Új hozzászólás Aktív témák

• viharhozo

addikt

válasz VirsLee #311 üzenetére

Az, hogy közgazdászként nem értem hogyan lehetséges eladni egy 9%-os hitelt, amikor USD-ben kapsz hitelt 5%-on az szomorú.

1. Nem mindenki kap 5%-on hitelt.
    2. Felveszed 9%-on es berakod egy olyan stablecoinba, ami ennel tobbet ad. Egyszeru arbitrazsugylet, amig ki nem derul, h a masik oldalon nincs meg a fedezet (ld. Anchor protocol).

Biztos vagyok benne, hogy van értelme 75%-os kamatot ajánlani és abban is biztos vagyok, hogy aki ilyet ajánl, az nem játszik tisztességesen.

Az ilyen allitasok elott celszeru vmennyire megismerni a cryptok mukodeset. Ertem en, h minden atveres meg piramisjatek, meg mindneki mindent tud anelkul, h barmirol barmit tudna, de akkor is.

A "kamat" attol fugg a stake-elesnel, h jelenleg hany darab coin van forgalomban es egy adott kovetkezo periodusban mennyit nyomnak ki meg.

Pl. ha a kovetkezo egy evben 2 millio coin jon, most viszont csak 0,5 millio van forgalomban, akkor a jelenlegi tulajdonosok 400%-os inflaciokent elik meg a kovetkezo egy evet. Nekik olyan opciot kell ajanlani a "lekotesre", stake-elesre, h hajlandoak legyenek ezt megtenni.

Tehat onmagaban a "kamat" szintje nem jelent semmit.

Új hozzászólás Aktív témák