- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó cikk! Ritkán jut valakinek ilyesmi eszébe. A régi emlékek amikor még olyan vasakról és játékokról álmodoztunk amiket most lazán tudunk/tudnánk futtatni maxon.
-
Mokó
aktív tag
Jó bevezetés,jó fogalmazás,KIVÁLÓ téma
Kössz,és gratula a 295höz,jómagam is vágyom egyre -
cskamacska
addikt
Leginkább olyat amit kihasználsz, és egy forinttal sem drágábbat.
Nekem HD5850 maradt az i5 2400 mellett, és egyelőre még szépen kiszolgál, még a BattleDooty 4 is meglepően jól fut vele. Amíg így lesz, addig nem költök jobb vasra, akármit is akar elhitetni velem Abu TressFX, TrueAudio, vagy Mantle témában, illetve az nVidia bármilyen játékot töm tele exkluzív ujságröptető PhysX effektekkel.
Ha viszont a procihoz kellene általános játékra kártyát ajánlanom a nextgen korszak hajnalán, akkor HD7870/GTX660 környékén ajánlanék. Szigorúan a várható árcsökkentés után persze, 40 ezer körül már megérik az árukat.
AMD GCN cuccai jobbak lehetnek, ha ez a Mantle dolog tényleg elterjed, és a konzol cuccokat tényleg általános nVidia párti DirectX 11-hez igazítás(butítás) nélkül adják majd ki, de jelen pillanatban nem adnék erre, a jelen játékaihoz tökmindegy melyik gyártótól van a kártya, ha nem izgat a TressFX vagy a PhysX.
-
Armagedown
őstag
Ennek az árából tudtál volna egy DirectX 11es kártyát is
-
joysefke
veterán
Tehát ár/értékben a konfig többi eleméhez illő, használt kártyákat "ajánljatok". HD7870? HD7950? GTX670? ...? vagy 256 bites mem.vez. alatt is vannak csodák?
Amire pénzed van. Egyébként pedig vannak csodák, nekem egy 660 OC volt /i5 3550 mellett/, meg voltam vele elégedve, kihasználatlanság miatt elpasszoltam.
-Apróban nagyon jó az ár/érték arányuk szvsz 40 körül vagy kevéssel alatta jutsz hozzá, bár egy további áresés sem kizárt. Mindenképpen gyári OC verziót vegyél, mert húzni ezeken nem nagyon lehet/érdemes. Természetesen kiskergarral vedd
-Kicsit drágább és játéktól függően kicsit gyorsabb a HD7870 GHz. Ha veszel, mindenképpen újabb modellt vegyél sok hátralévő garral (az öreg Sapphire-okkal volt gond), az új reviziót javították azt nagyon dícsérik, és általában jobban húzható mint a GTX660. Egy további áresés az új Radeon széria miatt szintén nincs kizárva (ugye a 7870-et újracsomagolják R270X néven)
-Másik ár/érték bajnok a HD7950 Egy áresés az új Radeon széria miatt szintén nincs kizárva (az R280X és a 7870 alacsony árai miatt)
Többi GTX 660-on kívül a többi Nvidiáról nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy a 660Ti egy picit gyorsabb volt a 660OC/HD7870GHz-nél, kb a 7950 szint alatt van kicsivel, de az árát nem követem...
J.
-
ruti
Közösségépítő
Örülök, hogy tetszett az írásom, köszi a "dícséreteket"
ricshard444:
Az i5 konfigban eredetileg éppen egy 7850 OC volt. De már nincs benne, mert extrém terhelés alatt előjött a ventilátor ciripelése.Ha már itt tartunk, felvetném a kérdést, hogy ki mit tart "értelmesnek" a PCIe 3.0 kártyák közül betenni az i5-3470 mellé. Tehát ár/értékben a konfig többi eleméhez illő, használt kártyákat "ajánljatok". HD7870? HD7950? GTX670? ...? vagy 256 bites mem.vez. alatt is vannak csodák?
sephi, joysefke: persze a Wolfdale L2=6 MB egyesített cache, köszi, javítottam, rosszul emlékeztem
Mi5i: a BF3 megjelenés javítva, köszi (a BC2-é volt odamásolva)
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Nagyon jó írás!
Az akkori kártyák számomra olyan szintűek voltak mint egy Maserati Quattroporte, azaz elérhetetlen!
Később viszont sikerült szereznem egy gyárilag tuningolt Gigabyte GTX 275-öt.
Úristen de szerettem te jó ég a könny is kicsordul a szememből ha rágondolok.Hatalmas volt, sokat fogyasztott, de cserébe nagyon durva teljesítményt tudott leadni és gyönyörű volt!
Nem volt gondom a melegedéssel, mert az akkori házban 5 ventilátor dolgozott a gépház folyamatos szellőzésén amiket potméterről tudtam szabályozni.
Olyan légáramlást tudtam csinálni, hogy ha elvettem a gépház oldalát és beraktad a kezed elkezdett fázni egy idő utánImádtam... sőt a mai napig imádom azt a kártyát pedig csak műanyag és fém semmi más...
A mai napig a GTX 275/285 az a 2 kártya amit még mindig valami oknál fogva akarok birtokolni.
Tök mindegy melyiket csak legyen egy az általam használt asztali gépben... jelenleg a GTX Titan-nal van ez a helyzetÜdv
Puma -
ViiiiktorOC
senior tag
Jó írás!
Tetszett hogy 2 procival teszteltél!
Jöhet a következő! -
Mi5i
aktív tag
Köszönet a cikkért, én is a végigérők közt lettem végül
Ami feltűnt: "Battlefield 3 (megjelenés: 2010. március)" - ez 2011. október.
-
cskamacska
addikt
válasz
gyáliSanyi #24 üzenetére
Nem véletlen amiatt, mert nem volt elég gyors?
No meg a fenti "kényszerüljön rá a váltásra" konteók.
szab.tam: CPU limit mocskos dolog.
E7300 proci mellett beröffentettem HD4850 CrossFire-t, és vártam a megváltást Witcher 2 és Battlefield 3 alatt. Nem jött el. De olyan szinten, hogy meg sem lehetett érezni a második kártya meglétét.
Phenom II procival nem voltak ilyen gondjai.
-
szab.tam
nagyúr
"Az Olvasók között biztosan van, aki tapasztalatból meg tudja mondani, valójában melyik az optimális (szükséges és elégséges) CPU a GTX285 kihajtásához, hiszen egy korábbi generációs processzorral is elérhető a GTX285 kvázi kihajtása"
gtx280 AMP!, (ami nagyjából ezzel egyenértékű), dirt2, dx9, 1680*1050: kb. E8500@4.6-4.8 ghz.
alatta egyértelműen cpu limites volt.ebben az időben sok vga-t próbáltam, és a dirt2 volt mindig az alap.
280AMP! - gtx 295 - 470 - 480.
ebből egy ár/érték borzalom volt, az a 470.
az E8500 hiába volt szénnéhúzva, nem jött javulás, mert hát cpu limit volt.akkor tanultam, meg, hogy inkább vga limit legyen, mint cpu limit. mert a cpu limit egy igen bossazntó dolog. a vga limit kevésbé, és beállítással orvosolható.
-
F e Z o
veterán
Az E8400-nek 6Mbyte a másodlagos gyorsítótára.
Egyébként korrekt iromány. -
Lomha 8V
addikt
Szuper írás, köszi! Az olyan paraszt is megérti, mint én!
-
gyáliSanyi
őstag
Jó cikk, de sajna nekem is egy hasonló kártyát kellett lecserélnem a Dx11 (Crysis 3) miatt.
-
mepet
addikt
Érdekes cikk, anno ilyenem nem volt, csak 295-ösöm, de azt utáltam (hangos volt, idő kellett neki, míg "bemelegedett", sok játék nem szerette a 2 gpu-t...)
Anno én is csináltam prociösszehasonlítást a 6870-esemhez. Érdekességképpen. -
PeL
addikt
Fasza teszt, csak még mindig ott a tény hogy egyre több játék lesz aminek DX11-es HW kell és az alatt nem is lesz hajlandó elindulni. A Crysis 3 csak az előfutára volt ennek de tuti hogy ezt ki fogják terjeszteni egyre több címre, csak azért hogy az ember kényszerüljön rá a váltásra.
-
joysefke
veterán
Az intel szerint 6MB L2 van benne (ami kissé érthetetlen, így utólag, hogy miért nem inkább egy méretes közös L3 van benne)
és jól jellemzi az újabb procikhoz viszonyított teljesítményét, hogy kb 4GHz-en ér be egy Pentium G850-et, ami 10 körül megy aprón. (és fele annyit sem fogyaszt mint a húzott E8400).J.
-
Ádyka
őstag
"E8400 a 450 MHz-es FSB-vel, és a 12 MB L2 cache-sel máig megállja a helyét." Brutál kis E8400-es
-
törölt tag
Örömmel olvastam.
Külön köszönet a mikro-lag-os kitérőéért! -
Tamás9x
őstag
Csinos teszt egy Q9550S 4,2Ghz-n istenesen kihajtja a kártyát, csak társuljon mellé egy kis víz
Öregember, nem vén ember
-
mickemoto
őstag
Jók ezek a régi kártyák,nekem is volt egy gtx260-asom, rövid nyákos zotac.
Az új játékok amik megkövetelik a dx11-et akkor el sem indulnak már ezeken? -
TaS1kaaa
tag
Nagyon jól sikerült kis íráshoz van szerencsénk
Nekem is volt 285-öm gyári hűtős MSI, nagyon utáltam
újrapasztázás előtt könnyen felkúszott a gpu hőmérséklete 100 fok fölé is ilyenkor kb olyan hangja volt mint egy porszívónak
Egy ilyen hűtővel mondjuk azért már használhatóbb -
HeadKnife
csendes tag
válasz
ricshard444 #9 üzenetére
Tisztában vagyok vele hogy gyorsabb, stb...de azért egy GTX285 anno hihetetlen mekkora megfizethetetlen dolog volt, a mezei kis "júzer" inkább nem is álmodott róla...manapság meg tényleg sz.ré h.gyé lehet kapni, már szinte hajítják az ember után használtban, de véleményem szerint még mindig tekintélyt követel magának! A tudat pedig, hogy egy igazi szörny van a gépben...még 4 év késéssel is lázba tudja hozni azt aki valaha is álmodott ilyenről (mint pl Én)...
-
hát, azért 2013/14-ben, amikor az új konzolgeneráció megjelenik, és ezáltal végre ténylegesen dx11-re készülnek a játékok (minimumként), illetve az új játékok erősen építenek majd a szélsebes millió szálas gpgpu számításokra (amiben a kepler és a gcn nagyon sokat javított), mennyire fog még elfogadható maradni ez a kártya. A legtöbb, következő hónapokban megjelenő játéknak a dx11 minimum követelmény. Úgyhogy én nyugodtabban várnám egy 7850 (én esetemben várom egy 7970-re húzott 7950) birtokában a következő hónapok játékait.
-
ghostmat
tag
Nagyon jó lett a cikk! Gratula! Jó volt olvasgatni!
Nosztalgikus élmény volt a 285 és a 4870-es rész az akkori tesztekkel...
Anno a GTX260-amat nagyon szerettem, az is remek kártya volt és pont ilyen hűtést applikáltam rá én is a ref mókuskerekes helyettJó volt látni ezt a régi nagyágyút hogy teljesít manapság! Lehetne itt is a ph-n egy minden kártyát ráteszünk a FramePerSec. táblázatra teszt!
-
-
RABBI
csendes tag
A "régi-vas teszt"! 10 pont, kategóriát teremtettél! Komolyan le a kipámmal! Kb 4 éve nem borzongtam ekkorát "mit tud a vas" teszten. Kibekhúrtpitsamód benga pirospont! Maradok tisztelettel!
-
HeadKnife
csendes tag
Esküszöm rég keresek ilyen cikkeket! Egyszerűen leírják a népek ezeket a régi szörnyetegeket hogy "neh, ezmiez...4 éves...sz@r", holott egy erősebb proccal tényleg hihetetlen dolgokra képesek! Nagyon sokat gondolkoztam rajta hogy veszek egyet, mert használtan vicc az áruk, de sajna 7850 lett amit már bánom, mert 2 fúriknyi pénzt megsprórolhattam, de már nem cserélek...
Na de nem ez a lényeg! Nagyon jó cikk, sok ilyet még! -
Angel1981
veterán
Jó írás, köszönjük!
-
Remek cikk !
Gratula !
L
-
thomasvold
őstag
Nagyon jó teszt és tanulságos, érdekes volt olvasni ezt a vissza (?) tekintést
Gratulálok.
-
Tetszett a cikk. Jo latni, hogy az oreg vas mennyire megtaltosodik, ha negy maggal etetik.
-
Lájk!
-
MongolZ
addikt
Nagyon érdekes teszt, még több ilyet!
Gratula
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ha egy régi nagyágyú újjászületésének nem is, de tisztes helytállásának mindenképpen tanúi lehettünk.
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- HiMedia lejátszók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Építő/felújító topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest