Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
boldcsong
újonc
Sziasztok,
kapható még valahol ez a készülék? Vagy tudnátok ajánlani hasonló alternatívát?
Előre is köszi! -
válasz
Vismajor17 #97 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem a gyári rendszere a hdd-ről ment, a nélkül nem is működött a router. Lehetne klónozni ssd-re talán.
Tomato az a router flash memóriáját használja, így megy hdd nélkül is. A Tomato valami linux szerűség, ahogy a gyári rom is, a torrent egy szolgáltatás. Webes felületen keresztül éred el, a fájlokat meg Sambával. Talán Transmission van rajta.
A gyári rendszere is tud torrentezni, csak nem seedel. Legalábbis nekem nem seedelt a szemét, kaptam is bant miatta. -
Vismajor17
csendes tag
Sziasztok,
Ha le szeretném cserélni a gyári HDD-t egy SSD-re, illetve kipróbálnám a tomato-t is, akkor mi a telepítési sorrend? Vagy csak kövessem a [link] leírást és utána kicserélhetem a HDD-t?
Illetve a tomato alatt miként lehet torrentezni? Van erről valami leírás? Illetve tomato, vagy freshtomato? Vagy mi az utolsó verzió erre a rooterre?
Köszi! -
-
wocsok
tag
Sziasztok!
Most tettem fel a Tomatot, de jelerősség mind 2.4-en és 5 GHz-en drasztikusan csökkent a gyári rendszerhez képest. Ti milyen beállítást használtok, hogy nagyjából hozza a gyári értékeket? -
Gyurka6
őstag
Kösz, letöltöttem, meglátjuk....
-
-
Gyurka6
őstag
válasz
Victoryus #91 üzenetére
Kiegészíteném, hogy az r1d-hez nem enged/készíti el az ssh-hoz kellő fájlt..., legalább is nekem nem. Itt is megadom az adatokat sn: 5610/00386535. Megköszönöm, ha megkísérled, siker esetén kérlek értesíts. Egy régebben letöltött is jó lenne, elvileg ez azonos mindnél, jelszót lehet talán a ru4 oldalon generáltatni hozzá.
-
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Szert tettem egy ilyen routert, mi fiókot nem sikerült beújítani, mi3g-vel már volt és nincs meg a jelszó. Az ssh-hoz szükséges jelszót a mir3g- nek egy orosz oldalon lehet generálni. A kérdésem, hogy v.kinek meg van-e az eredeti és esetleg tudna egyet készítettni hozzá, hogy ugyan azt állítja-e elő. (az oldal címét keresem, ha kell hozzá ) -
Szokenesz
senior tag
-
válasz
Szokenesz #87 üzenetére
smb_v1 miatt kérdem, van-e rá valami frissebb rendszer, mert ez a egy régi protokoll, és az új Win10-ben már alapból nincs is bekapcsolva. Pont ma szívtam vele, hogy vajon mi a bánatért nem látja a "nast"? Ezért. Most így, hogy bekapcsoltam, újra látja az R1D-s vinyót.
-
-
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
USB-n Freshtomatoval vajon kezel a router egy 4 TB-os HDD-t? használja valaki külső HDD-vel? 4K HDR filmek lejátszásához kellene.
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Tomatot használok az R1D-n, de sokat használva 100 fok feletti CPU hőmérsékletet is jelez a web interface. A venti megy, megnéztem. Mit lehetne vele tenni?
Köszönöm a segítséget.
-
Jancsi
aktív tag
Leírom hogy jártam egy reset után, hátha valakinek segít majd.
Addig állítgattam a routing-ot Tomato alatt, hogy a végén be sem jutottam a routerere. No sebaj a reset majd megoldja. Nem oldotta meg.
Sárga LED és nem történik semmi, wifi hálózatok nem láthatók, kábelen sem mutat semmi aktivitást, csak néha villannak egyet a LED-ek a csatlakozók mellett.
Szétbontottam a routert, beforrasztottam az serial port-ot. ( merev lemez felül, jobbra lehet kihúzni a lemezt, TX GND RX üres, majd nem sokkal arrébb a LED https://www.dd-wrt.com/phpBB2/files/img_20150105_105843_478.jpg (nagy méretű kép), 115200 N 1)El is sírta bánatát, miszerint:
Boot program checksum is invalid
flash0.0: Device not foundMajd enek örömére folyamatosan újra indította magát, console-t nem lehetett elővarázsolni.
A flash szerepkörét a Macronix gyártmányú 128Mb-es SPI-t támogató MX25L12835F tölti be. Ő adta fel a harcot vagy sérült a tartalma. Az megint egy jó kérdés, hogy hardware hiba miatt vagy csak rossz helyre írt valami.
Hasonló rendszereknél előfordul, hogy az NVRAM tartamával akadnak gondok, amire azt tanácsolják, hogy állítsuk a flash-t reset állásba, vagy tiltsuk he a ship select-el. Nálam ezek egyike sem oldotta meg a dolgot.
Nincs más hátra újra kell írni a flash-t. Mivel nincs olyan hogy valami nem sörnyitó SPI programozó, így meg lehet oldani LPT port-on (Windows XP kell hozzá), vagy Arduino-ból is lehet készíteni (feszültség szintekre vigyázni!). Vagy venni egyet az eBay-en 2-3.000Ft-ért.
Ha megvagyunk a chip kiforrasztásával és programozóba helyezésével jöhet a következő kihívás, a tartalma. Nem sikerült megtalálnom a teljes 128Mbit-et tartalmazó image-t. (pedig még a tyúklábas oldalakat is végigböngésztem)
Végül ezt az image-t találtam [DD-WRT Forum Xiaomi R1D Stock Firmware miwifi-stock.bin] ez kerek 384KB-al kisebb mint maga a chip. Ezzel a map-el kiegészítve [link] már összeállt a kép. A hiányzó 384KB-ból 256 a boot loader, az image előtt 128 pedig az NVRAM utána. Közéjük kell beírni az image-t. Remélve, hogy ezek nem sérültek.
Image beírva, ic visszaforrasztva és dobpergés. Az eddigi sárga fény helyett pirosat kapunk ami jelen esetben jót lehet, hiányolja a merevlemezt. Mivel a fórumokból már tudni, hogy legyalulja a merevlemezt ha nem a saját rendszere van rajta így olyan lemezt kell betenni aminek a tartalmát nem sajnáljuk.
Lemez be, egy FAT32-es pendrive-ra fel kell másolni a firmware-t ami elérhető update-ként a Xiaomi oldalán. Induláskor a reset gombot nyomva tartva el is kezd kerregni a merevlemez és kialakítja magának a rendszert.
Miután végzett újraindul és ugyanaz az állapot fogad minket mit amikor kibontottuk a dobozából.Források:
http://right.com.cn/forum/thread-200404-3-1.html
https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=276130 -
Papamaco
tag
Próbálta már valaki,hogy Tomato firmware után vissza rakja a gyári firmwaret?Mi a menete ennek?
-
Papamaco
tag
Köszönöm,közben sikerült megcsinálnom,igaz segítettek egy páran.
Külön köszönet Szoszo94-nek a segítségért!!! -
Szoszo94
őstag
A https:// marad le a linkből, ami az SSH letöltésénél a hibát okozza. Az én leírásomnál (R3G) is feljött a fórumban ez és a megoldás csak annyi, hogy a link elé beírjuk a https-t
-
-
Papamaco
tag
Sziasztok.
Van e esetleg köztünk Nyíregyházi vagy ahhoz közeli,aki tudna segíteni ebben a Tomato firmware felrakásban?
Természetesen nem ingyen kérném. -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Valaki megtudná mondani,hogy mi van a miwifi ssh oldalával,nem tudok kapcsolódni rá sehonnan,így jelszavat sem tudok kapni. -
-
ablack
senior tag
Üdv!
Transmission-nal maximum milyen sebességgel lehet torrentezni hogy még az internet használható sebességű maradjon mellette böngészésre? Illetve ha ezt nem szempont mi a maximális letöltési sebessége?
-
Papamaco
tag
válasz
DiceBlade #72 üzenetére
Szia.
Nos az 5G sávot természetesen olyan eszközökkel próbáltam,ami tudja az 5G-t (Macbook Pro,Xiaomi Mi Max 2),de egyik sem látta.
Fórumokat böngészve,megtaláltam a hiba okát,a csatorna alapból 145-re volt álítva,azt kellett levinnem 36-ra és már működött is.
Az az igazság,hogy kisssé láma vagyok ehez az SSH dologhoz,ezért keresek segítséget. -
DiceBlade
aktív tag
Szia.
5G-hez ac wifi képes vevő készülékek kellenek, valószínűleg ezek hiánya lesz a gond.
Telefonos app-al nem tudom mi lehet a gond, nálam az simán ment, aztán átálltam Tomato-ra.
Tomato-ra frissítéssel kapcsolatban pedig itt pontosíts mit szeretnél tudni, hátha később másnak is segít. -
Papamaco
tag
Sziasztok.
Boldog új évet mindenkinek!
A hozzá értőktől kérdezném,hogy valaki tudna segíteni a Tomato firmware felrakásában? -
-
wocsok
tag
Tomatora frissítés esetén a belső winyó törlődik? Csak mert akkor nem frissítem, ha elvesznek rajt az adatok...
-
Papamaco
tag
Sziasztok.
Ma beüzemeltem a routert,egyelőre a saját szoftverével,viszont valami nem teljesen kerek,a 2,4ghz és a vendég hálózat az ok,de az 5G (bár a router azt mutatja,hogy megy) nem látja egyetlen készülékem sem.
Valaki találkozott már ilyennel?
A másik gondom,hogy a telefonos app sem tud kapcsolódni vele,pedig látja,de amint beírom a jelszót kis gondolkodás után kiírja,hogy nem tud kapcsolódni. -
Papamaco
tag
Sziasztok.
A mai naptól én is elkezdem eme router használatát,de szeretnék egy kis segítséget kérni már az elején.
Fel szeretném rakni rá a Tomato rendszert holnap,de elakadtam már a legelején.
Holnap napközben,ha esetleg valaki tudna segíteni privátban,szájba rágósan,hogy mit és hogyan,azt megköszönném!! -
-
DiceBlade
aktív tag
Nekem tegnap este sikerült a cikk és ez a leírás alapján
Ha esetleg elakadnál szólj, és megpróbálok segíteniÉs mégegyszer köszönet Victoryus-nak a kiváló cikkért, nélküle biztosan nem kezdtem volna neki
-
-
válasz
DiceBlade #60 üzenetére
Tomato: normális torrent kliens, nem tölt fel semmit a kínai felhőbe, megy hdd nélkül amit másra lehet használni vagy akár eladni,, az usb-s merevlemezt lekapcsolja ha nem kell, nem kínai minden.
Hátránya, hogy nem elérhető mindenhonnan, (elvileg megoldható, nem próbáltam) meg kell küzdeni a telepítéssel. -
DiceBlade
aktív tag
Köszi a tesztet!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen funkciókat nyertél a Tomato-val, és mi az ami jobb volt az eredeti rendszerben? Ha tudnál írni egy rövid összefoglalót az megkönnyítené a döntést hogy megéri-e nekem is frissíteni -
yoshi77
csendes tag
Tud valaki segíteni, hogy ha applikáción keresztül érem el a routert, akkor miért csak az utolsó 30 fényképet engedi megnézni.
Köszi
-
yozks
csendes tag
Sziasztok! Én is szeretnék tomato-t telepíteni az R1D-mre, de elakadtam a CFE webserver telepítésénél. Az SSH működik, de nem tudok továbblépni. Ha jól értem a CFE edit-ben meg kell adni a MAC címem és legenerál egy .bin fájlt. Idáig jutottam... Tudnátok segíteni, hogy milyen parancsokkal, vagy pontosan hogyan lehet feltenni a CFE webservert?
-
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Az alábbi Tomato file való a routerhez ugye?
http://tomato.groov.pl/download/K26ARM/140-MultiWAN/tomato-R1D-ARM--140-Custom-64K.zip
Köszönöm!
-
Gyári rendszerrel szerintem nem fog elindulni másik hdd-vel, az enyémen csak a piros led világított mikor kivettem belőle. merevlemezről fut a gyári firmware. Tomatoval megy hdd nélkül is.
Gyári rendszerrel másik merevlemezt használni: szerintem klónozni kéne a particiókat ahhoz, hogy működjön. -
hege8888
aktív tag
Mi van, ha HDD-t szeretnék benne cserélni?
Másikkal elindul, vagy itt is zsonglőrködni kell?
Kicsit csalódás ez a cucc, azt hittem végre valami jobb született, de nem; mint anno az Asus WRT-700gE, jó az ötlet, de faragás nélkül csak félkarú óriás.. -
Új hozzászólás Aktív témák
lo 30.000 forintért kapunk egy szép, erős, okos routert + 1 TB merevlemezt. Opcionális kínai és orosz nyelvtanulással.
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest