- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
utas666
tag
válasz
Csontikka #592 üzenetére
Pinnacle Studio MovieBox USB2 Deluxe
Én egy ilyennel toltam végig most a családi videotékát és nagyjából sikerült is. Egy dedikált vinyóra húztam be tömörítetlenül a max DV formátumában, ehhez a Pinnacle Studió-t használtam abból is egy régebbit, mert az újabbal (csak ezen a gépen) valami baja volt és nem ismerte fel. Drivert is az ő oldalukról szedtem win7-hez. Időnként bekapcsolásnál kellett neki adnom egy hard resetet is, hogy felismerje az usb-n. Ha bármi más van usb-n (külső merevlemez, perifériák ki be dugdosása digizés közben) akkor esélyes az erős frame loss.Előnye hogy egybe van a hang és kép digitalizálás, nem a hangkártya csinálja a hangot és kisebb csúszásokat (amik felvétel határoknál előfordulnak) vissza tud korrigálni ahogy halad előre. Gyakorlatban a felvétel határnál az első pár másodpercbe még csúszik, de ha elég jó a minőség, akkor szépen visszamászik és aztán már nincs gond. Előtte egy PCTV kártyával próbálkoztam de ott a hang mindig csúszott, nagyobb mennyiségű VHS-re az nem volt elegendő, ezt-azt meg lehetett vele csinálni de munkás volt, mindig ellenőrizni kellett, nem ment az hogy kazetta be aztán 8 óra múlva jöhet a következő. Időnként azért itt is volt olyan, hogy egy digizés valahol hibás lett, piszok került a fejre, stb., de akkor tudva már az időpontot oda visszatekertem a kazettát és a vágástól indítva azt a részt újra digiztem, kezelhető volt a helyzet.
Utómunkában csináltam a darabolást, deinterlace, szélek vágása. VidCoder-t használtam és úgy a progresszív 640x480 volt az alap cél, de digiztem 16:9-est, meg mozis felvételt is, meg fekete fehéret, mindenféle beállítgatásokkal eljátszadoztam. Alapból kellett találnom egy megfelelő deinterlace algoritmust, meg optimalizálni a tömörítést (mértéke/ideje, +későbbi lejátszónak se legyen vele gondja). Találtam egy megfelelőnek vélt alapot, aztán azt módosítgattam ha kellett.
Extra ként volt egy elég gyenge minőségű de lényeges felvételem ahol az LP-SP ugrált lejátszás közben, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy időnként 2x-sebességre váltott (valami hiba a tracking sávban, más, akár hibás magnóval lett felvéve, ilyesmi), ott utólag, de még a tömörítés előtt kellett lealssítani csak azokat a szakaszokat és korrigálni a hang idő csúszását ha volt, na ahhoz egy másik programot használtam.
-
segito_acc
újonc
Üdv!
Az alábbi felállásban tervezek nekikezdeni a digitalizálásnak: VHS lejátszó -> kamera -> számítógép.
Kamerára a javaslatok általában a Digital 8-ast említik, ez típusnév, vagy fajta? Sony DCR-TRV265E az megfelelő kamera lenne?
VHS lejátszónál milyen funkciók azok amik szüklségesek hogy a hang, kép szinkronban legyen? Van esetleg ajánlott típus?
-
flexxx
tag
Sziasztok!
Nemrégiben megjavítottam az ősöreg SABA PVR 6083-mas VHS lejátszónkat, így nekiláttam a kazik digitalizálásának, viszont azt vettem észre, hogy néhol egy-egy pillanatra korábbi képkockák ismétlődnek. Ezt a TBC hiánya okozhatja? Van esetleg erre valami szoftveres-olcsóbb megoldás?
A tunerem egy Pinnacle PCTV Analog Pro USB (150e).
Válaszotokat előre is köszi!
edit: még ide egy sample-t bedobok, hogy lássátok mire gondolok: [link]
-
pibácsi
senior tag
válasz
Csontikka #592 üzenetére
Szia!
Érdemes, mivel Pinnacle és ők nem csinálnak gagyi dolgokat. Nekem is van egy asztali kártyám tőlük. A rendszer PAL 720x576-os 25 frps-ben dolgozik, tehát az amerikai, Japán rendszerre nem jó csak az európaira. A hozzáadott Pinnacle Studio 9 szoftver egy korábbi verzió. Ki kell ismerni, szerkesztésben vannak nála jobbak. (bár nem bonyolultabbak).Üdv. Pibácsi
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
Pinnacle Studio MovieBox USB2 Deluxe
Egy ilyen kütyüvel érdemes nekiállni bárminek VHS Digitalizálásnak?
Az otthoni felvételeket szeretném megörökíteni természetesen.
Előre is köszönöm a véleményeket ha van tapasztalata bárkinek ezzel a ketyerével, kérem ossza meg velem.
köszönettel,
Csontikka -
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Családi VHS-eket szeretnék otthon digitalizálni. Úgy olvasgattam ezt egy asztali dvd felvevővel tudom a legegyszerűbben megtenni. Ezzel a készülékkel lehet ilyet csinálni: Philips DVDR 3570H.
-
Yocooka
csendes tag
Sziasztok!
Én is digitalizálni szeretnék és valószínűleg a digital8-as megoldást választom majd, viszont a videómagnókban nem igazán vagyok otthon.
Lehet venni videót 5 ezerért és 50 ezerért is. Nyilván az ötvenezres mindenféle huncutságot tud meg lehet képkockánként léptetni meg kutyafüle, de igazából mi határozza meg, hogy a legjobb minőséget adja?
Minél több fejes, annál jobb?
Mert pl. találtam egy 6 fejes aiwa-t 10 ezerért, de van 6 fejes sony 40-ért is.
Nekem annál több nem kell, mint hogy játssza le végig a kazettát, szépen. -
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Még jó múltkor érdeklődtem VHS archívum digitalizálásával kapcsolatban. Azóta egy kicsit parkolópályára került a dolog, viszont januárban már tényleg szeretnénk nekiállni.
Visszaolvastam jó sokat, és annyit már levettem, hogy a lehető legjobb minőséget talán egy "jó VHS magnó » DV formátumot nyersen továbbadni tudó, és mindenféle szűrővel ellátott kamera/magnó/felvevő/stb. » firewire kártya » tömörítetlen DV AVI felvétel" kombóval lehet elérni.
Ma reggel körbenéztem ittbent, ilyen eszközöket találtam, amik talán beköthetőek ebbe a sorba:
- Panasonic NV-SD437 VHS magnó
- JVC HR-S6600 VHS magnó
- Panasonic DMR-E50 DVD recorder
- Sony DSR-45AP DV casette recorder
- Firewire PCI és PCI-E kártyák
- Mindenféle kábel (SCART, RCA, Firewire, SDI, stb.)Van még ittbent egy Blackmagic Design Intensity Shuttle is, azt tesztelgettem, de több nap szenvedés után arra a következtetésre jutottam, hogy kb. sz@rra való egy eszköz. Rendesen fel is húztam magam rajta.
Aztán el is raktam jó mélyre és próbálom elfelejteni.
A PC-s rögzítést Adobe Premiere CS6-ban csinálnám, tömörítetlen 576i PAL DV AVI-ba, amiből aztán egy már megírt FFMPEG parancssorral készítenék kisebb méretű, de még kiváló minőségű, interlaced x264 MP4-eket, amik aztán mennének fel egy nyolcrekeszes Synology NAS-ba, 21TB RAID5 + kétszeres külső biztonsági mentés.
Érdeklődnék, hogy a fenti eszközökkel megoldható-e a jó minőségű VHS digitalizálás, vagy valamit még be kellene szereznünk hozzá?
Köszönöm!
-
csabors
tag
Sziasztok! Ilyen cuccaim vannak. Ezekkel már bekopogtathatok a vhs digitalizálás világba?
Canon mv5i
Panasonic NV HS 860
PANASONIC NV HS 950Üdv
-
mikoljan
tag
Sziasztok,
A családban van 2-10 db VHS kazetta, amit digitalizálni szeretnék, DVD lenne a végső formátum. Egy video-magnóm van, amennyiben beszereznék egy SONY RDR-HX725-öt minden további nélkül elérhetem a célomat?
Köszi a segítséget előre is!
-
UFO1
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS My Cinema P7131 TV tuner kártyám szeretnék pár video 8-as felvételt feltenni a gépre (Win7), de csak hang van kép nincs. Megvan hozzá az eredeti Power Cinema4 telepítő csak az valamiért megáll 25%-on, de mégis fent van a gépen párszor mikor megnyomtam rajta a felvétel gombot volt hang, most hibaüzenettel kilép.
Letöltöttem a CyberLink PowerDirector 16-ot azon van hang, de kép nincs. Valamit be kéne állítanom vagy régi ez a kártya és azért nem működik? Mit csináljak, hogy legyen kép is?
Ha nem lehet ezzel semmit kezdeni mit vegyek itt és itt nézegettem, ezek az egyszerűbb USB-ek mennyire jók amin nem csúszkál a hang stb. melyiket ajánlatok. -
bexinho23
őstag
Lidl-ben kapható a héten ez a digitalizáló eszköz. Érdemes szerintetek egy próbát tenni vele? A lényeg, hogy bármilyen formában, de digitalizálva legyen az összes családi videónk. Az se gond, ha nem csúcsminőség, csak maradjon meg az örökkévalóságnak.
Ti használtátok már ezt az eszközt?
-
bexinho23
őstag
Az elmúlt pár órában körbejártam az internetet, és mindig falakba ütköztem. Mint ahogy írtad is, egyetlen megoldás létezik, mégpedig a DV csatlakozón keresztüli adatátvitel. Ennek egyik feltétele, hogy legyen a másik oldalon firewire kártya. Na most a laptopomban sajnos nincs express card fogadására alkalmas "hely", és ez a pinnacle sem tűnik olcsónak.
-
djnice
veterán
válasz
bexinho23 #576 üzenetére
A manual szerint van rajta A/V IN, a menüjében kell aktiválni hogy bemenetként viselkedjen. USB-n nem fog menni, csak a DV csatin keresztül, így kell a gépbe egy firewire kártya is.
Szerk: Látom laptopod van, USB-s DV digitalizálót nehéz manapság találni, pár régebbi Pinnacle terméken volt ilyen lehetőség. -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy Samsung digital cam vp-d305i típusú kamerám. Szeretném a VHS kazettáimat digitalizálni. Véleményetek szerint ezzel a kamerával megoldható ez a művelet? Milyen átalakító kábelre lenne szükségem? A probléma inkább ott van, hogy ez kazettás, meg van hozzá egy 8MB-os SD kártya... Laikusként kérdezem:
Van arra mód, hogy a VHS lejátszót össze kössem a kamerával, azt pedig a laptoppal USB-n keresztül, s így digitalizáljam a felvételeket?
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Kérdés, milyen digitalizáló eszközöd van? MIlyen szoftverrel (capture) viszed be a gépre és mire, PC-re vagy laptopra és mekkora a tároló kapacitás, mivel a bevitt videó sok helyet foglal.(1sec. mpg fájl kb.1-1.2MB, ha viszont először tömörítetlenbe viszed, mert ezt tudja a programod, az kb.18-20MB/sec.). Ezen kivűl, ha a tömörítetlent át kell véglegesre konvertálnod, ez plusz helyigény. Milyen az operációs rendszer. Milyen VHS kazetták, házi videók, vagy filmek. Hát ez sok kérdés egyszerre, dehát nem egyszerű a folyamat, pláne, ha most kezded, na és egyből 30 kazettával. Ez még gyakorlottaknak is rendes adag. Minden kazetta beolvasása kb. egy óra + a bíbelődés. Dehát el kell valahol indúlni.
Üdv. Pibácsi -
lenand
csendes tag
Sziasztok! Valaki le tudná írni nekem, hogy vhs digitalizálásnál mire kell odafigyelni? Kb. 30 kazettát készülök digitalizálni.
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
Ne haragudj a késői reakcióért, nem rég vettem észre a válaszodat.
A megnevezése talán Video DVR. Egyébként meglett mi volt a hiba nem sokkal a hsz-em után (részben azért sem néztem már ezt a topikot). Az RCA kábel videó része volt a ludas. Érdekes módon a TV-SetTopBox között normális kapcsolatot teremt, ez az eszköz valamiért nem szerette. Az otthonival már simán működött a Honestech progival, nem a beállításokkal volt a gond. Végig is próbálgattam az összes lehetőségeset anno, az valamennyire már akkor látható volt, hogy nem az okozza a problémát.
Az én eszközöm biztos jó, mert felvenni korábban is tudtam. Csak éppen nem volt kép, csak hang. Mindenesetre jó tudni, hogy rosszabbul is járhattam volna, szerencsém volt, hogy ezt az eszközt vettem. Mondjuk itt benne is volt az eszköz leírásában, hogy tud felvenni is. De még ha csak átjátszó is, valahogy talán akkor is meg lehet oldani olyan videófelvevővel, ami látja a lejátszót vagy az oprendszert.
A Ulead-et hagyom is a fenébe most már, hogy a Honestech TVR működik. Videószerkesztésre úgyis Premiere Pro-t használok, ettől már elszoktam.Nagyon szépen köszönöm a választ és bocsánat még egyszer, hogy csak most válaszolok.
További szép napot!
Üdv: Patrik
-
pibácsi
senior tag
válasz
Patrick76496 #569 üzenetére
Hali Patrick76496!
Úgy látszik, hogy nem jártál erre mostanában. Nem jött reakció a válaszomra.üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Patrick76496 #569 üzenetére
Szia Patrick76496!
Nem tudom, hogy az EasyCap milyen tipusú (légyszives megadni az EasyCap tipusát), de, ha adsz egy e-mailt, akkor átküldöm a Honestech 2.5-ös beállítását képekben. Itt nem tudom, mert 5 db. kép és elfoglalná az egész oldalt. Követni kell a lépéseket:
- compozite - video setting/record setting/Etc setting. Ekkor már működni kell a képnek és a hangnak is, ha jó az EasyCap tipus, mert sajna van olyan is, ami nem VHS kazetta felvételre van kitalálva, csak helyi kamera átjátszásra. Volt már ilyen gondunk az egyik fórum társsal, aki az Őrködőkktől vette és egy hónapig szenvedtünk, mire kicserélték egy normális (STK 1160-as) eszközre. Ha beállt és így símán lejátszik, vmint beállítottuk a mentési helyet (Working Directory), akkor lehet megnyomni a piros felvétel gombot.
Az Ulead VS 11 beállítása kicsit bonyolultabb, nekem az is van. Először az videó magnót kell csatolni és elindítani csak utána indítani a Honestech exe gombját. Ha megjön a kép és hang is, akkor be lehet állítni, vissza lehet tekerni a felvétel elejére.
Ha ez így nem működik, akkor a bemenetnél kellene keresni vmit.Üdv. Pibácsi
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
Egy videokazettát szeretnék digitalizálni a gépemre. Vettem a neten egy digitzert (egyik vége USB, másik vége RCA/S-Video, ahonnan nekem az RCA kell). Addig jutottam el, hogy a hang átmegy a gépre, ha a Honestech TVR 2.5-tel próbálom felvenni (ez a digitalizáló eszközhöz járt), viszont kép egyáltalán nincs. Ulead videostudio 11-ben még hang sincs. Nem hinném, hogy a kábellel van a baj, mert alapvetően ezzel van összekötve az egyik TV a set top box-szal, csak most kölcsönvettem. A VCR-DVD lejátszó eszköz RCA outputjába dugtam a kábeleket, a megfelelő színek szerint.
A program videobeállításainál az összes PAL opciót kipróbáltam, inputnak pedig az USB eszköz van beállítva, mégsem volt jó sajnos. Szerintetek mi lehet a baj?Előre is köszönöm a segítséget!
-
djnice
veterán
válasz
Keef_Lee #567 üzenetére
Egy DVD felvevőn áteresztve a jelet, jelentősen javul a kép és tisztul a horizontális szinkron. Mivel ezekben nincs full frame TBC, így a vertikális szinkron még nem lesz teljesen jó, ami az egyszerűbb digitalizáló eszközöket megzavarhatja. Framedrop, képugrálás és hangelcsúszás is előfordulhat.
-
Keef_Lee
senior tag
Olyan pajzán gondolat jutott az eszembe, hogy VHS magnó DVD felvevőre (sony) csatlakozva és a DVD felvevő pedig a gagyi USB digitalizálón keresztül a PC-re. Így elvileg működik a denoise is és meg lehetne spórolni a rengeteg DVD lemezre felvétel, PC-re másol időt.
Mi a véleményetek? Jó lehet ez így? -
Suineg
senior tag
Van egy vReveal nevezetű csodaprogram. Érdemes vele foglalkozni, lementett vhs anyagok szűrésére?
-
Suineg
senior tag
Hogyan lehet egy 3 órás VHS anyagot a dvd író wincseszteréről áttenni PC-re, szerkesztéshez?
-
djnice
veterán
Alapesetben 4:3 lesz a kimenet és a felvétel is. Egyes DVD íróknál ezt átlehet állítani 16:9-re.
(#558) jeni:
Tapasztalataim szerint, egy TBC-vel módosított jelen már nem lesz további hatása az újabb TBC-nek, mert a szinkron már javítva lett. Ez igaz a line->line és a full frame->line TBC esetén is. Egy line->full frame esetén viszont a vertikális szinkron javulhat. -
jeni
félisten
Szia!
Mennyire helytálló, hogy a TBC videóval bejátszva egy asztali DVD író bemenetére (analóg ) további javulásokat hozna a képen amennyiben a DVD író szintén tudja a TBC-t. -
Suineg
senior tag
o.k. köszi.
Magyarul mindenképp érdemes PC-n menteni a dv-t és utána azt csinálok belőle amit akarok.
1080p HDMI kimeneten a Samsung DVD író-n keresztül küldött 4:3-as videofelvétel is teljes képernyőn fog megjelenni a TV-n?
És a VHS anyagot a DVD-n rögzítve szintén 16:9-es képet kapok? -
Suineg
senior tag
Én mégis azt láttam a használatijában. Alapból nyilván 2008-ban illik tudnia MPEG2-ben rögzíteni, mikor a szabvány több mint 10 éves..
Más..
Nézem a bari Samsungján van DV bemenet is. Van egy DV kamerám sok kazival amit mentenem kéne. Mivel lenne jobb megcsinálnom ???: 1. A Samsung asztali író DV bemenetén keresztül. Még nem tudom milyen formátumba rögzít..
2. vagy a régi PC-mben található firewire portra kötve a kamera dv csatiját, és így rögzíteni dv mpeg-be. -
Suineg
senior tag
Köszönöm, természetesen ezeket olvastam, de mivel a barátomnak van egy ilyen, kérdés, hogy én költsek-e pár kazetta digitalizálására, vagy jó lesz ha ezt a Samsung-ot kölcsön kapom...
A másik kérdésem, hogy megfelelő olyan dvd író ami csak MPEG-et tud (például Pioneer DVR-560H), vagy jobb az olyan ami MPEG-2 ben rögzít?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eme írás szóljon egy kis bevezésképpen a témában járatlanoknak, és az érdeklődőknek.
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest