Új hozzászólás Aktív témák

• pluhm

aktív tag

Üdv!

Három hét távlatából úgy gondoltam, röviden leírom a tapasztaltakat, illetve összevetem mások tapasztalásaival az enyémeket:

Akku: kevés használattal (kb. 1 óra telefon, 2-3 óra netezés (böngészés, viber chat, illetve beszéd)) nekem bírja 2-2,5 napig. Mindezt úgy, hogy folyamatosan be van kapcsolva a mobilinternet/vagy wifi, illetve a bluetooth, összecsatlakoztatva a Garmin Forerunner 230-as órámmal (de erről még később írok), viszont csak egy sim kártyával használom jelenleg. A töltés nálam szerencsére nagyon gyors. Legutóbb 34%-nál raktam töltőre és 35 perc alatt töltődött fel 100%-ra. Ha nagyon (10-15%) lemerítem, kb. 1 és negyed óra alatt töltődik fel.

Wifi: nem tapasztaltam problémát, a lakásban a többi eszközhöz hasonlóan tartja a netet, hasonló erősséggel. A választható kapcsolatok listájára rátekintve talán több eszközt is talál, mint az eddigi telefonjaim.

Bluetooth: ez nálam sajnos nem túl jó, igaz csak a már fent említett órámmal párosítottam eddig, de ezzel nem tökéletes a működése. Korábbi telefonommal (Elephone P6000) folyamatos kapcsolatot tartott, tényleg csak akkor kapcsolódott szét, ha nagyon távol (8-10 méter) volt a két eszköz, amikor közelebb mentem, azonnal magától újracsatlakoztak. Ezzel a telefonnal (Mars) viszont teljesen random szétkapcsolódik (úgy is, hogy kezemen van az óra, az ingem zsebében meg a telefon), és gyakran nem is csatlakozik hozzá utána újra automatikusan, hanem nekem kell a telefonra telepített Garmin szoftverrel, meg az óra menüjén belül a csatlakozással bíbelődnöm, hogy újra eggyé váljanak. Erre már egy fórumtárs javasolta azt, hogy az órából töröljem a többi párosított eszközt, hogy ne kelljen neki szelektálni, de nem lehet, mert mindig csak egy eszközhöz tud csatlakozni, nincsen benne egy olyan lista, ahol megjelennek a korábban párosított eszközök...stb.

Beszéd: alapvetően nincsen vele problémám, főleg ami a hangminőséget illeti, de van egy-két apróság, ami zavar. Amikor engemet hívnak előfordul, hogy a közelségérzékelő nem mindig reagál, amikor a fülemhez emelem a telefont, így a képernyő ébren marad, ezáltal mindenféle kapcsolókat (hívástartás, kihangosítás, néha az értesítősávot is lehúzza, és az ott lévő kapcsolókat birizgálja -wifi, bt....stb.-) megnyomok a fülemmel beszélgetés közben.

Kiegészítők: sajnos belefutottam én is abba a hibába, hogy a gyárilag felrakott kijelzővédő fóliát sikerült lehúznom a kijelzővédőfólia védőfóliájával. Tehát a kis kinyúló pöcök, amivel le kell a fólia felső rétegét húzni arról a rétegről, ami fent marad a kijelzőn, lehúzta magát a védőréteget is. Rendeltem is gyorsan egy edzett üveg fóliát (9H), ami viszonylag gyorsan megjött Kínából, de sajnos mivel a kijelző szélei hajlítottak (2,5D), a fólia a széleknél nem tapadt a kijelzőre, így ez nálam kuka. A gyári aktív flip tok tökéletesen működik, csupán az a bajom vele, hogy eltakarja az értesítő LED-et, így egy nem fogadott hívás, vagy értesítés nem látszódik (persze nem olyan nagy probléma, mert az órámon legtöbb esetben, kivéve amikor nagy-ritkán megszakad a fentebb említett bt kapcsolat, megjelennek az értesítések). Én egyébként egy szintén Kínából rendelt tokot használok [link], ami jól védi a sarkokat, illetve egy csöppet vastagabb annál, mint amennyire a fényképező lencséje kinyúlik a házból, így kevésbé karcolódik a rajta lévő üveg.

Na, röviden ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés