Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• updog

őstag

válasz Narxis #6 üzenetére

"többet ér egy jó érzékelő."

Kötelezővé és büntethetővé tenném minden nyílt terű gázos vagy fa/széntüzelésű beltéri kályha mellé az érzékelőket, akár olyan módon is mint ahogy pl. a távfűtés költségosztói vannak (távolról ellenőrizhető, sumákolásnál jelez stb.).

Bár sok helyen valszeg semmi se segít, fateroméknál van nyitott gázkonvektor és benti fatüzelés is, amikor elkezdett sípolni a 15.000 forintos Honeywell CO érzékelő, amit vittem nekik, lefeszegette a falról és úgy kivágta az udvarra (nem tudta kikapcsolni) hogy szanaszét repült... hozzáteszem, én is voltam már náluk otthon úgy, hogy a másik (noname, de ellenőrzött) érzékelő bekapcsolt úgy hogy sehol nem ment semmilyen fűtés, valószínűleg a szállópor miatt.
    De hiába fenyegetem hogy legalább ilyenekkel ne szórakozzon, mert nem viszem telente haza az unokát, annyira bigott már az öreg hogy nem lehet vele mit kezdeni.
    Most az a kompromisszum hogy a gáz helyett hősugárzóval fűtünk a fürdőben amikor mi is otthon vagyunk, illetve a fatüzelést csak farkasordító hidegben röccentjük be és csak napközben, hogy estére full hamuig égjen, és már csak a kazán és a falak adja vissza a meleget.

• zsolt501

nagyúr

Ismerem az ilyen helyzetet, apámnál gáz konvektorok vannak, és gondolkodott rajta, hogy kazánra áll át, de mivel az átállás milliós összegbe került volna így a régi elavult FÉG konvektorok helyett CSAK új hatékonyabb konvektorokra lettek lecserélve ami így is jelentős összegbe került, mert az engedélyezésen túl az elektromos hálózathoz is hozzá kellett nyúlni, mert a konvektoroknak már nem csak gáz kell hanem áram is.
    3 konvektor lett lecserélve ez sem kis összeg volt, de ha kondenzációs kazánt van vagy egyéb fűtést akartunk volna az a tervezés és az engedélyek mellett jelentős összeggel került volna többe, a megtérülése is lényegesen hosszabb időbe tellett volna .

• icemad

nagyúr

Nálam még a vakolt fal is kötelező lenne. De rohadjak meg, ha értem, hogy egy vacak kazánnak miért nem jó a natúr tégla/betonfal...

Új hozzászólás Aktív témák