Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van errefelé olyan szaki, aki ismeri az mPCIE WWAN modemek belső világát ?
Konkrétan két típus érdekel :
Sierre Wireless AirPrime MC7304, és
Sierre Wireless AirPrime MC7455 .Használ valaki ilyeneket, vagy hasonlóakat ?
Van magyarországon a Sierra Wireless-nek forgalmazója/képviselete, de a terméktámogatásuk sajnos nulla .

Semmi segítséget, és segítő infot nem kapni tőlük .

Üdv.
Astra
-
salieri.
őstag
sziasztok! HP SIERRA MC8775 kártya 8510p gépből,eszközkezelő tökéletesen látja ,sim behelyezve,de nem lehet használni mégsem? Mi kell hozzá,hogy menjen?
-
HPAA
őstag
udv
8530p-m ben talaltam egy j9cundp-1h -wwan kartyat
de meg nem sikerult vele elernem semmit, mintha benne sem lenne
ez a kartya elvileg gps-t is tudna ? -
zetecR
addikt
Elég régóta nem használtam a notin a mobilnetet, de most újra szükség lett rá, így beizzítottam.
Azóta volt friss Win a gépen, a Wireless Assistant amúgy is fent volt, hát gyorsan feldobtam a HP Connection Managert.
Semmi.Akkor egy Sierra Watchert.
Semmi. Pontosabban a szolgáltatót látja, csatlakozik, de lefelé 1 bit sem jön...Előtúrtam a legújabb Sierra AirCard Watchert, hátha abban frissebb a szolgáltató profilja.
Semmi.
Kínomban a lenulláztam a DNS szerver IP címét (0.0.0.0) és megy.
Úgyhogy T-éknél biztosan ez a helyes beállítás.

-
eszperesz
csendes tag
sziasztok
nekem egy hp pavilion dv7 1251eg tipusú gépem van és az alján a vinyó mellett
van két csatlakzó hely,de fogalmam sincs mire való.
küldök egy pár képet akinek ötlete van irja meg. -
_ixc
csendes tag
ha valakinek kell karta, jelenleg van egy elado hs2300-asom
-
zetecR
addikt
Kényelmes. Többször volt már tárgyaláson, hogy valakinek át kellett fordítani, adni a notit, így nem himbi-limbizik ott a stick, nem akad bele semmibe.
Meg a gyerekeket sem zavarja.
A sticket meg csak előfizetés fejében adják olcsón, vagy ingyé; ez viszont független, olyan kártyát teszel bele, amilyet akarsz. -
Jégkokó
veterán
Nem igazán értem, hogy ebbe a kártyába mi olyan forradalmian jó.Egy usb sticket már fillérekért utánad dobnak a szolgáltatók, vagy pedig nem is kell érte fizetni csak vmi jelképes összeget.Amugy meg miért hagyná otthon az ember?Ennyi erővel a notebook táskát is otthon hagyhatom és anélkül viszem a gépet, szerintem ez nme túl jó érv. Én tuti nem buherálnám meg a notimat, már csak a gari elvesztése miatt se. Mert simán mondhatja azt a HP , hogy beépítetél vmi kártyát utólag és az hibát okozott és akkor ugrott a garancia.
-
zetecR
addikt
Én is szemeztem sokáig a GTM 380-nal, de biztos voltam benne, hogy nem sikerülne az ID átírás.
A Sierra modul is jól muzsikál, az új FW-rel 7.2-t tudja lefelé, az upload meg sima böngészésben nem játszik akkora szerepet; notiról meg nem nagyon töltök fel, úgyhogy letettem az Option kártyáról. -
_ixc
csendes tag
nekem egy option gtm380-as modulom van es a hp nemfogadja be
bios atiras nemsikerult, mivel a hp encryptelt biost hasznal
ha lesz idom utana nezek hogy esetleg a kartyan a firmwareben atirni a vendor es product id-t addig is elado a kartya
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Ez valami régebbi konstrukció?
Most egy sávos megoldás van, viszont meg kell hozzá venni 15e-ért a HSDPA modemet, az meg nekem nem kell...
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Win 7 alatt is sikerült beizzítani a WWAN-t, juhhéj!

-
zetecR
addikt
Egyébként melyik net-csomagot használod?
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Érdekes.
Nekem a tető lehajtására van beállítva az Alvás, naponta soxor, és hibátlanul megy.Na mindegy, örülök neki.

-
RoadRunnerNG
tag
Mielött lecsuknád, az oprendszerben kell kilőni, altatni, hibernálni, mután ezzel végzett, lecsukható a kijelző. Ezen esetben indítás után mindíg visszaadja képet.
Bár írtak még a Sata natív mód és a Dual Core CPU biusban kikapcsolásáról, de én ezen lehetőségekkel nem éltem....

-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Nekem a monitor szépen visszakapcsol.
Gond esetén mi a megoldás? -
RoadRunnerNG
tag
Ezzel csak olyankor találkoztam, ha véletlenül megnyomtam a wireless gombot, és letiltja a vezetéknélküli eszközöket. Ezt leszámítva eddig, mindíg megtalálta, egy kicsit játszik velük, de mindíg behozza.

Nekem a monitor lecsukásával történő altatás után nem kapcsol vissza amonitor, de ez ismert probléma ismert megoldással...

-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Köszi.
Olyannal nem találkoztál, hogy ha alvó állapotból vissza jön a gép, akkor van, hogy nem találja a modemet?
Vagy szórakozni kell, az engedélyezés/letiltással, vagy komplett újra kell indítani, hogy lássa és csatlakozzon.Mit bénázok el?
-
RoadRunnerNG
tag
A HP Connecton Managere ua, mint a Sierra Wireless 3g Watcher, csak a skin más. SMS-re azért használom, mert kapok a feltöltésekkor egy adag ingyenes SMS-t és gyorsabban gépelem be a notin, mint bármi máson...

A Help -> About -> Device fülön kiírja tel számot, meg az IMEI számot is.
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Én miért jó neked erről SMS-ezni?

Egyébként a HP szoft se jobb? Én az 1.1-es verziót használom. Amit hiányolok a Web'n'walk stick sw-éhez képest, hogy nem mutatja a havi összesített forgalmat, bár bőven 4GB alatt vagyok, csak nem szeretnék meglepetést.
Tényleg a SIM-emhez tartozó telszámot meg tudom nézni sw-esen, vagy csak a szerződésből tudom kibogarászni?
-
RoadRunnerNG
tag
Bezony, ha akku kint van a WWAN le van tiltva

Mostanság nem foglakoztam a témával sokat, nyesi az adotakat lefele mint a huzat, felfele ritkábban töltök. Ami megint sokkolt az a Sierra software... Az SMS-eket a kártyára menti, állítása szerint, és kiírja, hogy teli van
Ugyanakkor a Vista User almappa rendszerében meg benne van fájlban, de törölteti az SMS-eim azzal, hogy teli a kártya... 
Komolyan mondom, ha meg lenne az SDK, fél nap alatt használhatóbb programot írnék...

-
zetecR
addikt
Na, ez milyen dolog???
Ha az akku ki van véve, akkor arra hivatkozva, hogy nincs a SIM kártya megfelelően védve, nem engedi a WWAN-t...
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Na, itt van a 2.0.8.19-es firmware, viszont nekem meg binupdaterem nincs.

Az honnan lehetne keríteni?
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Kell neki külön driver, vagy csak a HP Connection Managert kell feltelepíteni?
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Meg kellene próbálni felforrasztani rá, egy ügyes technikus simán megcsinálja.
Vagy BIOS hack, és akkor bármilyen kártyát lehet használni.
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Mi az a másik antenna, amiről írogatsz?
-
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Kár, kíváncsi lennék egy összehasonlításra.
A T-s Web'n'walk stickem elég jó térerőt produkál, és mondjuk Miskolc belvárosában 3-4 megabittel nyomja.
Viszont sokszor vagyok olyan kisebb településen, ahol GPRS/EDGE van csak, az is gyenge térerővel. Gondolom a beépített antenna legalább a térerőn biztos segít.Közben egyre jobban kezd tisztulni a BIOSban átírható VendorID-s bűvészkedés, amivel bármilyen miniPCIe kártya használható lenne.
Ha rászánom maga, majd írok.

-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
ÉS az USB stickel mennyit ment a Voda-net?
-
RoadRunnerNG
tag
Nah, csináltam egy firmware frissítést. Jelenleg 2.0.7.1-es van fent, a Bootloader pedig 2.0.3.1-es.
Egy gyors speedtest szerint gyorsult, érezhetően gyorsnak tűnt, persze a napokban annyit nem használtam... de azért az 1,5 MB/s már éreztet valamicskét, eddig még nem láttam ekkora sebességet....

A link pedig: firmware
A frissítés után kicsit tovább tartott míg rátalált a hálózatra úgy kb 10-15 sec, de még mindíg jobb, mint a legelső több, mint 1 órás várakozás....

-
RoadRunnerNG
tag
Nah, csináltam egy firmware frissítést. Jelenleg 2.0.7.1-es van fent, a Bootloader pedig 2.0.3.1-es.
Egy gyors speedtest szerint gyorsult, érezhetően gyorsnak tűnt, persze a napokban annyit nem használtam... de azért az 1,5 MB/s már éreztet valamicskét, eddig még nem láttam ekkora sebességet....

A link pedig: firmware
A frissítés után kicsit tovább tartott míg rátalált a hálózatra úgy kb 10-15 sec, de még mindíg jobb, mint a legelső több, mint 1 órás várakozás....

-
zetecR
addikt
Még valami.
Térerőt nem próbáltál? Stick vs monitor körüli antenna? -
zetecR
addikt
Ha a monitor kávájában van antenna a WAN-hoz, az miért nem elég a 7.2-höz?
Sőt, az USB sticknek sincs külön antennája.Egyébként a 7.2-es upgrade a feltöltési sebességet is növeli, vagy az marad a (nevetséges) 0.3Mbps?
-
válasz
RoadRunnerNG
üzenetére
Otthon hagyható... ki se kell venni a gépből...
Az igaz hogy a térereje gyengébb. Az hogy hány Mbps az nem a csatolófelület függvénye.
Csak azért írtam mert kihagytad a felsorolásból
-
RoadRunnerNG
tag
Valóban a PCMCIA és ExpressCard is létezik, de ez ua, könnyen otthonhagyaható. A lényeg a következő: a legolcsób picimaci kártya 9990 és 1,8 Mbps-t tud, a térerjéről... hagy némi kívánni valót.. Egy 3,6-os ahogy néztem kicsiny hazáánkban 36K körül kezdődik, termézetesen itt a kártyafüggetleneket értem, és akkor még mindíg ott a térerő kérdés. Angliából rendeltem ujjonan, garisan, kártyafüggetlenül mindennel együtt 25K-ért és épp folyamatosan gyengülő forint mellett.
A progi, az valóban tré.

-
Hehh, ez ügyes
Bár a "nem akarunk USB-t cipelni" problémára a PCMCIA kártya is megoldás, ha rendesen van tervezve akkor a gépből sem nagyon lóg ki és olcsóbb, nem kell kivenni sem. Mondjuk a noti központi antennája valószínű jobb térerőt ad.Mondjuk azért az mekkora tré már hogy az SMS küldő nevét nem írja ki
10 éve tudja minden telefon... Meg egy rakat GSM progi 
-
RoadRunnerNG
tag
A notebookreview forumán biztosan olvastam, meg emékeim szerint máshol is olvastam.
Ok, akor helyesbítek. A HP modult és az azt gyártó Sierra Wireless termékeit fogadja el.
Mod:
És emlékeim szerint F13-as biostól felefel már él, legalábbis ez rémlik.
Az angol e-bayen vettem 69,99 fontért, plusz postaköltség és még biztosítást is kértem 6,5 postaköltség + 2 font biztosítás volt. Légipostán érkezett. Csütörtök este fizettem, hétfő délelött már meg is kaptam.

-
zetecR
addikt
Honnan származó info, hogy csak a gyári HP modul fogadja el?
A BrainInvetesek pl. Merlin EU740-est tesznek bele, ha kéred; nyílván azzal is megy.
Bár az is Sierra MC8775-ös, de nem gyári alkatrész.Én egy Option GTM380-on agyalok, az HSUPA, 2.1Mbps tud felfelé, ebay-en 20e környékén elvihető, csak kérdés, hogy jó-e.
Btw, ez hol és mennyibe került?
-
sekli
addikt
"Az első indítás után nekem közel másfél órába telt mire hálózatra talált. A következő indítástól után már gyorsan néhány másodperc alatt megtalálja a hálózatot."
biztos téptem volna a hajam másfél óráig...

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi