- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
Nekem továbbra is bejön a Rebel, leszámítva azt a problémát, hogy nem lakok jól vele. Kellene egy dupla Rebel Whopper, vagy valami még kiadósabb Rebel, mert egy szendvicstől falnak megyek. Tegnap habzsidőzsi volt, Bacon King menüt ettem, azzal már kibírom estig... valami hasonló kellene Rebelből.
-
Alg
veterán
Ja hogy BK... na igen, ott a normál "hús"pogácsának sincs húsíze, szóval amíg ugyanúgy fűszerezik kb. darált cipőtalpat is rakhatnának bele.
Bécsben amúgy többször ettük, szeretjük is a Swing Kitchen-féle műhús-burgert, veri is az összes gyorskajáldás megoldást, de egy jól elkészített valódi burgernek a nyomába sem ér, egyszerűen hiányzik belőle a marhahús-íz.
-
No, megkóstoltam én is végre. Én is érzem a különbséget ez és a húsos között, de bejött, fogok még ilyet rendelni.
-
én vakteszten egyből megmondtam melyik hús és melyik nem. Még ha a sima whooper hús nem is egy gasztro élmény, azért a füstössége, zsírossága (értsd jól), azonnal kiemelte a rebelhez képest.
Ahogy írtad, a sima whooperrel együtt, ez is a nyugodtan kihagyható kategória (lehet a sima vega burgerjük többet ér, majd pár év múlva megkóstolom azt is
)
-
updog
őstag
Na, megkóstoltam ezt a Rebel Whoppert a BK-nél. Az az igazság, hogy nem sok különbséget fedeztem fel pl. egy sima Whopperhez képest (vettem egy olyat is a biztonság kedvéért
), se ízre, se állagra.
Persze nem nyújtotta egy igazi, szaftos, húsos burger fílingjét, de hát a BK semelyik szendvicse nem nyújtja azt
Úgyhogy azt is mondhatjuk, nem csalódtam.
Megnézném azért egy normális, kézműves burgerben úgy, hogy minden más ugyanolyan jó minőségű, csak a 18 dekás Angus helyett egy ilyen pogácsa lenne. Na az lenne a teszt
-
Vladi
nagyúr
válasz
Hieronymus #78 üzenetére
A só nem gond, de miért nincs
orosz vodkaszintetikus bors? -
-
-
-
-
-
Rimuru
veterán
Nem ilyen cuccokon elek.
Ugyanolyan mint az "igazi", szerintem vakteszten se mondanam meg melyik muhus az igazi hus... -
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus #68 üzenetére
én is kipróbálom, nem hallottam róla, tittaszégyen' ( :
-
-
válasz
Hieronymus #66 üzenetére
Kurkuma? Ezt ki fogom próbálni.
-
-
mephi666
nagyúr
+63: ja, majdnem fasírozott, csak a mustár sokat módosít az ízén
marhát általában pörköltnek veszünk, nem szoktam darálni... disznóból szoktam venni lapockát/combot egészben, otthon tökéletesre tisztítom és azt daráljuk/fagyasztjuk... (bolti daráltban mindig vannak porc és csontdarabok, rühellem ha ennék egy jóízűt és ezek ropognak a fogam alatt)
-
szebe
addikt
válasz
Kisgépkezelő #63 üzenetére
Azt mifelénk fasírozottnak hívják, főleg ha disznóból készül
Természetesen szubjektív dolgok ezek, a hamburger nálam kizárólag marha, sütéskor só-bors rá és ennyi.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Kisgépkezelő #60 üzenetére
uhh, ezek a mirelit húsok még brutálisan túl vannak árazva amúgy... ha otthon arra vetemedik az ember, hogy hamburgert süssön, pillanatok alatt össze lehet rakni a húspogácsát, aminek sütés közben olyan illata van, hogy garantáltan patakokban fog folyni a nyála
csomószor sütöttem már disznóhúsból és nem nagyon kellett kidobni belőle
...hagyma, tojás, só, bors, ketchup, mustár... kb ennyivel elég is fűszerezni
nálunk gyorséttermeket összehasonlítva a bk az utolsó helyen áll... mcdonalds/kfc kb egy szinten: mekiben a spicy sertésburger a nagy kedvenc, kfc-ben meg xl kosarat szoktunk néha venni (abból másnapra is szokott maradni, akkora mennyiség) ...itt ahogy pár éve megnyitott a bk, kíváncsiságból bevásároltam náluk, de végén megegyeztünk otthon, hogy "nagyon éhesen éhséget csillapítani egynek elment, de ha választanunk kell legközelebb, akkor a másik 2-re szavazunk"
-
Kasya
nagyúr
válasz
Kisgépkezelő #58 üzenetére
Magyarosi Csaba múlt héten csinált egy nyílt tesztet. Érdemes megnézni a videojat. Ott is 28-can tudtak megmondani, hogy melyik az igazi, 7-en nem, vagy csak azért szavazott a vegara, mert az vega.
És erre még azt merte mondani a vlogger, hogy alig van kulonbseg
Majd lesz itt is limitalt kiadas, ami magyaros...ott teletoljak majd csalamadeval. "A marketing osztaly kedveli a hozzaszolasodat"
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
t72killer #59 üzenetére
Annyira nem rossz, hogy ne bírnának belőle megenni egyet. Nagyjából a strandokon árult mirelithúsból sütött burger szintjét azért megüti szerintem. Az állagjavítók, aromák és ízfokozók ízének elfedése terén azért "Magyarország jobban teljesít", mert nálunk egy kis csalamádéval is szokás tuningolni a szendvicset. Ezt még eltanulhatnák tőlünk.
-
válasz
Kisgépkezelő #58 üzenetére
A franciák úgy tesztelik az új TGV-ket, hogy a tervezőbizottságnak kötelező egy kört mennie a vonattal. Ezesetben a marketing-osztályt és az igazgatótanácsot kötelezném rá, hogy a saját terméküket egyék.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Erőt vett rajtam a kíváncsiság és megkóstoltam a Rebel Whoopert. Mivel páran írták, hogy alig lehet megkülönböztetni ezért eredetileg vaktesztet terveztünk, de aztán végül csak úgy egyedül ettem egy szendvicset. Már az első harapásnál éreztem, hogy felesleges is lett volna, mert tízből tízszer kiszúrnám, hogy ez nem olyan. Egyébként amíg amíg a hagyma és a szószok elfedik az ízét, addig majdnem ehető, kábé a gyorsfagyasztott budget húsból sült strandburger ízélményét nyújtja. Lehet egy olyannal összehasonlítva már nem mondtam volna meg, hogy melyik a húsos, bár egy ilyen budget "húskészítmény"-ben sincs sokkal több hús, mint ebben. Az utolsó pár falatra viszont már nem jutott szósz meg zöldség, ott azért komoly kihívások elé állított a termék, de végül sikerült úgy visszaköpködnöm a papírzacskóba, hogy nem keltettem túl nagy megbotránkozást a buszmegállóban. Utánaküldtem egy sajtburgert csak hogy legyen összehasonlítási alapom is. Az se volt egy gasztronómiai élmény, de az azért rendben volt.
Marketingszempontból egyébként igazán jelesnek tartom a dolgot, hiszen az eddigi nem túl magas minőségű, de azért egész tűrhető marhahúspogijuk helyett valami budget gabonakészítményt tudnak eladni ugyanazon az áron, miközben valószínűleg a termelés felfuttásával még olcsóbbra is kijönnek majd vele mint pl: a Tesco sajátmárkás. És még (lásd az Index cikket) van aki örül is neki, hogy nem drágább, mint a rendes. -
Kasya
nagyúr
válasz
t72killer #56 üzenetére
Arrol, hogy egy allam az oserdokivagast engedelyezi (vagy nem tesz ellene semmit), arrol sokat nem tehetunk, de a szoja sem tehet rola. Erdekelne, hogy egy erdos teruleten milyen termeseredmenyek lesznek, mert tudtommal erdo irtasa utan evekig nem gazdasagos szantofoldi novenyeket termeszteni. Ezen a GM szoja sem segit.
Szerintem mindegy is a szoja. Bolivia es tsi. a penzt hajtjak. Elony a fabol, a fa helyen meg olyan gazdasagi noveny, aminek piaca van.
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
t72killer #53 üzenetére
A reggeli ital tej permeatum, -iro, -savo amelyek a tejfeldolgozas alatt kepzodo vegtermekek. Tehat annak van koze a tejhez
Ennek a Rebel szojapogácsának semmi koze a hushoz. Egy vicc. Valamint azzal, hogy nem merik kerni sem az OKO, sem a GMO mentes bilétát, bennem ott van a kerdes, hogy:
- milyen fenntarthato gazdasagokbol szarmazik az alapanyag
- van e benne import szoja (ami ugye GM)Nem mintha a GMO barmi negativumot jelentene szamomra, de ha az lenne benne es nem hallgatnak el, szvsz a media szepen felkapna. Ugyanakkor nem kotelesek errol nyilatkozni.
A nepesseg szepen fel van tuzelve a GM növények ellen. Igy nagy kapufa lenne, ha nem hasznalnak ki a GMT-tol mentes pogacsa marketing erteket. Tekintve hogy ezt nem teszik, feltelezem a szoja eredete vagy nem ismert, vagy kulfoldi import (is). -
-
Kasya
nagyúr
Volt idom ranezni erre a műhusra:
Tehat a BK-nak jelenleg ketto husmentes "hus" termeke van. Egy az USA piacon, es egy az EU piacon.Az USA-ban Impossible burger neven furt, ami nem egyenlo a Rebel burgerrel. Az Impossible burgergben GM eleszto altal szintetizalt "heme" van (leghemoglobin). Allitolag ez felelos a husnak a "hus-izeert".
Az EU-ban a GMO tilalom miatt nem tudták egyelore engedelyezni az Impossible burgert, ezert tunt jo alternativanak a Rebel. Ez viszont tojas alapu majonezt tartalmaz, tehat nem vega, csak vegan.
Vagyis semmi ujdonsag nincs a Rebelben, csak jokor van jo helyen jo idoben, vagyis reakcio a piaci igenyekre. A muhus megnevezes pedig teljesen helytelen...
-
kk75
tag
A film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet.
-
Chaser
legenda
ahogy öregszem ilyen defektek előjönnek ( : 1-2 kivételtől eltekintve azt szeretem amit én készítek el - azért néha van bűnözés :d, de néha -
csirkemellet mindiid szerettem, de a sült krumpli, krumpli püré azok eltűntek mellőle pl, rizs is nagyritkán', és már nem rántva eszem
amikor leálltam a rántott csirkével, akkor derült ki az olaj csesztette a gyomromat ( : előtte néha azért határidősen kellett retyóra menni :d azt hittem tejtermékektől, de az olaj volt az ok -
"De az annyit zabál, ami elég lenne a többinek is. Tény, hogy az élelmiszer nagy mennyisége megy a kukába. "
Nem jön ki a matek. A legpazarlóbb USA-ban is "csak" max 40%-nyi kaját dobnak ki (aminek egyébként jelentős része nem hulladékégetőbe megy, hanem állateledel lesz belőle - tehát ha nem dobják ki, máshonnan kell etetni az állatokat). Adjuk hozzá, hogy mondjuk alapból másfélX annyit esznek meg, mint kéne, akkoris csak egy extra fejlett világnyi népességre van kajakereted ELMÉLETBEN. Hogy miért írom az "elméletbent"? Oldj meg egy működő romlóáru-ellátást felesleg nélkül... Egyesek próbálják és szépen átcímkézik a lejárt húst, de annak ritkán jók a következményei.""A hústermelés környezi lábnyoma"
Ezt nem szoktam érteni. Valami nagyon nagyon szarul van csinálva, ha erről lehet beszélni."
Igen, az anyatermészet nem hatékonyságra gyúrta ki a szarvasmarhát."Szerintem a környezetterhelést/ökológiai lábnyomot - nevezd ahogy akarod - a fejlett világ pocsékolása és eszetlen "zabálása" okozza elsősorban. Ehhez ha jön fel a "fejlődő" világ, akkor jön az igazi gond!"
Szted a száhel-övezetet a New Yorki bankárok legeltetik rommá? -
Vladi
nagyúr
válasz
t72killer #29 üzenetére
Én ezekkel vitatkoznék! Én másban látom a problémát.
"Az emberiség túlszaporodott, csak ilyen sz.rokkal lehet milliárdokat etetni."
Annyi, hogy nincsenek milliárdok etetve. Max 1.5. De az annyit zabál, ami elég lenne a többinek is. Tény, hogy az élelmiszer nagy mennyisége megy a kukába. Akkor minek erőlködtünk a megtermelésével?? Hogy olcsón lehessen szart venni. Most van még olcsóbb még szarabb."A hústermelés környezi lábnyoma"
Ezt nem szoktam érteni. Valami nagyon nagyon szarul van csinálva, ha erről lehet beszélni.Szerintem a környezetterhelést/ökológiai lábnyomot - nevezd ahogy akarod - a fejlett világ pocsékolása és eszetlen "zabálása" okozza elsősorban. Ehhez ha jön fel a "fejlődő" világ, akkor jön az igazi gond!
(#35) Chaser:
Elavult ócska a gondolkodásod! MIaz, hogy nomális kaját akarsz?
-
Vladi
nagyúr
1984?
Alakul ez. Műhús, műméz, nem kell ide mezőgazdaság, lehet lebetonozni a föld felszínét.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Hieronymus #42 üzenetére
Talan ez a recept all a legkozelebb hozza, mert elvileg ok a gyartok is.
-
válasz
E.Kaufmann #34 üzenetére
Egy nagy különbség azért van a két tömegtermelés között: amíg a hús az közvetlenül az állattól származik, a műhús egy túlfinomított és hosszadalmas ipari eljárás végeredménye.
-
válasz
laceszgamer #41 üzenetére
Nem hívják húsnak, BK ezt írja a burgerről:
Maximális WHOPPER® élmény, 0% hússal. A Rebel WHOPPER® hús nélkül hozza ugyanazt az élményt. A teljesen növényi alapú, fenntartható gazdálkodásból származó szójából és búzából készült REBEL pogácsa mellé kerülnek a jól megszokott alapanyagok: lédús paradicsom, friss hagyma, roppanós jégsaláta, uborka, krémes majonéz és ketchup.
-
válasz
laceszgamer #41 üzenetére
Pontosan ezen gondolkodtam én is.
Mivel nem találtam meg az "eredeti" műhús összetételét, kerestem hozzá hasonló terméket.
Next level Burger von LIDL und Wonder Burger von ALDI
Nem tűnik számomra bizalomgerjesztőnek. -
laceszgamer
addikt
Pont valamelyik nap olvastam, hogy vodkát csináltak vízből és levegőből kémiai/fizikai alapon, ott sem értettem, hogy minek hívják azt még vodkának, valahogy itt sem értem, hogy ezt miért hívják húsnak egyáltalán.
Mondjuk részemről úgy vagyok vele, lehet megkóstolnám, de alapvetően maradnék a bevált dolgoknál, nem mellékesen ki tudja ennek is hosszú távon milyen hatásai lesznek, lehet 20 év múlva meg a műhús káros hatásairól cikkeznek majd mindenhol, így inkább ezt a " tesztidőszakot " meghagyom a kísérletezni vágyóknak.
-
-
Kisszidi
csendes tag
Adott pogácsamennyiség termeléséhez sokkal kevesebb idő, energia és alapanyag kell, emelett a környezeti terhelés is sokkal alacsonyabb még időarányosan nézve is.
De bizony sokkal kevesebb lesz a káros hatása. Nézz utána mivel jár egyetlen marha felnevelése mire vágásra kerül! (nem fogom megkeresni, anno egyetemen megtettem, más is megtalálja a forrást ha akarja) -
Chaser
legenda
jó étvágyat hozzá
valahogy nem lene rá gusztusom, de az is lehet finom éppen
részemről csirke, abból is csirkemell, 90%-ban húsfélékből ezt eszem, van egy régi mondás miszerint az leszel amit megeszel, nyilván nem szó szerint kell érteni, de aki tolja a tésztát nagy erőkkel abból lfi lesz, aki a csirkemellett tolja nagy erőkkel abból különösebbe edzés nélkül is jó kötésű, izmos csávó lesz - jah mint én :d -
nagy ökonyomot nem hagy a csirke, emészteni is könnyű, én személy szerint imádom is, nagyon változatosan el lehet készíteni
ilyen burgereket már szökőévente eszem, de azt is lehet belőle csinálni -
Én csak annyit szeretnék mondani, hogy hús, hús, hús, egyél húst
a zöldségektől leszel olyan mélabús
hús, hús, hús, megint hús
a növényektől hamarosan elbutulsz
hús, hús, hús, csakis hús
nekem így jó, hogyha fehérje dús
hús, hús, hús... -
mephi666
nagyúr
válasz
t72killer #29 üzenetére
a műsorvezetőt leszámítva érdemes végignézni... jobb helyeken ügyelnek rá, hogy milyen húst használnak fel, mert másképp nem tudnák ugyanazt a minőséget produkálni folyamatosan
...múltkor valami svájci sajtkészítőkről láttam videót, akik aztán tényleg nagyon ügyelnek rá, hogy mit eszik a tehén, aminek utána a tejét felhasználják (így is lehet ezt csinálni)
-
Ez igaz, de sajnos a bolti hús pont ugyanúgy ipari nagycégek terméke, akik beleszarnak-belehugyoznak-telenyomják antibiotikummal és a végén átcímkézik az árut.
Sajnos csak kisebbik rossz van, ha nem akarod az összes pénzed egy hiteles biogazdánál elkölteni. Az emberiség túlszaporodott, csak ilyen sz.rokkal lehet milliárdokat etetni. A hústermelés környezi lábnyoma (nem csak klíma, hanem területigény) többszöröse a növénytermesztésnek, ezen belül a marhatenyésztés következményei a felégetett őserdőktől kezdve a felbüfögött metán CO2-nél többszörösen durvább üvegházhatásáig különösen durvák.
Nem véletlen, hogy a "modern" álattenyésztésben már feldolgozott (és műanyagtartalmú) szeméttel etetik az állatokat. A lombikhús valszleg ennél jobb alternatíva...
-
Kasya
nagyúr
Eloszor is, maga a termek jo, otletes, piaci szempontbol hianypotlo.
Elfer a hagyomanyos/öko, cukros/édesítős termékek mellett a húsos/vega is. Egyen mindenki azt, amirol azt hiszi, neki jobb és megfizetheti.A problema az, ahogy maga a "kozosseg" fogadja. Az index cikkje mar onmagaban legalabb annyira pocsek, mint ahogy a GM termekeket szoktak leirni.
Az összehasonlítás kedvéért vettünk egy dupla whoppert is, aminek közelebbről nézve a húspogácsája leginkább egy áztatott here vagy egy pincében álló pulóver felületére emlékeztetett, az íze pedig döglött állatokéra, amit aztán forró vason sütöttek sokára. Amivel szintén nincsen semmi baj, húst azért szokott enni az ember, mert a döglött állatok ízét akarja érezni a szájában, rágni az egyszer élő dolgot, emészteni azt, ami évekig élt, és nekünk csak az volt a dolgunk vele, hogy befaljuk pár perc alatt.
Gratulalok a szakmai, fuggetlen ujsagirasnak!Egyeni velemenyem, hogy foloslegesnek tartom ezt a sok szojat, amit mindenhol az etelekbe tolnak. En szivesen eszem a hust, sot, annak kivonasat/csokkenteset nem tartom jo iranynak.
De az is erdekelne, hogy milyen fenntarthato mezogazdasagot folytato gazdasaokbol jon a szoja, egyaltalan EU-n beluli-e. Esetleg kiderulne, hogy GM szoja, amin rogton csamcsoghatna a media. De varom mar (nyilvan nem lesz) vizsgalati eredmenyeket a glifozat tartalmarol is
-
Én a műhússal úgy vagyok mint a műp***val. Biztos jó, de meghagyom másnak az élményt.
-
-
Bizony, amíg a megújulók ilyen kis arányban vesznek részt az energiatermelésben, olyan nagy fejlődésről nem beszélhetünk. Egyébként ez egy igen összetett téma. Már maga a megújuló energiaforrások létesítése/gyártása is környezetszennyező, arról nem is beszélve, hogy a napelemparkok helyén erdő is lehetne (nyilván nem a kaliforniai sivatagra gondolok). Vagy ott az elektromos autózás. Honnan lesz az áram? Az elektromos motor gyártása sokkal kevesebb emberi kezet kíván, mivel a robotok nagy részét összerakják. Hol fog dolgozni az a sok ember? A környezetvédelem topikban érdekes beszélgetések szoktak folyni: https://prohardver.hu/tema/kornyezetvedelem_2/friss.html
-
updog
őstag
"Tiszta meghasonult a szitu, most meg úgy tűnhet vérvegán vagyok, pedig nálam kevés nagyobb húsfogyasztó van."
Nincs ezzel gond, volt olyan hét, hogy 6 burgert toltam be 5 munkanap alatt (minden ebéd + vacsira is vittem haza egyet), de a heti burger úgy általában sem maradhat el (18 dekás Angus husival, - elvileg - minőségi helyen). Ettől még simán örülnék ha működne ez a műhús dolog.
Ez olyan, hogy dízelem van, mégis támogatom, hogy korlátozzák nyugodtan a dízelek (akár az összes autó) forgalmát Bp-en, illetve sehol ne legyen ingyenes a parkolás. Helyén kell kezelni a dolgokat.
-
"Azzal egyet tudok érteni, hogy ha takarmány helyett étkezési zöldségtermesztésre használjuk ugyanazt a területet, akkor azzal nem sokat érünk."
Kivéve, ha ezen az egységnyi területen több ennivalót lehetne étkezési zöldségtermesztéssel előállítani, mint a rajta termett takarmányból előállított hús. Megnéznék erről is egy tanulmányt.Tiszta meghasonult a szitu, úgy tűnhet vérvegán vagyok, pedig nálam kevés nagyobb húsfogyasztó van.
-
E.Kaufmann
veterán
Asszem ki fogom próbálni.Az a baj, hogy bármi, amit nem te termeltél, arra elmondható az aggodalmad. Legutóbb is fémdarab a rétesben
, de még ha nem is ilyenre gondolunk, ki tudja mit hol, hogyan termesztettek és mi volt ott előtte.
Amúgy pártolom, hogy legalább a tömeges állattartás visszaszoruljon, legyen alternatíva a mindennapokra, de szvsz a húsevést nem lehet teljesen elfelejteni.
-
updog
őstag
Nyilván nem egyértelmű a dolog, meg hosszútávon még nem látható hogy mi lesz a vége, de ahogy a korábban linkelt forrásod is írja, a műhús energiaigénye csak akkor nagyobb, "ha fosszilis energiahordozókat használnak a laboratóriumok működtetésére." - nyilván amúgy is cél (kellene hogy legyen...) ennek a csökkentése.
"[...] A műhús javára hozható fel, hogy kevesebb vízfogyasztással jár az előállítása, mint az állattenyésztésé." - ami nem elhanyagolható előny. Minden ilyen lépés sokat számít.Azzal egyet tudok érteni, hogy ha takarmány helyett étkezési zöldségtermesztésre használjuk ugyanazt a területet, akkor azzal nem sokat érünk. Ezért is támogatom az ilyen laborban növesztett húsokat, illetve pl. a rovarfogyasztást (pont nemrég kóstoltam először, egész korrekt).
-
Ez jogos, tehát akkor ha ez az energiaigény megújulókból fedezhető, akkor ez a probléma már nem olyan jelentős.
(#14) andor80
Ezt úgy írod, mintha a marhahúst nem kéne szállítani. Amennyire tudom, a Mekiben pl zömmel nem magyar marhát kapsz.(#15) zoo8800
Köszi, jól hangzik, teszünk majd mi is vele egy próbát. -
mephi666
nagyúr
hú, ez nehéz: gombából általában fél kiló fölött indítottam... ehhez egy kisebb hagyma, fokhagyma meg ízlés szerint egy kevés (akár el is hagyható) ...kóstolgatni kell igazából: csipet bors, kevés só, valamennyi mustár... tojásból 1, azért hogy egyben maradjon... általában szemmértéket használok sütésnél-főzésnél
ami az egészben a macera: a gombát szép vékonyra összevágni (azért nem kell gyufaszál vékonyra, de ne is legyen ujjnyi vastag)
-
zoo8800
veterán
Hmm, nem volt rossz. Ízre, állagra kb. ugyanaz. Füstös íz is megvan. Nyilván semmi zsír nincs benne, ez nem az igazi, de a szendvicsben nem érezni, csak szétszedve. Förtelmes zöldesbarna színe van.
A'sszem mostantól ez lesz az alapértelmezett kaja a BK-ben, egészen addig, amíg nem lesz dupla rebel.
-
andor80
senior tag
-
mephi666
nagyúr
van egy jó receptem: nagyon apróra vágott hagymát + csiperkét (esetleg kis fokhagymát) össze kell kis olajon rottyantani, só + bors mehet rá, majd hűteni és akkor tojás+zsömlemorzsa/kenyér/kifli belecsipkedve (esetleg kis mustár és/vagy petrezselyemzöld belekeverve)... fasírtot kell belőle gyúrni és olajban kisütni... sógorom nagy húsevő és neki is kerekedett a szeme, amikor mondtuk, hogy semmi hús nincs benne
elmehetne akár hamburger húspogácsának is simán
ui: ja és nekem is eszembe jutott, ami nektek: franc tudja, miből áll ez össze és mennyire egészséges... a fenti recept pedig garantáltan megbízható összetevőkből áll
...mondjuk mi húsevők voltunk/vagyunk/leszünk, de néha a változatosság kedvéért elkészítem a fentit
-
andor80
senior tag
A végén semmivel nem lesz kisebb az ökologia lábnyoma mint egy érlelt angus marhanyak-vesefaggyú pogácsának.
Ipari nagy cég terméke ipari körülmények közt elkészítve.BS! -
Mi is ki fogjuk próbálni, a környezetterhelés csökkentése a motiváció nálunk is.
Aki kóstolta, majd írja meg milyennek találta. -
updog
őstag
Én nagy burgeres vagyok, viszont pont emiatt elég jól is tudom, mivel jár ez a környezet szempontjából, úgyhogy üdvözlöm a dolgot, és én is mindenképp kipróbálom.
-
zoo8800
veterán
nyitó hsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo [link]Végre vagy nem végre, de kedd óta lehet venni műhús burgert Magyarországon is, ami elvileg kb. ugyanazt az...
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest