érint - érdeklődve olvastam, és köszönöm a többiek nevében is az olvasnivalót
-
Cannabis7
senior tag
így elrepült az idő.
nemrég még blade tulajként vártam h megjelenjen a Skate, erre már ez is elavultnak számít:/
ennyire öregszek? vagy csak a technikai fejlődés gyorsult fel túlságosan? -
krystman
őstag
Amúgy köszi a cikket!
De tegnap este még kipróbáltam ezt a Root Box-ot, de a Bs Player ezzel sem ment. Vagy legalábbis a videókat nem játszotta le. Fogalmam sincs mi lehet vele, de szinte mindegyik ROM ilyen nekem. Amúgy a böngészés az tényleg nagyon simán megy vele, de van még bőven mit csinálni ezekkel a ROMokkal! Ez hétköznapi használatra tényleg csak saját felelőségre, mert nem érzem egyiket sem igazán stabilnak! De amúgy jól haladnak.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #17 üzenetére
Na még egy apróság. Az én telefonomon, ezzel a verzióval nem lehet feltelepíteni a gTalkot, ami elég nagy probléma lett volna számomra. Ellenben a 9 nappal ezt megelőzőre gond nélkül lehet telepíteni, úgyhogy azt javaslom, ha valaki szeretné kipróbálni.
-
krystman
őstag
Én is próbáltam ezeket, viszont volt mindegyikkel egy problémám, hogy a Bs Playert egyszerűen ha fel is tettem, nem játszott le semmit sem. Egyszerűen kilépett. Meg volt pár olyan program ami el sem indult.
-
Adamis
őstag
válasz
sing1ep1ayer #20 üzenetére
Jó kis (kis?) telefon ez még ma is!
-
sing1ep1ayer
őstag
Esküszöm kedvem támadt Skate-et venni. Nagyon jó ez az írás!
-
Matada2.3
veterán
Huh, kicsit megkésett de nagyon jól jött így utólag is, haverom Skate-jét kicsit fölfrissítettem. Ezer hála
-
Adamis
őstag
válasz
TomBoy1986 #15 üzenetére
Ez melyik cm10?
-
TomBoy1986
veterán
Valószínűleg a mobilnet hiánya miatt nem tapasztaltad a dolgot, de egyébként együtt lehet vele élni, mert nem gyakori a helyzet - a telefonálási gond.
Viszont... Most hogy feltettem a CM10-es legújabbját, meglepődve tapasztalom, hogy nem működik vele a házikó - egyesek szerint Home - gomb
A Clockworkmodos helyreállítóban működik, szóval ez valami szoftveres - remélem, hogy beállítási probléma. Már egyébként újraraktam az egész telefont, mert hogy hátha az a gond, azaz töröltem a dalvikot és a system datát is felrakás előtt.
Van ötlet esetleg, hogy mi a gond a home gombbal?
-
zsolt200
tag
Nem ide tartozik de ha esetleg valaki tud m-tech atab7T-re cwm-et meg valami főzött romot, vagy esetleg készítene légyszí írjon privátot! (Nem keverendő atab7G-vel vagy a simával!
-
Adamis
őstag
válasz
TomBoy1986 #7 üzenetére
Először is: örülök, hogy tetszett az írás! Programokat én is úgy szoktam újrarakni, hogy új rendszer telepítésekor csak újracsatolom az ext partíciót és kész. De megvan ennei is a veszélye, mert ha nem jó valami, akkor nem fog működni a program... Egyébként ext2 helyett érdemes lenne kipróbálni az ext3 vagy ext4 fájlrendszereket, mert tapasztalatok alapján sokkal gyorsabb!
A telefonálási gondok számomra ismeretlenek, mert folyamatosan wifis helyeken vagyok, így mobilnetem nincs és a telefont is 3G-re lőttem be. Nekem így van, hogy 3 napot is kibír, és mindenki tökéletesen hall és viszont!@kelzsoca: tudom, hogy van IA sorozat, a 2 fent is volt sokáig, de mint a címben is szerepel, a 4.0.4 és afölötti rendszerek a téma! Önmagában az IA sorozat még ma is kiváló, elő is került valamelyik nap a modaco-n!
-
pach-adams
tag
Én most adtam el nemrég a Skate-et.
Én egy 4.0.4-es ROM-ot használtam, ami hibátlan volt.
Ahoz képest, tényleg hogy nem mai telefon már, igazán jöl pörgött azzal a rendszerrel.
Tényleg egész használható telefon még most is! -
kelzsoca
félisten
ZTE Skate-re az Ice Cream Sandwich és Jelly Bean romok előtt, azért volt egy igen népszerű custom rom "család", ráadásul Magyar modderek alkotása, és ez nem volt más, mint az Ice Armor, amit nem csak a hazai közösség, de a külföldiek is azonnal megszerettek.
Persze a fejlesztések abbamaradtak, és azóta kereken 1 év telt el (IA3 kiadása óta) két Android főverzió is megjelent, de:
Azt tartom, hogy a mai napig nincs még egy ilyen stabil, minden funkciójában működő szoftver ZTE Skatre.
Természetesen a fentebb bemutatott különféle custom romok mögött is rengeteg munka van, egy átlag felhasználó el sem tudja képzelni, mi időt, és energiát kell 1-1 ilyen szoftverbe tenni.
-
TomBoy1986
veterán
Tetszik az írás, én is Skate felhasználó vagyok és most ennek hatására át is álltam az eddigi CM9-esről a CM10-es tilal féle rendszerre. Eddig egyszer már csináltam egy ilyen mod felrakást ez alapján a leírás alapján:
Valamint egyszer frissítettem is azóta (CM9 júniusiról a szeptemberi verzióra). Akkor egyébként legnagyobb meglepetésemre nem kellett egyáltalán a rendszeren lévő programokat újrarakni, hanem simán frissítette őket
Egy-két kérdésem viszont lenne:
Ennek a telefonnak is a legnagyobb gondja szerintem - mint a régieknek általában - hogy nincs benne megfelelő méretű felhasználói tárterület. Az Android 4.0.4 felrakása után ~170MB-on garázdálkodhat az ember. Persze ismerem a beépített App2SD-t és a külső Link2SD-t, de valamiért nem nagyon tudom normálisan használni őket...
Ugyanis hiába hoztam létre a 16GB-os SD kártyán egy 1GB-os Ext2 partíciót a programoknak, amit sikeresen fel is csatoltam Link2SD-vel, mégis vészesen fogy a belső hely... Itt alapvetően mindent linkelésre állítottam, ami nem rendelkezik widgettel. Ennek ellenére nagyon sok infót a program mégis a telefonra tesz, ha pedig törlöm, akkor is csak egy részét szabadítja fel. Ezt lehet valahogy orvosolni?
Másik gondom a telefonnal, hogy én szeretem, ha normális üzemideje van. Azaz általában 2G-n szoktam használni, viszont ha 2G-n be van kapcsolva a mobilnet - általában folyamatosan be van - akkor nem időnként nem hallok senkit a telefonban, mikor már létrejött a hívás, valamint engem sem hallanak. Ezt tapasztaltam a gyári 2.3.5-ös rendszerrel is, valamint a CM9-es rendszerrel is.
Harmadik problémám pedig, hogy amennyiben huzamosabb ideig vagyok wifin és nem kapcsolom ki, amikor kiérek a hatósugárból, akkor időnként nem kapcsol vissza a mobilnet. Ezt orvosolni csak úgy tudom, ha 2G-ről HSDPA-ra váltok, vagy fordítva, mert ekkor újra van adatforgalmam.
Míg írtam ezt a hozzászólást felment a CM10-es is és jelenthetem örömmel, hogy itt sem kellett újrarakni a szoftvereket, csak a link2SD SD2EXT linkjét kellett újragenerálni és megy minden. Tényleg jóval gyorsabb az elődhöz mérten az UI.
Ha van valami meglátásod akár a tárhellyel, akár a telefonálási problémával, akár az adatforgalommal kapcsolatban, akkor szívesen fogadom
Ui.: 3G-s használat az 1 nappal rövidíti az üzemidőt mobilnet esetében (3-ról 2 napra), ezért használom a 2G-t, ami gTalkhoz és levelekhez meg elég.
-
Wa2x_
veterán
Remek írás grat!
-
Adamis
őstag
Sajnos most már igen...
De a linkek élnek regisztráció nélkül is, illetve sok minden rögtön elérhető a goo.im oldalon is!
Egyéb források a Skate topicban!
-
Adamis
őstag
Fogadjátok sok szeretettel! Mindegyik rendszert próbáltam természetesen, szóval ha valakinek lenne kérdése, ne habozzon, tegye fel akár itt is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari