- Hogyan válassz biztonságos és megbízható szoftverlicencet?
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeges
senior tag
válasz
Mákos7észta #16 üzenetére
khm. én ugyan nem ma tanultam a dolgot, de néhány apróság:
augustus=octavianus
és bár ovidius remekül írt, mégsem viselt uralkodói címet.julius ceasar ie 48-44 között "élvezhette" az uralkodást, mer' 44-ben meghalt (béke poraira) - az ismert "te is fiam, brutus" felvetés közepette.
a lényegi difi julius és octavianus között nagyjából helytálló (a leplezetlen és a szenátus mögé bújtatott egyeduralom ugye), de augustus is csupán néhány évre zárathatta be a janus-templom kapuját, mely a birodalom békéjének jelképe volt.
egyébként az "50 év", mint teljes uralkodási idő, majdnem igaz, mer' ie31-isz14 közötti időszakot szokás emlékeim szerint augustus uralkodásának idejeként megjelölni.az aranykorról csak annyit, hogy azér' nem biztos, hogy szívesen éltem volna rómában augustus és claudius között, mondjuk nero vagy caligula uralkodása alatt. (a korról egyébként suetonius írt nagyszerű könyvet ceasarok élete címmel. ebből készültek graves: én, cludius és claudius, az isten című könyvei.) de tény, augustus politikai elfogadásához nagyban hozzájárult a béke és a gazdasági biztonság jelentős erősödése.
ha meg rosszul emlékeznék, maj' valaki más megírja úgyis
-
legiaap
félisten
válasz
Mákos7észta #16 üzenetére
Nos, akkor K.u. 270-re javítottam.
Azért tehetted volna off-ba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest