- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paker77
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tudna adni egy driver mentést freetab 8025-höz azt nagyon megköszönném.Két hete szivok vele,tükörérzékelös touch,képernyöelforgatás stb.Modecom oldaláról minden drivert letöltöttem,intel driver szintén,de nem ér semmit.Recoverym nincs sajna.Szóval minden segitséget szivesen fogadok.
Köszi!
Üdv. -
kajouser
csendes tag
Üdv!
Modecom 8010-es tablethez kellenének driverek, ha van valakinek.
Amit a Modecom oldalról letöltöttem, nem mennek, elsősorban érintőképernyő driver.
Intel drivert a 8025-ét használom, azzal van hang stb. Billentyűzetet nem adja ki. G-szenzor van. -
maceee3
csendes tag
Sziasztok!
Akinek utok i800 gépe van és van hozzá BIOS szoftvere az légyszi szóljon!
Vagy a másik opció, hogy le lehet másolni a bios szoftvert valami progival... Bármelyik jól jönne, hogy életre keltsük a gépet. Köszi -
maceee3
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy utok i800 tablet amire nagy nehezen sikerült felvarázsolni egy windows 10-et viszont nem működött rajta az érintőképernyő. A sok próbálkozás, állítgatás vége az lett, hogy most úgy néz ki sikerült megölni. Az UEFI-ben állítottam át valami GPIO-val kapcsolatos dolgot (nem emlékszem pontosan mi volt a neve) és azóta nem indul a gép. Bekapcsol de tök sötét a képernyő. Bios resetet próbáltam az itt [link] leírtak alapján de sajnos nem segített. Van valami ötletetek, hogy milyen úton kéne elindulni? Köszi
-
GAbre
veterán
Üdv!
Esetleg van működő megoldás,olyan tabletre is amelyiknél nem akar bootolni win 10?
-
Upo
addikt
Kb. nem ugyanaz. Érintő, érzékelők, kamerák, wifi, mind más lehet. Sőt még ha ugyanaz a hardver van benne, nem biztos hogy ugyanolyan beállításokkal megy, melyik gpio porton van az az eszköz, stb... Úgyhogy sokszor csak saját driverrel megy. Például a képernyő elforgatás érzékelő tipikus, nem mindegy milyen állásban van beforrasztva az alaplapon, melyik gpio pin-en ül. Más tabról származó ugyanilyen chip driver esetleg még fel is mehet, de vagy nem működik, vagy összevissza áll-forgat. És vagy megoldható registry turkálásokkal vagy nem. Legtisztább minden készülékre a kimondottan rá készült drivereket használni. A lementett 8.1 driverek jelentős része működik 10 alatt is, sőt az is lehet hogy mindegyik. Mindenképp kötelező lementeni, vagy pont olyan készülékről mentettet letölteni. Utólag már nehezebb okosnak lenni!
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Van egy beex flash tablet 8.1 arra ha felrakom a 10es meg ezeket a drivereket menni fog? Ugyanaz a hardver kb
-
a2d2
addikt
válasz
mate0314 #137 üzenetére
Sziasztok!
Nektek hogy sikerült feltenni az utok-ra?
Nálam 39%-nál mindig megáll a telepítés (installing features and drivers).Ez sem segített:
i solved problem with this:
Power down computer.
Wait 10 minutes.
Start computer.
Setup will automatically restore your previous Windows 10 build or previous version of Windows.
Launch command prompt with administrator privileges.
Press Windows key + X
Click Command Prompt (Admin)
Type the following command:
rundll32.exe pnpclean.dll,RunDLL_PnpClean /DRIVERS /MAXCLEAN
Hit Enter on your keyboard
Exit command prompt
Restart
Try updating again.
Method 1: Run the Windows update Troubleshooter and check if it helps:
Press “Windows + X” and select Control panel.
In the search box, type troubleshooter, and then click Troubleshooting.
Under System and Security, click Fix problems with Windows Updates. -
namilegyen
tag
Sziasztok! Adott egy modecom freetab 8025. A legújabb frissítés közben megadta magát. Folyamatosan újraindul. A windows előző verzióját akarja visszaállítani aztán reboot. Próbáltam pendriverol friss telepítést felrakni, de nem bootol be róla. Nem tudom van e boot menüje. Ötlet?
-
Upo
addikt
válasz
mate0314 #141 üzenetére
Nekem úgy lett jó, hogy az eszközkezelőben az összes i2c-t és gpio-t tartalmazó nevű eszközt újra kell telepíteni a mentett driverekkel, még akkor is ha azt írja, hogy rendben működik. Ezután jöhetnek az esetleg újként megjelenő és a rakoncátlan eszközök, oda-vissza több sorrendben, amíg nem lesznek jók. Azt vettem észre, hogy bizonyos driverek csakakkor lesznek jók, mikor egy másik driver már telepítve lett. Ha valami nem sikeres, akkor megyek a következőre, ha végigértem akkor csináltam visszafelé. Végül egyszercsak jó lett mind, volt ami csak harmadik-negyedik körben, de jó lett. Illetve még az elforgatásra írtak olyan trükköt, hogy az intel vga drivert le kell szedni, telepíteni a szenzort, és utána installálni vissza a vga drivert, akkor jó lesz a forgatás.
-
mate0314
aktív tag
Sziasztok!
Utok i800-as gépem van (ha esetleg valaki tud rá szinonímát, hogy milyen néven fut még, ne tartsa magában.)
Lenne 1-2 kérdésem. win 8-at elcsesztem, kapott friss win10-et a gép.1. Manuálisan el lehet menteni a drivereket és ha igen hogy?
2. Drivereim nagy része hiányzik. Honnan tudok letölteni? Itt látom hogy többen írtátok hogy valahonnan van, de esküszöm nem találtam meg hogy honnan. (touchscreen, camera, gyro)
-
Ricsis
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni?
Van egy windows tabletem Modecom Freetab 8025 IPS win 10
na ezt ujraraktam friss telepítéssel de a driverek semmit nem talált meg ea neten föleg a touch panelét. Na már most probáltam az itt közzétett driverekkel amik többnyire jok is de a touch is érzékel de nem azon a ponton ahol érintem és inkább tükör érintésben szoval nagyon elcsúszva. valaki esetleg lementette volna a modecomos drivereit az lenne a legszebb és megosztaná.
És ha tudtok segíteni megköszönném
Üdv -
bodnar10261
aktív tag
Sziasztok, adott egy lark ultimate 7I win tablet arra tettem rá a wimbootos megoldást minden ok, kivéve a touch screen nem akarodzik működni nem értem miért esetleg valaki tudna e gondba segíteni köszönöm.
-
Adila
csendes tag
válasz
bodnar10261 #131 üzenetére
D: (Kettőspontot a shift plussz É billentyűkombinációval írtam be ) Így már elfogadta és simán ment minden!
-
bodnar10261
aktív tag
válasz
bodnar10261 #127 üzenetére
Vagy esetleg ezzel d:\>Calculateandcreatewimbootpartition c: d: d: 0
-
mayhew
csendes tag
Pont ez az, hiába próbálok átváltani D meghajtóra szintaktikai hibát ír.
beírom hogy D: nyomok egy entert és ezt írja: "The syntax of the command is incorrect"
Már arra is gondoltam hogy nem azt a kettőspontot kell írni (az én billentyűzetemen a shift+hosszú í) de az a kettős pont ami a billentyűzeten van az valami egész más karaktert ír. -
bisti79
tag
Srácok!
Úgy látom, a problémák egyrésze abból adódik, hogy viszonylag kevesen használtak közülünk parancssort, ne adj' isten DOS-t... A szkript egy "külső" parancs, tehát a pendrive-nak kell lenni az aktív meghajtónak, amikor kiadjuk azt!
Tehát:
Bejön a prompt, utána váltsunk meghajtót (alapesetben D a betűjele)!
D: [ENTER]
Ezután meghívhatjuk a szkriptet...
Ha szintaktikai hibával, vagy valami hasonlóval száll el a szkript meghívása, akkor ilyesmire gyanakodjatok! -
Adila
csendes tag
válasz
bodnar10261 #121 üzenetére
WIMBoot nem akar összejönni, lehet megpróbálom simán, végülis ha összevonom a partícíókat lesz hely bőven. (Amúgy mayhew vagyok csak a munkahelyi gépen ezen a néven vagyok
)
-
mayhew
csendes tag
válasz
bodnar10261 #119 üzenetére
Arra azt írja "The syntax of the command is incorrect"
-
mayhew
csendes tag
válasz
bodnar10261 #110 üzenetére
Üdv. Nálam is ezt csinálja, nem tudok továbblépni, neked hogy sikerült végül?
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #114 üzenetére
Írtam privit, próbáld azt! Ha nem válik be majd közösen agyalunk tovább!
-
molnartom
aktív tag
válasz
bodnar10261 #112 üzenetére
Ha a d: a pendrive, akkor ott futtasd le.
-
molnartom
aktív tag
válasz
bodnar10261 #110 üzenetére
Nem jó helyre írod be. Nézd meg, hogy mi pendrive betűjele és oda írd be.
-
bodnar10261
aktív tag
válasz
bodnar10261 #109 üzenetére
Bocsánat ez lemaradt, megtaláltam a szöveget amit kiírt leírom ide is. Bejönn a parancssor bootolás után ok! majd beírtam a scriptet persze így irta ki x:\windows\system32> ide írtam be a scriptet: CalculateAndCreateWIMBootPartition C: D. D: 0 erre a válasz a következő volt: is not recognized as an internal or external command, operable program or bach file.
ideget kaptam vissza a windows 10 telepítés és a már említett dolgok
-
bodnar10261
aktív tag
Nah ujraraktam a következö van maradt a 450 MB-s helyreállitó + az EFI.Nem tudom mit rontottam el.
-
bodnar10261
aktív tag
A történet a következő. Megcsináltam a pendrivét ahogy irtad. Biost is. Máshol olvastam a diskpart funkcio-t. Avval kezdtem (List disk) majd format disk ahogy máshol is irták. Utána az assign letter=C de ezt már nem csinálta. Ledarálta az egész Emmc-t. Egy partició van és ennyi sajnos. A Sctiptre hibát ir ki( not regonizier script vagy valami hasonlo). Ugyhogy itt tartok.
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #106 üzenetére
Hogy néz ki most a particiós táblád? Milyen particiók vannak rajta? Kicsit több info kellene, hogy segíthessek...
-
bodnar10261
aktív tag
Sajnálom de Lark Ultimate 7I win nem működik a scriptet nem fogadja el a pendrivera másoltam a 3 fájt egyszerüen nem akar müködni pedig bevan állítva minden
-
bodnar10261
aktív tag
nem csinál semmit a tabom a script beirására. vmi ötlet? rufussal csináltam, majd a pendrivére másoltam a 3 fájlt
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #102 üzenetére
Abban tuti nincs install.bat, mert azok a én gépem drivereinek a mentései...
Kézzel kell hozzáadogatni az eszközkezelőben, viszont van benne érintő driver is! -
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #97 üzenetére
Hát, igen, mivel azzal kezdi, hogy létrehozza az új particiókat...
-
bodnar10261
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy amikor pendriveről bootol a tab, kijönn a parancssoros ablak (nem a win telepitője jönn először) akkor beirom a scriptet akkor törli a c meghajtó tartalmát?
-
bisti79
tag
Ugye letiltottad az egész frissítési procedúra előtt BIOS-ban a “Quiet boot” opciót? Mert ha nem, akkor nem fogsz tudni belépni...
Az érintőnek nincs trükkje: frissítésnél a 8.1-es drivert használja a 10-es is (tehát működik), az általam készített WIMBoot-os csomagban pedig szintén benne van a driver (tehát működik).
Milyen gép ez Allview WI7-es?
-
mayhew
csendes tag
Üdv. Egy gyors kérdés: Melyik F billentyűvel jön be a boot menü?
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #86 üzenetére
Bocs, nekiálltam, de megszakadt a feltöltés, azóta pedig este 8-ig voltam minden nap az egyetemen...
De felteszem, és ha valakinek gondja lesz, keressen nyugodtan priviben! -
bodnar10261
aktív tag
válasz
bodnar10261 #85 üzenetére
Közben megoldódott a megáról való letöltés. Sikeresen letöltötte mind az 5 zip-et. Ha lesz időm akkor kipróbálom milyen.
köszönöm szépen
-
bodnar10261
aktív tag
A wimbootos win 10 telepítőt valaki felzudja tölteni one drivera nekem. Mert megáról nem igazán akar lejönni
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #77 üzenetére
Sajnos, tényleg vannak bajok a megával manapság... majd kellene az email-címed a megosztáshoz!
-
bodnar10261
aktív tag
Csak azért kérem hogy One drivere legyen feltöltve mert a z03 megáll 99%-nál és semmit nem csinál a többi nekem nem jönn le
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #74 üzenetére
Persze. A mai nap megoldom - valamikor...
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #72 üzenetére
Így ahogy mondod!
10240-esig minden előzetesből tettem fel WIMBoot-os verziót, de minden esetben nulláról kellett indulni a telepítéssel... -
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #70 üzenetére
A frissítés az más tészta... az természtesen működik WU-n is! Arra próbáltam utalni, hogy senki ne jelentkezzen át az Insiderbe újra a WIMBoot-os tabjával, mert telepítés közben el fog szállni...
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #62 üzenetére
Nem, én nem próbàltam, viszont egy jótanács: a tabletten, ha wimboot-os a rendszered, ne próbáld WU-n keresztül telepíteni a frissítést, mert összeomlik a cucc!
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #65 üzenetére
Bagyusz módszerével (a blogján leírja). Bár, az összeset nem lehet. A kyonix (giro) drivert pl nem lehet, mivel az külső progi. És a registry szerkesztést sem lehet megúszni...
-
bodnar10261
aktív tag
Hogy lehet a telepitőbe integrálni drivereket? Azért h ne kelljen sz***zni.
-
bodnar10261
aktív tag
Valaki tette már fel az új Insider buildot tabra?
-
-
mayhew
csendes tag
Üdv. Sajnos rögtön az elején elakadtam, azt írja 6 GB szabad hely szükséges a frissítéshez, nekem csak 3.62 GB van, mit lehet letakarítani hogy maradjon 6GB? A másik baj meg az hogy az asztali gépem 64Bites oda nem engedi letölteni a 32Bites telepítőállományt, ki lehet valahogy cselezni?
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #53 üzenetére
Biztos nem hibás, használd nyugodtan számtalanszor használtuk már! Gond akkor van, ha nem 1 partició van, hanem pl. A 400 MB-os helyreállítópartició is "látszik", mert ekkor "csúsznak" a betűjelek...
-
molnartom
aktív tag
válasz
bodnar10261 #54 üzenetére
Na, akkor csak megoldódott a gondod!?
-
bodnar10261
aktív tag
A következő tapasztalataim vannak a Lark Ultimate I7 újratelepitése után. A telepités gyorsan ment, a leirtak szerint telepitettem. 7.28 GB foglalt 6.83 szabad. Mindez tiszta telepitéssel és törölt Helyreállitó résszel. A scriptet kihagytam
-
bodnar10261
aktív tag
Nem lehet hogy a Scriptben van a hiba? A c: d: c:0 ami az elsődleges. A leirtban a d:0
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #51 üzenetére
Csak a 400 MB-ost! A másikhoz ne nyúlj!
-
molnartom
aktív tag
válasz
bodnar10261 #49 üzenetére
Aham. hát igen a hely az kényes dolog. Én már úgy használom ahogy szeretném és még midig közel 4GB szabad hely van a C-n. Úgyhogy HAJRÁ!
-
molnartom
aktív tag
válasz
bodnar10261 #46 üzenetére
Ha most WIN10 van rajta és működik, akkor miért akarod lecserélni?
-
bodnar10261
aktív tag
A vicc az hogy win 10-t használom, avval vettem meg egy sráctol. A driverek megvannak hála. Csak az a kérdés működne e. A kezelésben van egy 450 MB-s helyreállito particio, 99 mb efi rendszer particio. Ebből. majd mit töröljek.3,91 GB szabad helyem van
-
bisti79
tag
válasz
bodnar10261 #43 üzenetére
A telepítőkészlet biztosan működik, mert ilyen esetekre gondolva szándékosan nem integráltam bele az összes készülékspecifikus drivert. Érdemes valamilyen programmal mentést csinálnod a 8.1-es driverekről, mert ha valamelyik eszköz ilyen gonddal küzdene (nincs driver), akkor a 8.1-es illesztővel jóeséllyel szórabírható!
-
molnartom
aktív tag
válasz
bodnar10261 #43 üzenetére
Én pl. Modecom Freetab 8010 típusú tabra tetem. Volt olyan (igaz már nem tudom melyik) driver a Windows 10-hez ami pont egy Lark tabról származott. Esetleg a forgatással lehet gondod - mint néhány fórumtársnak- de jó eséllyel az is megoldható.
-
bodnar10261
aktív tag
Sziasztok! Ez a leirás működik Lark taboknál is? Mert akkor belefognék én is. Pl ultimate I7
-
bisti79
tag
Ha allview wi7-esre teszed fel, akkor ahhoz benne van az érintő driver, de mivel bootsorrendet kell módosítani a biosban, és a szkript meghívása is parancssorból történik, elengedhetetlen legalább egy usb-s billentyűzet használata. Passzív hubbal is megy természetesen, nekem is az van. A tablet legyen teljesen feltöltve, bár az egész gyorsan megvan, kb. 10-12 perc...
-
molnartom
aktív tag
válasz
MasterMark #39 üzenetére
Feltéve, ha van helye frissíteni. Tiszta telepítéshez úgyis kell a bill+ egér.
-
molnartom
aktív tag
Egyébként ma én is feltettem a winbootos Win10-et. Kicsit szöszmötölni kellett a driverekkel, de a több mint 6GB üres terület kárpótol. Köszi a telepítőkészletet.
-
Adila
csendes tag
Üdv.!
Én is szeretném feltenni a win10-et,de sajnos nincs hub-om és billentyűzetem sem. A wimbootos telepítést így elfelejthetem? -
zotyesz66
őstag
Tegnap újra raktam és eddig lekopogom, de jónak tűnik!
Mondjuk volt egy fura dolog, amikor az Intel HD drivert pakolta föl magának a WU-ról, újraindulásig tükörírásban volt minden a kijelzőn, de reboot után helyreállt és stabilnak, na meg viszonylag gyorsnak tűnik. És a kamera is megy. Majd még kiderül, milyen lesz teljes belakás után. Várom már a 8"-os Ainol gépemre is a frissítést, azzal nem merek így berhelni, abban valami más érzékelő van, nem kionix(asszem valami Bosch). Egyszer csináltam rajta egy recoveryt és nagyon kínai lett rajta minden, fél napig szenvedtem, mire emberi nyelvet tudtam rá csiholni.
-
bisti79
tag
válasz
zotyesz66 #28 üzenetére
Persze, problémamentes. Amíg minden nem klappolt tökéletesen, fel sem töltöttem a Mega-ra... minden hardver megy nálam, ha esetleg olyan problémád van, amiket leírtál, akkor az Intel illesztőprogramokra gyanakodnék első körben. Ebbe a telepítőkészletbe direkt nem integráltam bele, mert még mindig csak 8.1-es csomagot lehetett elérni, másrészt más gyártmányú gépekre is "rápróbálták" a készletet, és utána jött a panasz-áradat, hogy "elkalibrálódott az érintő", és hasonlók...
Rakták már fel mások is a fórumon, és elégedettek voltak, persze mindig megvan az esély, hogy egy gépen nem úgy fog menni, ahogy kell... Annyit tudok javasolni, hogy tegyél még egy próbát! Nem kell újra 8.1-től, csak a frissítés utáni particionálástól. Ha felment a WIMBoot-os telepítő, akkor pedig az eszközkezelőben kézzel csak mutasd meg azt a bizonyos könyvtárat az Inteles driverek telepítésénél... -
zotyesz66
őstag
-
zotyesz66
őstag
Igen, nálam C: lett a pendrive betűjele, ezek szerint ezért nem tudok telepíteni. Amikor particionáltam, a tablet meghajtóján 5 (öt) partíció volt, egy 100 megás, egy 120 megás, egy kb. 400 megás, a 4 gigás rendszervisszaállító partíció és a 9 gigás rendszerpartíció. Ezekből töröltem a két nagyot plusz a 400 megásat is, ez lehet, hogy hiba volt. Mindenesetre a linkelt leírás alapján megpróbálom leellenőrizni majd este a partíciókat és megcsinálni a telepítést. Ha minden kötél szakad, a másik leírás alapján talán a 8.1-et még mindig vissza lehet tenni.
-
zotyesz66
őstag
Nos, hát ez engem szívat... Még véletlenül sem voltak olyanok a partíciók, amilyenek a cikkben, tehát nem érvényesek a meghajtó betűjelek. Úgy tűnik, nálam a boot után a C: a pendrive betűjele, két kisebb partíció maradt a gépen, most akkor hogy adjam meg a paramétereket?
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterMark #16 üzenetére
Nem szöveg nélküli. Azt írja hogy hibát észlelt, indítsam újra a gépet és próbálkozzak újra. Persze reboot után ugyanez. A 64 bites viszont elindul, ezért gondolom, hogy 64 bites rendszer alól nem lehet a 32 bitest megcsinálni. Próbáltam magán a tableten is elindítani, el is indult, de egy teljes éjszaka után is 0-n állt a folyamatjelző csík.
-
zotyesz66
őstag
Megjelent nálam a kis Allview-n a GWX ikon... fene tudja, hogy. Úgy látszik, mégis megkapja hivatalosan is. Persze türelmet kér még. Most a legnagyobb bajom az, hogy a 64 bites asztali gépemen nem akar elindulni a 32 bites média creator, gondolom kéne találnom egy gépet 32 bites rendszerrel.
-
bisti79
tag
válasz
darthsmoke #12 üzenetére
Az 1 db 100 MB-os particióhoz semmi esetre se nyúlj! Értelemszerűen a recovery és a windows particióját vond össze! Hogy hány párszáz megás partició van az gépfüggő. Dualboot-oson több, a tieden csak egy, az Allview WI7-esen kettő...
-
bisti79
tag
válasz
darthsmoke #12 üzenetére
Mert csak akkor fut le helyesen. Amikor meghívod, c a betűjele a háttértárnak, d a pendrive-nak. Igazából le is kellene csekkolni előtte, hogy stímelnek-e, de így ez a lépés kihagyható. Előtte azért particionálunk egyet "kézzel", mert frissítéskor még az eredeti (WIMBoot-os 8.1-es) particiós kiosztás szerint végzi a frissítést (tehát a 10-es egy 9 GB-os particióra kerül, ami mellett még mindig ott van a 4,5 GB-os recovery). Ezeket vonjuk össze, és ezen alakítja ki a skript az új recovery és rendszer particiókat.
-
darthsmoke
Korrektor
Csak egy kérdés: ha a script létrehozza a partíciókat, akkor előtte miért kell elindítani a telepítőt és törölni, majd létrehozni partíciókat?
Mi a teendő akkor, ha nekem nem 2, csak 1 db 100 megás partícióm van + a Windows + a 4,5 gigás helyreállító? -
bisti79
tag
válasz
MasterMark #8 üzenetére
Létezik 8.1-es WIMBoot-os telepítőkészlet - az egyik fórumtárs csinálta - gyakorlatilag tényleg az eredeti rendszert állítja helyre, aki látja nem tud különbséget tenni köztük...
Remek munka, én is ezzel csináltam 10240-ről gyári állapotot!
Tessék a [link]! -
MasterMark
titán
Üdv
Jó írás, lehet kipróbálom! De hogy lehetne a teljes mostani rendszerről egy backup-ot csinálni, amit aztán vissza is lehetne tölteni, ha úgy adódik? Az UEFI-s BOOT miatt a szokásosak gondolom nem működnek. -
Upo
addikt
Windows Enablerrel se lehet rányomni a szürke menüre? Nekem nincs sd kártya a tabban.
-
bisti79
tag
Igen, nagyobb tárhelyű gépeknél megoldható a dolog, jelen leírásommal azonban inkább a kisebb gépek tulajaira gondoltam, mert velük senki sem foglalkozik és használhatóbb a 10-es, mint a 8.1... azonban esetedben is opció lehet, hiszen a WIMBoot nem rossz technológia, és eddigi tapasztalataim alapján csupa pozitív az alkalmazása!
-
bisti79
tag
Sajnos, az appok telepítése érdekes kérdés, mert ha jól emlékszem egészen a 10122-es buildig működött a dolog hiba nélkül, aztán a 10240-esben hirtelen inaktív lett a funkció, noha a menüben ahol engedélyezni lehet, továbbra is szerepel, igaz inverz (inaktív) menüként. Nincs ez másként ebben a "végleges" kiadásban sem. Arra tudok gondolni, hogy beleszaladtak valami kompatibilitási problémába utolsó pillanatban, és mivel nagyon szorongatta őket az idő, ezért egyszerűbb volt letiltani, mint hirtelen átírni azt a részt. Elvileg augusztus folyamán jön egy nagyobb javítás a rendszerre, amivel talán ezt is megoldják végre, és újra elérhető lesz ez a funkció - ezt támaszthatja alá az is, hogy nem tűnt el "nyomtalanul"...
Örülök, ha elnyerte a tetszésed a leírásom! Mivel nem jött az értesítés a frissítésről, sokat agyaltam rajta, hogyan lehetne mégis áthidalni a problémát - és, mivel az insider-program alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem (WIMBoot-os telepítéssel kapcsolatosan is) - ez lett a végleges megoldás.
Maga a rendszer stabil, és jól használható, ráadásul nem kell kéthete újrarakni az egészet, mint az insider-ben, ahol az ember sajnos rá van szorítva erre. Szóval érdemes telepíteni, főleg, hogy mint bebizonyosodott jár a licensz, csak trükközni kell hozzá egy keveset! -
mrlt
tag
A win 10 insider 10240-et én simán a win 8.1 alól bemountolva telepítettem, majd a windows.old mappát és a korábbi telepítéseket lekaptam lemezkarbantartóval.
Aztán a win 10 megjelenés másnapján visszaraktam ugyanúgy Win 10 alól mountolva a Win 8.1 with Bing-et ami egyből aktiválta magát az oem bios miatt ugye. Előző Win 10 .old mappáját szintén eltávolítottam.
Aztán jött a kis GWX ikon a tálcára, és leszedte az origi Win 10 Home-ot, és azonnal aktív is lett.
Annyi hogy így nincs recovery partíció és nem wimbootos a telepítés, de esetemben nem baj, mert 32Gb-os tablet (HP Stream 7) és így is bőven van helyem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A bejegyzésemben egy Allview WI7-es táblagép frissítésével kapcsolatosan írom le a tapasztalataim. A leírás kis...
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest