Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
"És az sem igaz, hogy egy modern weboldal dizájnját csak úgy lehet megoldani, hogy 10-es alapértelmezett betűméretet használnak. Ez csak egy ostoba trend, hogy vegyék az emberek a faltól-falig monitorokat."
Magyarázd már el, hogy ezt hogyan sikerült kikövetkeztetni? Mert én éppen azt látom, hogy már 10 éve vannak a piacon wide monitorok, lassan már a legalsóbb kategóriás laptop is 1366-os vagy 1440-es, ennek ellenére még mindig csak a pár népszerűbb fórummotor dinamikus szélességű, az is akkora betűkkel, hogy egy sor végigolvasása 60°-os fejkörzés.
Ez olyan szempontból jó, hogy lehet oldalt egyik oldalon az oldalsáv és másik oldalon Operában (vagy Firefoxban kiegészítővel, esetleg Chrome-ban 50 pixel szélesen, olvashatatlan címekkel, átméretezhetetlenül) a fülsáv. Esetleg még a Windows tálca is.
Mindezt azért, mert a világ webfejlesztői (tisztelet a kivételnek) képtelenek egyszer normálisan megírni egy oldalt, hogy a dinamikus szélességnél se csak a már meglévő dobozokat pakolja oldalra, hanem bizonyos szélesség fölött tegyen mellé egy másikat (itt például lehetne egymás mellett az "itt szóltam hozzá" és a "kedvenceim", ha túl széles a böngészőablak, vagy bármi értelmes elrendezés).
-
Penge_4
veterán
Ki kéne próbálni az a biztos, de szerintem nem, elvégre az IE6 még a DOCTYPE-ot sem ismerte, szóval számára szerintem lényegtelen, hogy mivel kezdődik a kód.
Régebben volt a Szégyenfalon egy oldal, ahol script taggal kezdődött a kód, csak a FF és az IE (8-al lett tesztelve) jelenítette meg, még a Chrome sem.
(#58) napos2600: Mármint a főállású PH dolgozók közül senkinek nincs arra kapacitása, hogy stílusfájlban pár szekcióban lecserélje a background-image: url();-t erre
div_neve {
background-color: #77abce;
border: 0px solid #77abce;
border-radius: 5px;
}Ezt még a cikkírók is meg tudnák csinálni, ha van jogosultságuk, webfejlesztő sem igazán kell hozzá. Nem azt kértem, hogy legyen AJAX-os hozzászólásküldés, ami tényleg munka, hanem pár sor lecserélése pár CSS-ben.
-
Penge_4
veterán
"szerintem komoly site ad annyit magara, hogy barmely olvasojanak igyekszik megfelelni"
A valid kód miatt eleve van benne egy csomó kivétel, hogy egyes IE verziók a számukra olvasható (invalid) kódot kapják. Néhánnyal több, vagy kevesebb már nem számít.
De ez így tényleg olyan, mintha a szabványkövető böngészők (nem, nem csak az Opera) lennének hátrányban részesítve.
(#46) Bici: Olyankor használja scripteknél az ECMAScript 5.1-ből a strict módot (ha normálisan van megírva a script), amivel további gyorsulás érhető el. Meg lehet beágyazni inline SVG-t és ilyesmit. És az új strukturális elemeket, mint section, article, header, footer, time, stb.
[ Módosította: 7 ]
-
Penge_4
veterán
-
Penge_4
veterán
A színvilág tetszik és csak 1 validációs hiba van (gondolom véletlenül), de 2012-ben azért durva hogy még mindig GIF képet használtok border-radius helyett és a legördülők alatt sem box-shadow van.
Ahogy szintén durva, hogy nem HTML5-ös a DOCTYPE.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Optiplex 7060 SFF I5-8500 16GB DDR4 256GB SSD w11 Készlet:10+ MONITORCENTER.hu ÁFÁS ÁR
- GIGABYTE RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest