Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fefy

csendes tag

válasz StSanya #1133 üzenetére

Röviden a topológia: modem->router->1-3 kliens wifi-n->switch->3-4 kliens vezetéken (a router 3 szabad portjába megy még egy AP, illetve van két szabad szervízportom, de ez technikailag mindegy, valamint ha nincsenek használatban, akkor le is vannak tiltva). Ezekből átlagosan 3 vezetékes és 1-2 wifis kliensen megy a torrent, de van, hogy mindegyiken van forgalom és nem 3KB/s (egy droidos telót leszámítva, mivel ez max frissítés miatt lép fel netre) :). Routeren qos, iptables megfelelően belőve, torrent mellett lazán lehet netezni, nem zavarja. A kliensek egytől-egyig utorrent-ek, min. 3.0 verzió. 30-tól 3-400 szálig változó mértékben vannak beállítva használattól függően (ezt nem részletezném, hogy miért ilyen magas, mindenkinek a fantáziájára bízom, de nem nehéz kitalálni :)).

Na de nem is az a lényeg, hogy miért ennyi a kapcsolatok száma (nem csak úgy ész nélkül van beállítva), hanem, hogy ezt az otthoni hálózathoz képest nagy mértékű terhelést le kell kezelni. Erre viszont már alkalmatlan a wrt54gl (hiába... a 200 mhz-es proci felett már eljárt az idő, de nincs is ezzel baj, az elmúlt pár évben megmutatta, hogy joggal tartják az egyik legjobb soho routernek).
    Tehát akkor a probléma mégegyszer: létezik egyáltalán expresscard-os adsl2+ modem elfogadható teljesítménnyel, vagy nem? :) Az usb-t hanyagolnám, mert hosszú távon nem hiszem, hogy egészséges lenne a controllert ennyire leterhelni. A nem usb-s külső modem meg le lett írva, hogy miért végső megoldás :)

Intruder2k5: nálad a pont, mert tényleg ki lehet használni annyi kapcsolattal is, csak a 2000 az 2000 és nem 100, okok fentebb :)

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz StSanya #1133 üzenetére

Igen, erre céloztam, mellesleg a 16Mbps netet bőven ki lehet használni már akár 50-100 kapcsolattal is - tudom, mert nekem is ilyen van, csak nem DSL, hanem 16M/2M kábel -, így nem tudom, minek abból 2000... Na de ez már nem is az én dolgom, végül is lehet az más miatt is, ha 2000 hát 2000! :)

Új hozzászólás Aktív témák