Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajo
őstag
Hali, lenne egy kis "problémám".
Kisvárosban élek, és 5megás netről váltottunk 10megásra.
De elég instabil (5megással jó volt) valamikor csak 900al jön valamikor 1.2mb/s el is, és a pingem ma pl 32ms
Egy D-Link DSL-360R modemem van, gondolom én ez a hiba nem? Hisz ez vagy 5éves ha nem több és amúgy sem egy nagy sebességre van tervezve...
Szóval ajánlott egyik haverom nekem TP-Link modem routert ami a 2in1, pontos tipust még nem tudok, szerintetek az mennyire lenne jó? Vagy milyet lenne érdemes venni? -
Szajo
őstag
válasz Intruder2k5 #1615 üzenetére
Szia, köszi a választ! Hát nekem nem kell túl sok túlspilázott dolog bele. Stabil legyen 10-15megára de akár többre is. (Ha meg Router és modem egyben, akkor még annyi hogy wifi legyen rajta)
50-100mb net soha nem lesz rákötve ezt garantálom, szóval 10mb , max 15mb ami átfutna rajta! Egyébként erre a célra milyen modemet/modemroutert ajánlanátok? A keret max 10ezer!Szerk: (Ja közben megelőztél , de azért ajánlhattok még többet )
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Egyébként ez a modemrouter jó?
TP-Link ADSL2+ Ethernet/USB Modem Router
TD-8817; vagy ez TP-Link ADSL2+ Modem Router
TD-8816 ? -
Szajo
őstag
Sziasztok, vettem egy TP-Link TD-W8101G routermodemet és nem tudom behangolni rá az internetemet... miaz a VPI VCI? Hogy állítsam be hogy jó legyen nem tudnátok segíteni?
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Nos lenne több féle problémám is...
Kezdem az elejéről:
5megabites internettel rendelkeztem a GTS Datanetnél kb 5 évig, most felkerestek a hűség miatt egy ajánlattal, így emelték 10megabitre. Na most ezt már ilyen távból valszeg nem nagyon bírja a kis D-Link DSL-360R (Sima ADSL) mivel most hogy emelték, a válaszidőm bármilyen speedtestnél 32ms 15ms helyett, és a 10megabit helyett is csak 8megabit van. Sosem volt gond a GTSnél, szóval nagy valószínűséggel a modemmel lesz a gond.Milyen modemet lenne érdemes vennem, tutti 10megás lesz a netem még egy jó ideig! Nekem főbb dolgok:
-Legyen stabil, mivel naponta 20-24 órát is megy a gép úgy, hogy töltök fel/le (Torrent)
-Akkor már ugye legyen Torrentezésre/töltögetésre is stabil, és gyors!
-Ne szakadjon, ne ingadozzon a net!
-Maximum 10ezer (+- 1-2ezer) legyen az ára(Valamint a mostani DSL-360R modemem adminfelületére nem tudok belépni, 192.168.1.1 el nem jön össze ebben nem tudnátok segíteni?)
-
Szajo
őstag
DChard egyébként a Dlink 360R-T1E vagy a Dlink DSL-321B a jobb modem? Kettő közül melyiket vegyem (Az árát nem tekintve)
Mert párral ezelőtt a 360R-T1E-t ajánlottad de sokan mondják a DSL-321B-t is így nem tudom melyik lenne a jobb vétel.
A válaszodat előre is köszönöm! -
Szajo
őstag
Na hali, megvettem az új DSL-360R T1 modemet, de így sem sokkal jobb, ugyanúgy 8-9 megát bír 10helyett, és 32ms a pingem. Itt valami más problem lesz.
Mi lehet az? Talán egy windows ujra telepítés segítene? -
Szajo
őstag
Pontosan hogyan kell feltenni az általad készített FirmWare-t és mi az alap felhasználó/jelszó páros a DLInk nél?
-
Szajo
őstag
-
Szajo
őstag
És akkor lényegében hogy lépek be oda? le kell szedni valamilyen programot hozzá vagy hogy? Bocsánat de teljesen kínaiak nekem ezek a dolgok, de még is szeretném, ha tudnék csinálni egy vonaldiagot, hogy elküldhessen dchardnak
"Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy belépünk a modembe telneten és kiadjuk az "sh" majd pedig a "dmesg" parancsot. A dmesg parancs kimenete jó hosszú lesz, az elején keressük ezt a két sort:"
Telnet nélkül ezt sem tudom megtenni :S
-
Szajo
őstag
Rendben bocsi az értetlenkedésemet, már megnéztem és támogatott a Modemem.
Board ID 96338L-2M-8M, akkor ezt a FirmWare-t szedem le ugye? És a leírtak alapján felfrissítem majd beállítom. Utánna a Diagnosztika már csak pár gombnyomás? Bár majd elolvasom a diagnosztikáról szóló részt is, ha ezzel készen vagyok! -
Szajo
őstag
Későbbiekben azért még futtatok egy 24órásat, gondolom ott több minden kiderül nem?
Egyébként de akkor miért van az, hogy mikor átváltották 10megásra, 1-2napig 15-20ms volt a pingem és 1.1-1.2Mb/s el is töltöttem a mostani max 1010kb/s-1.0mb/s helyett...? :S
Mi történhetett hírtelen?Szerk:
Ja igen és pluszba még az is, hogy mikor 5mb netem volt eddig végig 15-20ms között mozgott a pingem idle ben. És ott ugye 650kb/s volt az állandó sebességem. Szóval számomra teljesen érthetetlen... egyik napról a másikra... :S[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Van ezzel egy bibi.
GTS Datanetnél vagyok, és nincs Net/TV szolgálatatásom, csak az ADSL internetet szolgáltatja egyedül a GTS.
De a gáz az, hogy pl bármilyen speedtestnél most is 8.7-9mb a letöltési sebesség.
(Most szerencsém volt és elérte a 9megát de egyébként 8.7 körül mér)És ezzel az a gáz hogy ugye a váltás utáni 1-2 napban még 10megát meghaladta a speedtestnél is és a pingem is jó volt. Csakis ezért idegesít ez most engem...
Akkor most az ID csökkenti egy kicsit a sebességet is?[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Már próbáltam mielőtt írtam akkor, hogy 50% ra veszem, meg 70% ra is vettem próbálgattam de nem sok változást hozott... Se megszakadás se sebesség növekedést nem tapasztaltam. (Restart, sőt még gép restart is volt)
Jah értem, csak mint említettem azért idegesített eddig. Mert most eddig teljesen jó volt a pingem is és a letöltési sebességem is 1.1-1.2mb/s volt és erre ezek a szemetek elállítják és mostmár a pingem is nagyobb, és a letöltési sebességem is kisebb, még Utorrentben töltésnél is... Hihetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Annyira nagyon én sem veszem észre a 19ms helyetti 30ms pinget. De pl egy netes játéknál már 25-30 helyett is 40-45 van gondolom ott már nem olyan jó.
Bár azt mondod nem gáz ez még, hogy 30ms van átlagban 19-20 helyett? bár 10-15ms nem nagyon volt azelőtt sem általában 20körül mozgott de most már 20ra szinte sosem megy... mindig 30-32 nagyon ritkán 27ms... -
Szajo
őstag
válasz rétisün #1725 üzenetére
Vezérlőpult->Hálózat és Internet->Hálózati és megosztási központ->(oldalt) adapterbeállítások módosítása->ott helyi kapcsolatra jobb katt tulajdonságok -> TCP/IP protokoll 4es verziójába belépsz és ott átrakod arra hogy következő IP cím használata és beírod hogy 192.168.1.2
-
Szajo
őstag
Szinte el sem hiszem, ma TeamSpeaken alul (mert be lehet állítani hogy ott írja) jó lett a pingem, pedig nem szóltam be nekik hogy gond van a pingel.
Csináltam egy speedtestet, és a 8.7mb os teszt is kicsit fentébb lőtte magát... mi történhetett? -
Szajo
őstag
Sziasztok, mennyire reális állítás a Tcomtól az, hogy 1600+(1600valamennyi) méterre vagyunk a DSLAMtól és 20Mbit-es internetből csak 12Mbit jön át!
A Tcomos srác helyszinen méregetett és mutatta is hogy a rendszer 17et engedne maximálisként de azt nem meri felrakatni...Egyébként mióta GTS Datanettől 10Mbit/s ről átjöttünk Tcomhoz 20Mbit/s re a pingem is 19ms helyett 26-30ms
Ez normális? Úgy tudom, hogy a GTS is a Tcomtól bérli a rendszert tehát tök ugyanannak kellene lennie csak kicsivel gyorsabbnak!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külpolitika
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BMW topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest