- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Mi 9 tulajok kapnak hivatalos aosp romot a googletól. Részt vesz a beta programban, így fel lehet tenni rá.
-
Kleroo
veterán
válasz
enginev3.0 #11095 üzenetére
Mit szólsz ehez:
Ne frissíts.
Akaraterő fejlesztésnek (khm...kialakításnak) is jó.
-
xhege
veterán
Az AOD változtatja a helyét eu dev ROM-on? Nekem nem úgy tűnik igaz csak pár percig figyeltem. Mennyire ver oda a fogyasztásnak, ha be van kapcsolva?
-
enginev3.0
félisten
válasz
juve600 #11093 üzenetére
Nálam is ez lesz
Egyszerűsíteni akarom a digitális életem
Stock, és a lehető legegyszerűbb, és legnagyszerűbb készülékkel, amit még meg kell találnomAmíg Xiaomim van addig vonz a heti frissítés, ami egyik héten jó másikon meg nem stb...
Amíg S7 Edge-m volt, stabil rommal használtam másfél évig, gond nélkül, pár havonta jött egy frissítés és semmi nem zavartDe most inkább egy stock droid telefon után vágyom, vagy is mindenesetre ahol nincs ennyi ilyen frissítés, ami átok is meg áldás is
Meg már meg is akarom magam szabadítani a sok elektromosságtól, állandó telefon, gép stb... és valahol el kell kezdeni
-
Terka0812
csendes tag
Sziasztok!
Ha a jelenlegi V10.2.3.0.PEAMIXM (MIUI10) Global stabil ROM-ot, Global fejlesztőire akarom cserélni akkor se bootloader-t nem kell nyitni, se TWRP-t nem kell telepíteni?
Csak letöltöm a legfrissebb Global fejlesztői ROM-ot, felmásolom a telóra és a rendszerfrissítés menüpont alatt feltelepítem ahogy az a fenti összefoglalóban le van írva? -
xhege
veterán
Üdv! Én is Mi 8 tulaj lettem
Biztosan sok kérdésem lesz, ha hülyeséget kérdezek időnként nézzétek el nekem! A készüléken jelenleg MIUI 10.4 by xiaomi.eu.9.4.26 Béta ROM van. Ebben van dark mód beállítására lehetőség?
-
HUNited
őstag
Sziasztok, nincs időm olvasni a topikot egy jó ideje, és ez így is marad.
Viszont az EU romból tele a hócipőm. 1 napot nem bír ki átlagos használattal, nemám 2-t mint korábban.
Másnál is jelentkezik ez? Megoldás rá? Normális alter ROM van már ami jól használható?
Köszi ha valaki érdemben válaszol.
-
Karavik
veterán
-
ajapi
tag
Kérdezem, hogy a mentett PIN kódot hogyan lehet törölni. (Azaz hogy ne ajánlja fel egy app-ba történő belépésnél)
köszönöm -
g_g_g
őstag
válasz
juve600 #11069 üzenetére
Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy milyen ROM-ot használ.
Sokszor felmerült ez a kérdés, sokszor meg is lett válaszolva, illetve az összefoglalóban is van erről bejegyzés.
Természetesen ha kérdés van előnyökről-hátrányokról, azt meg lehet beszélni, de mindenkinek hagyjuk meg a jogot, hogy döntsön, hiszen más-más preferenciái lehetnek, hogy miért is mit használ.
Szerencsések vagyunk, hogy ennyiféle lehetőségünk van.(#11070) perzeus
Szeretném kérni mindenkitől a megfelelő hangnemet és a személyeskedés mellőzését.Köszönöm.
-
1Konrad
tag
válasz
perzeus #11067 üzenetére
Amiért azok sem, akik -mint én is
- pont nem abban a sorozatban volt, amelyek megkapták pár órára a visszavonás előtt.
Mert azóta a Globál Stab 10.3.0 új frissítés nem hozzáférhető még utólagos letöltéssel sem, mert bétaként jelzi ki.Szóval tényleg jó lenne tudni, miért ücsörögnek rajta, hogy ****** be!
-
bojtix
tag
válasz
enginev3.0 #11004 üzenetére
Szerintem is jól sikerült. Még autómatán is eléggé rendben van a kontraszt és a színek (a zöldet picit túltolja, de gyárinál sokkal kissebb mértékben).
Van már manuális záridő és fókusz állítás, viszont nem találok iso és a fehéregyensúly (a meglévő 5-n kívűl) állítási lehetőséget, pedig ezekkel lenne teljes a manuál mód. Van benne? Ha igen hol kell bekapcsolni?
Kösz! -
Steve1207
veterán
- Azonnal nyitni nem lehet, kivéve ha van nagyon régi xiaomi accountod amivel már nyitottál, akkor elméletileg engedi (korábbi telómnál egyből ment így, amúgy van egy két hetes várakozós periódus, de lehet emelték már a limitet).
- Notch rejtést kivették egyelőre a stabilból úgy december óta, szerintem a többiben benne van, reméljük visszakerül következő frissítésekkel.
- Témákban van sima fekete, de pl teljesen sötét téma gyárilag is lesz majd benne, ami a képernyőbeállításokban aktiválható (talán 1-2 frissítés és a stabil build-ben is).
Témázáshoz át kell gyárinál állítani hongkongra a régiót pl (nyelve nem változik nyugi), aztán tudsz letöltetni bármit. Miután megvan visszaállíthatod a régiót, hogy az alkalmazásoknál ne kavarjon esetlegesen be.
- Műholdakat nem tudom.
- Csúszkák: ez ilyen volt miui alatt mindig, tény, hogy nem egy stock droid, de megszokható.
- A gyárinál most így nem tudom mennyi a max, de a hosszan nyomod a főképernyőt és beállítások alatt szerintem van ilyen. Ellenben én a Poco launchert raktam fel, ez a legjobb átmenet nekem a gyári droid és miui között, mivel teljesen kompatibilis miui funkciókban és dizájnban is illeszkedik minden. Na meg van app drawer.Amúgy gyorsan meg lehet szokni a miui-t, bár én korábbi telóknál gyakran visszatértem teljesen alap pixel rom-ra, de itt a nyitást is halogattam, mert jó a rendszer.
-
Y72
aktív tag
Csatlakoztam a Mi8 táborához (az S10e helyett), mert árban azért sokkal jobb.
Nekem nagyon sokmindent meg kell szokni, teljesen furcsa az egész, de ezt leszámítva is sok zavaró dolog van, ha tudtok megoldást rá segítsetek:Szeretném azonnal rootolni a telefont várakozás nélkül - lehet?
Noccs eltüntetése nem rootolt telefonon lehet?
Jó sötét témát hol találok?
Galileo műholdakat nem látja még, gondolom ehhez is root kellene...
Az nagyon zavaró, hogy a csúszkákat csak a pöcöknél fogva lehet tologatni és a sávra bökve nem ugrik oda - van rá megoldás?
+1 láma kérdés: alkalamazások sűrűsége állítható? 4 db efgy sorban kicsit kevés ilyen méretnél...Ezeken kívül egyelőre jó vételnek tűnik, csak mindent át kell nézni rajta.
-
K82
őstag
válasz
juve600 #11052 üzenetére
Ha sikerült felvarázsolni és használsz Simple-t, működik-e az NFC-s fizetés?
Az áprilisi frissítéssel kinyíródott ez az opció az AOSP romokon (LOS alapúakon meg főleg), Syberián meg Havocon sikerült megcsinálni, kíváncsi vagyok PE-n is összejött-e.Szerk.: visszavonfa a buildet, másnak sem indul. Ha megkapja végre lesz új verzió.
-
enginev3.0
félisten
Frissült a Xiaomitool és még profibb mint volt
Mindent megcsinál ami csak szükséges
TWRP, rom csere stb... -
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0 #11053 üzenetére
nem indul
felraktam ahogy szoktam
9.4.26 firmware+vendor
PE rom
wipe chace
be bootol, aztán magyar nyelv kiválaszt,kiírja hogy egy pillanat és ennyi
tovább nem megy -
juve600
nagyúr
PE Rom
kint az új build -
nobillgates
tag
Sziasztok.
Az miért van, hogy sötét módban néhány weboldal, néhány képe negatívban jelenik meg. -
zsoltiz
aktív tag
Zsebben még megértem, azt a proximity szenzorral tudná kapcsolgatni.
De éjjel miért kapcsol ki, pláne ha direkt időzíthetően be lehet kapcsolni mondjuk csak éjjelre? (Nekem úgy van beállítva, hogy este 10kor bekapcsol, reggel 6-kor lekapcsol. De így nincs értelme, hogy közben sötétben magától kikapcsol.) Akkor ne hívják úgy, hogy always on. -
zsoltiz
aktív tag
válasz
st6969 #11036 üzenetére
"Mi ennek az oka?"
Azon túl, hogy egy bughalmaz az egész?
Az utolsó frissítéssel csak rosszabb lett ez az AOD téma. Nekem nappal nem annyira kell (értesítésekre ott a led), éjjel viszont órának használom(tam) az éjjeli szekrényemen. Erre most éjszaka -sötétben?- kikapcsol
Nem értem miért kell ezzel ennyit variálni, miért nem lehet az always on tényleg always on.
-
tojaaji
aktív tag
válasz
Tudunk váltani vele a második lencsére? BSG verzióban kétszer a kamera váltó ikonra kattintással a telefotó lencsével lehet.
-
K82
őstag
A megapixel szám nem egyenesen arányos a képminőséggel, csak marketing szempontból a több általában mindig jobban hangzik.
Ahogy a Mi9-nél is, a 48 mpixeles szenzor érzékelői quad-bayer elrendezésben vannak, vagyis négy pixel számít egynek képalkotáskor, így kapsz 12 mpixeles képet végeredményben.
Kis olvasnivaló, ha érdekel: [IMX586] [pixel binning] -
Aurig@
őstag
-
Bocsidee
tag
válasz
st6969 #11021 üzenetére
Én amióta telefont használok (tizenéve) azóta este töltöm, amikor alszok. Soha nem volt még akku gondom. Most járok a 3. Xiaomi telónál 2+ évente cserélem és nem volt gondom az akkuidővel, hozta az elvárt szintet. Nyilván gyengül valamennyit, de nem érezhetően.
Én csak azt szoktam nézni, hogy azért 50% alatt legyen ha már töltök, de ennyi. -
Nagya21
addikt
HAli!!
Szóval a gyártók nagy huncfutok ezekkel az akksikkal kapcsolatban......Ad1:
Igen 20-80% között érzi jól magát a Li-ion és tsa akksik. A lányom Samu laptopján van illen, hogy max 80%-ig menjen fel a tőtés, szinte állandóan tápon van, és így 6 évesen köszöni szépen jól van az akksija.Ad2:
Ezek a gaz gyártók számúgatják mennyiszer dugdosod a telcsit (laptopot etc) tőtikézni, szal aki nyakra főre duggaszója az meg csodákszik, hogy 1 év alat kampeca.Szóval használjuk a telót, ha 20% rakjuk tőtőre, ha nagyon gyók akarunk lenni 80-90% levesszük, és így leszen tartós a ketyere.
( kivéve ha mint nálam videózáskor vmi beakadt, úgyhogy a teló felforrósodott, a tőtöccség meg lecsúszott, ki-bekapcs segített csak.Gondolom ez semminek nem tett jóut.....)Üdv Nagya
-
K82
őstag
Ne csak a megapixelt nézd: a hátlapi 48 valójában 12, az előlapi 20 pedig 5.
st6969: jó kérdés h ezzel ártasz-e a telefonnak vagy sem. Olvasni ilyet is, olyat is; amiben nagyjából egyetértés van az az, h a akku optimális töltöttsége vhol 30 és 75% között van. Az Asus állt most rá arra, h az ébredési időhöz alkalmazkodik az éjszakai töltéssel: nem tölti fel teljesen ha este rádugod a telefont, csak reggelre. Régebben én is rajta hagytam éjszakára a telefont, amióta viszont gyorstöltős telefonjaim vannak ébredéskor rakom rá a töltőre, s mire indulok megvan a 90% körüli töltöttség. Élettartamban nem tudok nyilatkozni melyik a helyes úgy h évente telefont cserélek, de az akkuval se így se úgy nem volt problémám.
-
DanielK
addikt
válasz
Aurig@ #11017 üzenetére
- AquaMail - nem tudom
- Nova Launcher Prime - simán
- Viber - persze
- Messenger- ez is ok
- Otp SmartBank és SZÉP kártya - smartbank tuti, a másikat nem használom
- AnySoftKeyboard - ez is, mert próbaképp felraktam, de a google jobban bejött
- PowerAmp - gondolom igen, de nem használom
- TeamViewer - simán megy, hetente használom
- Vonatinfo (MÁV jegyvásárláshoz) - ez is megy, vagy 4 jegyet vettem még februárban vele
- BKK futár - ez is okVolte tudtommal ok, sajna vodás vagyok, így még nem tudom.
Kikapcsolható, hogy automatikusan letöltse -
xhege
veterán
Köszönöm a választ és az előző hozzászólónak is! Igen az Se "butított" verzió, de paramétereit tekintve elgondolkodtató alternatíva. Kamerák tekintetében papíron erősebb (48+13+8 Mpixel hátlapon 20 előlapon). Snapdragon 712 visszalépés, de mondjuk én sosem játszom. A méret tekintetében, meg talán jobban kézbeillő. Kérdés mennyivel kiforrottab és támogatottab az Mi 8.
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Úgy néz ki, hogy ez a telefon lesz a két jelölt közül a befutó. Viszont előtte érdeklődnék, hogy az alább említett alkalmazások működnek e rendesen, feltéve, hogy használja valaki:
- AquaMail
- Nova Launcher Prime
- Viber
- Messenger
- Otp SmartBank és SZÉP kártya
- AnySoftKeyboard
- PowerAmp
- TeamViewer
- Vonatinfo (MÁV jegyvásárláshoz)
- BKK futárTovábbá érdekelne, hogy van e lehetőség a VoLTE használatára? Jelenleg (Mi A1) működik, hibátlanul.
Kikapcsolható az automatikus rendszerfrissítés? Inkább manuálisan tölteném le ha kellene, mint magától töltse le és telepítse fel.Köszönöm
-
xhege
veterán
Eközött és az Mi 9 Se között vacilálok. Melyik a jobb vétel?
-
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #11010 üzenetére
D2tw eddig is működött az AOSP romokon.
-
amargo
addikt
válasz
enginev3.0 #11006 üzenetére
Így csináltam eredetileg is. Az előtte lévő verzió felment. GC6.2-F1-v3d.apk
-
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0 #11006 üzenetére
jövő heti PE verzióban ez lesz benne alapból,meg egy csomó újdonság
-
amargo
addikt
válasz
Ez a verzió nekem 04.26-os globálra nem települ fel
-
enginev3.0
félisten
Ez a gcam igen csak megeszi a gyári appot
Ahogy elnéztem mindenholGC6.2-Mi845-v4
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 12 Pro Max (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Szürke)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Natúr Titánium)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest