Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

van egy oka annak, hogy olyan sokat foglal a vista: mindent bele kell tegyenek. ugyanis a MS nem dolgozik olyan repository-val, ami mondjuk egy Ubuntu mögött áll, hogy bármikor a szükséges csomagokat, drivereket lehúzza a netről, és amúgy meg minimális a telepítési méret.
    abból a rengeteg gigabájt vistából 1 giga a keleti nyelvek támogatása, egy giga a printer driverek (ami hót fölösleges, mert úgyis telepíteni kell a saját lemezével mindent, hogy rendesen működjön), meg benne van a swap fájl és a rendszervisszaállító mérete is, valamint a hibernáláshoz szükséges lefoglalt terület (ha jól emlékszem). akinek nincs szüksége ezekre, az egy vlite segíŧségével kiszedheti. nekem például 3 giga körül volt a vista alapból, amíg használtam, és a kikapcsolt, számomra felesleges szolgáltatásokkal olyan 500MB memóriát fogyasztott alapjáraton.

egyébként nem értem, hogy arra panaszkodnak, hogy milyen lassú a vista, meg laptopon megeszik az akksit. nekem tovább bírta a gépem vistával (ugyanis akármilyen új és szép drivert tettem xp alá, akkor sem volt képes rendesen kihasználni a cpu energiagazdálkodását). aztán ott a telepítés: vistával onnantól, hogy bootolok a lemezről, partícionálok, telepítek, nagyjából 20-25 perc tellik el addig, hogy kapok egy asztalt. xp alatt nem igazán sikerült 40-50 per alatt megúsznom eddig, és akkor még hozzá kell venni azt is, hogy amikor először feláll a rendszer, akkor általában egy rakás hardver nem használható, és külön driverrel kell szórakozni. szóval szerintem egyáltalán nem rossz az a vista, csak meg kell ismerni

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés