Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

Gondolkodtam a windows vs linux dolgon. Szó ne érje ház elejét, a W7-et nagyon jó operációs rendszernek tartom. Szép, stabil, futnak rajta a játékok, a menüje és az elrendezése logikus. Csak van benne pár hiba, ami nem kellene. Ott van ugye a regisztrációs adatbázis (registry), minek kell ez? Többek között a registry a felelős a Windows lassulásáért, ugyanis az ahogy egyre több játékot, programot teszel fel azok mind írnak a registrybe és ha leszeded ezeket (mert mondjuk kijáccottad a játékot) akkor szinte mindig hagynak szemetet a registryben, ami az idők alatt nagyon felgyűlik és ez lassulást okoz. Persze, tudom vannak erre szakosodott uninstallerek, mint például a Revo Uninstaller, amivel kivédhető a probléma jó része, de ez sem megváltás. Én annak ellenére hogy használok Revo Uninstallert, amikor először futtattam a PC Tools Registry Mechanicot, több mint 1200 érvénytelen bejegyzést talált a registryben, ami nagyon sok. Örülnék ha a következő Windowsban megszabadulhatnánk a registrytől. Linuxon persze nincs ilyen probléma, linuxon többnyire az azok a függőségek tudnak lassulást okozni, amiket benne hagytak a rendszerben az uninstall után letörölt programok. De ezen egyszerűen segíthetsz a sudo apt-get autoremove paranccsal, ugyanis ez törli az összes pazarló függőségeket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés