Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36

LOGOUT.hu

Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14001) DrKapocs válasza Neck (#14000) üzenetére


DrKapocs
őstag

Eléggé összemostad a dolgokat, nem vagyok benne biztos, hogy pontosan értetted, hogy miket írtam le. Én a helyedben elolvasnám újra az általam írtakat és az általad írt hozzászólást. Kevés összefüggés van közöttük. De lássuk:

"Mielőtt jönnél a naptár widgettel és az egyéb rendkívül "fontos" igényeddel - nem ettől lesz instabil egy ROM, ha nem tetszik, használj 3rd partyt, vagy vegyél egy noteszt, de emiatt nem váltani egy ennyire jó akkuidejű, gyors és reszponzív ROMra szerintem hiszti."

Senki nem mondta, hogy a naptár widget és a "fontos" igényeim miatt lesz egy ROM instabil. Ezt nem is értem. A fontos igényeim a használhatóságot növelik, számomra. Az édeskevés, ha egy ROM csak stabil, ettől több kell.

Én már csak ilyen "hisztis" vagyok. Bár szerintem csak vannak jogos elvárásaim, olyanok, amik a V5 alatt kifogástalanul működtek. Semmi extra. Az, hogy mi a fontos és mi nem egy user számára, szerintem ezen felesleges vitatkozni. Nekem igenis fontos pl. a naptár app és nem, eszem ágában sincs noteszt használni. Ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy szar a GPS a telefonban egy szoftveres bug miatt, nehogymár a Xiaomi javítsa ki, használj inkább Te térképet... mé' eddig is jól megvoltak vele az emberek... Ugyanilyen fontos a kihangosítás is számomra; segíti a munkámat. Mint ahogyan az is, hogy az olvasott cikkeket el tudjam menteni offline formában (böngésző gyengesége - Pocket). Ez persze lehet, hogy másnak totál lényegtelen. De, továbblépve, mivel én például nem használok mobilhálózaton adatforgalmat, ez azért ne jelentse már azt, hogy az adatforgalommal kapcsolatos dolgok, beállítások totál feleslegesek mindenki számára, mert nekem nem fontos. Kvázi, aki az adatforgalommal kapcsolatos észrevételek ne legyenek már hisztinek minősítve. Ki nem szarja le, hogy a telefonon nem megy az adatforgalom, engem úgy sem érint, örüljünk neki, hogy az akku jól bírja... Nekem lényegtelen az FM rádió, de nem nevezném hisztisnek azt, aki a gyengesége miatt mondjuk köhögne... lehet, hogy ő minden nap hallgatná és valami gebasz van vele. (Nem, nem mondtam, hogy az FM rádióval gond lenne, vagy az adatforgalommal, csak példát hoztam.)

"3rd party app": No azért ne kelljen már minden apróságra 3rd party appot feltenni basszus, csinálja meg szépen a Xiaomi!

"Emellett én nem térnék vissza V5-re" Ha figyeltél, akkor pont azt írtam, hogy a V5 bármilyen jónak tartott általam, meguntam. Olvass vissza.

"PINkód beírásos hiba" Nem mintha ettől stabil lenne egy ROM. De hozzáteszem, egyszer sem találkoztam vele. Nem mintha sokszor írkálnék PIN kódot, éjjel-nappal megy a telefonom; csak nagy ritkán újraindítások alkalmával kért kódot. Akkor hibátlan volt.

"Hálózateldobás": Korábbi fórum téma volt.

[ Szerkesztve ]

(#14002) Williamgrant válasza Neck (#14000) üzenetére


Williamgrant
veterán

+1 :-P

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#14003) balewi


balewi
aktív tag

Akinek hiányzik a naptárban a hetek számának a kijelzése:
google naptár/más naptárak/tallózás érdekes naptárakban/további elemek/hetek sorszáma/felíratkozás

[ Szerkesztve ]

X13 << Mate20Pro << Honor8 << MI2S << MotoDefy

(#14004) ®abstract® válasza Karavik (#13996) üzenetére


®abstract®
őstag

ja,de a 801 snapdragonok jól bemelegszenek...

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#14005) Neck válasza DrKapocs (#14001) üzenetére


Neck
veterán

Ki tudnád emelni a lényeget, jelesül mitől lesz számodra stabil egy ROM (V6)?
Mi az, amire vársz, hogy stabil legyen?

Segítségül leírom az én szempontjaimat, hogy számomra mitől instabil egy ROM:
* Alapfunkciók hiányoznak / nem működnek / FCznek (telefonálás, WLAN, Browser, fájlkezelés, kamera, adatkapcsolat, Google Play, zenehallgatás, stb).
* Annyira lassú, hogy akadályoz a napi használatban
* Magas akkufogyasztás.
* Nem vagyok elérhető bármilyen ok miatt (végül is ez egy telefon, nem?)

PINkód beírásos probléma: az, hogy nálad nem jött elő, azt mutatja, hogy tökéletes lefedettségű környéken vagy. Előbb-utóbb elő fog jönni, majd meglátod :K

Attól, hogy néhány számodra fontos feature hiányzik a ROM-ból, nem lesz instabil, mivel több felhasználó ezen a fórumon is napi szinten használja.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14006) Karavik


Karavik
veterán

MIUIv5 vs. MIUI6 témára reagálva, szerintem sokkal durvább hibák vannak a MIUIv5-ben, pl:

1. térerő vesztés vagy 2G-3G hálózat váltás utáni PIN kód kérés, ami után szépen nem voltunk elérhetőek mindaddig, míg újra meg nem adtuk a PIN kódot. Erre az volt a megoldás, hogy ki kellett kapcsolni a PIN kérést a biztonsági beállításokban.
2. előfordult olyan is, hogy se SMS-t se hívást nem lehetett kezdeményezni se fogadni. Ez volt a legalattomosabb hiba, mert a térerő max-ot mutatott, tehát látszólag minden rendben volt a hálózattal, csak épp csodálkoztunk, hogy miért nem hív senki! Ilyenkor a mobilhálózat beállításokban a hálózat típusai mind inaktívak voltak.
3. Battery Drain: reggel 7-kor levettem töltőről a telefont és aznap este 6-kor már imádkoztam, hogy kibírja hazáig.

Szóval nekem ezek a hibák sokkal kritikusabbak a rendszer stabilitás szempontjából, mint a MIUI6 összes aprócska "szépséghibái" együttvéve.
Funkciókat összehasonlítva pedig, amit a MIU6-al nem lehet megoldani a MIUIv5-el pedig igen, az mindösszesen ennyi:

- Mi camera lassított felvétel
- képernyőzáron zenelejátszó vezérlés

A többi 3rd party appal megoldható. That's all folks!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14007) DrKapocs válasza Neck (#14005) üzenetére


DrKapocs
őstag

Értem már, de félreértés van közöttünk. Szerintem Te erre a mondatomra írtad a dolgokat:
"Én nagyon örülnék bármilyen stabil verziónak a V6-ból."

Én a stabil verzió alatt a "stabil" megjelöléssel ellátott ROM-ot értettem, amiben kvázi már nincsenek hibák (stable rom). Én mindig is ezeket használtam, nem használtam a developer romokat. Kicsit később kaptam meg az újításokat, de nálam mindig működött patentul minden, minden stabil volt, végigment a tesztfázison. A stabil és developer romok között a fő különbség nem az általad említett ordenálé hibák voltak (ahogyan olvastam azért a developerben sem voltak túl nagy hibák), hanem inkább az, hogy minden "stabilan" ment, kiérdemelte a stabil megjelölést. Oké, elismerem, a stabil romokban is voltak hibák, de azért gondolom, hogy kevesebb.

Jelenleg ilyen stabil rom nincs mi2s-re a MIUI6-ból. A Xiaomi is ezt írta:
"MIUI 6 special edition for Mi 2/2S/2A is not perfect yet, so we've decided to develop it based on Android L later." Van special edition, de stable (stabil) nincs.

Szerintem, amíg az általam fontosnak tartott dolgokat nem javítják (különösen a böngésző gyengesége, de én ide sorolnám a kissé fapados kamerát is, stb.) addig ez a rom nem érdemel stabil megjelölést. Nyilván az vitatható, hogy a naptár widgetnél fontos-e, hogy a művészi színhatás az olvashatóság rovására menjen. De a lockscreenen lévő zenelejátszó vezérlői is fontosak szerintem, annak ellenére, hogy soha nem használom őket. Egyébként megjegyzem, hogy a kihangosítás utáni halkulós dolog nem megoldott, nálam újra előjött. Valahogy a zenelejátszó is bekavarhat, vagy nem tudom mi, ahogyan korábban írta is valaki. Egy biztos, nem hardver gond. V5 alatt nem áll fenn.

Az általad felsorolt pontokban tökéletesen egyetértünk, ha ezek nincsenek, akkor az ... nevezzük finoman instabilnak. Ezek nélkül nem is rom a rom, az általad felsoroltak jelentik a generikus terméket. :) Én abban a pillanatban lezúztam a telefonról azt a romot, amelyikben a Google Account eltűnt a listáról. Ha ez nem megy, lehet az a rom akkuidőben borzasztó jó, számomra nem játszik.

Szerintem kicsit mást értettünk a "stabil" szó alatt.

PIN kód hiba: Nem vitatom a létezését, sokan írták, létezik. Nálam nem jött elő, az okát nem tudom, hogy miért. Ausztráliát sem láttam még, mégis elhiszem, hogy létezik. :))

(#14008) vicces1


vicces1
aktív tag

Szevasztok, jó késő van, de mindegy.
Feltettem a V6-ot, most nem részletezem, hogy mi tetszik, mi nem. Mondjuk ez a böngésző önmagában is elegendő, hogy a kukába kívánjam az egészet. Viszont 3-4 órája sz..ok, hogy nem megy a wifi, kivan fagyva az ikonja a beállításoknál mintha be lenne kapcsolva, de nincs, és semmire nem reagál a csúszka sem. Az uccsó múlt hetit tettem fel, majd holnap próbálkozok még, de egyenlőre baromi mérges vagyok magamra, hogy ezzel szívatom az agyam mikor valami tökéletesen működött! :W :W

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14009) zdanee válasza vicces1 (#14008) üzenetére


zdanee
őstag

Felfrissítetted v5-ből, igaz? A rossz hír, hogy MiFlasherrel kell feltenni a v6-ot (csak amikor v5-ről frissítesz, utána kapod rendesen at OTA frissítéseket), a jó, hogy nem olyan bonyolult: [link]. Elsőre én is benéztem. Backupot készíts, mindent töröl, és a 'system settings' részről ne csinálj backupot!

[ Szerkesztve ]

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#14010) vicces1 válasza zdanee (#14009) üzenetére


vicces1
aktív tag

Kösz, Recovery-ben tettem fel, wipe cache. wipe data után. Minden hibátlannak tűnik, csak a wifi nem! az említett módon.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14011) Karavik válasza vicces1 (#14008) üzenetére


Karavik
veterán

Tipikus user error! Hivatalosan az első MIUI6 telepítést MiFlash-el kell megtenni mindent legyalulva. Ez garantáltan a legjobb, lebiztosabb út a MIUI6-hoz. Nemhivatalos (nem javasolt) de működő módszer pedig Furniel felé CWM r11 alól telepítés TDB-vel. Utóbbi esetben is kell full wipe telepítés előtt és után.
Más egyéb módon nem tudod kipróbálni problémamentesen a xiaomi.eu multilang MIUI6-ot!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14012) Williamgrant válasza Karavik (#14011) üzenetére


Williamgrant
veterán

Mondjuk ezt már vagy 20 alkalommal leírták ezt ebben a fórumban, többen is. :-P

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#14013) Karavik válasza Williamgrant (#14012) üzenetére


Karavik
veterán

+1

Jogos, de mégis mindig akad valaki, aki csak write only módban használja a fórumot :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14014) vicces1 válasza Karavik (#14013) üzenetére


vicces1
aktív tag

Visszaolvasok olvasok előtte :P bőven amennyi belefér az időmbe, mielőtt a géniuszokhoz fordulok segítségért.
zdanee kösz :K
Egyenlőre Recoveryben újra full wipe után hibátlan felment az ota ROM, wifi megjavult, minden működik 1000el szinkronizál stb. tehát NEM VOLT MiFlash ;]
ha probléma lesz később azt sem hallgatom el.
Pá!

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14015) Wajk válasza vicces1 (#14014) üzenetére


Wajk
addikt

pont ezt akartam javasolni, ha a WiFi kapcs be van ragadva az annak jele, hogy vagy Wipe Data kell, vagy ha volt az valamilyen okból nem volt tökéletes és mégegyszer kell és még1 ROM reFlash sem árt. :K

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#14016) vicces1 válasza Wajk (#14015) üzenetére


vicces1
aktív tag

OK, kösz, ha kell megcsinálom a Flash-t is, egyenlőre jó, hogy végre minden megy, most nem töltök el +1 fél napot, hogy minden újra menjen.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14017) coal56 válasza Karavik (#14011) üzenetére


coal56
csendes tag

Vagy használj sMIUI-t (ahogy régebben Wajk WIUI-ját), Miflash nélkül simán telepíthető a V6...
És az sMIUI-ban (ahogy anno a WIUI-ban) van egy csomó extra cucc, ami a xiaomi.eu-sban nincs.

[ Szerkesztve ]

(#14018) vornia válasza coal56 (#14017) üzenetére


vornia
senior tag

+1

(#14019) Williamgrant válasza coal56 (#14017) üzenetére


Williamgrant
veterán

Ez igaz, viszont Wajk szerencsére már nem a mi2-esére fejleszti a WIUI-t ;] , így abból nincs friss változat (ami pedig igen jó energia felhasználási mutatókkal rendelkezik. Így érthető ha valaki az újat taposná fel. :P

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#14020) Karavik válasza coal56 (#14017) üzenetére


Karavik
veterán

Igen tudom, de nekem az MiFlash-el nincs semmi bajom. Tiszta telepítéshez - főleg ha más az android főverzió - mindig ezt használom, és akkor MiFlash-t használnék, ha ez a MIUI6 telepítésnek nem lenne követelménye.

Véleményem szerint (általános igazság) akkor jogos egy reklamáció, ha előírásnak megfelelő és rendeltetésszerű használat mellet észlelünk problémát, ezért ne reklamáljunk olyat pl. hogy nincs kép a TV-n, ha háttal ülünk neki mert azt hisszük falra vetít képet :)

Ez utóbbi nem neked szólt...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14021) Neck válasza DrKapocs (#14007) üzenetére


Neck
veterán

Engem teljes mértékben hidegen hagy, hogy valami mögé odabiggyesztik-e, hogy "stable". :K

Én főleg saját véleményre hagyatkozok, illetve adok az itteni fórumozók véleményére is (természetesen azokéra, akik huzamosabb ideje használják)

Ezek alapján számomra stabilabb a V6, mint a V5. Főleg a Karavik által jelzett problémákra hivatkozok én is (PIN kérés, térerő vesztés, battery drain az utolsó verziókban).

:R

A kissé fapados kamerára pedig külön kitérnék:
Az opciók hiánya engem is zavart. Kb 5 percig.
Aztán rájöttem, hogy össze-vissza állítgatások nélkül, korrekt képeket csinál, és ami ennél fontosabb, fókuszproblémák nélkül. Ezt a problémát, ha jól emlékszem, még Wajk is említette, 1 évvel ezelőtti V5 alatt, sosem sikerült kijavítani.

Nekem ugyanis gyakran 4-5 alkalommal kellett rátapicskolnom V5 alatt a kijelzőre, mire éles lett a kép. Makró módban néha teljesen képtelen volt fókuszálni. Ez V6 alatt megszűnt, van, hogy "bökés" nélkül is jó a fókusz, de kettőnél többször sose kellett még "böknöm". Ez sokkal többet ér, mint az opciók. Ha állítgatni akarok, előveszem a "rendes" fényképezőgépem ;]

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14022) Williamgrant válasza Neck (#14021) üzenetére


Williamgrant
veterán

Alapvetően nem értek egyet DrKapocs fórumtárssal - ez már aligha fog változni, a múltat figyelembe véve.
DE... :)

1. PIN kéréses problémám soha nem volt. Azért kapcsoltam be anno a pin kérést, mert annyian panaszkodtak rá. Nálam nem volt restart (vagy ha igen, nem vettem észre és nem pin kéréssel indult).
Mondjuk a romokat nem cseréltem minden frissítéssel, az tény.

2. Térerő vesztéssel sem találkoztam, illetve igen, de ezt eddig az összes mobiltelefonom produkálta a legelső Ericsson 198GH óta. :)

3. Battery drain nem csak az ucsó v5 verziókban volt, hanem nagyjából minden második és harmadik weeklyben is. Sőt, az első v6-ok is hulladékok voltak ilyen szempontból. Szóval szerintem az csak hiú ábránd hogy innentől kezdve a v6 takarékosan fogja az akksit kezelni. Persze tévedjek! ;)

4. Fókusz probléma. Kb ugyanaz a történet, mint a battery drain esetében, ha belenyúltak szinte mindig el is szabták. :K Azonban azt még hozzátenném, hogy Wajk mi2-es telefonjában lévő kamera modul konkrétan szar volt (hol fókuszált, hol nem, többnyire nem). Onnan tudom, hogy én cseréltem ki, mielőtt tovább adtam rajta. :)
Ezzel kapcsolatban ugyanaz a meggyőződésem (tapasztalatom) mint az SGS2 esetén anno. Minél többször ejted el, koppantod oda valamihez a telefonod (ledobod az asztalra stb.), annál nagyobb eséllyel lesznek ilyen problémáid. Konkrétan a saját mi2-esem az általam preferált ezeréves rommal az irodámban ugyanazokkal a feltételekkel (ugyanaz a világítás a mennyezeten, ugyanaz a friss wipeolt rom) most fényévekkel nehezebben talál fókuszt (és konkrétan 10-ből 4x homályos képet készít).
Emiatt cserélem a sajátomon is a kamera modult, mert volt szerencsém látni mennyivel megbízhatóbb a fényképező funkció a telefonon az újjal. Az SGS2 annyival volt jobb, hogy kattogott mint az állat mikor fényképeztél, és tudtad hogy itt az idő modult cserélni. :D

A v6 kamera app menüjével szerintem sincs semmi baj. Főleg azért mert én is a "rábökök és már legyen is egy frankó kép" híve vagyok. Viszont az is tény, hogy vannak akiknek van arra igénye hogy buzerálja még a telefonján is a kamera beállításokat, ezzel játszik, szereti a végeredményt megkomponálni. (én inkább a párommal játszok egészen mást, de hát nem egyformák az igényeink. :B )
Na utóbbi usereknek visznont azért szívás a v6 puritánsága, mert nem tudsz rá alternatív kamera appot tenni. Tudtommal nincs most olyan app a marketen, amivel a v5 kamera app funkcióit úgy tudod elérni hogy közben nem csúszik, nyúlik, rövidül, stb. a képed. Kvázi nem tudod a gyári alkalmazást lecserélni.

Azokat akik naptár, e-mail és ki tudja még mi miatt picsognak, magam sem értem. Adott egy rootolt telefonod, nehogymár' ne tudj választani az app marketen (vagy legyünk őszinték, torrenten) lévő csilliárd szoftverből...

A v5 fanoknak az ideje egyszerűen leáldozóban van, hiszen nem lesz több frissítés. Kb. azt érzem mint anno mikor megjelent a Windows Vista. Tényleg szar volt mikor megjelent (v6-ra is igaz), azonban ahogy jöttek a frissítések egyre jobb lett. A "vérXPsek" az utolsó időszakban is szidták, mikor kijött a Win7, mindegyik fellélegzett, hogy igen, végre meghalgatták a problémáikat és vígan átültek a Windows 7-re átnevezett Vistára (aminek a kernele 99%-ban a Win7 első verziója volt :K ). Lehet ki kéne adni a v7-es MIUI-t és mindenki happy lenne. :))

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#14023) Karavik válasza Williamgrant (#14022) üzenetére


Karavik
veterán

Egyetértek, főleg az utolsó bekezdés tetszett a legjobban, kb nekem is ez a feelingem :)

Viszont az 1. és 2. pontban említett bugok valóban léteztek a MIUIv5-ben, saját magam is tapasztaltam nem egyszer. Emlékszem Muchacoado kolléga is megerősítette anno...és még páran...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14024) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

(#14022) Williamgrant
" ... nem tudsz rá alternatív kamera appot tenni. Tudtommal nincs most olyan app a marketen, amivel a v5 kamera app funkcióit úgy tudod elérni hogy közben nem csúszik, nyúlik, rövidül, stb. a képed. Kvázi nem tudod a gyári alkalmazást lecserélni."

Ezzel kapcs. megerősítést kérnék a 6-os Miui-t használóktól.

(#14025) coal56 válasza <Adamsky> (#14024) üzenetére


coal56
csendes tag

Az sMIUI-ban asszem az oneplusone kamera appja van, próbáltam még a camera FV-5-öt, és a cyanogenmod appját is, mendegyik arányhelyes képeket csinált (nem volt sem nyúlás, sem csúszás).

Én V6 alatt egyébként a V5 kameráját használom, mert - nekem - jobban fókuszál mint a V6-é és meg is tartja azt. Vagyis pont ellentétes a tapasztalatom mint az előttem szólóké (semmit sem buzeráltam a beállításokban, csak éles képeket szeretnék). Érdekes...

.

[ Szerkesztve ]

(#14026) Karavik válasza coal56 (#14025) üzenetére


Karavik
veterán

Ez jó hír mert akkor ezek szerint erre is van több alternatív megoldás akinek nem jönne be a MIUI6 kamerája.
...bár nekem semmi gondom MIUI6 cam appal azon kívül, hogy nincs slow motion

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14027) Williamgrant válasza <Adamsky> (#14024) üzenetére


Williamgrant
veterán

Úgy értettem hogy minden v5 funkció, ami tud mindent pl. FV5, annál valami bug van.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#14028) DrKapocs válasza Williamgrant (#14022) üzenetére


DrKapocs
őstag

Én is kezdhetném úgy, hogy alapvetően nem értek egyet Williamgrant fórumtársammal (de hozzáértését elismerem), a múltból adódóan nem fogunk várhatóan Húsvétkor egymáshoz locsolkodni menni, de jelen esetben egyet kell értsek Veled.

Ez így van, a V5 ideje egyszerűen leáldozóban van.

"Azokat akik naptár, e-mail és ki tudja még mi miatt picsognak, magam sem értem. Adott egy rootolt telefonod, nehogymár' ne tudj választani az app marketen (vagy legyünk őszinték, torrenten) lévő csilliárd szoftverből..." Igazad van, nem orvosolhatatlan problémák ezek, én nem is ezt mondtam. Egyszerű 3rd appal javíthatók. Csak hiányolom a Xiaomi elszántságát, akaratát, mittoménmilyét, hogy kijavítsa hónapok alatt ezeket a kis - de sok esetben bosszantó - hibákat. Egy csomó ember jelzi ezeket az en.miui.com-on; amire nagyjából annyi a válasz, hogy "need more information". De lehet irreális elvárásom van, hiszen az mi2s nem fiatal modell. Más gyártó még ennyit sem tesz a régi modellekért.

Egyetértés van.

MÁS:
V6-ra V5-ös kamera: Ez viszont új nekem, erről nem olvastam még. Ez működik?
Én próbáltam más appokat a kamera jobbá tételére, szerintem szutyok volt mind. Nem lőttek túl jó képet, valami gebasz minddel volt :)

[ Szerkesztve ]

(#14029) ginola


ginola
addikt

sMIUI mivel több mint a miuiandoid.hu-s Miui?

(#14030) Karavik


Karavik
veterán

Micha végre elkezdte nagy erőkkel hegeszteni a Lollipop alapú CM12-őt Mi2/2s-hez: [link]

2015.03.02 kiadás a legfrissebb. Valaki próbálta esetleg?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14031) coal56 válasza ginola (#14029) üzenetére


coal56
csendes tag

Itt találsz róla mindent:
http://xiaomi.eu/community/threads/rom-kk-v6-smiui-5-2-27-aroma-init-d-multilang-center-clock-a-lot-more.25985/

röviden:
no pre-FastbootInstallation needed ! (aries,taurus)
AROMA Installer
Center-Clock MOD (iOS Style)
CPU Freq Limitation ( see more here CPU-Limit Script )
Disable Volume adjustment BEEP
CRT-OFF Screen Animation
VolumeBoost (aries)
init.d Support
PhilZ Touch Recovery (aries)
True Dual Boot
AdBlocker (patched hosts File) (HowTo)
busybox
CWM Recovery (aries,cancro)
fstrim (FileSystemOptimization)
Zipaligned APKs
Qualcomm optimized Xperia Z3 libs
Optimized build.prop
Optimized battery Life
Optimized GPS

Aroma installerrel műxik, tehát a plusz cuccok választhatók installkor, hogy beleteszed-e. Kábé az első verziótól használom (itt ajánlotta vki), komoly gondom sosem volt vele. Péntekenként van új verzió.
És a fórumon ha írsz neki, akkor elég gyorsan válaszol, és sokszor megcsinálja amit kér az ember (múltkor vki kérte hogy ne zenéljen amikor töltőre dugja az ember, a következő release-ben már benne volt).
Wajk (respect) WIUI-ja talán picivel kifinomultabb volt, de azért sebsch1991 is egyre ügyesebb.

[ Szerkesztve ]

(#14032) coal56 válasza DrKapocs (#14028) üzenetére


coal56
csendes tag

V5 kamerát itt találod:
http://xiaomi.eu/community/threads/app-2014-07-03-miuicamera-for-non-miui-roms.23190/
Mondjuk ez egy csupasz apk, tehát én be szoktam másolni a '/system/priv-app/'-ba, a régi helyére - MIUICamera.apk néven. Aztán restart.
Valahol régebben megtaláltam zip-ként is (másik verziót), ami CWM-ből feltolható, de azt nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#14033) DrKapocs válasza coal56 (#14032) üzenetére


DrKapocs
őstag

Köszi, ki fogom próbálni.
Jól értem, ha ezt felteszem, akkor az összes korábbi manuális beállítási lehetőség elérhetővé válik?

(#14034) vicces1 válasza coal56 (#14031) üzenetére


vicces1
aktív tag

Köszi, ezt én is kipróbálom majd sys2-re, vagyis már "majdnem" kipróbáltam, csak pont ezt a választható cuccokat hagytam ki (normál telepítést választottam) és így nem sok értelme van a gyárihoz képest.

Más: Végül is valóban nem volt tökéletes ez a V5-re "ráfejelés" bár működött, de nem ajánlós megoldás, háttérbe "zizegett" a rendszer, ette az aksit (gondolom akadt a másik system-el) stb. Na mindegy, arra jó volt, hogy láttam a V6-ot. Most szabályosan Fastboot alatt feltettem V6alapra, pár napot próbálom, de ha nem szeretem meg (egyenlőre nem, de változhat) akkor simán visszatérek V5-re, mert nekem az tökéletes volt, még ha nem is istenkirály az akuidő.
Ami elfogadhatatlan számomra a gyári böngésző, mert a V5-ben én azt használtam és megszoktam (a nyitóoldal televolt pakolva a leggyakrabban használt oldalak ikonjával, itt meg semmi lehetőség rá, könyvjelző menü egy ótvar! kedvencek nincsenek. Viszont elég gyors.
Na de ezek még az első benyomások. Pár nap aztán kiderül, hogy marad e. :K

Ja az aku időtől egyenlőre nem vagyok elájulva, most éppen 10% ment le fél óra alatt, remélem beáll.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14035) <Adamsky> válasza DrKapocs (#14033) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Végre egy jó hír :DDD
Erre a "GRUB4Android"-ra kíváncsi leszek. Te írtál már M1cha-nak? Mennyire "beszédes" a srác?

Bocsi, kicsit félre ment. Karavik-nak szántam.

[ Szerkesztve ]

(#14036) DrKapocs


DrKapocs
őstag

Na ilyenkor megy fel a vércukrom.
5.3.6 Changelog Preview: Brand new image “Edit” functions in Gallery

Most őszintén, ki az, aki telefonon szerkesztgetni a képeit? Alig várom, hogy a szaturációt és társait a telefonon szerkeszthessem... mit neked Photoshop, véged van, a Xiaomi bevezette az "new edit fuction"-t... Egy újabb "must have" feature...

(#14037) zdanee válasza DrKapocs (#14036) üzenetére


zdanee
őstag

Nagy levegő, nyugi! Nem egészséges! :)

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#14038) <Adamsky> válasza DrKapocs (#14036) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Azt hittem már leszoktál a changelog olvasgatásról. ;)
A clean & simple filozófia erre is igaz. Nem szabad a felhasználót felizgatni. Egy hét, egy pici változás. Szerinted, mi történne, ha egyszer a Xiaomi odavágna egy komolyabb changelog-ot (mondjuk egy olyat, mint amit coal56 link-elt a #14031-ben)? Sokan epilepsziás rohamot kapnának. :)

[ Szerkesztve ]

(#14039) DrKapocs válasza <Adamsky> (#14038) üzenetére


DrKapocs
őstag

:K :D :DD

(#14040) coal56 válasza DrKapocs (#14033) üzenetére


coal56
csendes tag

Amennyire én láttam, igen, de nem nagyon állítgattam.

(#14041) Karavik válasza <Adamsky> (#14035) üzenetére


Karavik
veterán

XDA-n még nem vettem fel vele a kapcsolatot. Egyelőre nem is tudok a developer fórumba írni, mert kell 10hsz-t lőni előtte genaral topikokban.

(#14036) DrKapocs:

Még mielőtt vércukorszinted kiüti a plafont :), várjuk meg holnap a teljes changelog-ot ;) Bármi megtörténhet még a teljes changelog-tól függetlenül is ;]
Egyébként újabban tényleg nagyon lassan és kimérten csöpögtetik a feature-ket, ráadásul azok is rendre értelmetlenek számomra...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14042) vicces1 válasza coal56 (#14040) üzenetére


vicces1
aktív tag

Szia, feltettem volna az sMIUI-t, de most meg a MiRecoveryből nem akar felmenni a CWM Recovery. Lehet sérült valami, mert kézzel pl. be se tudom kapcsolni a recovery-t ( h.fel+Power) villog csak a Mi logo.
Pedig tegnap már CWM-ből telepítettem, de ahogy felment a friss ROM és a Backup-ok, visszaállt az eredeti Recovery, most meg az istennek se akar felmenni a CWM. A rendszer backupokat nem kellett volna visszatenni, de már mindegy, most nem álok neki megint mindent legyalulni.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14043) Karavik


Karavik
veterán

MIUI5.3.6 full changelog: [link]

....azért akad még jó pár fix és optimalizálás is a képszerkesztés feature mellé!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14044) coal56 válasza vicces1 (#14042) üzenetére


coal56
csendes tag

Háát, én 1x tettem fel a CWM-et azóta 1x frissítettem és ennyi. Nincs ötletem miért nem megy fel MI recoveryből.
Jut eszembe: ehhez a 6.0.5.1 furniel féle recovery-t próbálta vki? Az sMIUI-ban is benne van, de csak MI3/MI4-hez, és nekem nem is ajánlja fel.
Van belőle MI2-höz való? Linket pls...

(#14045) vicces1 válasza coal56 (#14044) üzenetére


vicces1
aktív tag

Nem tudom, elvileg frissítésből is fel lehetne tenni a CWM Recovery-t, mintha ROM-ot telepítenénk, és ott át sem kell nevezni update.zip-re, de az se megy! Nem kell valamit engedélyezni hozzá a beállításokban?

Ezt mindenkitől kérdezem?!
Mert láthatóan másnak is van ilyen problémája.


[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14046) Karavik válasza vicces1 (#14045) üzenetére


Karavik
veterán

Miui6 alól nem lehet CWM recovery-t telepíteni (új xiaomi policy), legalábbis M1cha felét biztosan nem. Próbáld meg Furniel CWM r11-et, annak működnie kell, ha nem akkor próbáld meg MiFlash-el feltolni fastboot CWM verziót

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14047) ®abstract® válasza Karavik (#14046) üzenetére


®abstract®
őstag

a nokia here t elindítom és berlin város töltődik be.hogy a viharba lehet ez amikor csak hungary térképem van? mindez offline.

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#14048) Karavik válasza ®abstract® (#14047) üzenetére


Karavik
veterán

ha offline vagy akkor kell gps kapcsolat, azaz ki kell menni kültérre

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#14049) vicces1 válasza Karavik (#14046) üzenetére


vicces1
aktív tag

Köszi, azért az elgondolkoztat, hogy a xiaomi elkezdte korlátozni a felhasználót.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#14050) vicces1


vicces1
aktív tag

Nem tudom én vagyok ennyire béna, de ez a CWM r11 se megy fel update-ből V6-on.
Ahogy a fórumokon látom nem csak nekem van vele gondom, konkrétan lehetetlen feltenni a telefonról 4.4 alapra a CWM Recoveryt (mindegy melyiket)
De van itt más bibi is !
Hova tűnt a fejlesztői opció!? :Y :W Mert ez kell a Flash-hez, itt kell engedélyezni!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.