Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36

LOGOUT.hu

Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12151) DrKapocs válasza balewi (#12150) üzenetére


DrKapocs
őstag

Valóban nem faék egyszerűséggel, de válaszoltam a kérdésedre:
"ahogyan elkezdett nőni a kereslet, ahogy felkerültek a TOP5-be valami zagyvalék kerekedett ki ebből az elvből." Az elvet részleteztem fentebb.

De egyszerűen, hogy mi is ezzel a gond?
- Ha valaki kimondva is Kína iPhone -ja (presztizsmárka) szeretne lenni, akkor ne nyomassa már a nevét 15 dolláros tornacsukára.
- Felépítettek egy fiatal, de még nem erős és kiforrott márkanevet, imázst (jó telefon, jó áron). Ez még nem olyan erős, hogy ki lehessen másra is terjeszteni. Komolytalan, lejáratja a márkanevet. Amilyen gyorsan megszerették a márkanevet, úgy jöhet helyette 10 egyéb kínai márknév, ha néhány apró hibát elkövetnek. Jelentkező van dögivel. Már most háborognak, hogy a V6 csalódás, tiszta iOS koppincs az egész... volt vevő, nincs vevő...
- Kicsit sarkítva valószínűleg a WC papír üzletágban is nagy pénz van. Nyomassák rá akkor arra is a Xiaomi nevet. Nagy bevétel, kis költség, ahogy említetted. De azért ez nem ilyen egyszerű, vagyis nem árt gondolkodni.

"Kérdezd meg őket": Nem teszem. Én, mint fogyasztó döntök, nem kérdezek: Vagy tetszik a telefon és a vállalat által kialakított kép (és megveszem a terméket) vagy nem tetszik (nem veszem meg); de nem kérdezek.

[ Szerkesztve ]

(#12152) balewi válasza DrKapocs (#12151) üzenetére


balewi
aktív tag

Az érvelésed jogos.
Én is döntöttem: a MI4-et én meg fogom venni, de a cipőt nem :)

X13 << Mate20Pro << Honor8 << MI2S << MotoDefy

(#12153) Wajk válasza DrKapocs (#12151) üzenetére


Wajk
addikt

"Már most háborognak, hogy a V6 csalódás, tiszta iOS koppincs az egész"

hát nem tudom. Először nekem sem jött be az egész, hogy sok funkció eltűnt, egyszerűsödött, letisztult az egész felület, de most hogy már használom egy hete be kell valljam jaj, ki sem merem mondani, de tetszik. Nagyon. Az animációk, az apró finomságok. Nekem pont ez a gyengém, szóval engem megfogtak.

Persze hiányzik pár dolog, meg jó lenne pár dolog ha máshogy lenne, de azt majd vagy belehekkelem, vagy pedig majd érkezik a fejlesztő srácoktól. Ha valamire nagy az igény, pl fejlettebb kamera biztos engednek majd a nyomásnak, hiszen nekik is az az érdekük, hogy elégedettek legyenek a userek. Pl. a 4.9.12-be is érkezett már egy új kamera beállítás.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12154) Rawulf válasza Wajk (#12153) üzenetére


Rawulf
őstag

Nem vagy egyedül, ne aggódj.
Az iOS-t azért szereti a nép, mert az átlag embereknek pont az egyszerűség a lényeg. A "Kocczkák" persze háborognak. A MIUI V6 is próbál minél felhasználó közelibb lenni. Ettől még nem iOS koppincs.

"Please state the nature of the medical emergency."

(#12155) Jack@l válasza Wajk (#12153) üzenetére


Jack@l
veterán

Mi4-en meg tudnád mondani mennyi a max fps videofelvételnél? (remélem annak az állítgatását nem vették ki a v6-ból)

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#12156) <Adamsky> válasza Wajk (#12153) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Kicsit szomorú vagyok, hogy kezdesz megtörni ... :)
Én se vagyok az ellensége semmi szépnek, de ha választani kell (!), akkor nálam a funkcionalitás előrébb való.

(#12154) Rawulf
Szerintem ott van a kavar a fejekbe, hogy mindenki azt hiszi, hogy vagy a pórnépnek fejlesztünk rendszert vagy a kockáknak. Ki mondta, hogy a kettő kizárja egymást? Miért nem lehet egyszerű kinézet, egyszerűsített felület és egy nagy szent 'advanced menu", ahol az olyan beállítás freak-ek mint amilyen én vagyok, megtalálják azt, amit keresnek.
Egyszerű példa: lock screen. Maradjon ilyen, de ha én szeretném, akkor tudjak kirakni 3-4-X darab tetszőleges shortcut-ot. Értelemszerűen, aki nem akarja buzgerálni, annak pedig ott a feloldás + a fényképező előcsalogatása.

Srácok, ne hagyjátok, hogy bedaráljon a sok eye-candy fícsör! ;)

[ Szerkesztve ]

(#12157) szuszinho válasza Wajk (#12153) üzenetére


szuszinho
őstag

Jómagam még nem használom egy hete, de eddig nekem is tetszik a v6. Kezdem megszokni, megismerni. Úgy tűnik, hogy maradni is fog.

(#12158) Tex


Tex
senior tag

A ColorOS 2.0 (májusi) lényegesen jobb mint az előző, nekem a Mokee-nál is jobban tetszik, de sajnos az óra-idő widget itt sem akar frissülni. Ezért az lett a vége hogy vissza tértem én is a V6-ra. :K

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)

(#12159) Williamgrant


Williamgrant
veterán

V6 témázom egy ideje, azért a rom még eléggé phosch hogy bevállaljam, de szokható, az tény. Mondjuk nekem wsm nélkül a miui is féllábú csirke. :-D

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#12160) Barthezz2 válasza <Adamsky> (#12156) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Amúgy tényleg, az van, amit én a kezdetektől is mondok, rohadt jó, olyan kis finom apróságok vannak benne, hogy eszem a szívét, nekem amúgy is tetszik ez a flat dolog is, viszont én még mindig nem tudom megbocsátani neki sok hiányosságát. A kamerát visszakapjuk elvileg, be is b***na ha nem, hisz konkrétan egy felbontást nem tudok állítani(videónál már végre igen), de, hogy a többivel mi lesz..

Az értesítések sokszínűsége mellett az talán megbocsátható, hogy az értesítési sávra nem dobja ki magát, bár nem értem, mért nem fért el a menüben ez az opció, de a lockscreen zenevezérlés, meg úgy alapból a zene app beállításainak hiánya engem nagyon zavar. Van pár youtube-ról leszedett mix-em, amihez olyan borítót rakott be, hogy undorító, és fogalmam nincs honnan szedte, mert ugye beleszólásom nincs..

Meglátjuk, az biztos, hogy fejlődnek, mert a changelogban sokszor fele dolog sincs felsorolva, ami bekerült, és ugye még csak 2 frissítés volt, a stabilt meg októberre ígérték.

Everybody lies.

(#12161) DrKapocs válasza Wajk (#12153) üzenetére


DrKapocs
őstag

Remélem, hogy az én véleményem is meg fog változni.

Lehet, hogy a fő gond az, hogy egy kicsit magas volt az elvárásom, annyira beharangozták ezt a V6-ot. Én reméltem újabb funkciókat (tényleg örültem volna egy duplakoppos képernyőfeloldásnak vagy valami hasznos dolognak) és kicsit ezért lehetek szkeptikus. A sima felület nekem annyira nem jön be, de ez a legkevesebb; új téma és kész. De még mindig azt mondom a korábbi tapasztalatok alapján (Sony, Samsung), hogy a MIUI-tól kaptam a legnagyobb szabadságot az állítgatásokra.

(#12162) Rawulf


Rawulf
őstag

Én még nem láttam olyan telefont és mobil operációs rendszert, ami minden igényt kielégített volna.
Azért kézbe vennék egy Smartisan T1 készüléket. :)

"Please state the nature of the medical emergency."

(#12163) <Adamsky> válasza Barthezz2 (#12160) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"... viszont én még mindig nem tudom megbocsátani neki sok hiányosságát ..."
+1
A többi csak porhintés.
Lehet sántít a hasonlat, de az milyen lenne már, hogy a köv. Ferrari 458 Italia-ba nem lenne manettino azzal a felkiáltással, hogy a többség úgyis csak pávázásra használja az autót, és ha ne adj Isten mégis race mode-ba vált, akkor az első pár méter után felkeni magát a szalagkorlátra (ami ugye -1 esetlegesen visszatérő vevő). Lenne helyette fix. blokkolás és kipörgésgátló. Egy pár embert lehet nem zavara, de jó páran sikítva húznának át a konkurenciához.

(#12161) DrKapocs
"... a fő gond az, hogy egy kicsit magas volt az elvárásom, annyira beharangozták ezt a V6-ot ... "
Frászt! Ez 6-os Miui, nem 5.0.0.1a
Felteszem a nagy kérdést: Jelenlegi állapotban (!) mi tud többet (a készülék most legyen egy Mi4)? Egy gyári KK-s v5-ös Miui vagy egy 6-os Miui? Előbbiből egy kis skin-ezéssel "pikk-pakk" lehet 6-osat csinálni. Utóbbiba belevarázsolni a v5-ös tudását nem menne ilyen gyorsan.

[ Szerkesztve ]

(#12164) Wajk válasza <Adamsky> (#12163) üzenetére


Wajk
addikt

ha valaki még emlékszik pont a v4-ről v5-re váltás volt szinte egy sima új téma,
akkor nem lehett megmondani egyből, hogy v4 v5 skinnel vagy v5 ROM.
(aztán persze jöttek az új fícsörök)

v5-v6 váltásnál nem értek egyet ezzel a megállapítással, mint írtam sok apró animáció, app redesignok (nem sima skin csere), finom dolog került bele amit témázással nem tudsz a v5-be átültetni.

Egyszerűbb lenne konkrétumokról beszélni, hogy neked mi hiányzik.
Nekem bejön a v6, egyetlen dolog van amit hiányolok az a részletesebb beállítás a kamera appban, de arra vagy lesz vagy én csinálok megoldást. Minden mással én elégedett vagyok. Egy időre le is tudok mondani az extra beállításokról ha ígéretet kapunk hogy megkapjuk őket.

Azt se felejtsük el, hogy a v6 azért még gyerekcipőben jár és véleményem szerint jó úton haladnak.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12165) <Adamsky> válasza Wajk (#12164) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" .. .a v4-ről v5-re váltás volt szinte egy sima új téma ... "
Ehhez sajnos nem tudok hozzá szólni. Akkor még nem használtam Miui-t. De, ha még ez így is volt, ahogy írod, ez akkor sem menti a helyzetet. Mert itt nem arról van szó (némi képzavarral élve), hogy 6 = 5 + skin, hanem 6 = 5 - már kitalált működő dolgok + skin. Minden nagyobb verzióváltásnál nem kéne újra feltalálni a kereket.

"Egyszerűbb lenne konkrétumokról beszélni ...."
Barthezz2 itt is, a Mi4-es fórumban, ill. a Miui 6-ot bemutatóban is leírta szinte az összes problémát. Nekem is ezek fájnak: lockscreen, értesítési sáv, zenelejátszó, stb.
De, hogy valami újat is mondjak. A WSM tools funkciióit pl. egy az egybe be lehetett volna integrálni az új ROM-ba, ahelyett, hogy azzal töltik az időt, hogy az óra döntögethető legyen.

[ Szerkesztve ]

(#12166) hriska válasza <Adamsky> (#12165) üzenetére


hriska
aktív tag

Próbáld ki,aztán ítélkezz.
Én is sokat gondolkoztam hogy feltegyem e Mi3-ra és végül feltettem.Vannak dolgok amiket szokni kell,de nem rossz a koncepció.Idővel biztosan ki lesznek tömködve a foltok.Nem érzem a v5 hiányát,nem érzek késztetést hogy visszaálljak.

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#12167) bozarjoska válasza <Adamsky> (#12165) üzenetére


bozarjoska
őstag

Ja én régebben mintha olvastam volna valahol hogy berakják majd a wsm toolst v6ba, de végül nem, aztán most v6tal meg nem is megy :/

(#12168) Wajk válasza hriska (#12166) üzenetére


Wajk
addikt

"Próbáld ki,aztán ítélkezz."
Ezt akartam még én is írni, csak nem akartam már még1 hszt.

(#12165) <Adamsky>: Screenshotok alapján nekem sem jött be a v6, de használat közben igen. Nekem a finom dolgok a gyengéim amikor apróságokra figyelnek és itt azt látom. Elfogadom ha más ezt nem értékeli.

1. lockscreen: ne nevetess plz, letöltesz egy lockscreent amibe bele van építve és ennyi, de tuti, hogy lesz v6 lockscreen music controllal a téma marketen.
2. statusbar: zenelejátszó engem is zavart a screenshoton, de használatban már nem, a gombok tök jól scrollozhatóak így nem érzem kicsinek a területet. De ha lesz olyan statusbar skin ami kiveszi onnan a lejátszót akkor kiveszem majd ;) Nem csodálkoznék ha rövidesen a Beállítások/Értesítések alá új menüpont érkezne ahol kikapcsolható lesz és ennyi.

összefoglalva az alap szerintem fontosabb hogy kiemelkedő legyen, az ilyen apróságok pont amit említesz egy egyszerű témázással orvosolhatóak. Nem minden meg, hogy mindnekinek 100%-ban tökéletes legyen mert olyan nincs.

A SWM Toolsal kapcoslatban nem mondtál semmi újdonságot. ;)

nem akarlak meggyőzni, de ez az én véleményem.

(#12167) bozarjoska: maximum a kívánságlistákon szerepelhetett. most jelenleg azért nem működik részben a WSM tools, mert eléggé át lettek írva a rendszer appok amivel a jelenlegi WSM tools nem tud megbírkózni. A készítő majd készít újabb verziót ha úgy gondolja...

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12169) Barthezz2 válasza Wajk (#12168) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Az a legkisebb baj a zene appal, hogy az értesítési területen ott a vezérlő. Nekem az mondjuk pont bejön.

Everybody lies.

(#12170) DrKapocs


DrKapocs
őstag

Én még nem tettem fel. Megvárom amíg jól összeugranak a népek, kikövetelik, hogy mi kerüljön vissza bele... Na ekkor jön el az én időm, itt jövök én a képbe, aki már egy újra kiforrott rendszert fogok kapni. :-)))))))
Azért szerintem vissza fognak kerülni bele a dolgok. Sokkal inkább gyorsan összeütötték a rendszert, mert nagyon kellett már, ígérték. Most kinn van, lehet csiszolgatni.

Egyébként, pusztán elméletileg, hardveresen az Mi2s alkalmas lenne a duplakoppos ébresztésre KK alatt?

[ Szerkesztve ]

(#12171) <Adamsky> válasza Wajk (#12168) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Sajnos annyi időm nincs, hogy kipróbáljam. Viszont az alapján, amit Barthezz2 kolléga írt róla még ha lenne is, akkor is sajnálnám rá az időt, mert egyszerűen tudom (igen, látatlanba), hogy nem jönne be, és nem lenne fönn 1 napnál tovább.
A külcsínt direkt nem feszegetem, mert míg Barthezz2nek az legalább tetszik, addig nekem az se. De erre mondom azt, hogy szódával elmenne. A CM11-el egyébként ugyanígy vagyok. Csak az meg a másik véglet a depis "két színű" színvilágával.

"1. lockscreen: ne nevetess plz, letöltesz egy lockscreent amibe bele van építve..."
Lemaradtam volna? Van testreszabható lockscreen Miui-hoz? Azt tudom, hogy a Play!-ről szedhetek le 3rd party-t, de ezzel a megoldással meg Te ne nevettess kérlek ;)

"Nekem a finom dolgok a gyengéim amikor apróságokra figyelnek és itt azt látom."
Hidd el én se vetem meg a jót. ;)
Muszáj megint autós hasonlattal élnem: Hiába figyelnének oda az Audi-nál mondjuk az ajtócsukódás hangjára, vagy a piperetükör megvilágítására, ha az ülésfűtés csak két fokozatba lehet állítani (míg egy alsó-közepes autóban meg már három fokozat van, vagy több). A látványnak akkor van értelme, ha funkcionalitással párosul. Utóbbi nélkül merő öncélúság az egész. Erre az egyik legjobb példa (tudom már írtam) az a billegtethető óra. Minek? Mert megtehetem? Igen? Akkor lehessen már testreszabni a quick settings-eket vagy a lockscreen-t.

Az egészből azt akarom kihozni, hogy ez az ötlettelenség, végtelenbe leegyszerűsített felület nem méltó a Miui-hoz. Főleg olyankor, mikor egy "noname" cucc ROM-jában már ilyen fejlett gesture vezérlés van. Mi meg annak örülünk, hogy végre elég a képernyő közepén suhintani egyet ahhoz, hogy megjelenjenek a notification-ök (vagy a quick settings).

Még tovább cizellálom a kérdést.
Kicsit olyan most a Miui 6-os, mint egy "szépike" az utcán. Nagyon szép, nagyon mutatós, csak tartalom nélküli. Addig jó, míg meg nem szólal. Használnád, de csak arra jó, semmi másra. :)

ui: Remélem tovább viszed majd a v5-ös KK-s WIUI-t, mert az az egyik menekülési tervem :D

[ Szerkesztve ]

(#12172) Barthezz2 válasza <Adamsky> (#12171) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Szerintem arra gondolt, hogy v5nél is van olyan lockscreen téma, ahol más az elrendezés, mások a funkciók. Talán majd lesz itt is.
Csak az a baj, amit már korábban is írtam, hogy marhára külön kellene venni a v5 és v6 témákat, mert így konkrétan fogalmad nincs, melyik melyik, arra meg nincs 3 órám, hogy mindet megnézegessem..

Everybody lies.

(#12173) Karavik válasza DrKapocs (#12170) üzenetére


Karavik
veterán

"Egyébként, pusztán elméletileg, hardveresen az Mi2s alkalmas lenne a duplakoppos ébresztésre KK alatt?"

Persze, ez csak kernel modul függvénye szerintem.
Egyébként a dt2s (double tap to sleep) már működik a CM11-ben az információs sávon, felébreszteni (dt2w) viszont már nem tudja.

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#12174) Wajk válasza <Adamsky> (#12171) üzenetére


Wajk
addikt

mivel kijelentetted, hogy nem fogod kipróbálni, én pedig írtam, hogy megtapasztald milyen ki kell próbálni én nem feszegetem tovább a dolgot, tégy belátásod szerint, bár nem értem így némely kijelentést miért ilyen határozottan állítasz.

lockscreen alatt természetesen témát értettem, elég sokmindenbe bele lehet nyúlni a témázáson keresztül...

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12175) Karavik válasza Wajk (#12174) üzenetére


Karavik
veterán

KK alapú MIU6 MI2/S-re honnan töltöttétek le? Pénteken jön először a hivatalos béta változat:

[link]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#12176) peanar válasza Karavik (#12175) üzenetére


peanar
senior tag

Itt két változatot is megtalálsz :)

(#12164) Wajk!
Nézd meg az én verziómban lévőt, abba V5 kamera található a megszokott részletes beállításokkal, kicsit v6-ositott felülettel :D (nem az én szerzeményem!, én csak bele raktam, de sokkal jobban szuperál, mint jelenleg a v6 :D )

Adamsky
Kicsit érdekes a hozzáállásod, ki sem próbálod, de egyfolytában, majdnem minden hozzászólásodban megtalálni a negatív véleményed! Ne más véleményére alapozz, teszteld pár napig, azután ítélkezz!

Első benyomásra nekem is megvolt a saját negatív véleményem, amit egyszer kétszer közzé is tettem, aztán ennyi, nem szajkóztam ugyanazt hozzászólásról hozzászólásra!
Mikor úgy éreztem, hogy már kipróbálásra érett (használhatóság szempontjából) a miui v6 (mi2/s) belevágtam. Nem mondom, van még mit köszörülni rajta, mivel a bétának is a bétája verziója, vannak lokalizációs problémák (pár dolog még nincs a mi2/s kijelzőjére optimalizálva), de ezt és pár apróságot eltekintve teljesen használható! Hétvége óta használom, eleinte szokatlannak tűnt, de könnyen megemészthetőek a változtatások...és pár nap elteltével (ha nem ér valami óriási, használat szempontjából bármit is meggátoló tényező) kijelenthetem, nem biztos hogy már visszatérnék a v5-re!
Mint ahogy előttem a kollégák is írták, sok látványos fejlesztésen esett át és remélhetőleg még fog is ;)
Átlagos felhasználóként nem is tudjátok, hogy mennyi munka (még így is hogy vannak hiányosságok) áll egy egy ilyen fejlesztés előtt/közben és nagyon nehéz, mint ahogy egy fórumtárs írta, szinte lehetetlen mindenkinek mindennel megfelelni!!

Az a baj, hogy a jó dolgok felett könnyen elsiklik az ember, az fel sem tűnik, teljesen természetes, de ha valami nem tetszik, akkor rohadjanak meg a fejlesztők, hogy képzelik trallala. Én erre azt tudom mondani, aki így látja, csináljon jobbat, és ha sikerül, mindenki őt fogja dicsőíteni, de amíg ez nem megy, addig azt kell/lehet/vagy nem szeretni, amit kapunk :DDD

Hajrá miui v6 :C

Senkivel nem megyek bele szócsatába, nem fogok reagálni, hogyha azzal jöttök, hogy na ez is egy elvakult buzerántesz :D Mindenkinek azt tudom tanácsolni, próbálja ki, tesztelje ha van rá lehetősége, aztán véleményezze EGYSZER (felesleges több oldalon keresztül), azt jó éjszakát :)
Én is ezt tettem, üdv mindenkinek és a miui V5/V6 legyen veletek :))

[ Szerkesztve ]

(#12177) DrKapocs válasza Karavik (#12173) üzenetére


DrKapocs
őstag

Köszi a választ.
Akkor így pontosítom a kérdésem:
"felébreszteni (dt2w) viszont már nem tudja."
De ez lehetséges lenne Mi2s-nél? Úgy tudom, hogy talán valamelyik LG (biztos több telefon is) tudja ezt.
Sokkal jobb lenne, mint a bekapcsoló gombot nyomogatni. Oké, tudom, nem létszükség, de én bírnám.

(#12178) Watson25 válasza Wajk (#12174) üzenetére


Watson25
tag

Az aksival hogy bánik a V6?

(#12179) Karavik válasza DrKapocs (#12177) üzenetére


Karavik
veterán

Lehetséges, sőt már működik LINARO CM11 custom ROM-ban.

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#12180) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

peanar és Wajk

Tudtam, hogy abba fogtok belekötni (mintha a többit el se olvastátok volna, amit írtam), hogy ki sem próbáltam. Ha megtenném, akkor nyilván látnám azokat az apró finomságokat, amikre Wajk utalt, de -- és ez itt a lényeg -- hogy a tények makacs dolgok. Az, ahogy jelenleg a menü gomb, a quick settings vagy a lockscreen működik az tény (ehhez nem kell feltenni a ROM-ot) Az, hogy ez így kinek mennyire jön be az más kérdés, és nyilván szubjektív.

Na, de, hogy ne csak én "szajkózzam a nyűgjeimet", akkor most kérlek írjatok Ti valami olyat, ami miatt jó a 6-os. De ne ilyen kis design bolondságokat, hanem olyat, amit a v5 nem tudott, de megkönnyíti a telefon mindennapi használatát.

[ Szerkesztve ]

(#12181) Barthezz2 válasza peanar (#12176) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Nem tudom ki, és kik voltak itt, akik leírták még megjelenés előtt, hogy mindenki csak ódákat zeng róla miui fórumon, aztán meg mégis szar, erre tessék, ti is ezt teszitek már. De most őszintén, egy, azaz egy dolgot mondjatok(a felületi változásokon kívül), amiben többet tud, mint a v5.
Mert azt, hogy mitől kevesebbet, bármikor felsorolom nektek. És ez a baj..

Aztán nekem ne mondjátok, hogy ki se próbáltam, mert már a megjelenés előtt fent volt.. :U

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#12182) muchacoado válasza Karavik (#12179) üzenetére


muchacoado
aktív tag

Énis úgy olvastam hogy koppintásos ébrezstéshez speckó kijelző kell ami az LG-kben van. Meg lehet oldani másban is de az a kijelző folyamatos bekapcsolva tartása szükséges...anno a HTC One X-emen oldották meg az érintő gombokra egy custom romban, azt szerettem.

[ Szerkesztve ]

(#12183) szuszinho válasza Watson25 (#12178) üzenetére


szuszinho
őstag

Tapasztalatom szerint nagyon jól, és nekem a teló sem melegedik annyira, mint előtte.

(#12184) DrKapocs


DrKapocs
őstag

JLB42 kapcsán egy értelmes (tört angol beszélni tudni, de elnézni neki) komment az en.miui.com oldalról:
"Rom flashed, and i share my opinion here after a week of use. Great speed, Great stability, mail client is beaoutiful, but battery drain is a mess. In battery options, like in the dev roms, there are two settings instead of three... And the most cool battery setting is gone, so phone run hot often, and battery last a few hours less than after this upgrade. I sei that in official site there is jbl 39 instead of this, and now i understand why. Another error is the name global... Language is al always, english and chinese, so no multilanguage, and no global.

Végre egy tapasztalat, ami nem csak "awesome, thx, can't wait, superb" mélységű. :)

(#12185) Rawulf válasza szuszinho (#12183) üzenetére


Rawulf
őstag

Nem mertem ide leírni, de én is azt tapasztaltam, hogy az akksi kevésbé melegszik. :U Féltem, hogy csak beképzeltem magamnak. :B

"Please state the nature of the medical emergency."

(#12186) Wajk válasza peanar (#12176) üzenetére


Wajk
addikt

köszi, ismerem azt a kamerát, a M1cha féle kamera porton alapszik félig MIUI félig stock Android designal, nincs szívem belerondítsani az egységes MIUI 6 designba. Ráadásul nekem pont a lassított felvétel hiányzik amit sajnos ezzel sem lehet működésre bírni, szóval nekem a gyári MIUI 6 kamera megfelel.
A fejlesztős srácok ráadásul optimalizáltak az auto beállításokon mert alapból már szebb képeket lehet lőni mint HDR-el mind anélkül.

(#12180) <Adamsky>: ahogyan írtam "én nem feszegetem tovább a dolgot", látszik, hogy valamit elképzeltél és abból nem engedsz, lelked rajta, mi próbáltunk más megvilágításba helyezni a dolgokat hátha segíthetünk. Nekünk attól nem lesz jobb, ha a Miui 6-ot használod, inkább azért próbáltam én reagálni hogy ha valaki olvassa azért hallja a másik oldalt is. Ahogy mindig is mondom használd azt a ROMot ami neked és a készülékednek a legjobb ;)

részemről ennyi, többet nem tudok mondani mint amit eddig leírtam. azokat újraolvashatod...

(#12178) Watson25: meglepően jól és úgy tűnik nem csak én vagyok így vele. Korábbi v5 ROMokkal már örültem a 4ó kjelzőidőnek, de ezzel az simán megvan, sőt!

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12187) <Adamsky> válasza Wajk (#12186) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Wajk, most miért kell bevágni a durcit? Azt hittem tudunk normálisan vitázni. Barthezz2, és én is (igaz legfőképp az alapján, amit tőle, ill. más forrásokból tudok) leírtam a véleményem, konkrétumokkal. Fenntartom a tévedés jogát, de én ezt Tőled mintha nem láttam volna. Csak mindig az "apró finomságokkal" jössz.

Látom sokat javult az üzemidő. Ez nagy "piros pont". Más említésre méltó?

(#12188) tom81042 válasza Wajk (#12186) üzenetére


tom81042
tag

Ez ugye nagy aksival van, nem a 2000 Mah-os gyari?

Nekem az MI2S gyari akksival 2 ora kijelzo idot bir, es kb 24 orat, es akkor van ilyen 20-30% korul, szoval masnapot mar nem birna, naponta tolteni kell.

(#12189) Wajk válasza <Adamsky> (#12187) üzenetére


Wajk
addikt

nem durci, hanem én nem szeretem a véget nem érő vitákat és ismételni magam, ennyi. Se időm sem energiám rá, bocsi.
Amiket felvetettél én válaszoltam rá, erre azt írtad, hogy "(mintha a többit el se olvastátok volna, amit írtam)" majd "Csak mindig az "apró finomságokkal" jössz." lockscreen? válaszoltam. statusbar? válaszoltam. Értelmesen, a legjobb tudomásom szerint próbáltam, erre kóstolgatsz.

(#12188) tom81042: gyári, majd két éves 2000mAh ;)

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12190) Rawulf


Rawulf
őstag

Nagy akksis hátlaphoz más is nehezen talált szilikon védő tokot? :DDD

"Please state the nature of the medical emergency."

(#12191) Wajk válasza Rawulf (#12190) üzenetére


Wajk
addikt

ha jók az infóim én kb egyet láttam (de az sem az volt, na jó de :D)

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12192) tom81042 válasza Wajk (#12189) üzenetére


tom81042
tag

Az hogy? Nekem akkor szar az aksim? De regen se birt tobbet.

Igaz nekem wifi allandoan on, a fenyero automata es maxon van, datakapcsolat allandoan on, es allandoan performance modban van.

(#12193) Wajk válasza tom81042 (#12192) üzenetére


Wajk
addikt

akkor nekem is kettő lenne :DDD (WiFi, játék, Data az disabled és autofényerő)

bár épp most vettem vissza pár perce a procit 918Mhz-re, hogy teszteljem a v6-ot (szóval nem éppen Performance mód) és így is tök smooth a rendszer. Most hagyom is így, hogy miként viselkedik...

Nem vitiakozás képpen de miért van Performance módon neked, azért normálba is elég szépen hasít a gép, Performance mód viszont mindig koppon pörgeti a procikat...

két végén szereted égetni a gyertyát mi? :)

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12194) <Adamsky> válasza Wajk (#12189) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Értelmesen, a legjobb tudomásom szerint próbáltam, erre kóstolgatsz."
Ha így érzed, akkor ezúton kérek elnézést! Ez nem volt a célom.

"lockscreen? válaszoltam. statusbar? válaszoltam."
Igen, de erre nem: "... leírtam a véleményem, konkrétumokkal. Fenntartom a tévedés jogát, de én ezt Tőled mintha nem láttam volna."
Barthezz2 ugyanezt írta / kérte a #12181-ben:
"De most őszintén, egy, azaz egy dolgot mondjatok(a felületi változásokon kívül), amiben többet tud, mint a v5."

De, hogy ON is legyek: A foglalt hangjelzést ismeri-e a Miui 6 (izé, kezeli-e rendesen)? Ha igen, akkor dobok el mindent, és megyek frissíteni. :D

... ill. Milyen CPU governor-okat tud az új Miui vagy még inkább a(z) KK-s rendszer? Múltkor olvastam egy jó kis összefoglalót az XDA-n és abból az jött le, hogy az "ondemand" (gondolom normálban ez van), nem épp a legjobb / legmodernebb. Vagy épp lehet a 6-osban már van smartassv2 vagy vm. még jobb, és az lódít ekkorát az üzemidőn.

[ Szerkesztve ]

(#12195) Karavik válasza tom81042 (#12192) üzenetére


Karavik
veterán

Én ugyanígy használom + nálam a gps-s is állandóan ON. Egyébként én is teljesítmény orientált vagyok, de a normál mód elegendő, mert ha kell a kraft, akkor úgy is kihajtja magát csutkára.

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#12196) tom81042 válasza Wajk (#12193) üzenetére


tom81042
tag

En azert vettem ilyen telefont hogy kihasznaljam :) Nekem csak a performance mod a kielegito, en megorulok ha csak egy picit is laggol, vagy varni kell valamire! Amugy meg neha mikor merult az aksi pl hosszabb uton, akkor visszavettem conserve-re, de nagyon idegesito volt, raadasul 2-3 szor annyi ideig tartott minden mire megjelent, tehat 2-3-szor annyi ideig volt bekapcsolva a kijelzo is - szoval sokkal nem lett jobb az aksi ido sem!

(#12197) DrKapocs válasza Wajk (#12193) üzenetére


DrKapocs
őstag

A régi romoknál még simán vissza lehetett venni Conserve módra is a procit (JLB29, JLB33). Csak, ha normális teljesítmény kellett, akkor használtam a Normal-t. A Performance módot soha nem is használtam.

Most azért például a Conserve már nem elég, észrevehetően kevésnek tűnik (JLB39 alatt). Valahol JLB34-nél lett kevés a Conserve, legalábbis én így vettem észre.

(#12198) Wajk válasza tom81042 (#12196) üzenetére


Wajk
addikt

a lagokat én sem tűröm, sőt! Bár lehet te több appot használsz egyszerre és azért kell a kraft. Én nem használok állandó online kapcsolattal rendelkező appokat meg csetes progikat hasonlókat amik állandóan futnak a háttérben. Nekem olyan nem volt még komolyabb használattal sem, hogy a normál ne lett volna elég.

Valszeg más szokásaink vannak...

(#12197) DrKapocs : egyet értek, az Energiatakarékos nálam sem volt elviselhető már egy ideje a v5-el, de KK alatt simán tudtam használni mint a régi szép v4-es időkben...

v6 alá még nem hekkeltem vissza ezt a módot, de majd tesztelem ez hogy viseli...

(#12194) <Adamsky>: az ondemand lehet nem a legújabb de még mindig az egyik legkiegyensúlyozottabb, én szeretem. Persze van sok 3rd party fejlesztés, mint a smartassv2, de azok hivatalosan szinte biztos nem kerülnek majd be a kernelbe.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#12199) ®abstract® válasza DrKapocs (#12177) üzenetére


®abstract®
őstag

a hangerő gombokkal és a mikey el is felébreszthető a masina..

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#12200) Watson25 válasza Wajk (#12186) üzenetére


Watson25
tag

Az már szép kijelzőidő.A következő frissítéskor kipróbálom a V6-ot :K
Jelenleg a WIUI_JB_Mi2_4_4_11_EX romot használom,mert csak ezzel tudok 3,5 óra körüli kijelzőidőt produkálni :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.