Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz joysefke #499 üzenetére

A Linux sincs ingyen, az időddel fizetsz érte. Igen, lehet szopni fog vele 2-3 napig, de megéri. Ha kiszopta magát, rájön a dolgok nyitjára, akkor lesz egy átlátható és stabil rendszere, ami épp úgy kiszolgálja, mint a Windows, feltéve, ha nem CAD-ezik, PS, Lightroom, professzionális videóvágás, vagy nem hardcore gamer. Az is tény, hogy a Linux sem való mindenkinek, főleg azoknak nem, akik Windowsként próbálják használni (mindent rendszergazdaként futtat, mindent Wine alól használ, NTFS partíciókkal, vírusirtót és tűzfalat felszuszakolva).

Megcáfolni semmit nem kell, csak ha állítod, hogy komédiába illő. De az írásodból az jön le, hogy nem használtál még Linuxon fő rendszernek, lehet valamikor még régebben kipróbáltad az Ubuntunak vagy a Mintnek valamelyik variánsát, de valami nem ment, és dobtad, azóta meg vagy róla győződve, hogy szar, meg időpocsékolás. Közben meg csak a saját álláspontodat vetíted ki mindenkire, anélkül, hogy ismernéd, amit kritizálsz.

Egyébként nem kell technikai részletekben sem menni, azok a szempontok, amiket írtam, a gyakorlatban is tesztelhetők. Pl. régebbi gépeken, amiken már az XP SP3 is nyögvenyelős, azok Linux alatt látványosan szárnyakat tudnak kapni, ez pont azok miatt van, amiket példaként soroltam. Egyszerűen ugyanazon a gépen gyorsabb a boot, gyorsabban indulnak és záródnak be a programok, olajozottabb a sok apró fájl kezelése (pl. ha indexelés nélkül keres valamit a partíción), nem swapel a rendszer tized annyit sem, mennyivel gördülékenyebben jönnek le és mennek fel a frissítések. Egyszerűen dimenzióugrás tud lenni.

• hcl

titán

LOGOUT blog

Még véletlenül sem az az IS a tákolmány, ahol a Bluetooth kapcsoló bekapcsolható olyan gépen is, amiben nincs adapter :D

• ubyegon2

félisten

tapasztalatlan read-only tag

Ha a read-only azt jelenti, hogy ténylegesen tud olvasni, mármint meg is érti, amit olvas, akkor tutira nem fog így járni! Már csak azért sem, mert az értő olvasó számára kiderülhetett, hogy nincs olyan, hogy Linux, hanem sokféle terjesztés van különböző asztali kezelőfelülettel és ablakkezelőkkel! Komolyan kérdezlek így már, hogyan gondoltad, hogy felrakni a Linuxot?

Aki egy jobb DE-vel felrakott Linux disztrót tákolmánynak nevez, az vagy nem látta vagy nem is érdelkli annyira, hogy értelmezze, amit lát. (anno láttam egy videót arról, hogy milyen vizuális elemeket vett át a Winx a kb 8-10 évvel ezelőtti Ubuntuból - ha már tákolmányról beszélünk)

Ha te nem értetted, amit itt olvastál, talán célszerűbb lett volna most csendben maradnod.

no offense

(mellesleg, ha valaki idetévedve olvas erről a Linux-ról, kizártnak tartom, hogy nekiugrik, mivel Linuxot nem tud felrakni(fentebb említve), ezért kérdezni fog, hol lehet ennek utánaolvasni, hol lehet megnézegetni, kipróbálni a különböző változatokat, melyik lenne megfelelő az ő harvereszközére......etc.

Ha te nem így csinálnád, akkor az a te bajod, de szerencsére a Linuxot kipróbálni akarók először gondolkodnak, kérdeznek és azután cselekszenek!) :Y

• CPT.Pirk

Jómunkásember

A tieddel meg az, hogy általánosítasz ki tudja milyen tapasztalatok alapján. Dr. Akula kolléga szokott ilyenkor eszembe jutni, aki évekkel ezelőtt valami tanfolyamon látott Linuxot amit akkor meggyűlölt és az akkori tapasztalatai alapján azóta is megmondja a frankót, hogy mekkora szar a Linux. ;]

Mindenféle dzsunka gépeink voltak az előző cégnél, de felraktunk rájuk Mintet vagy korábban Ubuntut és mentek. Ráadásul ezekkel a gépekkel kereste / keresi a pénzt a cég, szóval elhiheted, csak megbízható, jól működő rendszer lehet rajtuk. Az ügyfeleknek is adtunk el Linux alapú rendszereket, úgy mennek ahogy kell.

Persze ilyen - olyan gondok minden rendszeren lehetnek, én sem vagyok szemellenzős. Egy dolog nem stimmelt nekem mindössze, az az nVidia gyári és közösségi driverének az állapota. Azzal szívtam egy kicsit, de mondjuk nekem 2 monitorom volt.

• Apollyon

Korrektor

Légyszíves sorold fel azokat a pontokat, amiben Frawly fórumtárs esetlegesen tévedett, és indokold is meg hogy miért.

• Dave™

nagyúr

Tákolmány UI? :D Csak két példa:

Win10 alatt van minimum háromféle dizájnelvet követő ikon (izometrikus, fehér puritán meg a színes giccsesek, ja és bónusz az örökölt 16 bites csodák), van egy vezérlőpult meg gépház kombinációd, ami a legkevésbé sem hasonlít egymásra, meg vannak a modern alkalmazások a letisztultságukkal, szemben a klasszikus WIN32 alkalmazások teljesen más UI filozófiájával. A kettő között meg ott a start menü, ami megpróbál valami egyensúlyt teremteni a két világ között, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Szóval melyik is a tákolt? :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés