Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu


Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24487) RAZR_v3 válasza pischta (#24479) üzenetére


RAZR_v3
tag

Bármilyen MIUI rom alap beállítások mellett (legyen az a hivatalos, vagy a xiaomi.eu-s, miui.hu-s változat) jobb üzemidő tekintetében, mint egy nem MIUI rom. Az ok pofonegyszerű: miközben be van kapcsolva a képernyő és használod a készüléket, a MIUI agresszívan fogja vissza a háttérben futó alkalmazásokat az akkumulátor-kímélő mód bekapcsolása nélkül is, nem engedi őket gyakran szinkronizálni. A Google Fotók alkalmazás addig nem szinkronizálja a képeket, ameddig meg nem nyitom, hiába van bekapcsolva a wifi. A biztonság alkalmazásban lehetőséged van testre szabni alkalmazásonként a beállításokat, az üzemidő kárára. Én azt vettem észre, hogy bekapcsolt Wifi mellett, a képernyő kikapcsolása után egy korábban elindított, de be nem fejeződött feltöltés Google Drive-ra nem folytatódik egészen addig, ameddig ismét bekapcsolom a képernyőt. De teljesen mégse lövi le a wifit, mert ha jön például egy e-mail arról kapok értesítést kikapcsolt képernyő mellett is. :D
Egy nem MIUI-s rom esetében, például a Resurrection Remixnél ameddig be van kapcsolva a képernyő, minden alkalmazás szabadon szinkronizál a háttérben. A Google Fotók alkalmazás a háttérben egyből szinkronizálja a képeket, amint bekapcsolom a képernyőt és van wifi. De ennek van hátránya: bekapcsolt képernyő mellett jobban merül az akkumulátor. De amint kikapcsolod a képernyőt, működésbe lép az Android Doze, ami csak bizonyos időközönként engedi az alkalmazásokat szinkronizálni a háttérben. Ez segít abban, hogy ne merüljön le hamar a telefonod, miközben nem használod.

Ha fontosak a frissítések és ez a fő telefonod, akkor mindenképp a xiaomi-eu-s romot ajánlom. Nekem még a béta verziók is alkalmasak voltak mindennapos használatra, olyankor hetente jönnek frissítések, jelenleg 2018. októberi az android biztonsági hibajavító csomag szintje, ami neked fontos a biztonság miatt.
Oreos Resurrection Remix, stb. nem MIUI-s romokkal kapcsolatban nincsenek tapasztalataim a mindennapos használat tekintetében.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.