Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
appel
őstag
A smart view kilistázza a chromecast és egyéb képernyőtükrözésre alkalmas eszközöket is. Kis ikon jelzi melyik chromecast, melyik más.
Sajnos nem tudok tanácsot adni, mert nem foglalkoztam vele, viszont tapasztaltam, hogy ugyanazon a hálón/routeren 4 telefonból 2 simán csatlakozott a chromecast módjával, a másik kettő meg csak "homokórázott".
Jó volt: Samsung S7, Samsung J5 2017, ellenben nem ment: Huawei Y3 II és egy 2015-ös Samsung J3-mal. -
appel
őstag
Emby Android TV-n sajnos csak premiere előfizetéssel megy. Plex sima ügy, jól működik, nem kell csak talán egy egyszeri pár dolláros összeget csengetni. Sorry, de nem emlékszem már pontosan, csak az Emby-re. Mondjuk most hogy leírtam, lehet arra is van sima egyszeri unlock.
Hasznos poszt volt ez. Törölhető...[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
Jé, érkezett egy rendszerfrissítés: 424.5 MB
(Update contains fixing of Youtube TV playback issues)
Android verzió: 6.0.1 MOB31Z 1901
Biztonsági frissítés szintje maradt 2017. július 1. -
appel
őstag
válasz magicbox #928 üzenetére
Mondjuk a 4 éves lánynak nem hiszem, hogy igénye a kadenciahelyes lejátszás
A 8 éves gyerek is azt mondja a szanaszét szaggató játékra, hogy jó ez, egyáltalán nem szaggat...
Amúgy igazad van, korlátozottan alkalmas médialejátszásra, főleg így, hogy nálad nem játszik a hálózatban egy normális nas vagy pc-s megosztás. -
appel
őstag
Néhány (csomó) alkalmazásnál le van a fejlesztő által korlátozva a régió, ahol használható. Igazából csak a telepítésre vonatkozik a mytv korlát, tehát külső forrásból kézzel azért telepíthető. Vannak appok, ahol a telepítés után még ip alapján régió korlátozás is van.
Mindkettő könnyen kijátszható olyan google fiókkal, amelyik az adott régióba készül (ország, lakcím, bankkártya beállítás elegendő), ha pedig ip korlátozás van, akkor egy vpn és kész is. Így lehet amerikai hulut nézni, magyar HBO-t, stb. Természetesen bizonyos szolgáltatásokhoz előfizetés is kell. -
appel
őstag
Biztos nem, sosem jártam USA-ban. Ezer éve csináltam a fiókot, direkt az amerikai cuccok miatt, valamint akkor még nem volt itthon Google play egyenleg és nekem kellett. Azóta is simán regisztráltam itthon us fiókot a Google family miatt, csak egy címet kellett generálni, meg talán egy fake hitelkártyát.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
válasz Le Klein #589 üzenetére
Nem lehet, hogy a pendrive lesz a szűk keresztmetszet?
Egy 4K-s film 60-80 megabit/s, tehát 7-10 megabyte/s. Ezt stabilan bírni kellene a pendrive-nak.
USB-s HDD-vel próbáltad, ott is akad? Azoknál általában az USB2 a szűk, nem a HDD sebessége, de a pendrive-nál már változó.
Hiába van nekem usb-s hdd-m, sajnos kipróbálni nem tudom, mert az én TV-m nem tud ekkora felbontást. -
appel
őstag
Nem ez, hanem a 2.x verzió (apk mirror-ról leszedhető).
-
appel
őstag
Jött egy kis fika 424.4MB update ;-)
-
appel
őstag
Telenor is árulja egész jó áron.
-
appel
őstag
Amikor nem kapcsol be, az nálam általában akkor fordul elő, ha a TV-t kapcsolom ki és az meg ugye hdmi cec miatt kikapcsolja a boxot is. Ilyenkor elég a tv-t ki/be kapcsolni, és akkor újra be tudom kapcsolni a boxot. Szoktam rá figyelni és a boxot rakom sleepbe a saját távirányítójával és utána a tv-t, akkor soha nincs bekapcsolási gond. Nyilván persze ezen is lenne mit javítani.
-
appel
őstag
A Google Cast Receiver, 1.21.x-ről 1.23.x-re frissült. Még nem tudom hol látjuk ennek hasznát.
-
appel
őstag
Na hamarosan Kodi fronton is jön egy kis izgalom: Kodi 18 will support Leanback suggestions and Google voice search on Android TV
-
appel
őstag
Jé, jött egy 24.8 MB-os frissítés. Netflix lejátszási hibákat és stabilitási fejlesztéseket tartalmaz a leírás szerint.
-
appel
őstag
válasz Tejberizs76 #214 üzenetére
Magyar is teljes ;-)
Végülis nagyot bukni nem tudsz, mert itthon is 25k az ára, és annyit megér. (chromecast miatt mondjuk inkább a Google Chromecast 2-t ajánlanám, az valahogy stabilabb volt) -
appel
őstag
válasz Tejberizs76 #212 üzenetére
Nem. Illetve mit vársz ami jobb legyen a réginél?
-
appel
őstag
-
appel
őstag
-
appel
őstag
Hogy mi? Elvileg mindenben jobb, és sokkal többre használható. Sajnos a gyakorlatban ez nem mindig így van (lásd HBO - ami ugyan nálam ment, amikor teszteltem, de egyébként nem használom).
Amúgy a távirányító, a natív alkalmazások, és hogy nem kell hozzá telefon.
Másokkal ellentétben én nem bántam meg. A váltás 13k-ba került. -
appel
őstag
Chromecast-on nem is olyan régóta jó, sőt még most sem mindig 100%-os. Pár hete adtam el, akkor már vállalható volt az HBO GO-ra, de előtte folyamatosan nem jelent meg a cast ikon, befagyott, nem akart leállni, nem ment a telefonról az irányítás, csak jópár másodperces csúszással (ha éppen ment), ki-be kellett kapcsolgatni a wifit, stb. Szóval ott sem volt fenékig tejfel...
Azt sem a Google oldotta meg, hanem az HBO GO-hoz jött ki vagy 3-4 chromecasttal kapcsolatos frissítés, mire összeszedte magát.
Valószínű egy Android TV-re írt HBO Go Hungary lenne a megoldás. Az amerikait vpn-nel át tudom verni, az hibátlanul elindul, de ott semmiféle tartalmat nem lehet ingyen megtekinteni, aktiválni meg nyilván nem tudom. -
appel
őstag
Realtek 8153 Windows alatt. Virtualboxban Ubuntu csak Lenovo-t írt lsusb-re, a MIBox-on pedig az AIDA64 Lenovo Thinkpad USB-ként látja. A beállításoknál látni is, hogy a WiFi helyett megjelenik egy Ethernet rész, ahol kiírja IP-t, stb.
Kezdtem megörülni, mert előugrott egy VPN rész, de amikor megnyitom mindig alkalmazás működése leállt hiba jön elő. Végülis mindegy, a VPN részt routerben oldottam eddig is meg policy routing-gal. -
appel
őstag
Nem. Korábban írtam, hogy ilyenem van. Ez usb3 gigabites adapter, és nagyonis működik (most néztem délután) csak a specifikáció szerint usb2 portban 100/10 Mbit, és ha ez igaz, akkor felesleges a 200 Mbit feletti vezeték nélküli méréssel versenyeztetni.
BT-s egerem az nincs, usb hub az akad a laptop táskámban, csak nem hoztam haza.[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
válasz gyugyo79 #128 üzenetére
Ez az HBO is bekaphatja. Emlékszem ismerősöm is rá volt állva a témára. Xbox-on akarta használni, de természetesen regionális okokból nem volt elérhető. Aztán elkezdték ígérgetni, hogy nemsokára lesz. Kb. fél év múlva még semmi. Egyszer aztán lett, de csak xbox360-ra. Nembaj, hogy a One az újabb... azóta nem tudom hogy áll a dolog, talán már megjelent One-ra is a kliens.
-
appel
őstag
Kipróbáltad már a http://www.hbogo.hu oldalt Chrome asztali böngészőből castolni? Első blikkre működik, minősége az én tévémen simán elviselhető.
-
appel
őstag
válasz gyugyo79 #118 üzenetére
Nem értem én ezt. Itt még a nagy fragmentációra se lehet fogni, mert az Android TV platform elég sovány számú hivatalosan támogatott eszközzel rendelkezik. Ezek között ott van a MI Box is...
Szóval fejlesztői szempontból sem lenne olyan nagy dolog. Hogy most ki a ludas az nem is számít, max annyiból, hogy az alkalmazás fejlesztőt kell pingelgetni a problémával, vagy a Google-t. Utóbbi ugye nyilván szarni fog bele. Mindjárt nyomok is egy kövért 1*-ot a Google Playen az HBO Go-ra, hátha olvassa valaki. -
appel
őstag
HBO-t csak miattatok próbáltam kölcsön hozzáféréssel. Akkor 720p50Hz volt.
Azt vettem észre a filmnél, hogy darabosabb a mozgás közben, de nem úgy szaggatott hogy bufferel, hanem máshogy. Váltottam 720p60Hz-re és jó lett. A másik meg akkor volt rossz. Eddig ez az első, hogy 60Hz kellett.
Sebaj, ezt még kibírom.
Amúgy Chromecast-en is be kellett állítani a Home alkalmazásban, hogy 50Hz legyen.Akkor csütörtökön hazahozom a lan adaptererem próbára.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
~206/202 Mbit jött ki három mérés átlagaként.
Van egy ThinkPad USB 3.0 Ethernet Adapterem, de nem sok értelmét látom kipróbálni sem, mert USB2.0-n 100M/10M tud a specifikáció szerint, az meg ugye durván a wifi-n mért sebesség alatt van még elméletben is.Tegnap észrevettem, hogy tényleg váltogatni kell az 50/60Hz között, attól függően, hogy milyen filmet nézek éppen. Ez tényleg szopóka...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest