- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valóban nem szinuszjellel hajtom, de mikor megnéztem hangfelvételeket hangszerkesztő progiban, ott a jelalakok kvázi szinuszos jellegűek, értem ez alatt hogy amekkora jelcsúcs volt a + tartományba, ugyanakkora a - ban is, ebből gondolom, hogy visszafelés is rántódik a membrán ugyanakkorát.
Az elemes módszerre meg azt tudom mondani, hogy mikor boltban vettem hangszórót, aztis laposelemmel vizsgálták meg. Bár újabban mérőműszer szakadásvizsgálójával is nézték már. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
burgatshow #20 üzenetére
Villamos megadta mindkettőnknek a korrekt választ...
Hmmm, Orion mély pótálására mit vettél? Van két HS-280-asom, de az egyik mélye nagy hangerőnél megadja magát. Úgy tudom, a Hangszóró2000 kft. gyártja ezeket... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
burgatshow #18 üzenetére
Szerintem ezsem korrekt, mert az erősítők max hangerőt nézve átlag +-50V-ot (maximális kivezérlésnél, de a szám itt most lényegtelen) küldenek a hangszórókra, ami mert szinusz jellegű, ezért befelé is mozdítja a membránt és kifelé is. Az amit írtam, az valami hullámmechanikai jelenség, megnézhető este a kádban, ha egymás felé mozog az ember keze, akkor nagy hullámok lesznek, ha egymással szinkronban, akkor meg nem. Kvázi ez okozza a basszus eltünését, ilyen esetben valameklyik hangszórón kell ''polaritást'' váltani, és jólesz.
Az amit írtál, az a detektoros rádiók esetében lenne értelmezhető, ott valóban csak az egyik feszültségtartomány volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végülis, láttunk már műanyagkannába belevágott, majd fára feltett hangszórót, ahoz képest nemis rossz.
Viszont kijavítanám a bekötéses részt, nem mindegy hogy milyen ''polaritással'' kötöd be a hangszóróakt, ha nem azonos, akkor a membránok ellentétessen mozognak és elvesznek a mélyhangok. (nem mintha itt lennének ilyenek...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Asus Tuf Gaming F15 újszerű garanciális LEGOLCSÓBBAN A NETEN!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest