Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-10 10:51:36

LOGOUT.hu

Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13901) Karavik


Karavik
veterán

Aki nem akar az iGO val bajlódni azoknak van legálisan ingyenes, egyszerű, problémáktól mentes, alternatíva az offline navigálásra, a HERE. Én már áttértem a herére, de csak a navigálás területén, amúgy maradtam hetero. Egész jó app, most már magyarul is navigál, bár a menü nyelve maradt angol, de nem hinném, hogy ez a pár alap angol szó kifogna bárkin is...szal sok éves kapcsolatunk után búcsút intettem az iGO-nak, szvsz megérte!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13902) fo_di válasza DrKapocs (#13900) üzenetére


fo_di
őstag

[link]
2. How about tweaking or slightly modifying themes for personal use?
Tweaking or slight modifications to existing themes for personal use (e.g. changing icons etc.) are also allowed as long as you register a designer account at designer.xiaomi.com. You can act as a designer and tweak as you please without uploading to the public.

(#13903) DrKapocs válasza fo_di (#13902) üzenetére


DrKapocs
őstag

Köszönöm!

(#13904) ®abstract® válasza Karavik (#13901) üzenetére


®abstract®
őstag

én megyek,nekem jól műxik.majd tesztelem ezt a nokiasat.

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13905) Karavik válasza ®abstract® (#13904) üzenetére


Karavik
veterán

Az általad említett navigációval az (volt) a bajom, legalábbis az újabb kiadások mindegyikével, hogy amíg a navigáló hang (Eszter) beszélt, addig elsötétedett a kép, mihelyst befejezte a mondókát újra lett kép, és így tovább az egész navigálás alatt. Legjobb esetben is villogott a kép a hangos navigálás közben. Ez adta meg a kezdő lökést a cserére! Most már 3. napja használom aktívan a HERE-t Pesten, eddig hibátlan, le a kalappal hogy ingyenes!

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13906) vornia válasza Karavik (#13905) üzenetére


vornia
senior tag

waze! ? :)

(#13907) Neck válasza Karavik (#13905) üzenetére


Neck
veterán

Az ilyenek nem Pesten fognak megmakkanni, hanem Büdöskútpuszta felsőn, ahol a térképen említett út nem létezik / le van szakadva. :D

Én nem tapasztaltam az általad említett problémát, miközben Eszter beszélt.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#13908) coal56 válasza vornia (#13906) üzenetére


coal56
csendes tag

+1 a waze-nak. Pesten ez egy áldás, már csomószor kerültem ki vele dugót.

(#13909) coal56 válasza DrKapocs (#13900) üzenetére


coal56
csendes tag

Ahogy én láttam a letöltött MTZ-k nemigen mennek V6 alatt. A telefonon lévő téma manágert használd online, onnan töltsd le a cuccost és menni fog.

(#13910) ®abstract® válasza Karavik (#13905) üzenetére


®abstract®
őstag

nem rossz ez a nokia here,de a 3betűs navira nem cserélem le :) pont ezért nem frissítgetek mert ha jól müxik valami akkor minek frissítgetni? :)

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13911) Karavik válasza Neck (#13907) üzenetére


Karavik
veterán

Navteq térképeket használ, ugyan azt, mint amit az iGO-val használtam, szal lefedetlenségi problémától nem tartok.

Vornia:
A Waze nem offline, külföldön így gyakorlatilag használhatatlan.

Abstract:
Három betűs nyilván jobb, nem vitatom, de a Nokia Here ingyen van, legális és tökéletesen alkalmas a feladatra, csak hiányolom a köztes pontot.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13912) DrKapocs válasza coal56 (#13909) üzenetére


DrKapocs
őstag

Igen, ez rendben volt, a fenn lévő témákkal alapjáraton nem volt gondom. A gond akkor kezdődött, ha az mtz-t én akartam feltölteni és azt alkalmazni.

Megnéztem a fo_di által javasolt developer accountot. Mit ne mondjak, a házikó, házikó, ablak, csirkeláb, villámhárító felirat kicsit visszavetett. Tudom, én vagyok béna, tanuljak meg kínaiul, hisz a kínai a világnyelv. Ennyit azonban nem ér a dolog. Rászántam egy kis időt a keresgetésre és a meglévő témák között találtam olyat, amelyből a statusbar-t alkalmazva megkaptam a normális láthatóságot. Ha valakinek esetleg szüksége lenne egy normálisan látható statusbarra, keressen rá az EPHDv6.1 témára. Ebben a statusbaron lévő kacsolók körül egy sárgás, pirosas kör van, vagyis nem csupán árnyalatbéli eltéréssel jelzi a ki- és bekapcsolt állapotot.

Karavik által javasolt 5.2.13: El kell ismerni, hogy üzemidőben tényleg jó. Tényleg semmi battery drain eset nem áll fenn. Meg is lehet szokni a maga módján.

[ Szerkesztve ]

(#13913) Karavik válasza DrKapocs (#13912) üzenetére


Karavik
veterán

...de a naptár widget-et illetően igazad volt. A közelgő események mindenféle színben pompáznak, mint a cirkuszos ló, csak éppen nem lehet elolvasni magát az eseményt ez miatt :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13914) DrKapocs válasza Karavik (#13913) üzenetére


DrKapocs
őstag

Én le is cseréltem. Az aCalendar widgetjét használom, kényszerből.

(#13915) vornia válasza DrKapocs (#13914) üzenetére


vornia
senior tag

+1

Én már régóta az Acalendart használom,előtte a jorte volt a nagy kedvenc, :)

(#13916) Neck válasza Karavik (#13911) üzenetére


Neck
veterán

Az más. :B

Ez a lámpa mutasson utat minden sötétben botorkálónak. :DDD

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#13917) zdanee válasza Neck (#13916) üzenetére


zdanee
őstag

Wow. A spanyolviasz! :U

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13918) ®abstract® válasza Karavik (#13911) üzenetére


®abstract®
őstag

értem.és mi lenne a köztes pont?

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#13919) vornia válasza Neck (#13916) üzenetére


vornia
senior tag

:D
színesben akarok!!!!!
na na..zavart érzek az erőben, xiaomi,vagy nem xiaomi?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#13920) wyzard


wyzard
tag

Sziasztok!

Tegnap megérkezett a páromnak vett Mi2s. Frissítettem a (rendszer által felajánlott, hivatalos) ROM-ot, majd felraktam egy-két dolgot, amit párom szokott használni / vagy szeretném, ha használna :) (egészen pontosan: Hangouts, Gmail, Viber, Duolingo, Nokia Here).

Este feltöltöttem 100%-ra a készüléket, majd 11 órakor lehúztam a töltőről. Reggel 6 órakor gondoltam ránézek, mielőtt elmegyek otthonról és megdöbbenve láttam, hogy 30%-on van az akksi és a telefon langyos ('kézmeleg' ?). Az akkumulátor beállításos ablaknál annyit láttam, hogy '42% Google szolgáltatások'.

Egyelőre többet nem tudtam nézni, mert jönnöm kellett dolgozni, de itt valami nyilvánvalóan nem okés. Még amit tudok: WIFI be volt kapcsolva egész éjjel és GPS is (ezektől mondjuk akkor sem kellene lemerülnie, mert folyamatosan egyik sem volt használva: tehát nem ment egész éjjel navigáció vagy letöltés).

Olvasgattam az összefoglalót és próbáltam keresni a fórumban is, láttam voltak hasonló gondok, bár ott 'MediaServer'-t írtak meg egyebeket.

Van valakinek ötlet mi a bánat lehet ez ? ROM frissítés után persze volt reboot. Kihagytam volna valamit ? :R

Én LG G2-t használok, de be kell valljam hogy iszonyatosan megtetszett ez a kis telefon. Olvastam rengeteget róla megvétel előtt (és itt kértem tanácsot a vásárlás helyét illetően), de így kézben teljesen más, mintha beletervezték volna. Jó helyen van minden, a kijelző képe nagyon szép, a rendszer sebessége szerintem kimagasló ebben a kategóriában, szóval jó lenne, ha ezt az akkumulátor dolgot helyre lehetne rakni valahogy, úgy érzem ez a készülék nagyon beválna páromnál. Elnézést a hosszúra sikeredett post-ért.

[ Szerkesztve ]

(#13921) Wajk válasza wyzard (#13920) üzenetére


Wajk
addikt

Hiába a Google készíti, van hogy a telefont kikészíti.
A legjobb megoldás, egy gyors újraindítás.

Másrészt mivel épületben volt, lehet a Google helymeghatározás szívta le, hogy nem tudta pontosan belőni. Nem kell aggódni az első napon ha van akksi szívás, még "becacheli" magát a rendszer. Vigyétek ki a levegőre, használjátok egy napot, majd újraindítás. Azután remélhetőleg összeszedi magát. Ha nem, akkor egy Wipe Cache/Dalvik Cache-el bepróbálkoznék mielőtt...

Természetesen az is lehet, hogy egy utólag feltett alkalmazás cseszteti a service-t és amiatt kúszik föl. Ha egy nap után nem szedi össze magát a készülék, akkor érdemes lehet egy Wipe Data (gyári visszaállítás). Első körben pedig csak a legfontosabb appokat tedd fel, a lentebb említetteket a Gmail kivételével inkább ne azok akármelyike is lehet a ludas. Használjátok pár napig és ha ok az akksi akkor mehetnek fel az appok. Ha megoldható lépcsőzetesen és akkor kibukik ha valamelyik rosszalkodni akar.

Nem kell pánikolni az Android-al ilyen simán előfordul, lehet a G2-el még nem, de ha a jövőben igen akkor már expert leszel ;)

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#13922) wyzard válasza Wajk (#13921) üzenetére


wyzard
tag

Köszönöm a segítséget, várok akkor még a 'pánikkal' :). Újraindítást javasoltam első körben páromnak reggel, többet majd akkor tudok, ha este otthon leszek. Gondoltam én is rá, hogy ezek a folyamatosan futó IM alkalmazások lehetnek a ludasok, de nálam is fut jó pár és nincs ilyen méretű akksi csökkenés (ok, az én akksim jóval nagyobb, de a kijelző is).

A langyos hőmérsékletből gondoltam, hogy valami folyamatosan használja talán a CPU-t, de hogy mi meg miért ...
Vagy esetleg ahogy Te is írod mivel épületben volt (és sajna elég nagy a 'leárnyékolás') lehet, hogy folyamatosan hálózatot keresgélt ?
Megpróbáljuk első körben amit javasoltál aztán talán kiderül. Köszönöm még egyszer a hosszas segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

(#13923) Williamgrant válasza wyzard (#13922) üzenetére


Williamgrant
veterán

Jól gondoltad, a procit tekeri valami. Az én mi2-esem is rendszeresen művelt hasonlót. Restart gyógyította akut módon, wipe cache szintén. A gond az, hogy az adott romon én a hibát mindig visszakaptam, igaz nem langyos hanem forró volt a készülék. Nekem a probléma megoldása mindig a rom cseréje volt. Tehát volt olyan rom amivel néha csinálta, volt amelyikkel soha. Találj egy "soha" romot és az asszony boldogsága garantált. ;]

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#13924) <Adamsky> válasza wyzard (#13922) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Szevasz wyzard!

Wajk leírta a lényeget. Én annyival egészíteném ki, hogy tegyetek fel valamilyen szofisztikáltabb akksi monitorozó programot, pl.: Wakelock Detector-Save Battery (ebben pl. rögtön látszik, hogy "aludt"-e (deep sleep), és ha igen, mennyit a telefon). Ezen felül pedig sokkal részletesebb, és mélyebb szintekre le tud menni, mint a rendszerbe integrált monitorozó progi.
Egyébként milyen ROM van rajta?

(#13925) Williamgrant válasza <Adamsky> (#13924) üzenetére


Williamgrant
veterán

Szerintetek ezek a battery monitor szoftverek a legalacsonyabb szintű android processzeket figyelik? Vagy csak nekem tűnik úgy hogy ha nyomok egy adb logcat-ot addban lényegesen több futó dolog van mint amit bármelyik szoftver mutat?

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#13926) DrKapocs


DrKapocs
őstag

Nagyon brutál az eheti preview:
- Optimized URL recognition algorithm (http, https & rtsp)
- Fixed FC error caused by entering “Data usage stats” after system language switching

Nem is értem hogyan tudtunk ezek nélkül meglenni. Olyanok ezek, mint a zokszigén. :))

(#13927) Karavik válasza ®abstract® (#13918) üzenetére


Karavik
veterán

A köztes pont felvételt sokat használtam az iGO-ban, nagyon hasznos, mert a kiinduló pont és a végső úti cél között több köztes úti célt is meg lehet adni előre tudatosan, vagy ha már navigálás közben jut az ember eszébe, hogy még útba ejtene egy másik helyet is, akkor azt is köztes úti célnak be lehet állítani anélkül, hogy a végső úti célt törölni kellene. Ez a feature sajnos (még) nincs a Nokia Here-ben, de remélem később lesz.

wyzard:

Én ilyet sose tapasztaltam 2 év alatt, de én nem is használtam azt a ROM-ot amivel jött egy napig sem! Ha te egyből ráfrissítettél amit a rendszer felajánlott, akkor Te szerintem még a kínai ROM-ot használod...javaslom a lecserélni...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13928) wyzard válasza Williamgrant (#13923) üzenetére


wyzard
tag

Nem gondoltam, hogy itt is ROM-olgatni kell, reméltem gyárival legfrissebb jó lesz, de majd kiderül,hogy pár nap alatt beáll-e a rendszer. Ha nem, akkor próbálkozom 'soha' ROM-ot keresni, az asszony boldogsága nagyon fontos, mint tudjuk. :D

<Adamsky>: kivettem a dobozból, bekapcsoltam, felajánlott egy frissítést amit elfogadtam. Utána restart és most így áll a készülék. Verziószámot sajnos nem tudok most fejből, azt voltam ügyes nem megnézni, csak ráböktem, hogy frissíts persze.

Köszönöm az monitorozó alkalmazás tippet is, este rászánok pár órát és megpróbálom az itt tanácsoltak alapján kideríteni / megoldani a dolgot. Köszönöm. :R

(#13929) <Adamsky> válasza Williamgrant (#13925) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Ezek is a log-ból dolgoznak (szerintem), és csupán annyi a hasznuk, hogy emészthetőbbé teszik az ott találtakat. Nem hiszem, hogy a logcat-ből többet ki tudnál olvasni (persze a tévedés jogát fenntartom :) ) mint mondjuk ez a "Wakelock Detector". A különböző beállításainak és az adatok megjelenítésének köszönhetően tényleg sok összefüggésre rád tud világítani.

®abstract® és Karavik
Nem vitatom a Waze létjogosultságát, de nekem egy navigációs szoftver -- első sorban -- navigálásra kell. Ehhez sok esetben kell a jó külföldi térkép, a köztes pontok kezelése. Pl. Le szeretnék menni Dubrovnik-ba, de úgy hogy Mo.-n mehet a fizetős autópálya, de Hr.-ben ne (mert ott nincs matricám, és egyébként is inkább a szebb úton akarok menni). Vagy: síelés, irány Fr. Ne, leggyorsabb / legrövidebb szerint tervezzen, hanem úgy, ahogy én szeretném. Hagyja ki Szlovéniát és ne vigyen Olasznak se, hanem Svájon keresztül szeretnék menni. Ilyen "összetettebb" feladatokra az általam ismert szoftverek közül nem sok képes.
A Here Maps-hez ráadásul valamilyen regisztráció kell, nem? Ja, és a Here is raszteres (ami nagyon sok helyet foglal) térképet használ, ugye?
A Waze és a Here -- szerintem -- inkább A-ból B-be navigációra való.

[ Szerkesztve ]

(#13930) vornia válasza DrKapocs (#13926) üzenetére


vornia
senior tag

gondolom ezek mind lényeges dolgok....
én a dolby mobil beállításának sűrűbben venném hasznát mint ezeknek, de biztos a sok millió kínai felhasználó nem :D

(#13931) <Adamsky> válasza vornia (#13930) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Tedd fel a Viper4Android-ot, és felejtsd el a "dolby mobil"-t ;)

(#13932) Karavik válasza DrKapocs (#13926) üzenetére


Karavik
veterán

Ja, valóban karcsó az e-heti changelog preview, még biztos nem pihenték ki a kínai újév fáradalmait :)

...de hogy tudnak mindig ennyire mellényúlni, hogy tudnak mindig ennyire sokadrendű, lényegtelen dolgokban fejleszteni!? Ha ez azért van, mert az official MIUI6 fejlesztésére csoportosították át az erőforrásukat, akkor viszont nem bánom...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13933) Williamgrant válasza Karavik (#13932) üzenetére


Williamgrant
veterán

Telhetetlenek vagytok, "Everything is awesome!" :D

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#13934) vornia válasza <Adamsky> (#13931) üzenetére


vornia
senior tag

De arról sok helyen azt olvastam elég rendesen szipkázza az aksit..

(#13935) Karavik válasza <Adamsky> (#13929) üzenetére


Karavik
veterán

"A Here Maps-hez ráadásul valamilyen regisztráció kell, nem? "

Nem nagy ügy, szimpla fél perces reg névvel és e-mail címmel

"Ja, és a Here is raszteres (ami nagyon sok helyet foglal) térképet használ, ugye?"

Nem foglal sok helyet csak ha letöltöd az összes térképet hozzá. Választható hogy mely országok kellenek, külön-külön is le lehet letölteni bármelyiket bármikor, vagy akár egész kontinenst egyben. Térkép támogatás nagyon jó, Navteq-et térképeket használ.

"A Waze és a Here -- szerintem -- inkább A-ból B-be navigációra való."

Ez így van de a Here offline is műxik, külföldön is okés! Ha lenne köztes pont felvétel lehetőség az igazán örvendetes lenne!

Elmondásod alapján neked iGO Primo lenne a megfelelő!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#13936) <Adamsky> válasza vornia (#13934) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Lehetséges, bár én azzal, hogy nem használok Skype és FB chat-et, összespórolom az energiát rá. Egyébként három különböző energiaigényű driver-rel is lehet telepíteni. Szerintem szimplán az egyetlen rendszer szintű "DSP" ami működik is. Úgy értem javít a hangzáson :)

(#13935) Karavik
"Nem foglal sok helyet csak ha letöltöd az összes térképet hozzá."
Értem én, csupán arra akartam kilyukadni, hogy pl. Mo. raszteresen (nagyon) kb. 40-50 Mbyte, addig ugyanez vektorsan 13-16 Mbyte

"... Navteq-et térképeket használ ... "
Magyarországra és K. Európára TopMap a tuti.

Amit egyébként érdemes még kipróbálni az a MapFactor: GPS Navigation
Az ingyenes verzió raszteres OpenStreetMap-es térképeket használ, a fizetős meg (talán) TomTom-os vektorosat. Tesztelni még nem teszteltem élesbe, de az első körös ismerkedés alapján ígéretesnek tűnik.

(#13937) ginola


ginola
addikt

Egy hónapja nem frissítettem a miuiv6-ot tegnap megtettem. Ami furcsa, hogy a zajszűrést nem lehet állítani, és a Dolby rész sem működik.

Ami sokkal bosszantóbb, hogy hiába hívnak, nem mindig működik a led kijelzés, azaz, valamikor villag, hogy hívtak, valamikor csak a híváslistából látom, hogy jé kerestek. Ezzel mit lehet csinálni?

Még valami mi az a smartcover mód?

[ Szerkesztve ]

(#13938) wyzard


wyzard
tag

Sziasztok!

Felraktam az Általatok ajánlott Wakelock Detector-t, hát elég siralmasnak látom az 'Awake' statisztikát, szerintetek mi lehet a gond ?

A rendszer verziója: MIUI-4.12.5

Szerk.: uh, sorry, azt hittem valahogy betördeli egymás mellé a képeket.

[ Szerkesztve ]

(#13939) zdanee válasza wyzard (#13938) üzenetére


zdanee
őstag

Ilyesmi nekem is volt. Google Play Szolgáltatások volt a hunyó. A DisableService nevű programmal (root jogok, nyilván) a SyncService, WearableControlService, WearableService és a WearableSyncService lett letiltva. Megnyugtatás képpen így is megkapom a push-emaileket gmailbe és a naptáram is szinkronizál, sőt, a Pebble órámnak sem ártott. Ezen kívül letiltottam a Google Szolgáltatások-ban a CheckinService, EventLogService és a SystemUpdateService opciókat is.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13940) <Adamsky> válasza wyzard (#13938) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Kapcsold be légy szíves az advanced módot (3 pötty jobb oldalt, majd a settings-en belül megtalálod), és csinálj úgy is egy képernyő mentést. Ha nem használtok (márpedig azt tippelem nem :) ) Miui-s account-ot, ill. felhő szolgáltatást, akkor erre a MiCloud-ra nyomjatok egy stop-ot (sanszos, hogy egy idő után újra elindul), és egy clear data-t. Ha egyik sem segít, akkor mehet akár a disable is, nem fog hiányozni.

(#13939) zdanee
Nem kötözködésből, de melyik kép alapján gondolod, hogy a Google szolgáltatások okozzák a problémát?

[ Szerkesztve ]

(#13941) zdanee válasza <Adamsky> (#13940) üzenetére


zdanee
őstag

Nekem ezek okozták, de persze meglátjuk ott mit dob a gép. A képek alapján csak azt látom, hogy valami nagyon ébren tartja és tuti nem a MiCloud 11 másodperce tartott 5 órát neki :) Általában rávágnám, hogy a Facebook App, de azt itt látnánk. Plusz láthatóan az oprendszer eszik sokat, és a Google Szolgáltatások ekkor már gyanúsak.

[ Szerkesztve ]

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#13942) wyzard válasza <Adamsky> (#13940) üzenetére


wyzard
tag

Ez igy hasznalhatobb ?

Szerk.: meg egy ilyet is talaltam:

Valamint amig megirtam ezt a 2 post-ot lement az akksi 13%-ra es a telefon hatulja (kozep tajekon kb.) es a kijelzo felett levo uveg is eleg meleg lett...

[ Szerkesztve ]

(#13943) ginola


ginola
addikt

CM 12 mennyire jó?

(#13944) <Adamsky> válasza wyzard (#13942) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

... és (#13941) zdanee

Hmm... bár a fogyasztási lista elején tanyázik, lehet elhamarkodottan törtem pálcát a MiCloud felett (ettől függetlenül, ha nincs rá szükség, akkor meg lehet tőle szabadulni).
Ezen a képen melyik "alkalmazást" nyitottad ki?
Próba: Kapcsolj ki mindent a Settings / Location Services alatt (gyanús ez a "NetworkLocationLocator")
A másik a "Telefon" alatt a RILJ. Ezzel is tele a net, pl.: RILJ Wakelock Drain
Majd holnap (izé, ma, csak egy kis alvás után :) ) még megpróbálok utána nézni / olvasni.

(#13945) wyzard válasza <Adamsky> (#13944) üzenetére


wyzard
tag

A Google-szolgáltatások volt lenyitva (bocsánat a balfék képért, kicsit álmos voltam tegnap már :) ).
Olvasgattam én is a RILJ után, eddig úgy tűnik, hogy a Location Reporting-gel / Google Maps-el kapcsolatos, több oldalon is keresgéltem, az ott fellelhető információk szerint itt lesz valahol a probléma.

Köszönöm a kutatást Nektek, megpróbálok akkor e téren elindulni, aztán megírom, ha van valami pozitív fejlemény. :R

Ha nincs akkor megpróbálom tiltani, amit zdanee és Wajk is írt, vagy amit most olvastam Karavik-tól másik ROM-ot felrakni.

Karavik: valahogy átsiklottam a nekem szánt hozzászólásod felett, elnézést csak most vettem észre. Még egyelőre nem folytam bele, hogy milyen ROM-ok vannak a készülékre. Ami furcsa volt, hogy gyárilag van benne magyar nyelv (itt az MI2 összefoglalóban azt olvastam, hogy nincs benne, bár az MI2s nem MI2 és azóta már eltelt némi idő, lehet azért?), úgyhogy kicsit olvasgatnom kell, hogy képbe kerüljek, pontosan milyen ROM-ok léteznek jelenleg erre a telefonra. Te milyet használsz, milyet rakjak fel szerinted, ha ha nem sikerül ezt a battery drain-t megoldani végül ?

[ Szerkesztve ]

(#13946) <Adamsky> válasza wyzard (#13945) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Köszönöm a kutatást Nektek, megpróbálok akkor e téren elindulni, aztán megírom, ha van valami pozitív fejlemény."

O.K. Viszont új ROM feltétele előtt próbálj meg egy factory reset-et és / vagy feltenni a miuiandroiod-ról a ROM-ot újra (utána szintén wipe all). Ezzel az utolsó dec. 15-i v5-ös ROM-al ilyen gond nem volt, szóval ez semmiképp se normális, amit tapasztalsz.

Más: valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a bánatnak kínlódnak a KK-s 6-os Miui-val, ha elvileg készül (?) a Lollipop-os. Utóbbival kapcsolatban van valakinek infója, hogy hol tart a teszt?

[ Szerkesztve ]

(#13947) wyzard válasza <Adamsky> (#13946) üzenetére


wyzard
tag

Rendben, bár elvileg ugyanez van fent most is.

A storage gyökerében ott úgy rémlik (nincs most előttem a telefon) pontosan ez a ZIP volt, mikor bekapcsoltam és átnézegettem fájlkezelőben a dolgokat.

Mindenesetre megpróbálom leszedni az utólag felrakott programokat és végső esetben FR és ROM reinstall lesz. Köszönöm a segítséget még egyszer!

[ Szerkesztve ]

(#13948) <Adamsky> válasza wyzard (#13947) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Ez a ZIP volt a gyökérben? Érdeles...
Azt mondtad, hogy ez már frisstésként jött le. Egyébként úgy tűnik, hogy a kínai "boltos" jó fej akart lenni, és rádobta Neked a magyarosított miuiandroid-os (dev.) ROM-ot. Nekem anno nem így jött. Teljesen érintetlen volt a készülék, és ennek megfelelően angol / kínai nyelvű - stabil - ROM volt rajta. Stabilra dev-et csak úgy rátenni az álmoskönyv szerint nem jó dolog. Magyarán kell egy full wipe, különben történhetnek furcsaságok. Szóval előbb csak factory reset, aztán -- ha nem segít -- legyen csak ROM telepítgetés.

Más: Na, lesz Nexus-os Xiaomi? A Google-ös csóka most beizzíthatná a kapcsolatait. :) Ez nagyot "ütne".

(#13949) wyzard válasza <Adamsky> (#13948) üzenetére


wyzard
tag

Igen, ez volt alapból a gyökérben, utána engedtem rá a frissítést. Ibuygou-ról vettem, szépen fóliázva volt a csomag stb., nem találtam infót róla, hogy miféle rendszerrel érkezik.

Egyáltalán nem ragaszkodom (párom sem) a magyar nyelvhez, ha ez a multilanguage ekkora belenyúlást eredményez a ROM-ba, teljesen jó az angol is.

Na akkor FR, aztán ha nem javul ROM csere. A legvégén írok majd az eredményről egy sort. :R

[ Szerkesztve ]

(#13950) Karavik válasza wyzard (#13945) üzenetére


Karavik
veterán

Ha nem jön össze a FR és/vagy ROM reinstall, akkor javaslom próbáld ki a MIUI6-ot. De egyébként is mindenképp ezt javaslom :) . Jól optimalizált, gyors, kiemelkedően jó akku fogyasztással. Ha sikerül is megoldanod jelenlegi MIUIv5 battery drain problémád, akkor is a MIUI6 fogyasztásától nagyságrendekkel el fog maradni.

Innen tudsz csemegézni (értelemszerűen legfölül a legújabb):

[link]

Szerk:

A MIUIv5 pályafutása a 4.12.5 verzióval véget is ért, ez volt a legutolsó kiadás belőle.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.