Hirdetés

2021. május 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) Fehér Farkas válasza -vitya- (#95) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Mert ebből van a pénze, nyilván azt fogja majmolni amiért fizetnek neki. Ez mindenhol így van, de nála a tenyérbemászóan irritáló stílus és az ostobaság ami rájön pluszban okozza a problémát.
A folyamatos belsőégésűek fikázása azért mert a segge alá lett tolva a villanyos, amiket művelni szokott Twitteren anyázások és bazdmegezések főleg a dízelekkel, a fűnyíró leköpködése, a népcukkolás. Minősíthetetlen a pali.

Elza és Mása emlékére, a falkavezér sír.

(#102) Runo válasza Avicularia (#92) üzenetére


Runo
veterán
LOGOUT blog

No ez tetszett.... nem lehet visszatekerni... Egy telefonnal beállítom, hogy mennyi legyen benne! ;]

(#103) Somatom válasza ncc1701 (#100) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Azt is mutatja, hogy hol van a közeledben/útvonaladon működő, szabad töltő?

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#104) Fehér Farkas válasza -vitya- (#98) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Le kell szokni a 26 fokokról, főleg ha rövidtávos a kocsi. Kapásból lesz téli hatótáv is. :K

Elza és Mása emlékére, a falkavezér sír.

(#105) Balika911 válasza Fehér Farkas (#101) üzenetére


Balika911
nagyúr

Ezek szerint kutyából nem lett szalonna. Én ezért nem néztem már akkor se, amikor még a telefonokkal és hasonló kütyükkel foglalkozott.

(#102) Runo
A (#92) irónia volt.

[ Szerkesztve ]

(#106) Donki Hóte válasza -vitya- (#98) üzenetére


Donki Hóte
addikt

Akkor minden villanyautós hülye, amikor az M1-M7 kivezetőjén a dugóban araszolva letekert ablakokkal hűti az autót :U

Családilag betegre szoktuk röhögni magunkat, amikor látjuk, hogy a sok környezettudatos villanyautó tulaj nem meri használni a klímát a dugóban (mert ők úgy tapasztalják, hogy igenis csökkenti a hatótávot), míg a sok maradi belsőégésű motoros autó tulaja felhúzott ablakokkal ül a hideg utastérben :K

Pénteken egy kb. egy hónapos Nissan Leaf tulaja játszotta ezt el.

Ettől függetlenül természetesen én is azt mondom, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor megéri villanyautót tartani. Harmadik autónak én is csak azért nem veszek mert drága, második autónak már lehet, hogy vennénk (egy év múlva túl leszünk az építkezésen, a szabad forrásokat nem építkezésbe öljük, hanem az asszony autóját eladva, azt kipótolva talán veszünk egyet).

Viszont - hogy a cikkben írt mottóra reflektáljak - első autónak általános használatra vagy 10 évig biztosan nem éri meg belsőégésű motorral nem szerelt (vagyis tisztán elektromos) autót venni. Az emberek nagy többségének ez túl sok és túl fájó kompromisszumot jelentene.

Mi rendszeresen járunk autóval tengerpartra nyaralni vagyis sok km-t teszünk meg egyfolytában, sok csomaggal, viszonylag gyorsan. Ebből a három követelményből egyet biztosan fel kellene adni egy villanyautó használata esetén :(

Mi magyarok mindenre találunk megoldást. Meg persze mindenre találunk kifogást.

(#107) pn4hvq


pn4hvq
senior tag

Ami nekem szemetszúrt az oldalról készült fotó alapján, hogy a bánatban fér el hátra egy felnőtt? Az óvodás korú kislánynak még csakcsak megfelel, de az én 160cm magas fiamnak már szűknek tűnik. És nem beszéltem arról, hogy várhatóan lesz a gyerekből 180+ cm és 80+kg. Lábtér, mint olyan nem látszik a kép alapján.

(#108) Somatom válasza Fehér Farkas (#104) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Kinek, mi a rövid. Ha 140 a tuti, de csak 30 kell, akkor lehet szaunázni is. Ha viszont 180 -ra mennél, akkor a pufajka usankával az ajánlott viselet. Én 500 körül szoktam menni egy nap, úgyhogy a 180 az rövid táv. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#109) macilaci78


macilaci78
veterán

Anno a GreenGo elején próbálgattam az eUp!-ot, nekem nagyon bejött, így utána jártam. Vonóhorgotnem kaphat, de a tetőcsomagtartó 90 kg-ig terhelhető, szóval egy szélesebb boxot is feldobhatok rá. De a hatótáv miatt nekem sem opció egyetlen autónak.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#110) -vitya- válasza Somatom (#103) üzenetére


-vitya-
senior tag

[link] ez pl egy szuper útvonaltervező villanyautósoknak

A Tesla sajátja hasonlóan jó... Más gyártók ide azért még nem jutottak el.

-=Витя=-

(#111) Somatom válasza -vitya- (#110) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

A Tesla más tészta. Úgy tudom, hogy annak saját kútjai vannak. Itt, a melóhelyem környékén is van egy Shell kút, 6db Tesla töltővel. Tök jópofák egymás mellett a pórázra kötött, újságot olvasgató nyakkendősök. :)

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#112) Braddock


Braddock
őstag

Gratulálok az autóhoz! Jó döntés volt.

Vajon ha ezt a beszámolódat egy német fórumra írod, akkor is ennyi irigy hozzászóló lenne?

(#113) -vitya- válasza pn4hvq (#107) üzenetére


-vitya-
senior tag

Beférek magam mögé ;) (188cm, 105kg)

-=Витя=-

(#114) UnA válasza Donki Hóte (#106) üzenetére


UnA
Korrektor

"Családilag betegre szoktuk röhögni magunkat, amikor látjuk, hogy a sok környezettudatos villanyautó tulaj nem meri használni a klímát a dugóban (mert ők úgy tapasztalják, hogy igenis csökkenti a hatótávot), míg a sok maradi belsőégésű motoros autó tulaja felhúzott ablakokkal ül a hideg utastérben"

Már csak azt nem értem, hogy ha te feleslegesen járatod a klímát, az miért lenne olyan nagyon jó dolog. :N

(#115) SyMbioTe válasza Fehér Farkas (#101) üzenetére


SyMbioTe
Ármester

És még megspékelve azzal, hogy megmagyarázza mennyivel jobb pl a 2-3x olyan drága akkus fűnyíró (hamár említetted), aminek ócska műanyag háza van és csak laza 2-3x annyi ideig tart vele a fűnyírás. Merthogy elkezdi nyírni, megáll pár órát grillezni haverokkal és utána folytatja. Nagy forma.

(#106) Donki Hóte
Pl. van aki nem bírja a klímát. :)
Régebben autóba ha ment 10-15 percet a klíma, kezdett is hányingerem lenni kicsit.

(#112) Braddock
Valahol érthető az irigység, de szerintem első sorban nem is inkább az akar lenni, inkább azon vannak fennakadva többen, hogy ilyen rövid távra egyátalán autó minek kell. Nekem is szemet szúrt, de az ő dolguk, ők tudják jobban. Pl. ha feleségnek lesz állása, akkor időt elég sokat lehet megtakarítani.
Nem az irigység a gond, hanem hogy ennyire tudja más, hogy neki mi kell.

[ Szerkesztve ]

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#116) -vitya- válasza Braddock (#112) üzenetére


-vitya-
senior tag

Köszi, mi is így érezzük.

A negatív hozzászólások is kellenek ;) nem vagyunk egyformák, természetes, hogy többeknek nem tetszik, nem jön be, nem érti... El tudom fogadni / engedni ;)

-=Витя=-

(#117) Somatom válasza UnA (#114) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Ha az e-autós lehúzza mellette az ablakot a rekkenő hőségben, akkor vszínűleg azért teszi, mert melege van. Akkor viszont nem fölöslegesen járatja a klímát, hiszen annak az a célja, hogy az embernek ne legyen melege az autóban.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#118) Füleske válasza Donki Hóte (#106) üzenetére


Füleske
őstag

Volt hogy valaki meg a Prius - osokat látta mindig így, autópályán 90 - nel, lehúzott ablakkal. Rá is kérdeztem hogy talán kiszedték belőle a benzinmotort ? Szerintem fogalma nem volt mi az a hibrid.

(#119) Noukoum válasza Füleske (#118) üzenetére


Noukoum
addikt

Lehet spórolni akart.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#120) kalmani


kalmani
tag

Szüleimek votl mindig autója, ám sosem vittek oviba, suliba, sehova.
5 évesen egyedül jártam oviba. Túléltem. Rajtam kívül több millió 5-6 éves is így tett.
felnőttem.
Az i3 teljesítményét bőven meghaladó teljesítményű, és élvezeti faktorral bíró autóm van, az ára is többszörös volt. Gond nélkül tudom üzemelteni. Ám csak akkor használom, ha szükség van rá. Nem indítgatom, ha 5 km-re kell elmennem. Bringával járok melózni.
Ez az én önigazolásom.
Máris megspóroltam egy i3 árát.

(#121) Hieronymus válasza Donki Hóte (#106) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

(#106) Donki Hóte: "első autónak általános használatra vagy 10 évig biztosan nem éri meg belsőégésű motorral nem szerelt ..... Mi rendszeresen járunk autóval tengerpartra nyaralni vagyis sok km-t teszünk meg egyfolytában, sok csomaggal, viszonylag gyorsan. Ebből a három követelményből egyet biztosan fel kellene adni egy villanyautó használata esetén "

Van a problémádnak egy már ma is alkalmazható megoldása.
Városi autónak jó az elektromos, ha tudod tölteni. (Sajnos én nem tudom. A ház előtt megállni tilos van, ezért városi benzines autót használok.)
Tengerpartra menni lakóautóval sokkal kellemesebb.
Most egy Ford Transit L2H2 van tervben, lakóautónak átalakítva. Nem lesz gond a csomagokkal és az sem, ha útközben egy órát pihenni akarunk. Hotel parkolókba vélhetően nem fogok beférni, de ennyi baj még elviselhető.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#122) #50192640 válasza Donki Hóte (#106) üzenetére


#50192640
törölt tag

ezt most csak nagyon halkam merem leírni: biztos, hogy jó az, hogy vidáman klímázik az ember az akármilyen belsőégésű autójában, majd otthon folytatja? nem lehet, hogy többek között ezzel is magunk alatt vágjuk a fát?

(#123) Elf válasza UnA (#114) üzenetére


Elf
tag

Tüdőn fosni embertársainkat csak mert nekünk úgy kényelmes. Nos... mi a vicces ha nem ez? Nevessünk együtt! Kac kac... :-)

(#124) bambano válasza Braddock (#112) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog (1)

hány irigy hozzászólást láttál?
a többi hsz-re ömlesztve:
- lehet olyat érezni, hogy villanyautóból visszaülsz benzinesbe és akkor az ócska. főleg, ha egy 1.0 háromhengeres HiábaTaposodParaszt szintű autóba ülsz vissza.
- a töltésről: egy tesla nagyjából egyheti fogyasztásunkat tárolja. vagyis ennyit kellene beletölteni, ha autózott vele valaki. tehát azt gondolni, hogy lapály árammal gond nélkül tölthető lesz, tévedés. sehol nem fogja elbírni az elektromos rendszer, hogy hirtelen 10x annyi áramot kellene szolgáltatni. pláne nem fog hirtelen kinőni a földből még öt darab paks2.
- az elektromos áram a töltőcsonkon üzemanyaggá alakul. ezt nem én mondom, hanem a kormány. tájékozatlanok kedvéért 2017 nyarán dolgozták ki a koncepciót, és 2018-tól hatályos, hogy az autóba tankolt üzemanyag jellegű elektronra rászámolják a jövedéki adót. tehát arról álmodozni, hogy majd egyszer mi lesz, ami valójában évekkel ezelőtt megtörtént, eléggé tájékozatlanságra utaló jel
- nemrégiben söpört végig hullámszerűen a töltőhálózatokon, hogy már ingyen nem, csak pénzért lehet tölteni. nesze neked olcsó autózás.
- a kézi-automata váltó vitához: nagyon gyakran van olyan helyzet, amikor kiérződik, hogy az automata váltó nem jó mindenhova. ez nem jelent semmit, mert az emberek változhatnak, és mondhatják azt, hogy ha az esetek többségében jobb az automata, akkor cserébe eltűrik azokat az eseteket, amikor nem. különösen akkor jön ki, hogy mennyivel sz.rabb az új technika, ha csomagban kapod az új váltót, a downsizingelt motort meg a friss környezetvédelmi normát.

szeretném leszögezni: részemről mákszemnyi irigység sincs a hozzászólásaimban. nekem van egy autóm, amit lehet vezetni, meg van egy másik autóm, amivel lehet közlekedni, én elvagyok azokkal. de hogy bmw-t nem vennék, ha korbácsolnának se, az biztos, amilyen rossz híre van duplán is.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#125) Elf


Elf
tag

Köszönöm hogy nektek hála egyel kevesebb büdös vacak kering a városban.

(#126) Fehér Farkas válasza #50192640 (#122) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Jajj, te ne gyere nekem az ilyen hülyeségekkel, mert rádugrok. Te is biztos úgy élsz, mint az Amishok nem? Akkor meg hagyjuk az álszent hülyeséget.
Ez az agyatlan zöldség lesz a következő évtizedek baromsága. Az, hogy nem akarok megdölgeni egy 60 fokos autóban és klímát kapcsolok rohadtul nem ugyanaz, mint eszetlenül pazarolni a földi erőforrásokat.
Aztán persze mindenki úgy izzad büdösre ahogy akar, de a közelembe ilyen ne jöjjön.

[ Szerkesztve ]

Elza és Mása emlékére, a falkavezér sír.

(#127) BSOD válasza kalmani (#120) üzenetére


BSOD
senior tag

Figyelj tündérbogár! Más világ volt. Ma, Magyarországon, alsóban kötelezően hoznod-vinned kell a gyereket (előre le kell adni, hogy ki megy/mehet a gyerekért...).

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

(#128) Somatom válasza Elf (#125) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

A "bűz" ugyanúgy megvan, csak mások orra alatt. Sztem inkább a bringával közlekedőknek hálálkodj!

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#129) Fehér Farkas válasza bambano (#124) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

-sehol nem kell hirtelen 10x annyi áram, mert nem fog hirtelen annyi elektromos autó lenni, ezen mit nehéz felfogni?
-hol van gyakran olyan helyzet amivel egy automata nem birkózik meg már 30 éve? Ember, eszel elég zöldséget ennyi hülyeség mellé amit rendszeresen termelsz tízezer kommenteken át?

[ Szerkesztve ]

Elza és Mása emlékére, a falkavezér sír.

(#130) #50192640 válasza Fehér Farkas (#126) üzenetére


#50192640
törölt tag

nem élek úgy, csak megfogalmazódik bennem a gondolat, hogy a jelenlegi életformánk vajon meddig fenntartható így?

hiszen mindenki csak egy autóban kapcsol klímát, stb...

(#131) Somatom válasza #50192640 (#130) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Mindenki csak 10 Amperrel igényel többet. Gondolkodhatsz ezen, de a vége úgyis az, hogy az emberiség kétharmadát ki kéne írtani. A kérdés csak az, hogy melyik kétharmadát.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#132) angyalpc2 válasza D1Rect (#3) üzenetére


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

Ez nem irigység, ez a tény, van is egy szép lapos görbe a végén magas csúccsal.

A lakosság nagyrészének már a 2-3 milliós kocsi is igen erős kiadás és akkor még fenn kell tartani is.
A lakosság egy kisebb köre meg mellényzsebből kirakja az asztalra mert ahol van 10+ millió kocsira ott van ház 60-80+ millióért is meg az egyebek össz vagyon eléri a 80-100 misit.
Ilyenkor a hengerfejesre napi 10-14 órát güriztett széthajtott alkalmazottaknak, rendesen leadózó polgároknak felmerül a kérdés: oszt ugyan mibül. Sajnos nincs jobb válasz: a dolgozó gyenge bérezéséből, hogy minden áfás számlára megy (értsd 27%-al olcsóbban vesz mindent a lakásába vagy új kocsinak), és akkor a NAV-os PTK BTK-s pénzügyi machinálásokról dolgokról nem is beszéltünk. ;) :B

Egyébként használtan megvan 5-6Misiből
az új 14M

Valszeg azért BMW mert mondjuk jobb mint egy Zoe, leafra írta hogy aksi
Itt meg 2 felé nyilnak az ajtók lehet könnyebb hátulról kiszállni, gyerek egyebek, minőségibb az egész gondolom.
14ekm kb szalon szint.
mondjuk pont van most 1db 2-es leaf 7 misi alatt

Viszont én plugin hybridet vettem volna valami toyotát

(#133) bambano válasza Fehér Farkas (#129) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog (1)

itt a lakótelepen 1x25amper jár. a többi meg ha jut.
tehát 230V*25 amper=5750 watt áramot tudsz kiszívni a drótból, hogy töltsd az autódat. erre van a komplett hálózat, felhordó hálózat, gerinc, erőműrendszer, stb. minden méretezve. ehhez képest a csúcs töltők 450 ezer wattal tudnak tölteni. tehát a FAJLAGOS, értsd: per koponya vagy per család töltési igény az nagyon simán nagyon bőven a tízszeresére tud nőni.

ez tökre nem gond addig, amíg csak 1-2 villanyautó lézeng a lakótelepen. de ha mindenkit elkap ugyanez a betegség, hogy csak villany és semmi más, akkor nagyon hamar betérdel az elektromos rendszer, nagyon sokkal hamarabb, minthogy mindenkinek legyen. ja, és rezsicsökkentett hálózatbővítésre ne számíts, mert nem adja ki a matek.

példa, amire az automata nem jó: országút, kamion mögé beszorulsz, szembe forgalom, nem tudsz előzni. majd szembe forgalomban kis szünet, lehet előzni. ezt a helyzetet az automaták zöme, különös tekintettel a downsized euro6dtemppel sújtott motoros autókban, nem tudják kezelni. kéziváltóval meg sima ügy.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#134) bambano válasza #50192640 (#130) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog (1)

az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy a jelenlegi létformánk 2019. december 31-ig fenntartható. (volt)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#135) ddaveg


ddaveg
csendes tag

Érdekes, de racionális választás. Volt alkalmam picit kipróbálni pár i3-at limo előfizetőként, kifejezetten jó városi kocsik. Gratula, és sok balesetmentes kilométert hozzá! :)

(#136) SyMbioTe válasza bambano (#124) üzenetére


SyMbioTe
Ármester

"sehol nem fogja elbírni az elektromos rendszer, hogy hirtelen 10x annyi áramot kellene szolgáltatni. pláne nem fog hirtelen kinőni a földből még öt darab paks2."
Már bocs, de nem érted meg, hogy nem lesz olyan, hogy hirtelen 10x annyi. Alig van elektromos autó jelenleg Mo.-n. Te el tudod képzelni, hogy egyik napról a másikra 20000 helyet 200000 lesz? Nem, nem lesz ilyen. Lovaskocsiról sem egyik napról a másikra váltott mindenki autóra.

Jövedéki adó: Otthoni töltésről ment leginkább a diskurzus, nem a nyilvános töltőkről.

Töltés: Igen, fizetni kell a töltésért, ezt mindenki tudta, senki sem gondolta, hogy ingyenesek maradnak. De drágának így sem drága. Villanyautó úgy éri meg ha tudod otthon is tölteni. És a benzinnél még így is olcsóbb, azon nem lehet vitázni. (Megsúgom, Aldi parkolókba ha jól tudom ingyenes a töltő)

Váltó: Nincs igazad. Vagy valamit rosszul csinálsz. Vagy rossz az automata. Nagyon ritkán hibázik az automata váltó, legalábbis nálam. És ha arra gondolok, hogy egy városi dugóban kell araszolni, méginkább soha többé kézi. Talán valami élményautóba, mint pl egy MX-5, ott jó a kézi.

"példa, amire az automata nem jó: országút, kamion mögé beszorulsz, szembe forgalom, nem tudsz előzni. majd szembe forgalomban kis szünet, lehet előzni."
Index ki, kimész a sávból, közbe nyomod a pedált, mire a másik sávba érsz, már vissza is váltott, és mehetsz. Persze ehhez kell motorerő is, hogy legyen.

Első hsz után pedig nehéz elhinni, hogy semmi irigység nincs benned. De attól még lehet hogy úgy van.

[ Szerkesztve ]

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#137) HussarF válasza bambano (#133) üzenetére


HussarF
addikt

A villanyautó sosem lesz a lakótelepen élők szórakozása, mert az egész arról szól, hogy otthon(!) tudod tölteni, a garázsban. A lakótelepen nem fogod a konyhaablakból kilógatni a zsinórt.

kézi vs autoama: Amiről te írsz, ott nem az automata van bajban, hanem a kis teljesítmény. Bármilyen kisteljesítményű autó megizzad ettől a problémától. Az automata a kickdown-ra visszavált és akkor megoldod ugyanúgy, mint a kézivel.

(#138) bambano válasza HussarF (#137) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog (1)

definiáld a kis teljesítményt, annak határát!

szerk: az emberek zöme olyan helyen lakik, ahol nem tud tölteni. nincs annyi garázs, stb.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#139) 8th válasza Somatom (#128) üzenetére


8th
őstag
LOGOUT blog

Na azok büdösek csak igazán. :DDD

Justice for Derek Chauvin

(#140) Somatom válasza SyMbioTe (#136) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

"Lovaskocsiról sem egyik napról a másikra váltott mindenki autóra."
De, átváltottunk, mert olaj annyi van, hogy sosem fogy ki és annak a pár pöfékelő autónak a bűze nem számít. Aztán most hol tartunk? Ott, hogy ugyanezt megismételjük egy másik energiahordozóval.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#141) Elf válasza Somatom (#128) üzenetére


Elf
tag

Van. De nem ugyanott nem ugyanúgy nem ugyanakkor.
A bringásoknak, rollereseknek, gyalogolóknak IS hálás vagyok.

(#142) bambano válasza SyMbioTe (#136) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog (1)

"Már bocs, de nem érted meg, hogy nem lesz olyan, hogy hirtelen 10x annyi.": két dolog:
- egyrészt nem kell hirtelen 10x annyi autó. elég pár százalékos növekedés, amit egy helytelenül alkalmazott támogatási programmal simán el lehet érni
- másrészt mi a hirtelen? atomerőművet, ha nagyon hirtelenkedve építenek, 5-10-15 év alatt dobnak össze. hálózatot, a mai gazdasági körülmények között, 30-50 év alatt upgradelnek.
30 év távlatában se lesz annyi plusz villanyautó, ami a mostani szintű hálózatnak gond??? mersz rá nagyobb összeggel fogadni?

mert mi történt eddig: volt nulla villanyautó, lett (mondjuk) 20 ezer, közben nullát fejlesztettek a villamosenergia rendszeren. és pontosan ez fog történni a későbbiekben is, "ahhoz képest" nem túl gyorsan nőni fog a villanyautók részaránya, miközben tartósan pontosan nulla marad a fejlesztés.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#143) Somatom válasza Elf (#141) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Kérdés, hogy mit tekintesz otthonodnak. A Földet, vagy csak azt a környezetet, ameddig a szaglásod elér.

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#144) Füleske válasza bambano (#133) üzenetére


Füleske
őstag

Leírom neked is : 10A - es a hálózati töltő. De panelban eleve miért akarnál otthon tölteni. Max. ha van garázsod.
Az automata váltót remélem nem akarod összemosni a villanyautóval.

#142
Jaja, eddig is nulla töltő volt, most is annyi van és ezután is annyi lesz. :) Semmi fejlődés. :)

[ Szerkesztve ]

(#145) moleculez


moleculez
veterán

Nagyon érdekel az e-autozas, de amíg nincs itthon a ház előtt kocsibeállóm, és nem tudom itthon tölteni, addig nekem nem opció. Pedig célközönsége vagyunk: 2gyerek, 99% városban kis távokra használva. Amúgy tényleg jó lenne este felpattintani, reggelre tele.
Ez a kis bömbi viszont nincs a bakancslistámon. Szeretem a futurisztikus/szokatlan dolgokat, de ez számomra valahogy csak öncélúan csúnya. A multipla se volt egy matyó hímzés, de legalább praktikus volt. (állítólag)
Az a kukoricagránát a kormány melett :W , a szinte nulla csomagtér. Ha Ti boldogok vagytok vele, használjátok egészséggel, minnél többet nézem, olvasok róla, annál kevésbé tetszik.
(Mostmár megvárom míg megengedhetek egy Teslat, azt kész. ;] )

A világ minden problémája az oktatás hiányára, vagy minőségére vezethető vissza.

(#146) bambano válasza Füleske (#144) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog (1)

"Leírom neked is : 10A - es a hálózati töltő.": persze, írd csak le sokszor, én meg hozzáírom: értelmetlen információ, nem jelent semmit.
az, hogy a töltő 10 ampert vesz fel a hálózatból vagy 100-at, az csak annyit jelenet, hogy azt az egy adott autót mennyi idő alatt tölti fel. ettől még egy parkolóban parkoló összes autó teljesítményigénye nem változik, amennyiben az akkumulátorpakk kapacitása nem változik attól, hogy milyen töltővel töltöd.

panelben miért akarnék itthon tölteni??? mert lemerült?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#147) Füleske válasza bambano (#146) üzenetére


Füleske
őstag

Ha 0 - ra lemerült az user error. Akkor max. kidobod az ablakon a hosszabbítót. Ja hogy szerinted ez lenne az általános töltés panelban ? Nem.

[ Szerkesztve ]

(#148) dabadab válasza Somatom (#128) üzenetére


dabadab
titán

A "bűz" ugyanúgy megvan, csak mások orra alatt

Egyrészt nincs meg ugyanúgy, másrészt meg az erőművek alapvetően jóval kevesebb ember orra ará bűzölögnek, mint az autók (mármint ugye azt leszámítva, hogy pl. az atomerőműnek és a gázerőműnek (ezek adják a magyar áramtermelés kb. háromnegyedét) nincs szaga)

DRM is theft

(#149) Donki Hóte válasza #50192640 (#130) üzenetére


Donki Hóte
addikt

Minden generációnak a saját korának a problémáit kell megoldania. A mi generációnk nem tudja az utánunk 50-100 évvel élő emberek problémáit megoldani :(

A fő probléma a jelenlegi tudásunk szerint (bizony nem az autóklíma használat, hanem) a túlnépesedés. Ezen hatékonyan segíteni csakis a népességszám csökkentéssel lehet.

Te te lennél a Világkormány vezetője, akkor felvállalnád azt a döntést, hogy az 50-100 évvel utánad élő emberek érdekeit szem előtt tartva havonta melyik országot jelölöd ki, ahol egymillió embert kell az adott hónapban kiirtani?

Mi magyarok mindenre találunk megoldást. Meg persze mindenre találunk kifogást.

(#150) Feketelaszlo válasza Braddock (#112) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Pont németen? Ott nagyon kemény anti-villanyautós mozgalom van, az emberek kisebb része széttrollkodja az elektromos autózást, a nagyobbik meg csendben egyetért ezzel a magatartással. Szerintem ott sokkal durvább hozzászólások érkeztek volna. Sőt, talán Európán belül is még mindig csak a Skandináv meg Benelux államok igazán azok, ahol széles körben elfogadott és támogatott a téma.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.