- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Na ez pont nem így van amúgy. Az LG panelben WRGB subpixelek vannak. Ez azt jelenti van benne egy plusz fehér alpixel szűrő nélkül. Ezért sokkal jobb a hatékonysága. Egy fehér logó fekete háttéren kevésbé problémás. Pl egy Windows logó. RTINGS torture tesztnél valami 20-30 hét után jelentkezett a fehér logórész beégése... míg a vörös, magenta, sárga sokkal előbb.
Úgy tűnik a piros/sárga logók a legérzékenyebbek. CNN-nél is az kezdett el először sötétebbé válni. Itt szerintem mikroszkóppal is látnád már a szivacsos anyagbomlást.
Továbbra is tartom, hogy a világos image retention, és szellemkép... átlag használat mellett, ha nem éjjel nappal CNN-t nézel, akkor nem jelentkezne.
(#333) Chaser válasza: A Ferrarival sem mész szántani, pedig nincs benne a user manualban, hogy nem csapathatod telekre földúton
Ez független az ártól, jelenleg ilyen a technika.
Összegezve, egyelőre minden olyan kijelzőtechnika velejárója ez, ahol egyedi pixeleket használnak... hogy elhangolódhatnak a pixelek, és inhomogén öregednek. A natív QD kijelzőnek is ez a problémája, a plazmának is ez volt. Azt a mérnöki teljesítményt csodálom, hogy hogyan tudják egyáltalán egy színhőmérsékletre hozni a 4K-nyi OLED-ed, és ha bármelyiket túlhasználod, hogyan lehet visszakompenzálni (fehér "beégés").
Már nagyon apró intenzitás és WB különbségek is meglátszanak amúgy... -
Ren Hoek
veterán
Pontosan annyit tud amennyit egy LCD. Egymás után kirakja a képeket.
Ahhoz, hogy ezen javítsunk vibráltatni kell a képet. Ezt LCD-nél könnyebb megoldani, mert rátolják a kakaót, és ha beszúrsz fekete képkockákat akkor is marad az átlag intenzitás. OLED-nél még kevés ehhez a max fényerő.
Ugyanakkor sokan pont azért vettek LCD-t hogy ne vibráljon. Flicker free címszóval ... nekem a PWM vibrálás is azonnal bevérzi az szememet, akkor egy 60 Hz-es CRT vibrálástól elhányom magamat.
Pedig csak ez javít rajta.
Amúgy 120 Hz-en meg agyonveri az LCD-t mozgásban mert 2-5 ms helyett 0.1 ms a képváltás. Főleg a VA-hoz képest lehet nagy előrelépés.
-
Joshi
titán
-
Frawly
veterán
Az valami elég dzsunka paneles Samu TV lehet. Normális modern LCD kijelzőt még nem láttam beégni, akkor sem, ha évekig ugyanaz a többé-kevésbé statikus tartalom futott róla. Nálam még a filléres, leghipedzsunkább, szutyok, TN panelesek közül a legaljább netbook, laptop, teló kijelzők sem égtek be soha. Cégeknél, rendelőkben is ki vannak téve tájékoztató szövegek és hirdetések megjelenítésére, már vagy 15 éve nem láttam beégett kijelzőt, pedig ilyen helyekre is a legdzsunkábbat szokták venni. Érthető mód nem akarnak rá sok pénzt elverni, nem érné meg néhány statikus oldal megjelenítése kedvéért.
A fehér háttéren fekete betűs szöveget meg tartós jellegű használatra kerülni kell, mert túl világos és túl nagy kontrasztú, fárasztja a szemet. Az értem, hogy ez megszokás, mivel a papír is fehér és feketével nyomtatnak rá, meg a Word, Windows, böngészők textboxa, stb. is ezzel a színsémával jönnek alapértelmezetten, de képernyőn érdemes ettől elszakadni.
-
torma1981
veterán
Saját pl. Nekem 8 hónapja van B7v. Monitornak használom. Az ég adta semmi beégés stb. Nekem ez bőven elég. De persze előtte mindenki mondta,hogy alkalmatlan monitornak. Persze nem exel van 10 órában megnyitva rajta. Az lehet LCD-vel is. De aki képminőséget akar az OLED-et választ. Ez most messze ver mindent a a piacon. Pedig volt több nem olcsó kategóriás tv-m. Amúgy nincs is tele a net, beégett OLED-del.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest