Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jeffi
aktív tag
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Problémám van névjegy letiltásával. Hiába megyek rá a névjegyre és tiltom le, kicsöng tőle. Kiszedtem, visszaraktam, telefont újraindítottam, nem tudom mi lehet a gond.
-
KamuMazsola
őstag
-
Jeffi
aktív tag
Note 5-ön még sokáig ACR-t használtam hívásrögzítésre, aztán a google faszságai miatt már nem látta a telefon névjegyeit, meg ilyen-olyan gondok lettek vele. Azóta mi9t is a gyárit használom, tökéletes. Hogyhogy nektek nincs? :o
[ Szerkesztve ]
X1X
-
R a y
senior tag
válasz mgTerminator #4679 üzenetére
Ha bármi baj van a telefonnal akkor nincs szervizelés, hanem kapsz egy új dobozos telefont!
Tapasztalatból beszélek!Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
spect80
senior tag
Ez engem is érdekelne, mert root nélkül semmelyik sem rögzíti a másik fél hangját. Most roolt-olva én a Magisk-ból letöltött SKVALEX-et használom, ami nagyon jó, csak éppen 15 múlva lejár ha nem veszem meg 3000Ft-ért a pro verziót.
@(#4681) beyruth82
Nekem a global ROM-ban Google dialer van, abban nincs hívásrögzítés -
voncci
aktív tag
PRO tulajok!
Ki milyen hivásrögzítőt használ,ha használ,ami tökéletesen veszi is a másik felet? -
kurion
senior tag
Ha esetleg valaki Borsodban ilyen telefont vesz de nincs foliaja, írjon nyugodtan mert vettem most párat és szívesen kisegitek vele másokat is.
Valami 9D folia szelein kicsit eltart de nem zavaró.
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
hulkobb
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne,hogy azoknál a nyílt wifi hálozatoknál,amelyeknél bejelentkezés, hitelesítés szükséges nem tölti be magát a bejelentkezési oldalt. (pl egyik mekiben sem tudok a wifire csatlakozni) Ez mitől lehet? köszi
-
spect80
senior tag
Azt tudja valaki, hogy a rootolt telefonnál (Mi 9t pro, global 10.3.2.0 Telekom+Telenor kártyák) az OTA hogy viselkedik? Talál frissítést, csak a moddolt ROM miatt nem telepíti, vagy nem is talál? Esetleg talál és telepíti is csak elveszik a root, mint a OP6T esetén?
-
mgTerminator
veterán
válasz Szilágyi84 #4663 üzenetére
Nekem ezt linkelték hogy olvasgassam [link]
-
-
Angel78
aktív tag
Szia én tegnap este az első bekapcsolas során frissítettem 10.3.2.0 MIUI-ra, éjjel fullra töltöttem és jelenleg még 69% van az aksiban pedig egész nap nyúzom, az újdonság varázsa miatt.
[ Szerkesztve ]
„Az igazság olyan, mint a költészet. És a legtöbb ember rohadtul utálja a költészetet.” iPhone 11 Pro 256GB midnight green
-
GabN73
addikt
Sziasztok,
Pro tulajként a következő probléma merül fel:
online videók lejátszásánál (pl indavideó) ha elforgatom, és kirakom nagyba a képet pár másodperc után befagy a videó képe, a hang megy.
Kínából rendelt 64/6, nincs mókolva, minden "gyári" rajta.Kamera fagyást tapasztaltam én is, most töröltem az app datát meg beállítottam a helymeghatározást.
Minden más remekül működik.
-
Rockland
tag
Heló, jött egy frissítés pár napja a telóra 10.3.15 . a frissítés előtt fullos volt az akksi tényleg jól bírta, most meg miután feltettem én mintha azt vettem volna észre hogy mintha jobban merülni, másnak nincs ilyen tapasztalat?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz mgTerminator #4652 üzenetére
Szia én onnan terveztem de hiányos ott is. Megtudható miért nem ajánlják a boltot?
-
Angel78
aktív tag
Sziasztok,
Örülök, hogy van a típusnak egy rendes fóruma, ahol lehet infót cserélni.
Tegnap elköszöntem az S8 csoportból, mert egy Xiaomi Mi 9T Pro-ra váltottam. Életem első kínai mobilja annak minden előnyével és hátrányával, gondolok itt a MIUI felületre első sorban. Ha esetleg olyant kérdeznék, amit már tárgyaltatok bocs, igyekszem végig olvasni, de 4600 hsz nem semmi ilyen rövid idő alatt.
Valaki tud ajánlani sima víztiszta max 0,3mm-es fóliát a kijelzőre esetleg hátlapra?
Köszi„Az igazság olyan, mint a költészet. És a legtöbb ember rohadtul utálja a költészetet.” iPhone 11 Pro 256GB midnight green
-
KamuMazsola
őstag
válasz Deepest #4635 üzenetére
Nekem az első sim-re lte-wcdma, a másikra lte-umts auto van beállítva, mégis kB ugyanennyi fogyasztást jelez. Betudtam a két kártyának, meg, hogy a beszélgetős kártyát is 4G-n használom. Amúgy álligathatom bárhova, nem változik, meg az is igaz, hogy nincs repülőmód meg semmi trükközés, 7/24-be be van kapcsolva rajta szinte minden. Elfogadtam, hogy ez ilyen, mondjuk talán egy frissítés javíthat majd ezen.
Üdv.: KamuMazsola
-
szabeska
addikt
Egy kérdés: twrp telepíthető ryzen alól? Csak a nyitás nem megy vele? Vagy kompletten a fastboot mód döglött? Nem tudom, twrp telepíthető-e nem fastboot módban...
F1
-
bl4ze
veterán
Nézd meg van-e Kingtel-nél. Minden rendben volt velük.
.:. bl4ze .:.
-
NemMo
őstag
Nem tudom honnan vette a helloxiaomi, hogy ma fog jönni a miui 11
-
Obyboy
Topikgazda
3 héttel ezelőtt nyugodtan mondtam volna, hogy ha külföldről szeretnél rendelni akkor a GB-et ajánlom. Nekem holnap lesz 3 hete, hogy megrendeltem egy 9T-t és még semmi hír, hogy hol jár és mikor kapom meg, így egyre neccesebb, hogy ide ér 1 hónapon belül.
Ha tényleg max 1 hónapot szeretnél rá várni akkor biztosabb ha belföldről rendeled. Én még sohasem rendeltem a Turbado-ról de többeknek van pozitív tapasztalata velük."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
hito
nagyúr
Én mobilakciok-nál vettem. Nagyon korrektek. Utaltam az árát, másnap már mehettem is érte. Van pár ezerrel olcsóbb is, de itt legalább nincs meglepi.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
mgTerminator
veterán
Sziasztok! 3db Pro-ra lenne szükségem 128Gb, 2db piros es 1 fehérre, kb 1 hónapon belül. Honnan érdemes megrendelni? A Xiaomishop-ból gondoltam de senki sem javasolja a boltot....
-
Sz_Imre
senior tag
-
addikt
válasz Peaceliker #4640 üzenetére
Én leginkább kevés fénynél vagy sötétben, érzem zavarónak, de az OLED Saver valamennyit segít.
Monitoroknál irodai fénynél is zavaró a PWM, de ott általában max fényerőre állítással eltűnik.
A tünetek erőssége valószínűleg függ a kijelző méretétől, mert akkor nagyobb felület vibrál, ahogy (#4633) schawo is írta.
[ Szerkesztve ]
-
Tibko8
senior tag
Majd 1 hét múlva bőszen lehet nyomogatni a frissítés gombot
Ennek van bármi jelentősége bekapcsolni? [kép]Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
NemMo
őstag
Elvileg ma kéne jönnie a miui 11-nek, de még semmi hír róla, pedig Kínában már 16 óra van
-
Peaceliker
addikt
válasz instantwater #4639 üzenetére
Köszi!
Akik érzékenyek rá, azoknak napközbeni normál (mondjuk közepes) fényerő mellett is gond lehet vagy inkább csak a alacsonyabb fényerő mellett?"Oh my Goa'uld!"
-
addikt
válasz Peaceliker #4632 üzenetére
A különbség a CRT és a LED között a kioltási idő, ami alatt nullára csökken a pixel fényereje.
Ez a LED technológiánál nagyon gyors, szinte azonnal elsötétül a pixel amint nem kap feszültséget. Ez érvényes az OLEDre és a PWMes LED háttérvilágítású monitorokra is.
A CRTnél egy darabig még világít a pixel miután továbbhaladt róla a katódsugár, tehát lassabban alszik ki, így nem olyan éles és gyors a váltás a világos és sötét állapotok között.
A régebbi CCFL háttérvilágítású kijelzőknél sem volt gond a PWMmel mert ott fluoreszkáló fénycső(vek) volt a háttérvilágítás, ami nem aludt ki teljesen egy periódusidő alatt. De amióta LEDet használnak háttérvilágításnak, azóta ez probléma, és megjelentek a Flicker Free monitorok, ahol egyenárammal szabályozzák a fényerőt.
A CRT időkben volt egyéb más sugárzás is amire érzékeny lehettél, nem csak a vibrálás.
Normál használat közben nem "látod" a vibrálást mert nagyon gyors, kb 240 Hz, viszont aki érzékeny rá, annak fárasztja a szemét, viszketés, vörösödés, fokozott könnytermelés, súlyosabb esetekben fejfájás jelentkezik.
-
kurion
senior tag
válasz Deepest #4635 üzenetére
"a cellakészenlét a legnagyobb fogyasztó: Állítsd át LTE/WCDMA-ra"
Beállítottban kezd el nyomkodni a belső tárhely menüpontot, és amikor bejön a sim beállító állítsd be Preferált hálózattípusnak az LTE/UMTS auto (PRL) vagy a fent említettet. Azért merül gyorsan a telefon mert alapból keresne kínai hálózatot is.
Ez a beállítás minden újraindítás után vissza áll tehát ha újraindítod a telefont mindig be kell állítani."Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
Deepest
csendes tag
-
eddie17
addikt
Én akkor vettem észre, hogy zavaró, amikor estére bekapcsoltam a sötét módot és levette alacsony fényerőre. Fekete háttér, fehér betűkkel és rendesen zavarta a szemem és kezdett megfájdulni. Amint kikapcsoltam a sötét módot megszűnt.
Szóval nálam a sötét mód nem játszik, hiába fogyasztana kevesebbet vele a telefon, egyszerűen iszonyatosan zavarja a szemem sötétben. -
titán
válasz Peaceliker #4632 üzenetére
CRT korszakban nem volt 240Hz, és a CRT magasabb frekin is zavaróbb, a soros lefutás és a sokkal nagyobb felület miatt. Engem például a 24"-os monitorom 360 Hz-e is jobban zavar, mint 6"-on a 240Hz. A monitoron látom, itt nem is veszem észre.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Peaceliker
addikt
válasz instantwater #4621 üzenetére
Tudom hogy működik meg értem, hogy miért lehet ez probléma.
Az érdekel, hogy valós életben normál használat mellett valaki észlelte már a villogást?
Amikor megrendeltem utána olvastam a PWM mókáról és paráztam, mert anno CRT monitoros időben nagyon érzékeny voltam a villogásra (az is freki is nekem még zavaró volt, amit más már nem észlelt), de ennél a telónál nem küszködök. Persze lehet én öregedtem annyit, fene tudja, csak érdekel, hogy azon kívül, hogy a technológia nem a legjobb a telóban valakit valójában tényleg zavar-e."Oh my Goa'uld!"
-
addikt
Az állandó max fényerő roncsolná valamennyire hosszútávon, de az OLED Saver a kijelző működési elvét kihasználva egy szürke réteggel gyakorlatilag a képpont fényerejét csökkenti, tehát ezzel kíméli a kijelzőt.
A fenti gondolatmenet alapján szerintem nem roncsolja, csak "átveri" a hardvert, hogy kisebb legyen a sötét időrés, és hosszabb a világos.
De ne vedd készpénznek, nem vagyok "OLEDológus".
-
martin66
senior tag
válasz South Velen #4623 üzenetére
És mely telefonok nem PWM-sek? Pl az új OnePlusok pl a 7T?
-
Jeffi
aktív tag
Egyébként oled saver nem roncsolja a kijelzőt hosszú távon? Vagy valami hátránya?
X1X
-
addikt
válasz South Velen #4623 üzenetére
Igaz, írtad.
Akkor így még jobban érzem magam, hiszen a 9T is kiszolgálja az igényeimet, és nem is fizettem felárat a Proért.
[ Szerkesztve ]
-
bear_
aktív tag
válasz instantwater #4622 üzenetére
Igen, azért vettem én is pro-t. Mellesleg ez is tudja, legalábbis van kapcsoló a menüben, csinál is valamit, de a vibrálást nem szünteti meg.
-
South Velen
addikt
válasz instantwater #4612 üzenetére
Egy csomószor leírtam már, hogy volt Pro-m, koppra ugyanaz a kijelző van benne mindenestül mint a simában.
Csak abba beletették a szoftveres DC dimminget alapból, ami kb egy implementált oled saver, semmivel sem több. Ugyanúgy 76/255-nél lép be a DC dimming.Illetve azt is leírtam, hogy minden oled pwm-es 100%-on is DC dimming mellett is, villog 60Hz-en, de ott alig veszít a fényerejéből a mikro-kialváskor, tehát olyankor nincs stroboszkóp effekt. Szerintem a Mi9T-vel még így is jobban jártunk, mint egy pl. S10-essel, vagy P30 Pro-val, amiben tényleg full range PWM van. (bár a huaweiben van szoftveres "oled saver" szerű implementálás.
Az orosz ixbt méri a legjobban, ha érdekel a téma.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz Peaceliker #4615 üzenetére
Tök sötét szobában gyilkolja a legjobban a szemet, mert alacsony fényerőn még jobban vibrál.
-
addikt
Az OLED maszkolásnak, mint amit az OLED Saver app is csinál az a lényege, hogy a rendszerben 100%ra állítja a fényerőt, majd egy szürke maszkot tesz a képre, és ennek átlátszóságával szabályozza a fényerőt.
Ez csak OLED kijelzőn működik, mivel itt a pixelek adják ki a fényt.
IPS kijelzőn hatástalan, mert ott háttérvilágításos a kijelző, ami általában nem vibrál, ha mégis, hiába húzod 100%ra, hogy ne vibráljon, a maszkolás nem ér semmit, mert a háttérvilágítás továbbra is 100%on fog menni. -
bear_
aktív tag
PWM-es a pro is, bár 50% fényerő felett már nem nagyon látszik (galaxy s7 slowmo módban nézve).
-
Jeffi
aktív tag
Én sem vagyok nagy szakértője a dolognak, csak itt-ott olvasgattam utána. Legjobb tudomásom szerint minél kisebb a fényerő annál jobban vibrál. Az oled saver meg nem pwmel csökkenti a fényerőt hanem szoftveresen tesz egy maszkolást.
De valaki javítson ki ha tévedek :DX1X
-
Obyboy
Topikgazda
Nekem az Unicredit app nem hisztizik a root miatt csak figyelmeztet, hogy használjam felelősséggel. A TVGO szokta bevágni a hisztit és akkor nem indítja el az adást.
Ha benne vagy az összefoglalóba is beteszem a fotó szerkesztős leírásodat.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
hito
nagyúr
válasz Noukoum #4605 üzenetére
Rendben, holnap töltök fel néhány szemléltető képet
Maist: köszi az infót, akkor óvatosan frissítek. Gondolom BL nyitás miatt a banki appok nem hisztiznek, csak CR és root miatt.
fujifilm1: asztali PS. Mobil változat sajnos ilyenekre alkalmatlan. Éjjel nem nagyon szoktam mobillal fotózni. Max beltérben egészséges megvilágításnál, szükséghelyzetben. Éjszakaira leginkább a fényképezőmet használom Egyébként a mobilt általánosságban csak akkor fogom be fotózásra, ha nincs kézközelben a rendes gépem. Akkor viszont kitaposom belőle, amit csak lehet.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Peaceliker
addikt
Nem kötekedésből, hanem tényleg érdekel. Ezen az életszerűtlen teszten kívül napi használatban mikor érzékelni ezt?
Mondjuk azt talán észreveszem, hogy tök sötét szobában szinte minimum fényerőn fárasztja a szemem, de ennek mégis lejjebb tudom venni mint RN5 nek anélkül hogy kellemetlen legyen."Oh my Goa'uld!"
-
Obyboy
Topikgazda
Javítsatok ki ha tévedek, mivel nem vagyok jártas a PWM-es dolgokban.
Ha már PWM-es akkor szerintem mindegy, hogy 100%-on is az vagy sem mivel 100% fényerőn elég keveset használja az ember a telefont."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Jeffi
aktív tag
Na ezt sem tudtam. :D Én szerencsére nem vagyok rá érzékeny, de gondolom azért nem jót tesz a szemnek.
X1X
-
addikt
Sima 9T-n nem, mert 100% fényerőn is PWMes a drágaszágom.
A Prot pedig még senki nem tesztelte ilyen szempontból, bár az elvileg beépítve tudja a DC-dimminget, de eddig akárhány topiktárstól kértünk videot, senki nem töltött fel.
Sok OLED panel 100% on nem PWMes, ez lenne a lényege az OLED Savernek, de ebben olyan panel van ami 100%on is kicsit vibrál.
-
addikt
-
Jeffi
aktív tag
Egyébként PWM-re nem elég az oled saver?
X1X
-
Rellind
senior tag
Sziasztok.
Ajánlanátok ezt a telefont olyannak is aki nem szeretne costum romokkkal vacakolni? Honor 7 után váltanék erre. Ennél olcsóbban honnan lehetne beszerezni? ("vidéken" vagyok nem jön rá semmi sáp ) Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest