Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tegyebek

csendes tag

válasz beldeczki #2496 üzenetére

Valamit kihagytam!
    DMT-t szerintem felesleges megint kb. 3 óráig futtatnod(úgyse jutunk tőle előrébb, nem tudunk úgyse változtatni az eredményen), csak a modemet működteted legalább úgy egy nap, majd kimásolod a képeket!
    De dchard nevében nyilván nem nyilatkozhatok.

• tegyebek

csendes tag

válasz beldeczki #2496 üzenetére

Akkor tényleg nagyon elnézést kérek Tőled, akkor a modem ír ki butaságot az SNR marginról!!!

Nem egész 64 óra alatt 2 szakadás, SES 54 db, ES 11168 db, 3778 hibás SuperFrame, HEC 1888 db, OCD 8 db, RSUncorr 19532 db, Bitswap 43868 db, Framevesztés 18 db, CRC 11168 volt a képen a régi érpáron.
    Az SNR meg őrülten ingadozott.
    Ez nem stabil vonal.

Ha a fűrészfogszerű zaj még az új érpáron is jelen van a képen, akkor ki kéne próbálni valami földelt és árnyékolt kábellel is bevezetni(ahogy dchard másnak pár oldallal korábban írta), már ha az utcai is hasonlóan árnyékolt.
    A valós(nem a kijelzett) SNR margin a képen a régi érpáron egyértelműen kevés volt, az látszik.
    Azt néztem azóta, hogy nem használsz szűrőt.
    Tehát a vonalra semmilyen más eszköz(pl analóg telefonkészülék) nincs rákötve a modemen kívűl(csak tipp)?

Nagy kérdés, hogy a modemed miért írt 2.1dB-2.3dB SNR margint.
    Meg kéne nézni, hogy továbbra is 2.1-2.3 dB-t jelez ki, ha igen, akkor pár másodpercre áramtalanítani, és ha továbbra is, akkor ott vagy a modem, vagy a DSLAM hibás, ha a modem, akkor jó eséllyel gyárilag.
    Meggondolandó lenne ekkor ennek utánajárni, ha más modem nem 2.XdB SNR margint ír ki ezen a végponton, de ez továbbra is azt ír ki, akkor cseréltetni, ha garanciás.

Ha áramtalanítás után, vagy már eleve nem 2.3 dB-t ír, akkor bemásolhatnád a szöveget a modem webes felülete->Status->DSL status->Info gomb után megjelenő oldalról ide, és jók lennének új képek az új érpárról, addig az új érpárról nem tudok mit mondani!

Vivőkizárást nem írok, ha másik érpáron vagy azóta...
    Ez után a SNR margint kéne valahogy beszabályozni, de nem tudom, hogy eleve mennyi a valós(a 2.3 dB biztosan nem valós), és mennyi lehet most az új érpáron, mindenesetre a linkelt képen kevés.

A sávszélesség meg nem az SNR margintól, hanem a DSM-től volt a képen korlátozva, és amíg nem lesz a vonal stabil, nem is lesz az oldva biztosan.
    A képen biztos, hogy lassítva voltál, ez nem kétséges!
    A Telekomról nem mondok többet véleményt, ne haragudj rám emiatt(de sejtheted)!
    Messze vagy a központtól, de nem ez a fő probléma.

Hangsúlyozom, hogy a sávszélesség még teljes hibamentesség esetleges elérése után is csak jó pár nappal(akár másfél-két héttel) késleltetve fog csak visszanőni, anélkül pedig soha, addig egy bittel sem fog gyorsulni, és sokszor a DSM újraszinkronizációkor a korábbi működés tapasztalatai alapján csökkenti is, holott, már, tegyük fel, megjavult, hacsak a szerelővel azt valahogy el nem éred, hogy a DSM általi korlátot feloldja, aminek pedig csak hibamentes vonal, és normálisan kijelzett SNR margin esetén van értelme...

Elnézést a hangnemért, pedig pont előtte írtam, hogy próbálok tiszteletteljesebben beszélni(csak nem sikerül), nagyon szégyenlem magam...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés