Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36

LOGOUT.hu

Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13351) Karavik válasza szupersanyi (#13345) üzenetére


Karavik
veterán

Az eredeti xiaomi.eu MIUI6 multilang verzió nem működik CWM-el együtt! Ezt hányszor kell még leírni?! Ha mégis megpróbálod CWM alól telepíteni, nem fog eljutni csak az "Mi" boot logo-ig.
sMIUI...stb moddolt MIUIv6 verziók kompatibilisek CWM-el, de a rengeteg új feature mellé legalább annyi bug is párosul...deal with it!

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13352) DrKapocs válasza <Adamsky> (#13350) üzenetére


DrKapocs
őstag

Van is némi ellentmondás benne. Egyrészt ez abból adódik, hogy mennem kellett egy megbeszélésre és már nem volt időm rendesen átolvasni, korrigálni a leírtakat. Másrészt abból is adódik, hogy saját magamban is van némi kettősség.

" ... nekem ez a túl letisztult felület nem annyira jön be, de ez alapjában véve tetszik ... " Mármint itt arra gondoltam, hogy általánosságban én nem vagyok kibékülve ezzel a végletekig és sokszor erőszakosan is letisztított, minimalista kezelőfelülettel. Ez egy divathullám, ami nekem annyira nem tetszik. Csak egy példát említve: az ébresztőóránál egy pötty jelzi az órán, hogy mikor is fog ébreszteni. Miért nem lehet oda valami normális mutatót tenni, hogy normálisan lássam? Még a 3, 6, 9, 12 számokat sem sikerült odabiggyeszteni az óralapra. Oké, értek a mutatós órához, no de akkor is... A beállításoknál megjelenik itt-ott három pontocska... nem lehetne valami normális jelzést csinálni neki? A futó alkalmazások bezárására szolgáló cleaner esetében elhagyták a seprű körüli kört és a seprűből lett egy X, úgy 'álánátúron... Nekem pl. nem tetszik, hogy a zenelejátszó mindig ott figyel a notification toggle pont alatt (ennek rovására kevesebb gombot látok egyszerre). Hiányolom azt a jópofa effektet, amikor a képernyőt kapcsoltam ki.

Szóval ez így önmagában véve elég sok negatívumnak hat. Viszont el kell ismerni - ezt nehéz megmagyarázni - valahogy mégis egységes és egész. Önmagában véve sok app ikonja egyszerűbb lett. De ezek jól passzolnak a design többi eleméhez. Elég sok kis apróság viszont nem rossz. Tetszik az óra eltűnése, megjelenése, a billentyűzár feloldásakor az előugró app-ok, tetszik a hívásfogadás módja, stb, stb. Valahogy másabb az egész megjelenés. Azt azonban nem merném kijelenteni, hogy a V6 szebb, mint a V5. Fordítva sem feltétlenül. Másabb. Bár nehéz ezt megítélni, minden megszokott dologhoz ragaszkodik az ember. Ez a szoftveres képernyőméret csökkentés nekem bejön. Gyakran 1 kézzel bűvészkedve próbáltam elérni egy egy messze lévő ikont, mindennel telepakolt kézzel...ilyenkor jó lehet.

Sebességben viszont jobb a V6, mint a V5-ös JLB 39-es volt. Illetve feltűnt az, hogy a beállítások során tényleg minden appot megnyitottam, megnéztem. És a beállítások vége felé sem lassult le a rendszer.

"Szkeptikus voltam, de szerintem ez a V6 annyira nem rossz, sőt... szokatlan... viszont jelenleg nem több, mint a V5 volt.": Sokan írják, hogy egy csomó gondjuk van a rendszerrel. Én TDB-t nem próbáltam, nem is próbálkoztam vele. Megcsináltam a teljes gyalulást is, nem pakoltam vissza semmit; újra kézzel beállítgattam mindent. Nálam minden megy, hibátlanul. Eddig nem rosszabb, mint a korábbi stabil romok bármelyike. Kicsit felkészültem rá, hogy lesznek gondjaim a V6-tal, de ezek elmaradtak. Vártam, készültem egy borzadályra, ehhez képest nem azt kaptam. Az viszont tény, hogy az a sok újítás, amit elvárnék a verzió szám váltástól, az nincs benne. Nincs benne semmi olyan különös dolog, ami kiváltana belőlem egy - finoman írva - "űűűűűű, ez de tuti, nagyon jó" megszólalást.

Gyakorlatilag a V6 jelenleg szerintem nem több, mint egy újra-skinezett V5 android 4.4 alapon.

"Ja, de ahhoz meg kellett dögleszteni a v5-öt. ;)" Ebben nagyon is egyetértünk és sajnálom is. Ahogy eddig figyeltem, annak örülünk, hogy visszakapunk, visszakaptunk mindent, ami a V5-ben már egyszer megvolt. Csak ugyebár ez jelenleg még nem mondható fejlődésnek.

(#13353) peanar válasza szupersanyi (#13347) üzenetére


peanar
senior tag

A miuihu cwm kompatibilis, így nem kell lemondanod róla ;)
Ha ennyire összeakadt valami, célszerű miflashel újra legyalulni mindent, feltenni egy fastboot romot, majd cwm, majd a V6 rom és örülünk :)

[ Szerkesztve ]

(#13354) <Adamsky> válasza DrKapocs (#13352) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Igen, igazából tökéletesen éreztem ezt a kettősséget a hozzászólásodban. Mármint, hogy néhol tetszik, néhol nem a 6-os. Csak, jól esett kicsit trollkodni. :DDD
Én speciel eldöntöttem, hogy addig míg ki nem jön a hivatalos 6-os a Mi2-re, maradok vm. AOSP ROM-on (sanszos a CM11). A felület, ill. a design nyilván olyan, amilyen. Erről már vitáztunk itt eleget. Az, meg, hogy lassan már tud annyit, mint a v5, hát ... finoman szólva nem késztet azonnali váltásra. Ilyen bug-ok pedig, mint a legutóbbiban ez a gombnyomásra történő rezgés nálam alapból indítaná a pavlovi reflexet, hogy vakarjam le a telefonról azonnal. Más ezen csak dühöng, megint más meg csak megvonja a vállát. Én pedig - főleg, mert szerencsére akad alternatíva - másik ROM után nézek.

(#13355) Karavik válasza <Adamsky> (#13354) üzenetére


Karavik
veterán

Én a CM11-től és az AOSP vonaltól azért váltam meg, mert állandóan kioldódott a képernyőzár a zsebemben és véletlenszerűen elállítódott bármi, véletlenül küldtem üzeneteket, véletlenül felhívtam valakit a zsebemből...
Mindez azért mert nincs véletlen használat elleni mód, ill van csak épp nem működik! Muszáj volt képernyőzárat beállítani ennek elkerülése érdekében. Szóval mindig visszakanyarodok a MIUI-hoz, és azt kell mondjam, nincs jobb jelenleg a MIUI6-nál MI2S-re, még akkor is, ha van pár idegesítő feature benne, mint pl. ez erőteljes rezgés a kapacitív gombok érintésekor...

A sok említett f@szság MIUI6 kapcsán pedig leginkább user error! CWM.ből akarnak xiaomi.eu MIUI6-ot telepíteni, moddolt CWM kopatibilis MIUI6 esetén pedig nincs WiFI mert TDB be van kapcsolva stb. Nekem soha semmi gondom vele, pedig rengeteget használom a telót...próbáld ki! :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13356) zdanee


zdanee
őstag

Sziasztok. Hetente updatelt Mi2-esem van xiaomi.eu-s ROMokkal, nincs CWM, se semmi extra. Felfrissítettem az eheti V6-osra, miután többen azt írták, hogy gond nélkül átáll. Ez valóban 90%-ban bejött, de a WiFi nem működik. Látom másnak is van ilyen problémája. A teljes Wipe és reset-en kívül létezik valami megoldás erre? Ez csak erre a 4.12.12-re jellemző hiba és a következő ROM javíthatja, v ez valami mélyebb?

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13357) Karavik válasza zdanee (#13356) üzenetére


Karavik
veterán

Nem, nem áll át gond nélkül, ezért van pirossal, vastagon szedve a MIUI Weekly ROM Releases fórum mindjárt az első mondata:

"For installation of Mi2S v6 SPECIAL EDITION
- Install v6 via MiFlash (flash_all) - image
- Then install our multilang via Updater app like usually
"

MIUI6 4.12.12 van nekem is és nincs gond a WiFi-vel, és neked se lesz ha fentieknek megfelelően térsz át MIUI6-ra.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13358) fo_di


fo_di
őstag

valaki próbálta már a december eleji ivan-féle lollipopot? napi használatra még mennyire alkalmatlan? vagy azóta a v6 már javult eleget?

(#13359) DrKapocs


DrKapocs
őstag

4.12.19 - Kijavították a kapacitív billentyűk erőteljes rezgését. Viszont, ami számomra zavaró, hogy a zseblámpát felkapcsolva az rövid időn belül (kb. 1-2 másodperc) automatikusan kikapcsol a lockscreen+home kombinációnál. Csak akkor világít a hátsó led állandóan, ha a Toggles-ből indítom el a zseblámpát.

(#13360) Karavik válasza DrKapocs (#13359) üzenetére


Karavik
veterán

"ami számomra zavaró, hogy a zseblámpát felkapcsolva az rövid időn belül (kb. 1-2 másodperc) automatikusan kikapcsol a lockscreen+home kombinációnál. Csak akkor világít a hátsó led állandóan, ha a Toggles-ből indítom el a zseblámpát."

Azért ez nem teljesen így van! Lockscreen+home kombinációnál valóban csak 2 mp-ig világít a led, de ha ez idő alatt megnyomod a power gombot egyszer, akkor már folyamatosan fog világítani, próbáld ki! ;)

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13361) DrKapocs válasza Karavik (#13360) üzenetére


DrKapocs
őstag

:) Köszi!

Ma és tegnap is nyúztam a V6-ot rendesen, de nincs vele gond. A gyári böngésző viszont eléggé fapados jelenleg. Nem tudom offline menteni az oldalakat a pocket-be, mert a share pontnál nem hozza fel a pocket-et. Illetve további gondom vele, hogy nincs "find on page" parancs sem. Továbbá nincs szinkronizálási lehetőség sem a könyvjelzőkre. Hmmm...

Ettől eltekintve, sebességben jó lenne a gyári böngésző is, de nekem ezek a funkciók kellenének. Nem is értem, hogy ezek hogyan maradtak ki belőle. Olvastam az en.miui.com-on egy teljesen jó kommentet, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy totál fölöslegesen törik magukat ezzel az időjárás widgettel, a gyári mail app reszelgetésével, mert ezekre egy csomó "3rd party app" van. Ehelyett jó lenne, ha megcsinálnák végre a kamerát (vagy a böngésző ezen hiányosságait). Jelenleg a gyári böngésző helyett - ezek miatt - áttértem a chrome-ra. Csak nehogy megszeressem és ott ragadjak.

Esetleg, ha ezekre is van a tarsolyodban valami megoldás, valami csoda-billentyűkombó, akkor szívesen veszem. :))

[ Szerkesztve ]

(#13362) zdanee válasza Karavik (#13357) üzenetére


zdanee
őstag

Oké, legyalultam a telefont és újrahúztam. Az egyetlen különbség, hogy most már megy a WiFi. Van viszont egy újabb gond, amire nem találtam fél nap olvasgatás után sem megoldást. A régi 4.1 alapú MIUI v5-ön úgy kerültem meg a meglehetősen szűk programpartíció méretet, hogy csináltam a belső SD-n egy .spacesaver mappát és a nagy fájlokat a /data/app könyvtárból ide átmásoltam, majd terminálból sudo ln -s-el visszalinkeltem. Tökéletesen működött - eddig. A linket most is létre tudom hozni, dokumentumoknál, zenéknél működik is, de játékoknál, programoknál nem. Ekkora program partícióval kb 1db 4-500 MB-s programom és egy pár kisebb lehet. És őszintén ilyen kompromisszumra nem vagyok hajlandó, akkor vissza a V5, vagy telefon csere. Valami megoldást tudtok erre?

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13363) ®abstract® válasza DrKapocs (#13361) üzenetére


®abstract®
őstag

szerintem a chrome böngészőtől jobb a cm browser.

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13364) <Adamsky> válasza zdanee (#13362) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... csináltam a belső SD-n egy .spacesaver mappát és a nagy fájlokat a /data/app könyvtárból ide átmásoltam, majd terminálból sudo ln -s-el visszalinkeltem. Tökéletesen működött ... "

Hmm... ez ügyes! :R Én ezt két okból nem csináltam még meg. Az egyik (komolyabbik :) ), hogy nem vagyok egy Linux guru, ezért nem tudtam, hogy hogyan kell. Ez lenne a symlink?
A másik, hogy szerencsére -- egy rendszer esetén -- eddig elégnek bizonyult a data. Viszont párszor már pedzegettem a témát itt a fórumban (süket fülekre talált), hogy a Mi2-es eléggé elcseszettül van felparticionálva. Ez a fix data -- tapasztalataim szerint -- már jó ideje "nem menő". Keresgéltem már én is a neten, hogy milyen áthidaló megoldás lenne erre, de amit találtam (talán XDA-n), hogy újra particionálással nagyobbá tehető a data az SD rovására. Viszont állandóan particionálgatni, vagy fölöslegesen túlméretezni a data-t, egyiknek se látom túl sok értelmét. Az lenne a jó, ha a data és az "user data" (SD tárhely) egy tárterületen osztoznának, dinamikusan. Sajnos gőzöm sincs, hogy ezt hogyan lehetne elérni. Viszont ilyet láttam már HTC és Nexus telefonon is, szóval nem scifi az egész. CM11-en vagy más ROM-on próbáltad a trükködet?

(#13365) zdanee válasza <Adamsky> (#13364) üzenetére


zdanee
őstag

Igazából ez a Mi2 a harmadik Android telefonom. A symlinkezgetést még a Nokia N900-on kezdtem, az teljes értékű 'desktop' linux volt, ott gond nélkül ment. Utána egy fél évig egy Xperia Solám volt, ott sosem próbáltam, mert lehetett memóriakártyára pakolni alapból. Mondjuk akkoriban még nem voltak ekkorák a játékok sem... Utána egy Xiaomi Mi One Plus-om lett (innentől MIUI), és itt kellett megoldást találjak a move-to-SD hiányára. Mivel az N900-nál éveken át csináltam, triviálisnak tűnt, és ment is, hiba nélkül, egészen most csütörtökig (immár egy Mi2-n), amikor frissítettem V6-ra. Gondolom a 4.4-es Androidban van valami kavar, de ami fura, hogy ettől függetlenül a symlinkek működnek, csak a programoknál nem... CM11-et nem igazán szeretnék, eléggé megszoktam a MIUI-t, inkább visszamegyek V5-re, vagy elkezdek gyűjteni egy 64 gigás Mi4-re (ott mekkora a program-partíció?)...

Amúgy a symlink csinálás pofonegyszerű dolog, egy rootolt terminálban:
sudo ln -s [honnan] [hova]

[ Szerkesztve ]

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13366) <Adamsky> válasza zdanee (#13365) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de mintha a Mi3-at és 4-et már nem sújtaná ez a korlát. Remélem majd jön egy-egy ilyen tulaj, és megerősít ebben. :) Na, ezt most találtam. Elvileg 4.0 óta adott lenne a lehetőség, de a Xiaomi-nál úgy gondolták, hogy jó lesz ez így nekünk :((( Fontosabb volt nekik a bootloader lezárása és a CWM eliminálása.

Itt kezdődik a lényeg, ennél a bekezdésnél: "Starting with Android 4.0 ..."
... és ami még fontos: "The main drawback was that you could no longer plug the phone into your computer via USB cable and access it as "USB Mass Storage" ... " -- na, ja, ezt tapasztaljuk is, de akkor hol a(z) "unified storage"?? Buktuk az USB mass storage módot és az alkalmazások SD-re történő mozgatását, de nem kaptuk meg az előbb említett "unified storage"-et, szomorú! :(((

Ezt a link-elést egyébként elég egyszer megcsinálni, és re-boot után is működik? És ilyenkor mit linkelsz ki? Ááá, ne off-oljuk szét a topic-ot. Azt hiszem majd rád írok privátban, ha nem bánod. :)

[ Szerkesztve ]

(#13367) zdanee válasza <Adamsky> (#13366) üzenetére


zdanee
őstag

Igen, elég egyszer és nem csak a rebootot, de a ROM frissítését is túléli. Az app újratelepítését vagy frissítését viszont többnyire nem, olyankor újra kell csinálni. Én éppen ezért csak az amúgy is nagy és ritkán frissülő játékoknál csináltam.

Egyenlőre megállapodtam magammal, hogy ha már megvettem ezeket a játékokat, de a fejlesztők hülyesége miatt nem tudom használni, akkor letöltöm a kalóz verzióikat, amik pici app + nagy obb csomagokra vannak bontva, és így ugyan nem a legfrissebb verziókkal, de megvagyok. Viszont picit vicces, hogy több játékot veszek, mint amennyit végig is játszok, erre most torrentezhetek kalóz verziókat azért, amiért fizettem :(((

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13368) Williamgrant válasza zdanee (#13367) üzenetére


Williamgrant
veterán

Tényleg funny... ;-)
Kifizetted a szoftvert, majd torrentről szeded a régebbi változatokat.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#13369) vornia válasza <Adamsky> (#13366) üzenetére


vornia
senior tag

Én azt nem értem eleve a MIui miért nem támogatja az sd kártyára mozgatást, a cm-ben nekem ez tetszett mindig is.
Itt meg korábban mindenféle link2sd, meg ilyesmikkel kellett vacakolni.. why??

(#13370) <Adamsky> válasza zdanee (#13367) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Értem (nagyjából). Sajnos úgy tűnik, hogy nincs szép és elegáns megoldás. Az újraparticionálás (bár ehhez meg kellene egy külön partíció) mellett talán járható út még a mounts2sd script használata. Szinte az összes HTC Desire-s ROM-omba ez van. Apró szépséghibája, hogy init.d support-os ROM kell hozzá. :(((

(#13368) Williamgrant
Sajnos ez szerintem kicsikét sem vicces. A bődületesen sz@r kamera driver (ugye csináltál nekem tesztet? ;) ) után itt van még egy dolog, amin a Xiaomi-nál spóroltak.

(#13369) vornia
Ez az! De itt most nem is a CM az ami ettől több/jobb, hanem a Miui ettől kevesebb. Ugyanis én nem tudok még egy olyan ROM-ról, ahol ez így lenne.

Karavik, ha szépen megkérünk, nem kontaktálnál a miuiandroid-os haverjaiddal? ;) Jó lenne tudni (engem érdekelne), hogy van-e ennek a megszorításnak valami oka, ill. ha nincs akkor feloldható e valahogy?

[ Szerkesztve ]

(#13371) synyster725


synyster725
csendes tag

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni? Mert még mindig fenn áll a problémám, hogy akármilyen romot rakok rá, MiFlashel vagy CWM-mel, mindegyiknél lefagy a telefon és újraindul, akármit csinálok vele. Valaki tudna rá valami megoldást?

(#13372) ®abstract® válasza synyster725 (#13371) üzenetére


®abstract®
őstag

kolegák már segítettek.korrektül írták le a módszereket.minden lépést pontosan követtél?

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13373) <Adamsky> válasza synyster725 (#13371) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Megmondom őszintén, csak "fél szemmel" követtem a sztoridat, mert úgy láttam, hogy Williamgrant a szárnyai alá vett, és sínen a dolog ...
Akkor most hol is tartunk? Azt látom, hogy fagyi van, majd újraindulás. Meg azt is, hogy már próbálkoztál mindennel (MiFlash-es és CWM-es telepítés).
A telepítést követően (most mindegy is, hogy CWM-es vagy nem) mit csináltál? Én azt tenném a helyedbe, hogy pár napig (vagy annyi ideig, amennyi időn belül eddig tuti elhasalt) nem tennék fel semmit. "Üresen" próbálnám használni a telefont. Ha működik, akkor örülünk, és szép lassan (2-3 progi egyszerre) mehetnek vissza a programok. Elvileg ki kell majd buknia, hogy mi okozza a galibát. Ja, és a legfontosabb, hogy lehetőleg mellőzd a backup-ból történő visszaállást. Sokaknak volt már abból kisebb / nagyobb gondja.

(#13374) Williamgrant válasza <Adamsky> (#13370) üzenetére


Williamgrant
veterán

Nem teszek fel v6 miuit a telefonomra. ;)
3.8.23 van rajta, teljesen meg vagyok elégedve. :D
Már alaposan kibeszéltük a xiaomi utóbbi üzletpolitikáját, és tartom magam ahhoz hogy rohadjanak meg.
Szurkolok hogy minél több porszívót és illatosítót, na meg egér alátétet és kickstarterről lopott mikeyt adjanak el. Minél több felhasználó fordul el tőlük, annál hamarabb rájönnek hogy minek köszönhetik hogy eddig eljutottak.
Régen innováció és egészséges alázat jellemezte a csapatot, most pedig megrészegültek a saját fingjuk szagától és pont olyan hozzáállást mutatnak mint azok a gyártók, akiktől anno hozzájuk menekültek az userek.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#13375) <Adamsky> válasza Williamgrant (#13374) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Mu-ha-ha! Te rebellis! :DDD
Mi olyan jó a 3.8.23-ban? Ott még nincs elk**va a kamera?
Komolyra fordítva a szót: ja, nagy igazság van abba, amit írtál. Szerencsére a készülékbe én még látok potenciált (aztán, ha valami csoda nem történik, húzok én is a Sony-hoz).

[ Szerkesztve ]

(#13376) synyster725 válasza ®abstract® (#13372) üzenetére


synyster725
csendes tag

Igen minden lépést követtem, igen korrektül segítettek, de mégsem működik úgy, ahogy kellene.

(#13377) synyster725 válasza <Adamsky> (#13373) üzenetére


synyster725
csendes tag

Használtam üresen, de van amikor csak lapozok az oldalak között, és akkor is lefagy.

(#13378) <Adamsky> válasza synyster725 (#13377) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Üresen, v5-el és 6-al is fagy? Hát ez nem jelent túl sok jót ... szerintem.
Omni-val vagy CM-el próbálkoztál?
Ha jól értem, akkor a 6-os Miui telepítése előtt a gyári (vagy miuiandroid-os volt?) ROM-al szépen működött. Felettébb különös. :F

(#13379) Disque válasza Williamgrant (#13374) üzenetére


Disque
aktív tag

Az a baj hogy az átlagjúzernek pont ezek a dolgok kellenek amit a xiaomi is csinál.
Kiépítenek egy brand-et, és a népek veszik a termékeket mint ha ingyen adnák.
Az, hogy a hozzáértők elpártolnak, annyira nem érdekli őket, sőt mi velünk csak a baj van, mert mindenféle dolgokat is szeretnénk pluszba :)
a szifonba is van egy raklap megkötés mégis egyre többet adnak el és az még drága is.

(#13380) synyster725 válasza <Adamsky> (#13378) üzenetére


synyster725
csendes tag

Igen van hogy üresen is fagy. Előtte ment rendesen és azóta ilyen.

(#13381) ®abstract® válasza Williamgrant (#13374) üzenetére


®abstract®
őstag

:) nekem a 4.6.27es rom vált be,már ajánlottam neked.

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13382) vornia


vornia
senior tag

Amúgy ahogy olvasgattam itt a hsz-ket kezd elkapni a harci ideg, mindjárt visszapattintom wajk 4.4.11ex-t ami jlb 14-re alapult oszt boldogan használom..abban minden ment frankón.. ;]

[ Szerkesztve ]

(#13383) muchacoado


muchacoado
aktív tag

Pár napja hatalmas bug sújtja az összes CM alapú romot, es nem csak a Mi2-ket. Előfordul hogy elmegy a hívás hangja, hivasinditaskor megnémul a telefon. Úgy néz ki eddig a hogy a gondot a google play szolgáltasok app okozza. A disableservice appal ha blokkoljuk a Google Play Szolgaltatasokon belül a CheckinService szolgáltatást, megszűnik a bug.

[ Szerkesztve ]

(#13384) ®abstract® válasza vornia (#13382) üzenetére


®abstract®
őstag

+1

nekem az van a system 2 n. :)

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13385) ginola válasza vornia (#13382) üzenetére


ginola
addikt

Az CWM kompatibilis?

(#13386) <Adamsky> válasza muchacoado (#13383) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Kössz az infót!
Van erről valamilyen "bejegyzés", ahol követni lehet az eseményeket? Olyanra gondolok, ahol látszik ennek -- a nyilván bejelentett -- a bug-nak a státusza.

(#13380) synyster725
El sem tudom képzelni, hogy mit lehetne még tenni. Én -- azt hiszem ezt írtam is -- kipróbálnék egy-két nem Miui-s ROM-ot.

(#13385) ginola
Az :) Akkor még nem voltak ilyen sz@rságok.

[ Szerkesztve ]

(#13387) ginola válasza <Adamsky> (#13386) üzenetére


ginola
addikt

Csak nehogy keresztbe frissítsen:D

(#13390) Williamgrant válasza <Adamsky> (#13375) üzenetére


Williamgrant
veterán

Az a jó benne, hogy a v5-ök közt ez az egyik leggyorsabb (JBL38 talán ami verte egyedül) és akku fogyasztásban a legjobb. Persze ez nálam van/volt így, a sebesség pedig kicsit szubjektív dolog. Szóval meg vagyok vele elégedve, személy szerint nem hiányolok belőle semmilyen funkciót-fícsört amit azóta fejlesztettek hozzá.
Persze megértem aki nem így látja, én a magam részéről egy tipikus üzleti felhasználó vagyok: Fut rajta egy navigáció, gSync-es Digical, Email kliens, Putty, Teamviewer és Viber. Nem játszok rajta, nem szerkesztek multimédiás tartalmakat stb. Ezen felül irdatlan sokat telefonálok rajta. Erre nekem ez a ROM bevált, maximum akku teljesítményt tudok belőle kihozni.
A Sony sem a korrektség mintapéldánya, de ha kijön az L frissítés, akkor elvileg lesz rá olyan rootunk, amivel a DRM nem veszik el. Illetve most is van, amivel a legfontosabb - az éjszakai fotózás algoritmusa - funkció visszanyerhető.

(#13379) Disque
Sose lesz önmagában brand szinten "menő" egy kínai telefon az USA-ban, Oroszországban, de még Ázsiában sem. :D Éppen ezért volt létfontosságú a Kölesnek hogy törődött a felhasználókkal. Szerintem az egyszerű user inkább Samsung Ace 4-et vesz, mint Redmi 1S-t. :) Akinek pedig van pénze és nagy telefont akar, az M8-at, Z3-at S5-öt stb. fog venni, nem Mi4-et. A Xiaomi pont azoknak volt a telefonja, akik kicsit mélyebben szerettek a termék "lelkébe" belenyúlni. Na de majd meglátjuk, az idő valamelyikünket úgyis igazolni fogja.

(#13381) ®abstract®
Tudom, próbáltam is, de jobb akku idővel jöttem ki a 3.8.23-mal, de tény hogy a 2014-es v5 romokat tekintve talán az egyik legjobb (bár volt nála érezhetően fürgébb WiUI.)

(#13382) vornia
Hááát, most még egyelőre szabadon cserélhetsz romot a Xiaomi telefonodon. Használd ki, ki tudja meddig lesz így... :DD

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#13391) vornia válasza ginola (#13385) üzenetére


vornia
senior tag

persze :)

aroma installeres..csak arra kell figyelni hogy ne cserélje le a cwm-t..mert jóval régebbit tenne fel

[ Szerkesztve ]

(#13392) <Adamsky> válasza muchacoado (#13389) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Kössz szépen! :R Egyelőre csak bele-bele olvastam. Az látszik, hogy a "google play services" okozza a hibát. Van olyan nightly (régebbi), amit nem érint a hiba, vagy sikerült olyan problémába belefutni, ami valamilyen mélyebben gyökerező (értsd régebb óta ott levő) hibát hozott a felszínre?

(#13390) Williamgrant
Értem, kössz szépen Neked is a választ! A két ünnep között szeretnék kipróbálni pár ROM-ot, mert váltani akarok a jelenlegi v5-ről. CM11 volt már fenn egy rövid ideig, de most meg akarom majd nézni az Omni-t, de végső soron egy downgrade se kizárt. Szóval szívesen veszek minden -- hasonló jellegű -- tapasztalatot. Az külön jó hír, hogy a Sony-s root most már egyre kevesebb áldozattal jár. Ez a téma is érdekel ám.

[ Szerkesztve ]

(#13393) ®abstract® válasza Williamgrant (#13390) üzenetére


®abstract®
őstag

vornia kolega szóbahozta:wajk 4.4.11ex romja is fincsi.

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13394) Williamgrant válasza ®abstract® (#13393) üzenetére


Williamgrant
veterán

Wajk mindig javított a weekly romokon, remélem ezt a jó szokását a Z3C esetén is meg fogja tartani. ;)
Anno SGS2-re az ő romja miatt váltottam (mai napig vallom hogy a valaha készült legjobb telefon), utána mentem a mi2-re, és azt hiszem elég sokat tettem azért hogy olcsón egy boldog Sony tulaj legyen. Remélem ezt főzéssel fogja meghálálni! :D

[ Szerkesztve ]

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#13395) ®abstract® válasza Williamgrant (#13394) üzenetére


®abstract®
őstag

+1
maximálisan egyetértek :K reméljük Wajk is olvassa ezt :R

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13398) zdanee


zdanee
őstag

Huh... random reboot hívás közben... Ilyen még sosem volt. Zsír új, két napos telepítés, full reflash_all, minden gyalulva volt. Hangrögzítő be volt kapcsolva. Valaki látott már ilyet az eheti ROMal Mi2-n?

[ Szerkesztve ]

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13399) DrKapocs


DrKapocs
őstag

Egy számomra bosszantó hiba a 4.12.19-ben (4.12.12-ben is megvan):

Felhívok egy tetszőleges számot (pl. ügyfélszolgálat). Felveszi, kihangosítom. Beszélünk, majd leteszem. Újra hívok valakit, kihangosítás nélkül. A hívás hangereje baromi halk lesz.

Megoldja a gondot, ha a hangerőt leveszem, majd újra fel. Vagy a hívást eleve úgy bontom, hogy a kihangosítást előtte már kikapcsoltam. Elég kellemetlen hiba, ugyanis elég sokat használom a kihangosítást.

Megnéznétek, nálatok is fennáll a gond?

(#13400) janston válasza DrKapocs (#13399) üzenetére


janston
aktív tag

Nálam már régebb óta van ilyesmi, hogy egyszer baromi hangos a hívás, szinte teljesen le kell vennem a hangerőt, máskor meg normális, és vissza kell vennem, de még nem azonosítottam be, hogy mitől van ez. Nem sűrűn használom kihangosítva, de szerintem nem attól van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.