- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
válasz
Mr.Csizmás #40 üzenetére
... mindenféle teljesítési kényszer nélkül, kicsi a bér de szépen el lehet molyolni, csendben, nyugodtan.
-
-
El sem olvasom a többiekét, még annyit fűznék hozzá, hogy az építési vállalkozó rendesnek tűnő tag is lebukott amikor a dolgozó kicsit utána nézett a bejelentésének. Egyik másik munkatárs mesélt előéletéről és onnan is vannak történetek. Oda eljutottam, hogy ha hívna a volt főnököm kinyomnám, pedig nem váltam el tőle rossz viszonyban, csak tapasztaltam a jobbat és felébredtem!
További jó dumcsit! Zolaash! Neked pedig minden jót! -
norbee2244
senior tag
SymbianOS-nek +1..engem is egy addig "barátomnak" hitt vállalkozó vágott át akit amikor nem volt fényes szituban segítettem..Ettől függetlenül embere válogatja ki korrekt munka vállaló / munka adó oldalon is..
-
DeFranco
nagyúr
Állami gyárakat, nemzeti vállalatokat! Miből? Ott a pénzverde, majd nyomtatunk, abból4 Aki nem korrekt felnégyeljük, aki nem hatékony, agyonlőjük! Lesz itt rend, lesz itt felemelkedés4
A telefontanú vonalára pedig mostantól várjuk a nem korrekt vállalkozókról szóló állampolgári bejelentéseket.
-
moha21
veterán
válasz
Kolondrum #13 üzenetére
Egyik legjobb barátom vállalkozó, dolgoztam eleget nála semmi baj nincs vele. Sokszor 3 napra mondjuk lett volna 32 ezer Huf aztán adott 40-et, agyon sem dolgoztam magam ( ez mondjuk relatív ). Munkavállalók pedig szép számmal behúzták. Előre kifizetett egy hetet mondjuk és nem is látta őket többet..
-
k.
őstag
válasz
Kolondrum #24 üzenetére
Neharagudj, de akkor csak azt tudom mondani, hogy nem voltál elég jó, ezért a jobb helyekre fel sem vettek.
Nem gecizésből irom ezt, de másra nem tudok gondolni. A diplomás unokatesóim-30 éves lányok- mind rövid idő alatt találtak munkát, apámnak is jópár éve, amikor nem volt, fél év alatt maximum talált, szóval ha nagyon sokáig kerestél, akkor azt kell mondanom, hogy benned-is- van a hiba.Nem azt mondom, legyél diplomás, meg efféle blődségek, de tény, hogy nem állsz olyan szakmai szinten úgylátszik, hogy azonnal felvegyenek. Vagy nincs olyan kapcsolat rendszered. Valami hiba tuti van.
-
ferensz
senior tag
Az apósom is vállalkozó, vele sincs az ég egy adta világon semmi gond, teljes mértékben korrekt, ha valaki hívja, hogy kellene még egy pótmérés akkor akár vasárnap is kiszalad megcsinálni, mert ő van a megrendelőért, nem pedig fordítva.
Tehát SymbianOS részéről egy szimpla általánosítás volt.
-
Igen, lehet hogy az ő helyében én is így jártam volna el, de akkor is szarul esett, különösen annak tükrében, hogy tényleg úgy érzem, hogy végtelenül rugalmas voltam. Pláne ennyi pénzért. Más sincs még a "helyemen", mivel lefutott a szezon, így megspórol mondjuk egy havi bért.
Az említett kolléga asztalos volt sokadmagával, én meg raktáros, meg segítettem a boltban olykor (bevételezni, számlázni, stb).
Az értékteremtésről még annyit, hogy az utolsó percig odatettem magam, nem linkeskedtem, hogy "már beleszarok". -
DeFranco
nagyúr
Ha nem járt le a próbaidőd, akkor viszont nem értem, mire számítottál. A főnököd hozott egy racionális döntést, ami az ő szempontjából maximálisan önérdekkövető, de "korrekt", szabályos, és előre kiszámítható.
Minek fizessen ki neked három heti bért pluszban, amikor még a próbaidő letelte előtt kiteszed a lábad a cégtől, tehát sok értékteremtést tőled már ez alatt nem várhat. Te sem csinálnál mást, ha a te zsebedre menne a móka.
Nem őt védem, és nem mondom, hogy a javadra járt el, de gyakorlatilag felmondtál, ami a próbaidő alatt azonnali hatályú, teljes joggal számíthattál rá, hogy ez lesz a vége. A kollégád valószínűleg nélkülözhetetlen, fontos feladatot látott el, ezért járt neki ez az elbánás, gondolom rád a próbaidő miatt nem bíztak ilyen feladatot, hiszen te is bármikor felállhattál volna, úgy hogy másnap akkor már nem is jössz be.
Sajnálom, hogy így alakult, ne érts félre, nem akarom benned a kést forgatni, de a részletek ismeretében azért a lámpavasat nem utalnám ki neki sem...
szerk: megsúgom, nyugaton sem jártál volna jobban...
-
Sorjában:
SymbianOS: Nem állami cég, és nem akarom pofán vágni, nem égetnék fel minden hidat magam mögött.
Lenry: igaz.
Dr. Romano: Valóban nem az ország hibája, de mindenhol ezt a gerinctelenséget látom, kevés kivétellel.
DeFranco:igen és nem. Volt egy kollégám, aki szintén külföldre ment, és hallottam mikor a főnök mondta neki, hogy ha már tudja, hogy mikor megy, akkor szóljon, nehogy az legyen, hogy egyik napról a másikra nem jön, és szarba kerül a cég. Gondoltam szólok én is, mert hát ugye felvettek, jól ki is jöttem velük (legalábbis én azt hittem), de úgy tűnik, hogy a kolléga egy kicsit egyenlőbb volt nálam.
Mikor kellett (nagyjából minden nap) ott maradtam amíg kellett. Sosem tettem le a lantot mikor lejárt a műszak, addig maradtam, amíg volt meló. Másodállásban még dolgoztam ez mellett, és volt úgy, hogy ebből a melóból mentem a másikba, és onnan ide vissza. Szerintem ennél többet nem tehettem. -
DeFranco
nagyúr
Két kérdésem van:
- be voltál jelentve?
- lejárt a próbaidőd?Ha igen, akkor jár neked a felmondási idő, legalább 30 nap.
-
Dr. Romano
veterán
Így van. Ne már te is ezt a szarságot kezd, hogy egy ember miatt az egész országot hibáztatod. Pl. az én főnököm egyáltalán nem csesztette kollégámat mikor kiment amcsiba. Szépen megbeszélték hogy mi hogy legyen, és úgy lett.
-
Legalább ők mondanak fel, így kaphatsz végkielégítést meg egyebeket.
A felmondási idő sem 1-2 nap szokott lenni. -
Lenry
félisten
nem az ország hibája. szimplán a főnököd egy sértődékény fasz
-
Brown ügynök
senior tag
Én szívesen dolgoznék itthon, de ha egyszer nem vesznek fel akkor irány Németország.
Annyi még hozzátartozik az igazsághoz, hogy Budapesten lett volna lehetőség de oda nem akarok menni, jobb szeretem a vidéket. És egyébként is, miért kellene Budapestre menni, ha munkát akarok? Akkor inkább külföld...
-
biztos nem állami cég ugye? Vágd pofán, ha már nem kötődsz hozzá...
-
^Clown
addikt
Amolyan keleti módon nyugtattak meg, hogy nyugodtan mehetsz nyugatra...
-
k.
őstag
Akkor közlöd, hogy mégsem, és meggondoltad magad, majd január elején lelépsz.
Nem értem a problémát
Új hozzászólás Aktív témák
lo ... nem kifizetődő.A történet pár mondatban:Szóltam a főnökömnek, hogy január elején nyugatnak veszem az irányt. Ez egy...
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Thrustmaster T300 Alcantara Edition + Wheel Stand Pro állvány
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest