- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem azért egy kicsit elfogultak vagytok a telefonnal.Nagyon jó kis készülék de a hangszorója nem egy jó fajta benne ez biztos.Nem a legszebben szólnak rajta a zenék nagyobb hangerőnél torzit,nekem az mi4c-nek szebben szólt a hangszorója a huaweimnek is szebben és tisztábban szól.Ja és nem hibás a telefonom,mert nem egy vernee mars van a családban
Ettöl függetlenül nagyon rendbe van a telefon,szerintem amennyiért adják ajándék,és annyira nem vészes hogy nagyon zavarjon.
A tesztekben a kamerát is fikázzák,az se csinál rossz képeket,szóval nem mindig kell hinni a teszteknek.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Blend7605 #595 üzenetére
Szerintem teljesen normálisan szól, egy aprócska hangszóróhoz képest, nyilván nem egy házimozi és egy boomsound de mivel mono, elnézhetjük neki. Egy YouTube videó, film megnézésére, meg hívás megszólaltatásához bőven elegendő és a zsebedben hangszóróval felfelé, hangosabb, mint a Xiaomi, aminek a hátán van a hangszóró.
-
Blend7605
csendes újonc
válasz
darvinya #594 üzenetére
Olvastam teszteket és külföldi videókban is eléggé hangoztatják ezt
Elég alaposan utána néztem a készüléknek és negatívumnak a FullHD-hoz képest kicsit gyengucska grafikus hardvert és a hangszórót említik meg. A játék része annyira nem izgat mert amúgy se szoktam telefonon játszani "High-end" játékokkal, viszont elég sok yt videót nézek, és ezért kérdeztem rá a hangzására, de ennyi pénzért bőven megéri.
A split-screen része fogott meg leginkább a telefonban és 5.5" mellett azért eléggé megkönnyíti a mindennapi életet az embernek. Egy ppt szerkesztés sokkalta gyorsabb így telefonon, ami azért nem ostobaság, úgyhogy eléggé hajaz a szívem a kicsike iránt. Majd én is beszerzek egyet. -
Blend7605
csendes újonc
Sziasztok! A készüléknek tényleg nagyon rossz doboz hangzású a hangszórója vagy azért elviselhető?
-
darvinya
titán
válasz
Cyberslider #588 üzenetére
Most kicsit utána olvastam miért nem működik.
Nem megbízható, s van ujjlenyomat olvasó, emiatt nem engedélyezet ennek a használata.Amikor leáll felirat van, valójában nem omlik össze, mint amikor tényleg rossz.
(#590) F.B.I.
Sajnos lehet telepíteni fw-t MIUI alatt, ott bejelentkezés után dob hiba/zárolt üzeneteket.
Itt végleg lezárható, mikor bekapcsolják távoli zárás funkciót. -
F.B.I.
veterán
-
darvinya
titán
válasz
Cyberslider #588 üzenetére
Igen
-
darvinya
titán
Kihasználják magyarok beidegződését, mert nem váltanak bank, inkább eszközt.
Akkor nézzük mennyi nyeresége is van itthon egy banknak sima folyószámlán:
-tömbösítet pénz tőke utáni befektetett nyereség (ez min. 10% max. 50%)
-számlavezetési díj
-kp felvételi díj (pedig ország költségvetésből készül)
-stb.
Érthetőbben a mi pl: 100Ft-unkból neki 200Ft-ja lesz, de nekünk csak 70Ft-ot ad.Erre jön újabb kedvessége OTP-nek, hogy aki nem fizet neki, kizárja.
Ha az app nézné valójában rendszer mi voltát, akkor net nélkül is megteheti.
Itt pedig net-en keresztül lekérdezi az adatbázisban lévő fizető gyártót és utána áll le.
(Amúgy becsapva röhögve működik root-olt készüléken)F.B.I.
SmartLock is ilyen, mert utána már csak könyv nehezék lehet.
Bootloader zárt jelent, emiatt még bekapcsolni sem fogja tudni. -
Ricardo
titán
válasz
darvinya #580 üzenetére
Több típusról hallottam már, és nagyjából akkor jött elő amikor hetesre váltottak, azért tippeltem erre. Olvastam amit írtál, csak nem akartam hinni a szememnek, hogy pénzt szednek érte. Azt gondolná az ember, hogy a banknak is jó ha minél többen használják az applikációjukat.
Ez elég kétesélyes lépés. Ha sokan váltanak emiatt telefont, akkor bejön a számításuk, de ha inkább bankot váltanak többen ,akkor meg így jártak. -
-
darvinya
titán
Most komolyan nem akarjátok elolvasni írásom???
Terjed hülyeség, hogy telefont hibáztatják.
Miközben app készítői zárták ki készülékeket.
Azaz aki nem fizetett azt kizárják, s ezt 6 hónaponként újra esedékes.
Ha ekkor nem fizet eddigi telefon gyártó, akkor azon sem fog működni.Kicsit pénzéhes bank.
-
darvinya
titán
Miből gondoltad, hogy a lyuk széle alá került mikró homok/por-nak ellenáll GG.? (Ilyennek semmi nem áll ellen)
Lassan 1 hete van fent kijelzővédő üveg és tok, de még semmilyen karc nincs.
Persze odafigyelek(amennyire lehet), hogy ne nyomjam lyuk fedelet a kijelzőnek és ne mozogjon így rajta, mert mikró homok/por szétkarcolná.
És nem lyukon bejutó mikró homok/por okozza gondot, hanem a lyuk széle alákerülő. -
hojos
aktív tag
Sziasztok.
4 napos készülék. Első két nap rajta volt a fólia és az ajándékba kapott flip tok. Természetesen úgy összekarcolta a fóliát az óránál, hogy már zavaró volt. Fóliáról megpróbáltam levenni a második réteget, természetesen csak egyben jött le.
Semmi baj, gondoltam azért a Gorilla Glass-t csak nem karcolja össze a tok pár napig amíg kap egy üveg fóliát. Tévedtem, csúnyán megjelentek a kijelzőn is a karcok.
Olvastam, hogy más is járt így, de nem gáz azért ez ? 5 napos készülék és úgy néz ki a kijelző mint egy 2 éves melós telefonon a "gyári" tokkal ? -
darvinya
titán
Sehogy.
Lepaktáltak nagyobb telefon gyártókkal, hogy csak azon fusson.Talán régebbi verzió fut, de Android alkalmazások topikban előbb segítenek ebben.
(#565) asimon
Én inkább megválnék bank-tól, ugyanis nagy gyártók felsőkategóriás telefonjaikkal kompatibilis csak.
Tehát beruházhatsz közel 200.000Ft-os telefonra, amin 6 hónapig fog futni, de nem lesz megállapodás újszerződésnél, akkor azt is kukázhatod. -
asimon
tag
Sziasztok!
Arra van valami megoldás, hogy az OTP Smartbank fusson rajta és ne feltört készüléknek jelezze?
Előre is köszönöm!
-
M@Db0Y
senior tag
Nálam a routertől egyenlő távolságra egy huawei p8 lite, lumia 640 és a mars.
-62dBm 58.5M 11M 00:02:21
-62dBm 1M 6M 02:49:45
-62dBm 72.2M 1M 02:50:25Router felől nézve, RT-N18U gyári firmware.
Egyébként talán nagyobb távolságoknál lehet problémásabb mert azt megfigyeltem,hogy határon a mars hamarabb eldobja a wifit, de ez lehet,hogy csak valami beállítás.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Cyberslider #559 üzenetére
És mondjuk folyamatos adás közben is ennyi a különbség? Mert mondtátok,hogy akkor lehet megnöveli a teljesítményt
-
htom127
aktív tag
válasz
Cyberslider #553 üzenetére
Hiszek neked képek nélkül is , ez így elég bosszantó.
-
darvinya
titán
válasz
Cyberslider #556 üzenetére
Ha nincs forgalom, akkor visszaveszi energiát emiatt olyan mintha rossz lenne a jel.
Azt nem néztem. -
darvinya
titán
Akkor be kell kapcsolnod ennek lehetőségét.
Fejlesztői lehetőségek bekapcsolása: Beállítások -Telefonról -Build szám min. 5x tap
StatusBar lehúz, míg meg nem jelenik fogaskerék.
Fogaskeréken addig tap míg ki nem.írja, hogy bekapcsolta Kezelőfelület-hangoló almenüt (ez Beállításokban lesz)
Ebben a menüben Egyéb menüjében kell bekapcsolni szinteket.(#553) Cyberslider
Nálam ilyen erős a WiFi, mikor használatban van.
WiFi-t adó eszköz másik szobában van, közte 10cm-es fal és 5m távolság. -
Cyberslider
őstag
3 féle router csatlakozásom volt, itthon, meló, utazás, mind olyan. Most itt ülök az egyiknél 1 méterre, és alapból 3/4 a térerő. A másiknál (ubiquiti Long range AP) szintén a pofájában vagyok kb 2 méterre, egyedül ott fullos a térerő. A másik szobába átmenve már 1/4. Igaz működik. Majd csinálok fotókat a többievel összehasonlítva. Lehet rendelek még 1 ilyen készüléket, mert a páromnak is tetszik, meglátom a különbséget a kettő között.
-
htom127
aktív tag
válasz
Cyberslider #539 üzenetére
Köszönöm az infót, úgy látszik kifogtál egy gyengébb példányt, gondolom router restart megvolt?
-
batai15
félisten
Sziasztok !49ert jó vétel már a telefon ? Mi a vélemény róla? Újlenyomat olvasó jobb lett már?
-
pluhm
aktív tag
válasz
darvinya #546 üzenetére
Köszi, de még mindig nem értem, hogy mit állítsak be, hogy a felugró ablakok ne zavarjanak. Tehát a leírásod szerint eljutok oda, hogy értesítések - rendszer megjelenítése - itt kikeresem a telefont,belelépek, és te írod, hogy A betűre tap és csúszkát átállítani.... Na ezt nem értem... Milyen A betűre? Itt nekem bead négy lehetőséget, amiket ki-be kapcsolhatok: 1. Az összes letiltása, 2. Megjelenítés hangjelzés nélkül, 3. A lezárási képernyőn, 4. Ne zavarjanak mód felülbírálása. tehát kérdezem én, mire gondoltál, amikor azt írtad : "A betűre tap és csúszkát átállítani"?
-
darvinya
titán
csak halkan jegyzem meg, de az előző telefonom esetében is volt olyan, hogy pl, rom-ot cseréltem rajta (tehát mintha egy másik telefonról beszélnénk), újra párosítanom kellett az órámmal, és akkor a továbbiakban sem volt probléma a csatlakozással)
ROM csere nem telefon csere, azonos alap kapcsolat nem változik.
Ez egy teljesen új telo.
De lehet v7 droid bugFelugró értesítés:
Beállítások-Értesítés-(jobb felül 3 függőleges pötty)Rendszer megjelenítése-Telefon-A betűre tap és csúszkát átállítani -
pluhm
aktív tag
válasz
darvinya #541 üzenetére
Köszönöm mindkét tippet, bár egyiket sem tudom, hogyan kellene beállítanom. A BT eszközöm leírásában van reset mód, de az nem a BT- kapcsolatokra vonatkozik, hanem az egész készülékre, tehát a gyári állapot visszaállítása funkciót tudom választani, ami minden beállításomat, telepített számlapokat, widgeteket, egyéni rekordokat...stb. - illetve minden bizonnyal a BT kapcsolat beállításait is - töröl az órámról. Erre gondoltál?
(csak halkan jegyzem meg, de az előző telefonom esetében is volt olyan, hogy pl, rom-ot cseréltem rajta (tehát mintha egy másik telefonról beszélnénk), újra párosítanom kellett az órámmal, és akkor a továbbiakban sem volt probléma a csatlakozással)A másik: hol a francba kell az Android 7-ben a felugró értesítéseket kikapcsolni. Olyan menüpontot a beállítsoknál találtam, hogy értesítések, de ott csak azt tudom testre szabni, hogy melyik alkalmazástól érkezzen értesítés?
-
czencz
újonc
Sziasztok!
Rootolt Vernee Marson működik a substratum theme engine app?
https://play.google.com/store/apps/details?id=projekt.substratum&hl=hu
Előre is köszönöm, ha valaki tudja a választ!
-
darvinya
titán
BT: eszközön nincs látható lista, hanem van egy reset mód ami leírásában található
Hívás: felugró értesítés meglétekor még nem működik a közelség szenzor, állítsd át, hogy ne legyen felugró értesítés és akkor egyből működik
Kiegészítő: most rendeltem 8H-s kijelzővédő üveget, remélem az már jobb lesz
-
pluhm
aktív tag
Üdv!
Három hét távlatából úgy gondoltam, röviden leírom a tapasztaltakat, illetve összevetem mások tapasztalásaival az enyémeket:
Akku: kevés használattal (kb. 1 óra telefon, 2-3 óra netezés (böngészés, viber chat, illetve beszéd)) nekem bírja 2-2,5 napig. Mindezt úgy, hogy folyamatosan be van kapcsolva a mobilinternet/vagy wifi, illetve a bluetooth, összecsatlakoztatva a Garmin Forerunner 230-as órámmal (de erről még később írok), viszont csak egy sim kártyával használom jelenleg. A töltés nálam szerencsére nagyon gyors. Legutóbb 34%-nál raktam töltőre és 35 perc alatt töltődött fel 100%-ra. Ha nagyon (10-15%) lemerítem, kb. 1 és negyed óra alatt töltődik fel.
Wifi: nem tapasztaltam problémát, a lakásban a többi eszközhöz hasonlóan tartja a netet, hasonló erősséggel. A választható kapcsolatok listájára rátekintve talán több eszközt is talál, mint az eddigi telefonjaim.
Bluetooth: ez nálam sajnos nem túl jó, igaz csak a már fent említett órámmal párosítottam eddig, de ezzel nem tökéletes a működése. Korábbi telefonommal (Elephone P6000) folyamatos kapcsolatot tartott, tényleg csak akkor kapcsolódott szét, ha nagyon távol (8-10 méter) volt a két eszköz, amikor közelebb mentem, azonnal magától újracsatlakoztak. Ezzel a telefonnal (Mars) viszont teljesen random szétkapcsolódik (úgy is, hogy kezemen van az óra, az ingem zsebében meg a telefon), és gyakran nem is csatlakozik hozzá utána újra automatikusan, hanem nekem kell a telefonra telepített Garmin szoftverrel, meg az óra menüjén belül a csatlakozással bíbelődnöm, hogy újra eggyé váljanak. Erre már egy fórumtárs javasolta azt, hogy az órából töröljem a többi párosított eszközt, hogy ne kelljen neki szelektálni, de nem lehet, mert mindig csak egy eszközhöz tud csatlakozni, nincsen benne egy olyan lista, ahol megjelennek a korábban párosított eszközök...stb.
Beszéd: alapvetően nincsen vele problémám, főleg ami a hangminőséget illeti, de van egy-két apróság, ami zavar. Amikor engemet hívnak előfordul, hogy a közelségérzékelő nem mindig reagál, amikor a fülemhez emelem a telefont, így a képernyő ébren marad, ezáltal mindenféle kapcsolókat (hívástartás, kihangosítás, néha az értesítősávot is lehúzza, és az ott lévő kapcsolókat birizgálja -wifi, bt....stb.-) megnyomok a fülemmel beszélgetés közben.
Kiegészítők: sajnos belefutottam én is abba a hibába, hogy a gyárilag felrakott kijelzővédő fóliát sikerült lehúznom a kijelzővédőfólia védőfóliájával. Tehát a kis kinyúló pöcök, amivel le kell a fólia felső rétegét húzni arról a rétegről, ami fent marad a kijelzőn, lehúzta magát a védőréteget is. Rendeltem is gyorsan egy edzett üveg fóliát (9H), ami viszonylag gyorsan megjött Kínából, de sajnos mivel a kijelző szélei hajlítottak (2,5D), a fólia a széleknél nem tapadt a kijelzőre, így ez nálam kuka. A gyári aktív flip tok tökéletesen működik, csupán az a bajom vele, hogy eltakarja az értesítő LED-et, így egy nem fogadott hívás, vagy értesítés nem látszódik (persze nem olyan nagy probléma, mert az órámon legtöbb esetben, kivéve amikor nagy-ritkán megszakad a fentebb említett bt kapcsolat, megjelennek az értesítések). Én egyébként egy szintén Kínából rendelt tokot használok [link], ami jól védi a sarkokat, illetve egy csöppet vastagabb annál, mint amennyire a fényképező lencséje kinyúlik a házból, így kevésbé karcolódik a rajta lévő üveg.
Na, röviden ennyi.
-
Cyberslider
őstag
-10dB-vel gyengébb mindenütt, mint a másik két kezemben lévő Samsung telefon. Gyenge térerőnél a Mars ledobja a kapcsolatot mint a pinty, ki-be kapcsolásnál meg már fel se csatlakozik. Ilyen esetekben problémás, de ha közel a router/AP, akkor is mindíg gyengébb a jel (mérve) mint a többin, más telefont nem próbáltam (két samsu duos készülék ami még a "kezelésemben" van.
Egyelőre még nem találtam, lehet-e erősíteni valahogy, ha valaki tudja, írja le, mtk progiban sokféle test, meg anyámkínja van, de nem igazán láttam mit kéne állítani, ha lehet egyáltalán. A hátlapi fóliát nem vettem még le, nem hiszem, hogy számít (?) úgyis ott a két műanyag csík, gondolom azért, mert a fém árnyékol.
-
SirKero
őstag
válasz
darvinya #527 üzenetére
Az gond mert van olyan program ami csak a belső tárhelyről fut akkor azt,hogy tudom oda telepíteni?
Ha kiveszem az sd kártyát akkor már a belső tárhelyet használja ( és látja is gondolom )Más. Egyszerűen nem találom a kártya tálca kinyomót
Tudok ilyet valahonnan beszerezni?
-
SirKero
őstag
USB csatlakozásnál miért csak az SD kártyát látja a telefon saját memóriáját pedig nem?
-
darvinya
titán
Nálam 5-6h órát bír ki, de extrém felhasználó vagyok.
4h kijelző idő van egyfolytában az biztos, mert mindent itt intézek (fórum, játék, email, stb.)
De ha csak készenlétben van és csak email, fórum van, akkor szerintem 24h-t kibír.Más
Fülhallgató gond szerintem LossLess USB C miatt van, mert elsődlegesen ott használná.
-
F.B.I.
veterán
Kérem szépen megérkezett! Milyen?
EZ EGY MÁTRIX!
Komolyan kezemben az RN3PRO itt van még öcsém Z2 telefonja de ez mindkettőt minőségét hozza! Kamera Snap Camera lett telepítve, ISO 100,gyönyörű! Éles, széleken se mos el, szerintem teljesen vállalható, 32"-os FullHD készüléken, nagyítás nélkül, éles! Kell ennél több?
Csengőhangnak ZEDGE töltöttem és állítottam be, korrekt hangerő, nem torzít, színekkel kicsit játszottam a beépített miravision, pompásan kalibrálható. Mindent hagytam a háttérben futni: 2 db pinball, az összes közösségi média program, 4 ablak Chrome, 2 fényképező program, play áruház letöltés közben és 1.7Gb ram SZABADON!!!Fényerő bőven elég, matt fóliával biztos még jobb lehet, a hozzá adott gyári ablakos tok, hibátlan darab a kronométeres óra kijelzés eszeveszett jó. Folyamatos telepítés mellett, úgy, hogy játszottam is, 2 óra 17 perc kijelzővel merült, 42%-ot.
Ez a készülék, ezért az árért, még ha a gyenge kiegészítők felhozatalát nem nézem, best buy! És nem is magamnak vásároltam... de miért nem?
-
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Bratyesz01 #511 üzenetére
Ez egy másik készülék 5.1-el. De a Mars-ba is kell lennie valahol, csak azt nem tudom hol. Talán valaki akinek Mars-a van elárulja...
-
SirKero
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítsèget
Kedvet kaptam a készülékhez ( a 4a prot nem győzöm kivárni ) . A zenelejátszónál sikerült megoldani a hangerő állítást ? A füles full hangerőn szól
-
Cyberslider
őstag
Le tudja nekem valaki irni, hogyan lehet a wifi tererot novelni, mert utazom, es sajnos a wifivel problemak vannak a telefonnal tehat a gond valos sajnos. Eldobal, gyenge, nem csatlakozik. A nalam levo masik ket telefon jo. Ez igy sajnos eleg komoly problema. Mtk tools? Mit lehet tenni? Bajos bajos..
-
-
mrvaszily
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik már használják egy ideje a Vernee Mars-ot és dual SIM üzemmódban teszik azt!
Olvastam egy-két külföldi fórumon, hogy előfordul olyan jelenség, hogy nagyon gyorsan merül a készülék, főleg, ha két SIM is van benne.
Tényleg sűrűn előfordul ez a probléma? Vagy megszüntették már egy javítással?
Most készülök ilyen telefont venni és kicsit elgondolkodtatott ez, mivel szeretném két SIM-mel használni.A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen processzort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest