Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
TZ10 tulajdonosoktól kérdezném, hogy miért van , hogy kikapcsolt állapotban pár percenként felvillan a zöld led a hátoldalon?
-
StoneBridge
senior tag
-
StoneBridge
senior tag
110 ezerről indul a TZ10-es, 87 ezerről a TZ8-as.
23 ezer forint a GPS funkcióért?
Nem tudom, hogy ebből divat-funkció lesz, vagy valami haszna is lesz-e... -
Jadro
veterán
A TZ8-cal szemezek. Canon S2-t cserélném egy kompaktabbra és jól jönne a 720p-s video is. Megvárom a tesztet és még az is lehet hogy ha kicsit lejebb megy a TZ7 ára, az lesz belőle.
-
Laslow
senior tag
Az FX37/38 gép gombjainak semmi baja, sőt, kifejezetten jók! Határozott nyomáspontúak, véletlenül nem megnyomhatóak, és a kis méret ellenére is teljesen jól kezelhetőek (igaz, nekem viszonylag kis kezem van, ez talán számít). A Canon IXUS 95 gombjai pl. sokkal rosszabbak, nyomogattam tegnap...
-
StoneBridge
senior tag
Azt hiszem lassan eljön az ideje a 2007-ben vásárolt tz3-as leváltásának. Még várok egy tesztet.
-
FEDman
addikt
Visszatérve a zsebrevághatóságra, a Nikon ráadásul állítolag dolgozik a maga EVIL rendszerén 17mm-es szenzorral, az is kellemes méret lesz. Pláne ha csinálnak ezzel a szenzorral egy beépített obis kompaktot is.
Akár hogy is, nem kell sok idő és azt se fogod tuni melyiket válaszd majd!

-
rankesz
veterán
Jó lesz ez a TZ10... mert jól lenyomja a TZ7 árát...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy szerintetek full amatőr, nyaraláskor és szülinapon kattogtatónak megéri a TZ7 helyett egy 8-ast venni nyár elején. (szokés szerint addigra ki is futtatjék a 7.est...
) -
FEDman
addikt
Tipikus pletyka oldal, néha egy-egy hír közelebb áll a vágyakohoz, mint a valósághoz.

Az Oly meg jól tud titkot tartani.

(Jó példa amúgy a Samu NX, mert ugye a kiszivárgott paraméterei alapján egy gyilkos cuccnak tűnt, aztnán a valóság valahogy sokkal szereényebbre sikeredett.)

-
-
FEDman
addikt
Szerintem már nem kell sokat várnunk az első nagy szenzoros tényleg zsebrevágható gépig.
Elég lenne megcsinálni a GF1-et fix obis kompaktnak és akkor a 20/1,7 obit szinte teljesen elnyelhetné kikapcsolt állapotban.De az LX3 utódjáról is pletykálgatták, hogy az elődnél kicsit nagyobb szenzort kap.
Ha ez igaz akkor ez is érdekes lehet. -
nagyobb = jobb, de az "elég jó" viszont egy abszolút határ, ami fölé az idő múltával egyre kisebb szenzorok is bekerülnek. persze valószínűleg az 1/2,33" még nem...
(azért matekolok ennyit, mert engem tényleg érdekel egy tényleg zsebgép... jó a g1 + obik, de az még másról szól. az ugyanúgy egy full "dslr" szet, csak 3 kiló helyett kijön 1-ből. ami igazán izgat, az a canon s90 / pana lx-3 méretű holmi, minél jobb képminőséggel és obival)
-
FEDman
addikt
Igen én is pont ezt akartam írni. Nagy divat mostanában fikázni az új modelleket, hogy semmi érdemleges újítás nincs bennük, pedig pont a Panánál mostanában komoly dolgok történek.
A micro4/3 Pana gépeknek meglepő jó az általános sebessége. A gyors AF és a lerövidült reakcióidők bizony szépen lassan leszivárognak a kompaktok szintjére is.
És ez egy olyan tulajdonság amiért simán érdemes lehet akár váltani is.
Előtte persze mindenképp érdemes gyakorlatban kipróbálni mennyit is fejlődött az elődhöz képest.De ami a lényeg, igenis van lényegi előrelépés, csak azt nem a megapixelekben kell keresni!

-
a legfontosabb újítások sztem:
- gyors af (!)
- full manuális beállítások
- javított stabilizátor
- multi-aspect szenzorha lenne benne raw mód és az obi inkább 24-160 körüli lenne, de jobb fényerővel, ő volna a tökéletes kompakt. viszont még így is lényeges előrelépés az amúgy sem rossz TZ-6/7-hez képest. tetszenek.
-
Champipi
aktív tag
Az összes gyártó évek óta azt csinálja, hogy cseppenként fejleszt a gépein valamit év elején, mondjuk hozzáad plussz egy megapixelt a felbontáshoz, és utána év végére lemegy az ára körülbelül a felére. Aztán jön egy újabb év.
De áttörő újdonságot egyik sem képes kihozni, így gyakorlatilag minden tavasszal ráizgulok az új modellre, hogy de jó lenne megvenni, csak várjunk egy kicsit amíg lejjebb megy az ára, aztán már karácsony van, és akkor meg már nem veszek mégsem, mert tudom, jönnek az új modellek.
Fas*om kivan, hogy nem tudnak például egy középkategóriás gépbe is tenni egy szélesvásznú, 16×9 képarányú, 3" kijelzőt tenni, mindig csak 2,5" vagy 2,7" méretet raknak bele, és abból is csak 4×3 képarányút.
Azzal ki ki van a fas*om, hogy nem képesek úgy beépíteni azt az istenverte lcd kijelzőt, hogy ne legyen az egyik szélén egy fekete vastag keret. Miért nem tudják megoldani, mint az Apple sok termékénél, hogy a kijelsző szépen be van bujtatva az alumínium házba, és csak ott látszik ki, ahol tényleg kijelző, és nem csak a kiejlző szélének a nyákja.
Vagy elnézve ezt a szerencsétlen FX66-ot, hát hogy lehet ilyen rohadt kicsi gombokat tenni rá? Nyomkodtam ezeknek az elődeit médiamárktban, és szinte csak körömmel lehet nyomogatni, pedig lenne ott hely nagyobb gombnak is.

-
Stiky
senior tag
Kíváncsi leszek az árakra. Főleg a TZ10 és 8-as közötti különbségre. És az se utolsó dolog, hogy mennyivel lesz drágább a TZ8 a 7-estől, mert most az a +2mpx...

-
sbazsi
veterán
-
amargo
addikt
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Ha 5-10e az még belefér, de majd meglátjuk mennyi lesz az annyi

Már évek óta gondolkozom azon, hogy miért nincs BT-os fényképezőgép, mert akkor lehetne GPS-el összekötni. A beépített is, jó, de az meg szívni fogja az akkumulátort. Vagy 5percig fogsz állni egy kép előtt, hogy meglegyen a geotag. -
Retr0
tag
Az árakra kíváncsi leszek.
Gondolom ez is túllesz árazva mint a többi új készülék. -
sbazsi
veterán
és ezekből mikor lesz valami?

-
amargo
addikt
Woooww, a TZ8-at nekem találták ki

Bár egy TZ10 is jöhetne, de szerintem a GPS miatt nem lesz olyan jó vétel.. -
201 cm-ről viszont porrá zúzódik a kis Lumix
Egyébként jónak néznek ki, de egy tesztet megnéznék 
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Hardcore café
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudom, hogy ebből divat-funkció lesz, vagy valami haszna is lesz-e...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)