Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

Csak felraktam a 10.10-es Ubuntut. Eddig bugmentes, minden szépen működik. Felraktam rá a Macbuntu modot, ami teljesen Macintosh kinézetet ad az Ubuntunak. Benne van vagy 36 óra munkám mire minden felraktam beállítottam.

Most leírom hogy milyen játékok futnak hibátlanul a winen:

Steam: Half Life 2, Half Life 2 EP 1, Half Life 2 EP 2, Portal, Team Fortress 2 (Orange Box)
    Crysis
    Cal of Duty 2, Call of Duty Modern Warfare, Call of Duty Modern Warfare 2
    Az új Wolfensten
    Medal of Honor Pacific Assault
    Painkiller Overdose
    GTA San Andreas
    FEAR Perseus Mandate (ennél a a wine-ban a hangot OSS-re kell állítani)
    Far Cry
    Soldier of Fortune Payback

Meg persze a natív linuxos játékok a Pery, a Quake 4, a Doom 3, az Enemy Territory Quake Wars, és a rengeteg ingyenes FPS amit a tárolókból lehet letölteni.

Azt gondolom tenger sok játék elég egy linuxnak, másnak windowson nincs ennyi.

A CoD Black Ops-al még várok egy picit, az az igazság hogy még a legújabb wine verzióval sincs meg az optimális FPS a játékbaqn, időnként beszaggat, amit egy HD4890 OC kártyán nem kéne. Szvsz várok vele még vagy 2 wine verzió frissítést.

Egyébként teljesen tuti a 10.10-es Ubuntu, hibátlanul fut, és működik rajta a Sophos antivirus linux is. Nem bántam meg hogy felraktam, persze nem is lennék én ha nem vettem volna fel egy csomó külső tárolót.

Ezeket a tárolókat feltétlen vegyétek fel a getdeb mellé:

sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/maverickextra

sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/maverick

sudo add-apt-repository ppa:maverick-bleed/ppa

Ezer meg egy alkalmazás fog frissülni.

Az Openofficet teljesen leszedtem, és feltettem helyette a Libreofficet, persze a fizetős Softmaker Officet is használom, ami minden formátumot kezel. Egyébként jobban szeretem a Softmaker Officet, mert abban a MS formátumaiba is tudok menteni, ugyanúgy lehet használni linuxon mintha a windowsos változatot használnám.

Mi a benyomásom a 10.10-es Ubunturól? Gyorsabb mint a 10.04-es a fejlesztéseknek köszönhetően, ezentúl miondig úgy csinálom hogy a megjelenés pillanatától várok vag két három hónapot és csak azután rakom fel, addig remélhetőleg javítják az összes bugot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés