- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
A pillanatnyi elmezavar pont arra utal hogy az adott pillanatban lévő körülmények behatások hatásának következtében cselekedte azt amit, de attól még lehet teljesen normális valaki. Tehát ennél az ügynél egyik szakértő se tévedett...
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Psychonaut #20 üzenetére
Alaposabban megnézve: tényleg. A két dőlt betűs mondat között nincs ellentmondás. Kiegészítik egymást.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vakegérke
félisten
válasz Psychonaut #23 üzenetére
Tévedni emberi dolog. Persze, mindenki tévedhet, csak ugye nem mindegy, hogy az úgynevezett szakértő tévedése miatt akár emberi sorsok törhetnek ketté.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vladi
nagyúr
válasz Psychonaut #23 üzenetére
S akkor még a jogászokkal nem is számoltunk. Hujujujj...
-
-
pgyorgy59
tag
válasz Vakegérke #21 üzenetére
És hol van olyan szakértő akit egy másik vagy harmadik nem tudja megcáfolni? Vagy az ETT? Pillanatnyi elmezavar szerintem mindenkinél előfordul valami lelki vagy testi trauma által de azért még nem fog gyilkolni. Erre valószínüleg hajlam kell. Na és a "szemet-szemért"? Igenis vissza kell állítani a halálbüntetést! Talán a "rejtett munkaerő" is meggondolná a gyilkolászást.
A jó nem mindig jó, mint ahogy a rossz sem biztos hogy rossz !
-
Vakegérke
félisten
válasz Psychonaut #20 üzenetére
Lehet, hogy rövidlátó vagyok, sőt...
A lényeg az, hogy két szakértő is felmentette volna a gyilkost, aki egy kis gyógyüdülés után rászabadult volna a társadalomra. Jól szakértettek, igaz?
Az Egészségügyi Tudományos Tanács felülbírálta őket, ergo a szakértelmük ebben az esetben fabatkát sem ért. Akkor mi a csudáért szakértők még mindig? Ki garantálja, hogy legközelebb nem állítanak fel téves diagnózist, és talán pont egy elmebeteget ítéltetnek életfogytigra?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Psychonaut
veterán
Amúgy a két állítás nem mond ellent egymásnak.
1, pillanatnyi elmezavar
2, beszámíthatóAz első állítás megfogalmazásából következik, hogy nem állandó ez az állapot (mármint az elmezavar), tehát akkor alapvetően beszámítható. Szóval vagy te fogalmaztál rosszul, vagy rosszul értetted.
Egyébként meg az emberi viselkedés nem egzakt dolog, nincs olyan szakértő, akinek a véleménye megcáfolhatatlan lenne minden helyzetben, ezt nyilván te sem gondolhattad komolyan, mert borzasztó rövidlátó hozzáállás.
-
Vakegérke
félisten
válasz pgyorgy59 #17 üzenetére
Legyen szakértő, de olyan, akinek a véleménye megcáfolhatatlan.
Két szakértőről kiderült, hogy téves a véleményük, de gondolom, a tiszteletdíjat nem adták vissza, és továbbra is szakértőnek vallják magukat. No, itt a bibi.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
total90
veterán
... én azt nem értem, hogy egyáltalán mi visz rá egy embert a gyilkolásra Én nem tudnám megtenni, lenne az a valaki a világ legrosszabbja a szememben, akkor sem.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Thome
veterán
Nagyon sok kitaláció megy ezen az egész dolgon, én ebbe nem is kezdenék bele, de az biztos hogy nem volt eszénél mikor lemészárolta őket, mert egy ép elméjű ember nem öl csak úgy, állati ösztönből esetleg (evés, de ez már csak az állatvilágban dívik...), de csak úgy nem öl az ép elme, szóval el volt kattanva szerintem...
Egyébként elég jól ismer(t)em, szóval kíváncsi leszek mi lesz ebből az egészből, de csóró srác rendesen elcseszte az életét...
-
Raucher
tag
Igen erre és a kapcsolódó cikkekre.
A legfőbb baja szerintem, hogy túl komplex.
Nem. A legfőbb baja, hogy nem egzakt. A teszt eredménye legalább annyira függ az értékelőtől mint az értékelttől.
(Ha az egyik képről, egy számítógépes játék/film például "Elise" (Resident Evil) jut eszedbe, akkor az értékelő aszerint fog értékelni, hogy ismeri vagy sem. De az igazi bonyodalom akkor keletkezik, ha már hallott róla.)Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Vladi
nagyúr
Erre a cikkre gondoltál?
Egyik teszt se megbízható önmagában.
Tényleg elég erős teszt, de nem az egyetlen. A legfőbb baja szerintem, hogy túl komplex. Ezért nagyon sokáig tart teljesen kidolgozni.Vannak még nagyon atomisztikus tesztek, amik csak 1 pici területet mérnek, de azt nagyon pontosan. Sajnos a többségük olyan naésakkormivan eredményt nyújt. Meg a kettő között sok variáns és fokozat. Van jobb, kevésbé jó stb. De azért nagyon jól állnak a tesztek úgy összességében. Nagyon pontosan lehet velük dolgozni. Arról meg egy tudomány ne tehessen már, ha a művelői trehányak.
-
Raucher
tag
Néhány éve nyilvánosságra hozta a képek egy internetes médium. Hatalmas botrány lett belőle.
Valamelyik PH-s fórumban is volt róla szó.
Ez a teszt a legerőteljesebb felderítőeszköz a pszichiátria kezében.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Vladi
nagyúr
Nah hát azért nem ilyen egyszerű a történet.
Nem tudjuk a háttérinfót. Hogy mi történt. Ezért nem lehet most ezt teljesen korrekten megválaszolni neked.
szakértői rendszer nagyon sok van. Gyámügyi, igazságügyi, orvostani, tanulási stb. Van ahol elég a végzettség, van ahol az intézmény miatt lesz valaki szakértő, van, hogy külön végzettség kell hozzá. Oké, hogy valaki szakorvos például, de büntető ügyekhez ráképzést igényel.
De a szakértői véleményeket is meg lehet fellebbezni. Akkor az illetések kijelöl egy új vizsgáló intézményt.
Sokszor a tett mértékét és módját kell megítélni. Maga a tett tény. Ő követte el. De most hirtelen felindulásból, előre megfontoltan, vagy hogy?De sajnos sokszor nem veszik figyelembe amit a szakértő mond. Egyik kolléganőm dolgozott régebben gyámügyis szakértőként, de nem mindig hallgattak rájuk.
Meg olyan is lehet, hogy kijelöltek egy x szakértőt. Ha kijelöltek, kijelöltek kapálózhatsz de nem érdemes. akkor meg kell csinálni. S lehet, hogy nem elég jártas pont abban a témában. De egy másik igen.
A gyakorlatban egyébként úgy néz ki a dolog, hogy az ügyben releváns kérdéseket tesz fel a bíróság. Ilyen általánosat, hogy beszámítható -e, nem annyira. Inkább olyat, hogy stressz hatására elveszítheti az önuralmát. Például.
Végül azt is elmondanám úgy általában a szakértők védelmében, hogy ők is emberek. Tévedhetnek, hibázhatnak.
psszt! Én már voltam kijelölt szakértő. Imádtam. Nem.
-
Gergosz2
veterán
de valakinek kell lennie, mert tegyük fel hogy valaki kinevezi őket , de akkor ki nevezi ki aki a kinevezőt kinevezei és így tovább a végtelenségig.
Nyilván valamilyen előrírt kvalitással kell rendelkeznie az egyénnek, és azoknak is akik őt kinezvezik , de mivel ők is ember így nincs kizárva , hogy tévedhetnek.Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Raucher
tag
Mit vársz egy olyan olyan "tudományágtól" ami 10 darab papírlapra löttyentett tintából próbál információt nyerni a páciensről. (Rorschach tintafolt-teszt.)
Több mint 90 éve próbálják pontosítani a teszt értékelését. De még annyira sem jutottak, hogy a teszt megbízhatóságát bármilyen módszerrel mérni tudják.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
moonlight115
őstag
Ez jó kérdés.
Van egy pszichiáter ismerősöm, igazságügyi szakértő. Jövő héten valószínűleg találkozom vele, ígérem, megkérdezem. Azt tudom, hogy ahhoz, hogy valaki szakértő legyen, külön szakvizsgát kell tennie."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Vakegérke
félisten
Ez már a megoldás.
De hol marad azok felelőssége, akik szakértőnek tartják magukat, és úgy döntenek emberek sorsáról?Szóval ki a frász dönti el, hogy ki szakértő? Aztán ha megnevezhető az illető, vajon mi a véleménye arról, hogy a szakértők véleménye keresztbe veri egymást?
Tartom.
Akinek a véleményéről bebizonyosodik, hogy nem helytálló, azt kéretik lefokozni, netán még a "szakmából" is eltávolítani.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Gergosz2
veterán
nem hiába akarja magát minden ilyen gyilkos elmebetegnek tettetni mert ~2 év gyógyszeres kezelés után élheti vígan tovább az életét.Nem értem miért nem vezetik be azt a rendszert mint az USA-ban, hogy oké hogy elmebeteg de akkor is elítélik rendes büntetést kap de a börtön direkt ilyen emberek számára fentartott szárnyába kerül ahol a büntetése időtartama alatt kapja meg a kezelését.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Vakegérke
félisten
Engem csak az zavar, hogy olyanok szakértők, akiket megcáfolnak más szakértők.
Akkor most tulajdonképpen ki nevezhető szakértőnek?
-
greenity
senior tag
Számomra az ilyesmi nagyon ködös.
Mégis belegondolva, elképzelhető, hogy ezek után a védőügyvédek/ügyészek addig kérnek szakértői véleményt, amíg valaki nem mond olyat, ami neki tetszik?"Egy mosolynál jobb a több"
-
Blindmouse
senior tag
Azért az emberi elme nem egy egzakt tudomány. nem arról van szó, hogy egy barackról meg kell mondani, hogy nagyobb-e 5 cm-nél, hanem egy zavart ember szavaiból kiszűrni milyen lelkiállapotban volt valószínű élete legszarabb perceiben. Arról nem beszélve, hogy több fajta filozófiai iskola létezik, és midegyik máshogy áll hozzá a dolgokhoz. Egyáltalán mi a definíciója a beszámíthatóságnak?
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest