- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bisti79
tag
Srácok!
Úgy látom, a problémák egyrésze abból adódik, hogy viszonylag kevesen használtak közülünk parancssort, ne adj' isten DOS-t... A szkript egy "külső" parancs, tehát a pendrive-nak kell lenni az aktív meghajtónak, amikor kiadjuk azt!
Tehát:
Bejön a prompt, utána váltsunk meghajtót (alapesetben D a betűjele)!
D: [ENTER]
Ezután meghívhatjuk a szkriptet...
Ha szintaktikai hibával, vagy valami hasonlóval száll el a szkript meghívása, akkor ilyesmire gyanakodjatok! -
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #114 üzenetére
Írtam privit, próbáld azt! Ha nem válik be majd közösen agyalunk tovább!
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #106 üzenetére
Hogy néz ki most a particiós táblád? Milyen particiók vannak rajta? Kicsit több info kellene, hogy segíthessek...
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #102 üzenetére
Abban tuti nincs install.bat, mert azok a én gépem drivereinek a mentései...
Kézzel kell hozzáadogatni az eszközkezelőben, viszont van benne érintő driver is! -
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #97 üzenetére
Hát, igen, mivel azzal kezdi, hogy létrehozza az új particiókat...
-
bisti79
tag
Ugye letiltottad az egész frissítési procedúra előtt BIOS-ban a “Quiet boot” opciót? Mert ha nem, akkor nem fogsz tudni belépni...
Az érintőnek nincs trükkje: frissítésnél a 8.1-es drivert használja a 10-es is (tehát működik), az általam készített WIMBoot-os csomagban pedig szintén benne van a driver (tehát működik).
Milyen gép ez Allview WI7-es?
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #86 üzenetére
Bocs, nekiálltam, de megszakadt a feltöltés, azóta pedig este 8-ig voltam minden nap az egyetemen...
De felteszem, és ha valakinek gondja lesz, keressen nyugodtan priviben! -
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #77 üzenetére
Sajnos, tényleg vannak bajok a megával manapság... majd kellene az email-címed a megosztáshoz!
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #74 üzenetére
Persze. A mai nap megoldom - valamikor...
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #72 üzenetére
Így ahogy mondod!
10240-esig minden előzetesből tettem fel WIMBoot-os verziót, de minden esetben nulláról kellett indulni a telepítéssel... -
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #70 üzenetére
A frissítés az más tészta... az természtesen működik WU-n is! Arra próbáltam utalni, hogy senki ne jelentkezzen át az Insiderbe újra a WIMBoot-os tabjával, mert telepítés közben el fog szállni...
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #62 üzenetére
Nem, én nem próbàltam, viszont egy jótanács: a tabletten, ha wimboot-os a rendszered, ne próbáld WU-n keresztül telepíteni a frissítést, mert összeomlik a cucc!
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #65 üzenetére
Bagyusz módszerével (a blogján leírja). Bár, az összeset nem lehet. A kyonix (giro) drivert pl nem lehet, mivel az külső progi. És a registry szerkesztést sem lehet megúszni...
-
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #53 üzenetére
Biztos nem hibás, használd nyugodtan számtalanszor használtuk már! Gond akkor van, ha nem 1 partició van, hanem pl. A 400 MB-os helyreállítópartició is "látszik", mert ekkor "csúsznak" a betűjelek...
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #51 üzenetére
Csak a 400 MB-ost! A másikhoz ne nyúlj!
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #43 üzenetére
A telepítőkészlet biztosan működik, mert ilyen esetekre gondolva szándékosan nem integráltam bele az összes készülékspecifikus drivert. Érdemes valamilyen programmal mentést csinálnod a 8.1-es driverekről, mert ha valamelyik eszköz ilyen gonddal küzdene (nincs driver), akkor a 8.1-es illesztővel jóeséllyel szórabírható!
-
bisti79
tag
Ha allview wi7-esre teszed fel, akkor ahhoz benne van az érintő driver, de mivel bootsorrendet kell módosítani a biosban, és a szkript meghívása is parancssorból történik, elengedhetetlen legalább egy usb-s billentyűzet használata. Passzív hubbal is megy természetesen, nekem is az van. A tablet legyen teljesen feltöltve, bár az egész gyorsan megvan, kb. 10-12 perc...
-
bisti79
tag
válasz
zotyesz66 #28 üzenetére
Persze, problémamentes. Amíg minden nem klappolt tökéletesen, fel sem töltöttem a Mega-ra... minden hardver megy nálam, ha esetleg olyan problémád van, amiket leírtál, akkor az Intel illesztőprogramokra gyanakodnék első körben. Ebbe a telepítőkészletbe direkt nem integráltam bele, mert még mindig csak 8.1-es csomagot lehetett elérni, másrészt más gyártmányú gépekre is "rápróbálták" a készletet, és utána jött a panasz-áradat, hogy "elkalibrálódott az érintő", és hasonlók...
Rakták már fel mások is a fórumon, és elégedettek voltak, persze mindig megvan az esély, hogy egy gépen nem úgy fog menni, ahogy kell... Annyit tudok javasolni, hogy tegyél még egy próbát! Nem kell újra 8.1-től, csak a frissítés utáni particionálástól. Ha felment a WIMBoot-os telepítő, akkor pedig az eszközkezelőben kézzel csak mutasd meg azt a bizonyos könyvtárat az Inteles driverek telepítésénél... -
bisti79
tag
válasz
darthsmoke #12 üzenetére
Az 1 db 100 MB-os particióhoz semmi esetre se nyúlj! Értelemszerűen a recovery és a windows particióját vond össze! Hogy hány párszáz megás partició van az gépfüggő. Dualboot-oson több, a tieden csak egy, az Allview WI7-esen kettő...
-
bisti79
tag
válasz
darthsmoke #12 üzenetére
Mert csak akkor fut le helyesen. Amikor meghívod, c a betűjele a háttértárnak, d a pendrive-nak. Igazából le is kellene csekkolni előtte, hogy stímelnek-e, de így ez a lépés kihagyható. Előtte azért particionálunk egyet "kézzel", mert frissítéskor még az eredeti (WIMBoot-os 8.1-es) particiós kiosztás szerint végzi a frissítést (tehát a 10-es egy 9 GB-os particióra kerül, ami mellett még mindig ott van a 4,5 GB-os recovery). Ezeket vonjuk össze, és ezen alakítja ki a skript az új recovery és rendszer particiókat.
-
bisti79
tag
válasz
MasterMark #8 üzenetére
Létezik 8.1-es WIMBoot-os telepítőkészlet - az egyik fórumtárs csinálta - gyakorlatilag tényleg az eredeti rendszert állítja helyre, aki látja nem tud különbséget tenni köztük...
Remek munka, én is ezzel csináltam 10240-ről gyári állapotot!
Tessék a [link]! -
bisti79
tag
Igen, nagyobb tárhelyű gépeknél megoldható a dolog, jelen leírásommal azonban inkább a kisebb gépek tulajaira gondoltam, mert velük senki sem foglalkozik és használhatóbb a 10-es, mint a 8.1... azonban esetedben is opció lehet, hiszen a WIMBoot nem rossz technológia, és eddigi tapasztalataim alapján csupa pozitív az alkalmazása!
-
bisti79
tag
Sajnos, az appok telepítése érdekes kérdés, mert ha jól emlékszem egészen a 10122-es buildig működött a dolog hiba nélkül, aztán a 10240-esben hirtelen inaktív lett a funkció, noha a menüben ahol engedélyezni lehet, továbbra is szerepel, igaz inverz (inaktív) menüként. Nincs ez másként ebben a "végleges" kiadásban sem. Arra tudok gondolni, hogy beleszaladtak valami kompatibilitási problémába utolsó pillanatban, és mivel nagyon szorongatta őket az idő, ezért egyszerűbb volt letiltani, mint hirtelen átírni azt a részt. Elvileg augusztus folyamán jön egy nagyobb javítás a rendszerre, amivel talán ezt is megoldják végre, és újra elérhető lesz ez a funkció - ezt támaszthatja alá az is, hogy nem tűnt el "nyomtalanul"...
Örülök, ha elnyerte a tetszésed a leírásom! Mivel nem jött az értesítés a frissítésről, sokat agyaltam rajta, hogyan lehetne mégis áthidalni a problémát - és, mivel az insider-program alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem (WIMBoot-os telepítéssel kapcsolatosan is) - ez lett a végleges megoldás.
Maga a rendszer stabil, és jól használható, ráadásul nem kell kéthete újrarakni az egészet, mint az insider-ben, ahol az ember sajnos rá van szorítva erre. Szóval érdemes telepíteni, főleg, hogy mint bebizonyosodott jár a licensz, csak trükközni kell hozzá egy keveset!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A bejegyzésemben egy Allview WI7-es táblagép frissítésével kapcsolatosan írom le a tapasztalataim. A leírás kis...
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest