Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domestos
tag
Vajon érdemes a Thor E-re várni, vagy ez jobb? Mondjuk amíg nincsenek tapasztalatok a Thor E-vel, addig nehéz megmondani...
-
Domestos
tag
Már volt róla szó. MIUI memóriakezelését és a MIUI optimalizációt developer menüben ki kell kapcsolni, telefon app háttérben futását engedélyezni, plusz taszk kezelőben lehet, hogy kell még lockolni is. Érdemes még kipróbálni, akinek saját csengőhangja van, hogy gyári csengőhanggal jobb-e a helyzet.
A rossz hangminőségben sok telefonnál a zajcsökkentő funkció a ludas, az LG F6-omon egyenesen katasztrófa volt, itt a MIUI-n ezt még nem tapasztaltam ki. -
Domestos
tag
Sziasztok!
Feltettem MI-Globe ROM-ot a 4x-emre. A ROM generálásakor bekattintottam, hogy Magisk root legyen rajta, de nem látom, hogy rootolva lenne, nem igazán értem, mit kéne csináljak, hogy tudjak root jogot adni appoknak. Ennek hogy kéne működnie?
[ Szerkesztve ]
-
Domestos
tag
Valaki már írta, de talán érdemes újra, a fehér notification LED szoftveres probléma:
http://en.miui.com/thread-605570-1-1.html
Aki szeretne javítást, és még nem tette, a Confirm gombra bökéssel kicsit segíthet, hogy nagyobb proiritást kapjon a probléma a fejlesztőknél...
-
Domestos
tag
-
Domestos
tag
Én két dolgot sérelmezek most a 4x-en:
- A Snapdragon 435 elvileg tudja az 5GHz-es Wifit, a 4x-en viszont úgy tűnik, hogy nem elérhető.
- Az értesítő LED hivatalosan fehér csak, nem lehet más színt beállítani, viszont valójában színes LED van a készülékben, a sajátommal már le is teszteltem, gyönyörűen tud más fényt is kiadni. Szóval szoftveres korlátozás/hiba, reméljük, ki fogják javítani. -
Domestos
tag
válasz Yellow73_a #1282 üzenetére
Lehetne, ha működne. A hagyományos rootolás elrontja. Elvileg build.prop javítással fixálható, de még nem volt energiám kipróbálni, az MTP mód amúgy sem izgat, a szintén elromló USB debugging jobban lázba hoz.
-
Domestos
tag
válasz lócitrom #1322 üzenetére
Színes LED: MIUI-ból nem lehet. Linux szinten el lehet root-al érni a LED-et, de ott látni, hogy a linuxos driverrel van valami bug, szerintem a Qualcomm elszarta a 435-ös kernel driverjét, és ez nem írhatták le a xiaomis fiúk.
Szóval jelenleg a zöld és piros szín elérhetetlen, a kék és a fehér meg fel van cserélve. Most írogatok egy appot, amivel a működő 5 színt (fehér, cián, kék, lila, sárga) használható lesz értesítések jelzésére. -
Domestos
tag
válasz Graphics #1328 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a LED képes rá, de mivel bugos a linux drivere, ezért a MIUI-ban inkább kitiltották az egész színezést. A szomorú, hogy a MIUI-s bugbejelentőben most meg jól meg is indokolták, hogy fogyasztás csökkentése miatt döntöttek a csak fehér mellett, ami szimpla bullshit.
Mondjuk azt le fogom tesztelni, hogy bekapcsolom mondjuk sárgán a ledet, mennyit nő az áramfelvétel... -
Domestos
tag
válasz tachikoma #1333 üzenetére
Mindkettő, amit említesz, más chip. A Note 4 625-ös, a 4a meg 425-ös. Pár napja néztem, még nem adta ki a Xiaomi a kernel source-ot, ha kiadja, esetleg lehet fixálni helyettük, de erre nem nagyon számítanék. Vagy ha más gyártó 435-öst használó telefonjához kiadnák a kernelt, azt is meg lehetne nézni.
-
Domestos
tag
válasz emerzee #1792 üzenetére
Root nélkül más launcher. Ajánlom a Novát, ha nincs más preferenciád.
Roottal én Xposed frameworkot használok, egy xMIUI modullal, amiben elég rendesen be lehet sok mindent állítani. Ehhez a legfontosabb tudnivaló, hogy Xposedból nem az általános verzió kell, hanem egy MIUI kompatibilis változat, de csak annak ajánlanám, aki otthon van a mókolásokban. -
Domestos
tag
válasz mikej95 #2128 üzenetére
Nekem ez bevált (feketét vettem):
Imak 2.5D 9H Full Cover Tempered Glass (persze a helyes modellt ki kell választani rendeléshez)
http://www.ebay.com/itm/Imak-2-5D-9H-Full-Cover-Tempered-Glass-Screen-Protection-For-XiaoMi-RedMi-4-Pro/252771709359Na most ebből a 2.5D és 9H sem igaz (teljesen sima, nem görbül le a széle és tuti nem veri a karórám valódi zafírüveg keménységét), viszont egész jól illeszkedik, épp a szélső görbületnél ér véget és a led is átlátszik. Ami érdekes még, hogy bizonyos beeső, súroló fénynél látszik halványan egy finom pontháló rajta, ez nem tudom, miért ilyen, mindennapi használatban nem zavaró.
-
Domestos
tag
Sziasztok!
Elkészült az értesítési led appom első, béta verziója! Csak kizárólag Redmi 4x-hez!
ROOT kell hozzá, 5 szín érhető el (kék, cián, lila, sárga és fehér), zöld és piros nem!Örömmel fogadok visszajelzéseket, de tényleg csak olyan tegye fel, aki nem riad vissza problémáktól. Ez az első verzió, amit közreadok, még csak a saját telefonomon használom, nem tudom, hogy más telefonján hogy fog viselkedni, különös tekintettel Nougaton. Szóval mindenki csak saját felelősségére!
A zip-ben levő readme.txt-t olvassátok el! Lelkes taszk killelgetés biztos nem fog jót tenni az app működésének.https://1drv.ms/u/s!AsLbo0vkaTp-cUXbtMAx3ge_lek
Domestos
-
Domestos
tag
válasz fzoli86 #3769 üzenetére
9H törésállóság
Amúgy karcállóságban ezek a mostani telefonok 5-6H-t tudnak alapból, de a valódi zafírüveg, ami az órámon van, megkarcolható 8H-s teszt csúccsal.
De ami nekem legjobban tetszett: ultra-kopásállóság - amit 6 hónap után újra kell tenni, mert gondolom, lekopott -
Domestos
tag
válasz Dave Crank #4073 üzenetére
Nekem azt csinálja a 4x-em, hogy a feltett twrp-be akkor megy be közvetlenül a boot során, ha power + vol+ + vol- három gombot egyszerre nyomom. De lehet, hogy neked nem ez a problémád.
-
Domestos
tag
válasz Vjankovics82 #4365 üzenetére
Ezek szerint 7-es androidra is van már Xposed? Nekem 6-on is csak a SolarWarez-féle MIUI-s változat működik.
-
Domestos
tag
Hmm, hogy elveszik, ha csinál valamit az ember. Szóval a kernel drivert szúrták el, ha kiadja a Xiaomi a kernel source-ot, akkor lehet, hogy lesz valami valódi megoldás.
Addig is ennyit tudtam csinálni:
XiaomiLed app (most épp 1.0 beta2) ROOT kell! Piros és zöld szín nem elérhető.
https://1drv.ms/u/s!AsLbo0vkaTp-dOAz0benxPn7G-oA zip-ben levő txt-t olvassátok el légyszi, mielőtt felteszitek! (A szöveg azt mondja, első béta, valójában második, mert bekerült, hogy menjen LOS 13-on)
A saját EU 8.2.16-os romomon fejlesztettem, Dave Crank fórumtárs segítségével LOS 13.0-án is megy már.
Nougáton még senki nem jelzett vissza, hogy megy-e. Ha valaki elég bátor, és kipróbálja, várom a visszajelzéseket, egyébként is, ha úgy tűnik, hogy valami nem működik. -
Domestos
tag
válasz lócitrom #5179 üzenetére
Nem teljeskörű, mert root kell hozzá, és így sincs piros és zöld szín. A többi viszont megy.
Most pont ránéztem, még nem publikálta a Xiaomi a kernelt.Szerk: Arra írtam, hogy elveszett, hogy erobottal kezdettt mókolni a fórumtárs, miközben annál azért használhatóbb az appom.
[ Szerkesztve ]
-
Domestos
tag
-
Domestos
tag
Én a gboarddal szenvedek az autó szóközzel. Nem csúsztatok, hanem pötyögök, de amikor kiválasztok egy javaslatot, akkor nem tudok simán ragot ráírni, mert betűz egy szóközt. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni?
Swype-ot még nem próbáltam, de jópár más billentyűzet elvérzett már azon, hogy használhatatlan az ajánlója. Lehet, hogy kéne a Swype-nak adnom egy esélyt? Mennyire jó, ha nem akarok csúsztatással írni? -
Domestos
tag
válasz DG790401 #12939 üzenetére
Én írtam egy appot, ami root-al kezeli a ledet. Újabb rommal nem teszteltem, mert én még mindig 8.2.16-os eu romot használok, nem frissítek. Nougat-on nem tudom, megy-e. Keress vissza a topikban, ha érdekel. XiaomiLed-re keresel, kidobja. Na jó, rendes leszek: [link]
Érdekes módon hamar feledésbe ment, én meg nem erőlködök tovább. Nekem megy, közzé tettem, ennyi. -
Domestos
tag
Az X-et totál nem szabadna használni, mert nem azt csinálja, amit kéne, hogy bezárja a futó android appokat, mintha kézzel mindent felhúzogatnál, hanem konkrétan process killeli azt is, amit nem kéne. Nem gondoltam volna korábban én sem, hogy ilyen, csak fejlesztés közben szopatott be, azóta nem X-ezek. Futás kotrollra Greenify a jó irány.
-
Domestos
tag
válasz MamboRider #15965 üzenetére
Szia!
Majdnem átszaladtam a kérdésed a bő nap alatt született 150 új hozzászólás átpörgetése során...
XiaomiLed a keresőszó, de itt van a link a releváns hozzászólásomra:
#5176 -
Domestos
tag
válasz orso0355 #17720 üzenetére
Én is lecséltem az ajánlásodra a TG-t, mert az érzékenységével elégedetlen voltam. Az általad ajánlott fólia nekem is nagyon bevált, viszont ez volt az eddig legnehezebben felrakott fóliám. Még jó, hogy eleve kettő volt a csomagban, mert az elsőt el is szúrtam, dobhattam le, és a második sem lett teljesen tökéletesen felrakva, a képernyőn kívüli területen maradt egy kis légbuborék, ami már sosem fog elmúlni. Összességében elégedett vagyok, hogy váltottam.
-
Domestos
tag
válasz Black_Raven #18909 üzenetére
Voda 4G-n nekem bizony csinálta, leraktam 3G-re, azóta nincs gond. Viszont ha jól sejtem, rom verzió függő, nem a szolgáltató miatt van, hanem híváskor lassan ébred a teló, hogy átrakja a mobilnetet, és addig ki sem csörög, csak jó sokára. Valamelyik romban javíthatták, vagy nem tudom.
-
Domestos
tag
válasz albiosz #19496 üzenetére
Nálam meg az SMS-ek nem duplázódnak, de a CIB mobil bank alkalmazás notification-jei igen. Nem tudom, mit csináljak vele, nem nagyon csesztettem a CIBeseket, mert elég valószínűnek tartom, hogy a telóm csinál valamit rosszul. (Nem a számla + kártya értesítés jön meg mindkettő. Sima nem kártyás számla művelet értesítés is duplán jött meg.)
-
Domestos
tag
válasz albiosz #19535 üzenetére
Többféleképp is lehet, de egyszerűen pl ezzel az appal:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.webprovider.whatismyipaddress
Felül nagyobb számokkal az IP ami az interneten látszik, a Local IP ami a telefonod IP-je. Ha a kettő különbözik, akkor NAT mögött vagy. -
Domestos
tag
Ezekben a custom romokban van működő aptx? Tudtomal a miuiban egyik verzióban sincs.
-
Domestos
tag
Sziasztok!
Kicsit elvesztem az infók közt. Már kérdeztem, hogy melyik rom tud aptx-et, de senki sem válaszolt. Azóta megtaláltam a LOS 15.1-es fórumban, hogy arra fel lehet tenni: link
Mondjuk az érdekelne, hogy azt a logrészletet honnan nyerte ki, amiben látszik, hogy a BT hanghoz az aptx codec töltődött be?
A mostani 8.2.16-os MIUI-mra megpróbálnám feltenni az aptx.zip-et, vajon működne? Vagy nagyon elcseszhetem vele a rendszeremet?Ha jól értem ez a 15.1-es LOS elég stabil, használható, és amúgy nem treble.
Szóval ha fel szeretném tenni, jól értem a teendőimet?
- Most 8.2.16-es EU-s somom van (nyitott bootloader, régebbi TWRP), érdemes mentést csinálnom TWRP-ben
- A miui-mat frissítenem kéne valami most aktuálisra, hogy a legújabb firmware-em legyen (???)
- Treble romhoz más custom recovery kéne, ehhez a LOS 15.1-hez csak a legfrissebb TWRP-t kéne feltegyem
- TWRP-ből full wipe, mehet fel a rom, reboot nélkül gapps pico, magisk, aptx zipek
- Reboot után feláll a rendszer, ha minden jól megyKöszi a válaszokat előre is.
-
Domestos
tag
-
Domestos
tag
Érdekes megfigyelésem van az elmúlt két hétben:
Korábban egy feltöltős voda kártyám volt 3G-n, nappal mobilnettel, plusz SD kártya. Most, hogy jött a digi, a voda net nélkül van 3G-n, a digi kártya meg 4G-n, nettel. Az eredmény: a kb 2 napos üzemidőm ugyanolyan használat mellett 3.5-4 napra nőtt. Budapesten, elvileg jó lefedettség mellett.
Melyik fogyasztott vajon ennyire durván, a voda 3G mobilnet vagy inkább az SD kártya? -
Domestos
tag
Sziasztok!
Régről 8.2.16-os romon ragadtam, és most nézem, hogy létezik, hogy nem tud WPA2 Enterprise-t? Vagy ez általános, hogy egyik 4x-es rom sem tud?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest