- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarioRossi
csendes tag
A 141-es hozzászólás szerint minden helyes
Kábellel összekötve működik.
A routerek vezetékes összekötésével tudok wifin és kábelen keresztül is csatlakozni a TPre. (TP Linken kikapcsolt DHCPvel internet is van, bekapcsolva nincs)A TP Linken ha kikapcsolt a DHCP és WDSen keresztül kommunikálnak a routerek, akkor a TPre csatlakozó eszközök nem kapnak IP címet. Viszont ebben az esetben a Speedportra csatlakoztatott számítógéppel meg tudom nyitni a TP Link beállításait, tehát a routerek kommunikálnak, nem?
Ha a TP Linken bekapcsolom a DHCP-t és marad a WDS, akkor kapnak IP címet a rácsatlakozó eszközök. De ebben az esetben nem válaszol az eszköz, ha a Speedportra csatlakoztatott számítógéppel pingelem. Minden esetben csak a TP Linkig jutok, a rá csatlakozó eszközöket viszont már nem érem el.
Azért értetlenkedek csak ennyit, mert a két router között van vezeték nélküli kapcsolat, mivel bármilyen összeköttetés nélkül a Speedportról elérem a TP-t csak beljebb nem jutok.
Ha nincs más gondolat, vagy rendszerileg kihagyott ez a funkció, akkor nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
DarioRossi
csendes tag
Magának a TP-Linknek oszt IP-t a Speedport WDSen keresztül, csak a TP-Linkre csatlakozó eszközöknek nem. (Ha így értetted, akkor elnézést az okoskodásért!)
Innentől nem értem, hogy a routernek miért tud osztani WDSen keresztül IP címet és az eszközöknek pedig miért nem? Szerintem lenne is internet a TP-n. De nem mivel nem kap egy eszköz se IP címet így nem sokra megyek. (De nagy valószínűséggel tévedek.)
A Wifis eszközök is a LAN listában vannak.
Viszont ott se látszik kiosztott IP pl.: a telefonnak, csak a TP IPje szerepel."BSSID (to be bridged): 00-0E-8F-E2-C5-54"
A 2 TP Link sajnos felejtős, csak 1 van. :/
Ha nincs több ötlet, akkor próbálok más megoldást találni. -
DarioRossi
csendes tag
-
DarioRossi
csendes tag
A 2 router között nincs kábeles összeköttetés, WDS-en keresztüli próbálkozások:
Telefonnal csatlakoztam a TL-WR841N routerre (192.168.1.100)
- A TL beállításaiba telefonról az IP cím alapján be is tudok lépni.
- Viszont a Speedport (192.168.1.254) beállításait nem érem el a telefonról.A Speedport "fő" routerhez kábelen van csatlakoztatva az asztali számítógépem.
- Elérem a TL és a Speedport beállításait egyaránt, az IP alapján
- A Speedport eszközlistájában megtalálható a TL router ip címe:192.168.1.100
64-70-02-A8-93-AA
StaticTL DHCP bekapcsolva, alapértelmezett átjáró: 192.168.1.254
Számítógépről pingelve a telefont
"Válasz: 192.168.1.101: A célállomás nem érhető el"Kábeles összeköttetéssel minden működik.
-
DarioRossi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Speedport W 724V Telekomos Router és egy TL-WR841N router.
Végig követtem a leírást, mindent beállítottam, de ugyan azok a problémák jelentkeznek mint "hrabanc" felhasználónál.
Speedport IP: 192.168.1.254 ( nem mertem piszkálni, mert egyszer már volt belőle baj és a telekomosok egy hét múlva jöttek ki )
TL-WR841N IP: 192.168.1.1Hálózat van, viszont internetkapcsolat nincs. A WDS státusz: Run
Mindent megpróbáltam ami eszembe jutott. Mi lehet a probléma?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest