Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
válasz bunnyhu #2665 üzenetére
Mindenképpen 5V-ról van szó, lévén ez a szabvány. Ettől jelentős eltérés (felfelé) károsítaná az eszközt/akkut, ha eltekintünk a gyorstöltéstől, ami itt nem játszik.
Lassúságot sok minden okozhatja. Például milyen töltőről van szó? Mert ha egy noname, akkor érthető. Teszteltem egy párszáz forintos típust, papíron 2A volt rányomva, ennek ellenére alig 1A-es terhelésnél a világát nem tudta. Füstjelek helyett szerencsére csak lekapcsolt.
További szűk keresztmetszet lehet a kábel. Ha túl hosszú (1+ méter) és/vagy nem elég vastag, akkor a nagy ellenállás miatt ismét csak lassú lesz a töltés. Itt is számít milyenről van szó, egy szintén noname típus elvérzik a minőségi márkásakkal szemben. Ebből is van olcsó fajtám, a Blitzwolf/Ugreen-hez képest feleannyi áram megy át rajta (1A-nél megáll a tudomány), hiába csupán 1 méteres.
Ha a töltő és kábel is egyaránt jó fajta, még mindig lehet buktató, a kompatibilitás. Van egy nem is rossznevű, Nillkin töltőm. Az egyik power bankot és a telefont a maximális amperrel tölti (1,7-2A), viszont egy másik power bankot az Istenért se hajlandó 1,1-1,3A-nél többel. Valamelyik topikban anno kompatibilitási gondot emlegettek, előfordulhat hogy a "megfelelő kommunikáció" híján lassan engedi a töltést.
Végül de nem utolsó sorban, amit Departed kolléga is írt, a végefelé (~75%-tól) fokozatosan csökken az áramerősség, ami megint csak növeli az időt.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz fzoli86 #2739 üzenetére
Igen. Ha 100-ról lemerül 50-re és feltöltöd 100-ra kétszer, az is egy ciklus. Viszont a cikk szerint több ilyen fél ciklust bír el az akku, mint teljes lemerítést.
50%-ig merítést és feltöltést 1.200-1.500 alkalommal (=600-750 teljes ciklus), míg 0-ig merítést és feltöltést 300-500 alkalommal. -
C0d3r
addikt
Eleinte nekem is sok volt az android rendszer használata, de aztán nagytakarítást rendeztem, jelentősen javult a helyzet.
Korábban már említett Activity launcherrel kigyomláltam a fölösleges cuccokat (gondolok itt a Google mindenféle szemetére - Google Filmek, Gmail, Zene, Hangouts, Szövegfelolvasó, maga a Google app, Drive). Továbbá szinkronizálás kikapcsolva, automatikus frissítések letiltva. Engedélykezelőbe is sok mindent visszavontam, de már meg nem mondom miket, lényeg hogy csak a legszükségesebbek vannak, legtöbbet a helyadatokból vontam vissza.
További beállítások -> Adatvédelem -> Alkalmazások hozzáféréssel, itt minden kikapcsolva.
Rendszeranimációk (Akkumulátor és teljesítmény menübe) szintén kilőve, akárcsak a Fejlesztői beállításokban a három animációra vonatkozó opció.Kijelzőidő jelenleg 6 óra 18 perc.
-
C0d3r
addikt
válasz Vesztor87 #3712 üzenetére
Nagyon, nagyon kevés. Akkumulátorhasználat mit ír?
Nálam is javarészt böngészés van, mint a példa mutatja. Chrome CPU használat: 1 óra 31 perc, SOT: 2 óra 55 perc, mindezzel ment le az akku 96%-ról 72%-ra. -
C0d3r
addikt
Preferált hálózattípust 2G-re állítva a wifi bekapcsolása után 4G-re vált, SIM állapotán belül a mobilhálózat típusánál IWLAN-t ír.
Lehet én vagyok nagyon újszülött, hogy nem találkoztam ezzel a funkcióval, de érdekelne másnál is így van-e, illetve ezmiez!?Telekom, ROM pedig Global 8.2.10
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Nálam most vagy a semmiből előjött a gyorstöltés funkció vagy valami gebasz van. 10 mp alatt 10%-ot töltődött az akku, 49%-nál meg azt írja hogy 46 perc van hátra, ami lehetetlenség az eddigi tapasztalataim alapján.
Másnál volt már ilyen? Remélem nem kezd megmakkanni 1 hónap után...
Pár töltéssel ezelőtt csináltam egy teljes merítést-töltést, amikor linkeltem képet a kapacitásról, így a kalibrációra se tudom hirtelen fogni, nem nyúltam hozzá a rendszerhez. -
C0d3r
addikt
Mindig egy Xiaomi power bankról töltöm ~15 cm-es Ugreen kábellel, eddig nem volt vele gondom, de ha kéznél lesz a volt/ampermérőm, akkor meglesem megfelelő-e a töltés.
Ami az árt vagy használ részt illeti, erről nagyon megoszlanak a vélemények, persze nem űzök sportot a "nullára" merítésből (idézőjelben, mert ugyebár az elektronika azért szabályozza, hogy ne merüljön le teljesen az akku), csak a kapacitásmérés miatt történt, amúgy jellemzően 20%-nál kapja a delejt. Emiatt is van mindig kéznél a power bank.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz bunnyhu #8465 üzenetére
Ha van (jól működő) védelem beépítve, akkor az elektronika nem engedi csontra lemeríteni, akárcsak feltölteni. Se a túlmerítés, se a túltöltés nem tesz jót, viszont amikor a telefon 0%-ot ír ki, attól még van benne annyi kraft (avagy kellene lennie), hogy ne károsodjon.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Márpedig "megengedik maguknak", előző telefonom (Samsung Galaxy Ace 4) is így működött. Minimumra vette a fényerőt, amit utána nem lehetett szabadon állítani. Azt nem mondhatjuk, hogy nem sikít a telefon, 20%-nál azért a felhasználó tudomására hozza, hogy lassan itt az etetés ideje.
Nem tudom miért kell ezen ennyire fennakadni ekkora batár akku mellett, mikor zsebben elfér egy töltő, konnektor meg bárhol található. Csak hogy az olyan úri huncutságot ne is említsem mint a power bank.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Én is le szeretném tiltani a Google mindenféle vackát, de néhány alkalmazás megőrjít. Térkép, Fordító és Viber is állandóan sír, hogy a megfelelő működéshez a Google Play Szolgáltatás legfrissebb verziója kell. Noha mindegyik működik kifogástalanul, de hiába pusztítom el ezt az értesítést, állandóan visszajön.
Nem lehet valahogy megszabadulni tőle azonkívül, hogy letiltom az adott program értesítéseit? Viber-ét pl. nem szeretném, azért jó tudni ha üzenetem érkezik... -
C0d3r
addikt
válasz hzsolee #9629 üzenetére
Ha már ilyen szépen lecsendült az "akkuháború", ideje egy kis
olajat öntenilítiumot szórni a tűzre.(just kidding)
Az enyém egy 3 hónapos példány, szinte ugyanezt produkálja:
Kis érdekesség, nagy off... Van egy másik mérőm is, amit szintén megosztottam korábban. Megnyugodtam, hogy a 4.034 mAh-val atompontos eredményt kaptam, de 1 hónapja már csupán 3.891 mAh-t kajált be elvileg. Továbbá van emellett két power bankom, egy 10.000 mAh-s Xiaomi meg egy 6.000 mAh-s kb. noname (A+). A másik mérő szerint még áprilisban (akkori a Xiaomi bank) 8.807 mAh-t vett fel, amit betudtam a veszteségeknek. Aztán nemrégiben volt egy 8.420 mAh-s mérésem, ami kellően gyanússá vált, mondtam hogy ennyit csak nem pusztulhatott...
Ezzel a Keweisi-vel a napokban 9.711 mAh-t mértem. 6 ezres bank a másik eszközzel 5.041-et töltött, ez meg 5.947 mAh-t.
Úgyhogy nálam kinevezem a Keweisi-t irányadó mérőeszköznek, bár lehet, hogy egy harmadik típussal megint lenne egy jelentős különbség. Valószínű, hogy a veszteség a plusz kábelnek köszönhető, ami a KCX-en van, míg a Keweisi közvetlenül csatlakozik.Lényeg a lényeg, összességében én is elégedett vagyok a telefonnal, kíváncsi leszek mondjuk 1 év múlva mit fog tudni az akku.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
"A Mi 4C-hez képest a wifi "csak" b/g/n szabványú. Nem éreztek ebből hátrányt? Megfelelő a jelerősség akár a routertől távol is?"
AC hiányzik, ami az 5 GHz hiányát jelenti. Amennyiben a mostani routered ilyen, nem fogod tudni használni az 5 GHz-es sávot. Ha csak a 2.4 GHz-et tudja, semmi jelentősége nincs.
Jelerősség pedig mindenkinél, mindenhol más. Befolyásolja ezerféle környezeti tényező, router elhelyezése, falak száma és vastagsága, jelenlévő wifi hálózatok száma ésatöbbi ésatöbbi.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Ma érkezett meg ez az üvegfóliám, kb. ő a 4. a sorban, mondjuk ebből egy az a folyékony takonnyal pepecselős darab, amit inkább nem is számolnék, mert annyira gyalázatosan semmirevaló.
Erre tudom azt mondani hogy igen, ezzel már el tudom képzelni a mindennapjaimat. Bár még nem nyomkodtam sokat, de egy kis tesztelgetés után érezhetően nem romlott az érzékenység, menügombokat se kell ötször megérinteni hogy történjen valami, nem nyílnak-záródnak be random az alkalmazások, összességében véve meg vagyok vele elégedve.
Alul-felül tapadós, egyszer kellett visszaszednem, de úgy tapadt rá azokon a részeken, hogy azt hittem sikerül kettétörni. Nem sikerült. Ebből kifolyólag (remélem) nem fog önálló életre kelni és elcsúszkálni, mint korábban általatok tapasztalt néhány típus.
Részemről ajánlott vétel, remélem másnak is be fog jönni.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz gabo9201 #10173 üzenetére
Ez a legolcsóbb típus, nem véletlen, hiszen levegős marad a széle. Mellé vagy adnak valami gélt vagy külön rendelni kell. Próbáltam ahogy már írtam, semmirevaló. Egyik oldalán bekentem nagy nehezen, elsimítottam eddig oké. Másik oldal ugyanez, simogatás után elkezdett felválni a másik oldalán -> instant kukázás. Meg egyébként se ment tökéletesen, maradtak benne csíkok. Persze lehet, hogy én vagyok ehhez túlságosan böte.
-
C0d3r
addikt
válasz gyurasz #10045 üzenetére
Nekem továbbra is úgy van, hogy akár 2G vagy 3G-n vagyok, wifi-re csatlakozás után átáll 4G-re, mobilhálózat típusnál "IWLAN"-t ír. Azért is zavar, mert hiába állítom át a 4G-t, hogy ne legyen gyengébb a térerő (gondolva ezzel az akku kímélésre), amint átáll 2/3G-ről, visszaesik a térerő.
ROM: 8.5.2.0[ Szerkesztve ]
-
-
C0d3r
addikt
válasz Black_Raven #10292 üzenetére
Ha ezen múlik a wifi-s 4G megszüntetése, minden további nélkül.
Egyébként nem szoktam túlizgulni a frissítéseket, úgy vagyok vele, kényelmesen megvárom a 9-es verziót. De szerintem azt se azonnal fogom felrakni. -
C0d3r
addikt
válasz Black_Raven #12701 üzenetére
Enyémen 2 hónap leforgása alatt több hajszálkarc is keletkezett, pedig én se kulcscsomóval meg egy marék apróval tartom együtt a zsebemben.
Gondolom olyan ez mint a EBBG vs BOE, melyikre épp milyen minőségű üveg került... -
C0d3r
addikt
válasz lócitrom #13081 üzenetére
Hátha egy kalibráció segít rajta. Hagyd lemerülni kikapcsolásig, majd töltsd fel szintén kikapcsolt állapot mellett. Néha nekem is megbolondul, korábban már említettem az egyik furcsaságot, miszerint rátöltésnél random ugrik 10-15-20%-ot másodpercek leforgása alatt. Naná, hogy káosz lesz a végeredmény, egy ilyen kalibrálás nálam megoldja a problémát.
Ha utána is 3.500 mAh körül mérsz, ott valami gyári akku hiba lesz. Kéthavonta mérem mekkora töltést bír felvenni, 4. hónapja van meg a telefon, de még alig látszik a használat nyoma, pedig nagyjából 2 naponta kap egy ciklust.
Ami meg a méréseimet illeti:
4.034 mAh - 2017.08.14.
3.891 mAh - 2017.10.16.
3.926 mAh - 2017.12.09. -
C0d3r
addikt
Már linkeltek itt matt fóliát, berendeltem én is egy csomaggal, de sajnos még mindig úton van.
-
C0d3r
addikt
válasz Teaway #14307 üzenetére
Jó az, ha előre tervez az ember. Én is olyan vagyok, aki inkább felteszi dobozában a polcra amíg nincs meg minden (tok+fólia), mert ha ezek nélkül kezdem használni, biztos akkor potyog ki a kézből. Gyakorlati tapasztalat, előző telefonnal (Galaxy Ace 4) pont így jártam, miután sikeresen elejtettem, rá max. 2-3 napra meg is érkezett a tok. Biztos ami biztos alapon, ezúttal kb. 2 héttel megelőzte a telefon érkezését.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Chaser #14311 üzenetére
és (#14309) tillatrilla:
Ami gyárilag rajta van, az tényleg a legalja (szerintem). Van akinek bejött mondjuk, de én leszaggattam róla, olyan szinten irritált. Nem hiszem, hogy ilyennek kell lennie, de majd kiderül.
Persze majd én is beszámolok, de hátha erre jár csodavas kolléga, és megosztja a tapasztalatait.
Szerk.: Dobtam is rá egy privátot, mert furdal a kíváncsiság.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Engem az érdekelne, hogy az alkalmazások akkukezelését, fejlesztői beállításokban a memória- és miui optimalizációt érdemes-e babrálni a még jobb memória/akkuhasználat érdekében? Vagy jó az úgy, ahogy a MIUI-sok megálmodták? Ne tartsátok magatokban, kinek melyik beállítás vált be, egyáltalán van érezhető különbség!?
Jelenleg ezek gyári állapotban vannak, kivéve az akku és teljesítmény beállításokban lőttem le a rendszeranimációkat, illetve fejlesztőiben a három animációra vonatkozó beállítást.
Különösebb problémát nem észleltem, megkapok minden értesítést, néhe-hóba előfordul hogy újratölti az oldalakat a chrome, de nem emiatt piszkálnám.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz csodavas #14495 üzenetére
Épp ma érkezett meg az enyém is. Bármit is tesz rá az ember, máris nem olyan mint gyárilag, szokni kell a szemnek, de hiába mattosít kicsit (szerintem bőven jobb mint amit gyárilag rátesznek), a tapintás és az, hogy nem kell állandóan törölgetni, kárpótol érte.
Sokfajta TG után amikkel "olajfolt" és kisebb-nagyobb ( jellemzően utóbbi) érzéketlenség jelentkezett, kvázi megváltás.
Nem mondom, hogy 100%-ig bejönne mindenkinek, de 1 dollárért érdemes lehet adni egy esélyt neki. Már aki nem teljesen háklis a mattra, gyári fóliát ahogy írtam én leszaggattam kb. egyből, ez vállalható némi kompromisszumokkal. -
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
válasz Qtya123 #14569 üzenetére
Én már próbáltam a hotspotot, szépen át tudta tolni a 30-50 Mbites mobilnetet. Úgyhogy ennél biztosan többet kell tudnia, okára nincs ötletem.
Híváskor mindenképpen visszamegy, 4G-n a hanghívás (VoLTE) még csak elég korlátozottan érhető el, pár kivételes telefonnal (Samsung, Iphone csúcskategóriák, ilyesmi).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Speck és Spello iPhone tokok kedvező áron a Superial.hu-tól
- Iphone 16 Pro Natural Titanium 128Gb/1 év Apple garancia/Független/Iphone 16 beszámítok
- Kártyafüggetlen, újszerű Google Pixel 6a (6GB/126GB) eladó, 1 év garanciával!
- !! SAMSUNG AKCIÓ !! Garanciás, Samsung Galaxy S21 Ultra 128GB Fekete. BM384
- LG V30 ThinQ SILVER 4/64
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest