Hirdetés

2024. február 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) Ombre85


Ombre85
tag

Nekem sikerült a leírás alapján beállítanom a kis 741ND-t a WDR3600 alá. Utóbbin OpenWRT üzemel, előbbin pedig az eredeti TP-Link rendszer. Tökéletesen működik, egy hálózatot jelez és szép stabil is, azonban minden éjszaka jön a mumus. Másnap reggel a szokásosnál is erősebb térerőt mutat a 741ND-n, de hiába van wifi kapcsolat, semmilyen net nem érkezik rajta. A fő routeren rendben van. Lehetséges, hogy a külső IP váltás kavar be neki, vagy csak szimplán a router ilyen hülye és időnként beakad? De akkor miért pont éjszaka? Kikapcs, bekapcs és minden happy.
Megoldásként azt találtam ki, hogy felteszek egy OpenWRT-t arra is és időzítőbe teszek minden hajnalra egy újraindulást. Hasonló tapasztalata esetleg van valakinek?

(#102) hrabanc


hrabanc
tag

Egy TP-LINK Archer C5-ös állítottam be FŐ-routernak.
AL-routernak egy TP_LINK WR1043ND v1-et.
A FŐ-router 192.168.1.1-es ip címmel megy, az AL-router 192.168.1.2-essel
Az AL-routeren bekapcsoltam a WDS módot, megadtam a titkosításhoz szükséges dolgokat is.

Ha engedélyezem a DHCP-t, akkor klasszul csatlakozik a hálózathoz, de nincs internetelérésem.
Ha letiltom a DHCP-t, akkor viszont nem kap IP címet és a hálózathoz sem tud csatlakozni.
A Default Gateway-t és a Primary DNS-t természetesen beállítottam a leírtak szerint.

Mi lehet mégis a baj?

Próbáltam az AL-router SSID-ját a FŐ-routernak megfelelően elnevezni és próbáltam más névvel is. Ez sem segített.

Gondolom nem csak én jártam eddig így!
Szívesen veszem a hozzáértők ötleteit, javaslatait!
Előre is köszönöm a segítséget!

(#103) Kingfisher1 válasza ugux (#86) üzenetére


Kingfisher1
tag

Üdv! A szerző leírása alapján azokkal a módosításokkal amire válaszoltam sikerült! Köszönöm!

(#104) Tamás88


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Tudom, hogy régen jártatok itt, de én a következőképpen oldottam meg.
A fő routerem a WR941ND (ablakban lévő), az az router pedig WR-1043ND (teljes képernyős). A lenti kép alapján állítottam be és így tökéletesen működik.

[ Szerkesztve ]

(#105) hrabanc


hrabanc
tag

Nos hát nekem is sikerült megcsinálni, amit akartam.
FŐrouterem egy TL-WR1043ND v1-es lett. Ehhez csatlakozik WDS bridge módban ALrouterként egy TL-WR841ND és egy TL Archer C5 v2 (és még egy noname wifi-repeater is).
IP címet csak a FŐrouter oszt.
Az IP címek rendre: 192.168.1.1, 192.168.1.2 és 192.168.1.3.
A Start és End IP címek mindegyiknél ugyanaz,
az elsődleges és másodlagos DNS-t csak a FŐrouteren állítottam be, a többin nem.
Remélem valakinek hasznos lesz!

(#106) fa4hu válasza hrabanc (#105) üzenetére


fa4hu
őstag

A TP LINK ügyfélszolgálatának tájékoztatása szerint nem minden TP LINK router tud WDS-t alkotni egymással a különböző chipkészletek miatt. Erről sehol sem írnak hivatalos oldalon, tehetnek egy szívességet (pont a WDS miatt vettem még egy TP LINK-et)... Nekem egy Archer C20-at nem sikerült egybehoznom egy TL-WR1043ND-vel. A TL-WR1043ND-re OpenWrt-t téve APN-enként működgetett, egyébként semmi.

(#107) bandigyerek


bandigyerek
senior tag

Cső! Lehet 3db routert egymás után fűzni WDS-be? 1. kapja a NET-et, 2. kapja elsőtől, 3. kapja másodiktól. (hosszú az épület, és ezzel le lenne fedve az egész.) Non plus ultra: a végén is kellene DNLA-nak... :F

Hogy lehetne másképp, ha így nem?

(#108) Parson válasza Tamás88 (#104) üzenetére


Parson
addikt

Hello, ezzel a beállitással sikerült teljesen egy hálózattá alakitanod a 2 router jelét? És ha igen, a telód automatikusan lépked az egyikröl a másikra? Ez a roaming dolog nekem még kicsit új, de én is szeretnék vmi ilyesmit csinálni otthon, egyelöre sikertelenül. :W

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#109) Parson válasza 04ahgy (#5) üzenetére


Parson
addikt

Egyetlen kérdés merül fel. Ha a két eszköz együttesen fedi le a területet, és ott ahol az egyiknek már gyenge, a másiknak még erös a jele, mitöl / mikor lép át a telefon wifi vevöje az egyikröl a másikra? Minekután, hiába ugyanazon a néven fut mindkettö, fizikailag akkor is az egyik eszközröl át kell lépnie a másikra. :F

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#110) mamboo


mamboo
tag

Sziasztok!
Nagyon szuksegem lenne egy kis segitsegre, holnap jonnek hozzank az irodaepuletbe ellenorzesre es nem mukodik napok ota a net mert valaki okos resetelte a modemet.
Tcomnal basznak az egeszre.
Sajnos adott minden eszkoz.
Adsl vonalon keresztul jon a t-online altal biztositott net.
Ezt konfiguraltam es parositottam a tplink routerrel.
Ahogy kesz lettem az op rendszerbol toroltem az adsl kapcsolatot ahogy kell.
Na de most jon a csavar.
A 3. Es a 2. Szinten levo tp link routerek kabellel vannak ehhez a modemhez csatlakozva.
Hogyan tudnam a legegyszerubben megoldani az egesz epulet lefedeset internet eleressel.
A legfelso szinten neha van net neha nincs. Korlatozott a hozzaferes.
Meg fizetek is a megoldasert :)))
Privatban kerem irjatok!! Surgos!

(#111) ecchphoto


ecchphoto
csendes tag

Ki kellene emelni azt, hogy a WDS bepipálása rész a TP ruterekre vonatkozik. Ugyanis Tenda rútereknél mindkettőnél be kell kapcsolni a WDS módot, és egymásra kell mutatniuk. Először úgy kezdtem beállítani, mint a TP-imet, aztán csodálkoztam, hogy csönd van. Nem zavarták össze egymást, de vagy csak az egyik készülékre, vagy csak a másikra lépett fel a laptop, attól függően hol tartózkodtam. Ha a kettes közelében, csak a 0.2.-őt lttam, és nem volt net. Ha meg a másikhoz, akkor a .0.1-et, és volt net.
UTána csak annyit csináltam, hogy a fő ruteren is nyomtam egy wds módot, és bescanneltem a másikat. Azonnal élt a teljes WDS felhő.
Egyébként sajnos nagyon eszközfüggő, hogy megy-e a WDS. Egy 841N-et hiába állítottm egy UPC router alá WDS kliensként, kb egy napig ment rendesen, aztán estére beseggelt. Áramtalanítottam 841-et, és ment. Ezt megismételtük 2-3 napon át, nem értettük, s inkább kihoztam vezetéken... :D Ugyanez a 841 itthon az ősöknél kiválóan megy WDS-ként a szomszédba átnézve.

[ Szerkesztve ]

-=ecchphoto=-

(#112) biker


biker
nagyúr

Üdv
Tegnap ezzel a jelentéktelennek tűnő problémával küzdöttem olyan 4 órát, szégyenszemre sikertelenül
Tud valaki arról infót, hogy a telekom által szórt zte wifis szarral működhet e a wds?

Rendszer egy 3 épületből álló lovarda és fitness terem lefedése lenne, az al routerek 3db tplink archer c9
Első kérdés, a fő router ip címe .1.254 végű, már itt furcsán néztem rá
Kipróbáltam a valós wds beállítást is, azonos ssid és jelszó, meg azt is, hogy az első router veszi a telekom jelet, -a második az első jelét de mindkét esetben pár perc után összeomlik a hálózat és kapok valami 169.178... ip-t.

Dhcp kilőve, fő router ip dns-hez megadva, -amíg van hálózat látom is a saját gépemen a helyes dns-t
Al routerek ezen leírás szerint és a legtöbb gyári leírás szerint is helyesen beállítva, és mivel egy darabig megy, gyanús hogy tényleg jó

Lehet hogy az lesz, húzzunk ki kábelt a zte meg az első al router közé, és építsünk ki így hálózatot?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#113) fa4hu válasza biker (#112) üzenetére


fa4hu
őstag

A gyári WDS eléggé megbízhatatlan, és lassítja a wifi kapcsolatot, jobban jársz, ha a routereket kábellal kötöd össze.

(#114) biker válasza fa4hu (#113) üzenetére


biker
nagyúr

Nem lehetseges, muemleki epuletek :(

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#115) fa4hu válasza biker (#114) üzenetére


fa4hu
őstag

A WDS alapvetően TP Link routerek között működik jól, sőt nem tud minden TP Link típus másik típussal együtt működni. Szerintem csak úgy fogod tudni megoldani, ha nem a szolgáltató router-modeme lesz a főrouter, hanem a modemről kapásból TP Link routerbe megy a kábel, és az fogja tovább osztani.

(#116) biker válasza fa4hu (#115) üzenetére


biker
nagyúr

Ezen dolgozunk. Ez esetben megy ket savon a wds vagy csak egy savon?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#117) fa4hu válasza biker (#116) üzenetére


fa4hu
őstag

Azt írtad, hogy ZTE-s wifihez (gondolom, ez routert akar jelenteni) akarod kapcsolni, erre írtam azt, hogy valószínűleg nem fog menni.

Ha mindkét sávra beállítod a WDS-t, akkor elvileg mennie kell.

(#118) biker válasza fa4hu (#117) üzenetére


biker
nagyúr

Igen, a telekom adta zte router adja most a wifit, de tervezzük ezt kábellel rádugni az elso c9-re, onnan lőni tovább a netet

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#119) fa4hu válasza biker (#118) üzenetére


fa4hu
őstag

A Telekom routerét csak modem üzemmódban kellene használni, nem kellene még egy router a TP Link elé.

(#120) kopygege


kopygege
tag

Sziasztok!

Köszönöm szépen én is a cikket, hasznos volt.
Viszont én elkerülendő a sebességcsökkenést, ugyanezt szeretném kábellel megoldani, vagyis, hogy a két router kábellel csatlakozzon és a slave is ugyanazt a jelet sugározza, azt hiszem ezt acces pointnak hívják.
Be is állítottam (Az UPC-s routerhez csatlakoztattam egy TP-link N routert) az alábbi leírás alapján:

[link]

Sajnos azonban (ha nem értettem félre valamit) itt csak eltérő SSID-ket lehet beállítani és a wifis eszközökkel állandóan újracsatlakozni a két eltérő nevű hálózatra. Mondjuk ez a kisebbik baj. A nagyobb problémát nálam az okozza, hogy sokszor az alhálózat megbízhatatlanná válik: eldobja a jelet, nem lehet csatlakozni, vagy folyton újra kell csatlakoztatni hozzá az eszközöket.
Erre nem tudtok valami hasonlóan szájbarágós, egyszeri felhasználók számára is érthető leírást mutatni?
Nagy segítség lenne.
Előre is hálás köszönet érte!

(#121) fa4hu válasza kopygege (#120) üzenetére


fa4hu
őstag

A leírás szerint lehet az alrouternek ugyanazt az SSID-t is adni, viszont ebben az esetben szerintem a hálózati titkosítás módjának és jelszavának meg kell egyeznie mindkét routeren. Ugyanazon SSID mellett elvileg automatikusan átlép az erősebbikre, de nálam ez nem működött, így maradtam a különböző SSID-ek mellett. Nálam az alrouter nem a főrouter DHCP- tartományából kap IP-t, hanem a 192.168.0.2-re állítottam. Ha jól emlékszem ezt az IP-címet nem foglaltam le a főrouterben az alrouter MC-addresére, de azt is be lehet állítani.

(#122) sebipayne


sebipayne
tag

Sziasztok!

Tp-Link routert próbálok WDS-ként beállítani, de nem értem, hogy mi a gond. Látszólag minden oké, WDS Status: run-t ír és a fő router is látja magához csatlakoztatva a TP-t. A DHCP kiosztás viszont már nem működik, semmi nem csatlakozik alapból a Slave routerhez (DHCP off), ha pedig akár fix ip-vel ráállok, akár DHCP-t visszakapcsolva a TP-n, sehogy nincs internet és a fő router sem látja a felcsatlakozott cuccokat.
Akkor most működik a WDS bridge vagy sem? Vagy valami más gond van, ha Run-t ír?

Előre is köszi a helpet!

(#123) bandigyerek válasza sebipayne (#122) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Ez olvastad már? TP-LINK WDS Bridge Logout cikk.

(#124) sebipayne válasza bandigyerek (#123) üzenetére


sebipayne
tag

Persze, onnan jöttem ide. Mondom, a WDS státusznál Run-ír a TP-Link, valami miatt mégsem működik se a net, se a fő router DHCP továbbosztása.

(#125) fa4hu válasza sebipayne (#122) üzenetére


fa4hu
őstag

Nem mindegyik routerrel megy a WDS, még ha a főrouter is TP-Link, akkor sem. Mi a két router típusa?

(#126) bandigyerek válasza sebipayne (#124) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Nekem a Csatornát nem akarta hagyni, hogy beállítsam, aztán sikerült. Három routert is össze lehet fűzni, valami beállítási gebasz lesz gondolom...

(#127) ptarkany válasza sebipayne (#124) üzenetére


ptarkany
csendes tag

Szórol szóra ez az én gondom is. A fő router teljesen mindegy mi, már többfélével is kipróbáltam. Al routernek, most egy TL-WR841 lenne. Run van, de IP-cím nem jön a fő router felől, meg egyébként semmi IP kapcsolat nincs köztük, ha a PC-t fix IP re teszem, csak az al routert tudja pingetni, a fő routert nem. Tehát a RUN-on kívül semmi nem utal arra, hogy bármi közük is lenne egymáshoz.
A gyakorlatlanságommal sem lehet gond, mert néhány napja egy 741-essel csont nélkül megcsináltam ugyanezt és mai napig működik.
Vajon, ha OpenWrt-t tennék rá, az megoldaná a problémámat, vagy adjak túl rajta? Egyébként V7-es a hardvere.
:W

(#128) Buju1123


Buju1123
újonc

Köszönöm a leírást, lépésről lépésre elvégeztem a beállításokat.
Egyetlen probléma adódott csak, amikor az al-routernél beállítottam a primary DNS értékéhez a fő-router IP címét, akkor nem volt internet elérés. Ekkor módosítottam, és a fő-routerben megnéztem az ő DNS-ét, és azt írtam be az al-routerbe, így már minden rendben ment.
:DD :R

[ Szerkesztve ]

(#129) Kronos3000 válasza 04ahgy (#5) üzenetére


Kronos3000
senior tag

Zicky-nek köszönöm a leírást,de a te rövid instrukciód alapján pár perc alatt sikerült a beállítás. :C
Hála és köszönet érte. :R

Wasabi...

(#130) Zicky


Zicky
tag

Megosztanám a legfrissebb tapasztalatom a téma iránt érdeklődőkkel... :R :R

A napokban több mint 20év után átnyergeltem az Invitel-től a UPC-hez. Ez év eleje óta már itt Jászberényben is elérhető, kiépítették a hálózatot... A szolgáltatással eddig (3nap) :D maximálisan elégedett vagyok, a UPC Wifree is teszi a dolgát, már ahol tudja :K de ez természetes, majd szaporoduk...

Mivel a UPC kábel modem máshová került a házban mint az Inviteles, nekiláttam a routerek átvariálásának. No most kreálhatok egy három routeres WDS-t ! :Y

Már az első tesztnél kiderült, hogy ebből bizony nem lesz hálózat nyújtás; ugyanis a TP-Link router által kezdeményezett csatlakozási szándékról a UPC router tudomást sem vesz,vagyis nem egy nyelven beszélnek.

Nagy valószínűséggel ez a kapcsolódási protokoll csak TP-Link routerek között működik.
:( :F
Az egyetlen járható út ha a főroutert kábellel csatlakoztatom a UPC routerhez. Az első próbálkozás meglehetősen amatőrre sikeredett, a pc megy a LAN1-be UPC router megy LAN2-be. Van internet a UPC-s látja is a gépem, csak én nem látom a TP-Link főroutert; IP-nem elérhető; Mi Van??? :F :W
Ja, bocsánat ahonnan jön az internet az a világ, vagyis nagy, azaz széles WIDE kék csatlakozó WAN. Hoppá, így már mindjárt más!! A UPC router is végre TP-Link TL-WR741N routert lát és mindkét beállítási felületet elérem a gépemről. :C :DD :C

Innen kezdve vagy inkább folytatva újra száll-repül a WDS kapcsolat a régi beállításokkal. :K

Ami -ha úgy tetszik- nevezhetjük veszteségnek is, a sebesség csökkenése. Míg a UPC-routeren keresztül gigabites kapcsolat van a gépek közt a főrouterre kapcsolódóknak meg kell elégedniük a 100 megabitessel a fő és alrouter között pedig 5 megabit a jelenlegi sebesség, de legalább van.

A telefonoknak, vagy inkább nevezzük őket kézi pc-knek, elég....

(#131) bihar001


bihar001
újonc

Üdv.
Lan kábelen keresztül állítottam be az al- routert, de fél óra használat után megszűnik a WDS, a WDS Status: Run- ról Initre vált

(Adva van két Tp- Link WR841N típusú wifi router. A fő router 9.2, az al- router 12. verzió.

Fő routeren beállítottam a 6- os csatornát a Wireless Setting menüpontban.(Az IP cím maradt a 192.168.0.1)

Al routeren beállítottam az SSID- t, hogy egyezzen a két név (ill próbáltam különbözővel is), a DHCP- t kikapcsoltam, (Disable- re kattintottam) majd az IP címet az alap 192.168.0.1- ről átállítottam 192.168.0.2- re. Gateway-t, Primary DNS- t megadtam, ahogy a cikkben le volt írva.)

Van valakinek valami ötlete, mi a gond?

(#132) Kronos3000 válasza bihar001 (#131) üzenetére


Kronos3000
senior tag

A csatornát hagyd autón mindkét routeren.
Valamint az ötödik hozzászólás alapján állítsd tuti működik.
Minden beállítás után save ès restart.

[ Szerkesztve ]

Wasabi...

(#133) bihar001 válasza Kronos3000 (#132) üzenetére


bihar001
újonc

A csatorna alatt a Channel Width sort (az auton van), vagy a Channel- t (arról pedig mindenhol azt írták hogy ki kell venni auto- ból) érted?
Illetve (a hozzászólás olvasása után elbizonytalanodtam) melyik eszköznek kell nagyobb számúnak lennie? A Fő vagy az Al- routernek?

[ Szerkesztve ]

(#134) bihar001


bihar001
újonc

Ha a Fő router Wireless-->Wireless Static menüpontjában nem látja az Al routert, annak mi az oka?

(#135) bihar001


bihar001
újonc

Ha a Fő router Wireless-->Wireless Static menüpontjában nem látja az Al routert, annak mi az oka (nincs ott a Mac Adress)?

(#136) Sas madár


Sas madár
őstag

Sziasztok!
A fő routerem a WR741N , a másik router amit csatlakoztatni szeretnék pedig WR-740N .

Többször végig próbáltam már a leírás alapján al router beállítását,de nem csatlakoztattam össze őket ,az utolsó lépést kihagytam és ehhez kapcsolódik a kérdésem.
(pár év kihagyás után össze akartam kapcsolni a két routert csak épp a leglényegesebb elemet az IP-ket nem változtattam meg,ekkor sikeresen kiakasztottam mindkettőt le kellett resetelni és újra beállítani mindent.Ezért most először csak össze kapcsolás nélkül akarom az al router beüzemelni,hogy stabil-e.,mielőtt újra rácsatlakoztatom a fő routerre ami azóta rendben működik újra)

Normális az ,hogy minden beállítás után az al router kezelő felületét nem tudom elérni sem wifin sem kábelen keresztül?(a beállítását már eleve kábelen csináltam végig.)
Este még a kábelen keresztül mindig elértem a menüjét,de miután áramtalanítottam és ma újra bekapcsoltam nem tudom sehogy elérni.Egy elég lehetetlen IP-t oszt ki de azon sem lehet még kábelen sem belépni.
Ez ennek a funkciónak normális velejárója vagy sem?

[ Szerkesztve ]

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#137) Zicky válasza Sas madár (#136) üzenetére


Zicky
tag

Válasz ment privátban, remélem tudtam segíteni....

(#138) kmisi99


kmisi99
addikt

Sziasztok, már teljesen kiakasztott, hogy nem jó. Adott egy linksys befw11s4 ami a fő router. Ez már évek óta hibátlanul üzemel. Na most egy tplink tl wr741nd vel wds el rá akarok csatlakozni. Be tudtam fogni a linksyst, a tplink lan ip címét átállítottam egyel arrébb. X. X. 1.2 (nincs ezen a címen semmi más). A DHCPt letiltottam. Ssid jelszó ugyan az mint a linksys nél. De még csak meg se tudom pinggelni a linksys routert. Próbáltam e szerint a leírás szerint is csinálni de nem jó. Lehet valami beállítás a linksys routeren ami gátolhat engem?

(#139) Zicky válasza kmisi99 (#138) üzenetére


Zicky
tag

Szia!

Valószínűleg a Linksys router nem ismeri -vagyis nem írták meg a biosába- azt a kommunikációs protokol algoritmust, amit a TP Link használ. Nekem ugyanez a problémám volt a UPC Boxal való legelső próbálkozáskor. Az alrouter látja a upc box által szórt hálózatot, kiválasztom, el is menti, sőt a status ablakban WDS RUN üzenet látható, mégsincs érzékelhető kapcsolat. Nem egy nyelvet beszélnek, nem értik meg egymást... A koleszban a fiamnak egy ezer valahányas TP Link routerrel volt ugyanilyen tapasztalata, de mástól is hallottam már, hogy egy újabb és egy régi TP link között nem akart öszzejönni a kapcsolat.

(#140) sony309


sony309
senior tag

Sziasztok!

TP-Link 1043 a "főrouter" és AP-ként szeretnék beállítani egy TP_Link 841-t.
Megoldható, hogy wifi-n kapcsolódjon a 841 a 1043-hoz, mint AP?

Köszönöm a választ előre is!

S3x, hifi & rock and roll

(#141) Zicky válasza sony309 (#140) üzenetére


Zicky
tag

Szia!

Ha a 841 és a 1043 között összejön a WDS kapcsolat, akkor minden rendben, de -mint fentebb írtam-
előfordulhat, hogy nem fognak beszélgetni; hogy miért, azt csak az tudja aki a firmware-ket írja :F :F

Zanzásítva a beállítások:
1043 beállítás:
IP: 192.168.0.1
SSID: "Lakás NET"
WPA2-PSK Password: "főnökhöz kapcsolódom"

841 beállítás
IP.192.168.0.2
DHCP: disable
(wireless settings) WDS: enable -> search vagy survey gomb -> kiválasztani "Lakás NET" SSID
A WDS-hez tartozó jelszó ugyanaz amivel a főrouterhez kapcsolódunk WPA2-PSK Password: " főnökhöz kapcsolódom"

Itt az SSID lehet ugyan az mint a főrouteren ( wirelwss settings) ,és ekkor a jelszó is célszerűen azonos (security settings)
vagy
lehet SSID: "Garázs NET" és WPA2-PSK Password: "garázsban vagyok"

Az első esetben ha elhagyjuk a főrouter hatósugarát, észrevértlenül csatlakozik az alrouterhez. A második esetben kapunk egy odébb lévő másik hálózati teret. Én így adom a tesómnak a netet :K

[ Szerkesztve ]

(#142) sony309 válasza Zicky (#141) üzenetére


sony309
senior tag

Köszönöm és BÚÉK mindenkinek!

S3x, hifi & rock and roll

(#143) teo77


teo77
őstag

Szia, Zicly, sziasztok!
Mindent a leírásod szerint csináltam.
Telekom - os fő router, Tp-link al.
Amikor átmegy a jel gyengülése miatt az al routerre, azt mondja, hogy rossz a jelszó.
Akkor is, ha van beállítva az al routeren jelszó védelem, akkor is, ha nincs.
Mi lehet a hiba oka?
Köszi szépen!

Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)

(#144) Zicky válasza teo77 (#143) üzenetére


Zicky
tag

Szia teo77!

Nos, akkor -hogy jól értem a helyzetet- van egy T-home -tól kapott routered és a TP-Link amit alrouternek használsz.
- A THome szór egy mondjuk, 192.168.0.10 ip-vel egy "teo77lakás" ssid-t egy "otthonvagyok" jelszóval.

- Ezt a TPLink-ben a wds bepipálása után, a menüben bekerestetted, a decibel is jó erős, csatlakoztál hozzá, és a wds menüben a jelszót is wpa2-psk -ban adtad meg -aminek kötelezően a főroutert elérőnek kell lenni- vagyis "otthonvagyok".

- Az alrouter ip-je egyel nagyobb 192.168.0.11, a dhcp pedig ki van kapcsolva.

- Mivel a főrouter által szórt "teo77lakás" ssid-t szertnéd tovább nyújtani, az alrouterben is ezt adtad meg ssid-nek, az alroutert elérő jelszónak pedig az ssid-hez tartozó "otthonvagyok"-ot.

A wds-nek így már működnie kell, ha a két router routernek nincs protokoll devianciája, magyarul tudnak egymással beszélgetni. Mint feljebb írtam, tapasztaltam, van, hogy két tp-link nem szól egymáshoz...

A t-homeos wireless status, vagy statistics menüben nézd meg, hogy ott van-e a TP-Link alrouter ip-je vagy mac address-e és van-e adatfolyam, refresh-re változnak-e az adatmennyiség számok. Kábellel csatlakozz rá az alrouterre, és ha van internet minden OK, innen kezdve a wifi-vel is működnie kell.

Ha ez nincs, nem beszélget a két router egymással, bár a leírásodból nekem úgy tűnik, hogy működik a rendszered, csak ha kisétálsz a főrouter hatósugarából, nem csatlakozik az alrouterhez a mobil automatikusan, mert hibás jelszót érzékel ugyanazon nevű hálózaton. :F :F :F
Ha még egyszer sem csatlakozott, -és a wds tényleg működik- ,és a router is biztosan nem hibás, lehet még valahol beállítási hiba...
Nekem ilyen gondom akkor volt mikor a Huawei P8 Lite wifi modulja meghibásodott. Hol csatlakozott, hol nem, és jelszó hibát, meg hálózat nem elérhető hibákat adott, bár a többi kütyüvel jól működött.
Nos, ha az alrouterre kábellel csatlakozva folyamatosan van internet akkor, még lehet a router wifije is hibás, bár akkor nincs wds kapcsolat se... :)) :F :)) :F
Látatlanban, ennyit tudok mondani :R :R :R

(#145) teo77 válasza Zicky (#144) üzenetére


teo77
őstag

Ezer köszönet, Zicky! 👋
Ma - holnap kipróbálom. És beszámolok a tapasztalataimról.
És bocsi a nicked elírásáért. :)

[ Szerkesztve ]

Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)

(#146) SzaChe


SzaChe
tag

Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a Bridge et jól beállítottam, és wifin keresztül bármilyen eszköz tud csatlakozni, akkor mit kell(ene) beállítani, hogy ha vezetékkel egy asztali PC-hez kötöm a második routert, akkor az vezetékről, a router wifijét használva kapjon az internetből?

Köszi

Ne vitatkozz hülyékkel! Lealacsonyodsz az ő szintükre, és megvernek a rutinjukkal!

(#147) Zicky válasza SzaChe (#146) üzenetére


Zicky
tag

Szia!

Ennek -vagyis az alrouterre kábellel csatlakoztatott eszköznek- működnie kellene minden egyéb beállítás nélkül, főleg ha a wifisen is működik, pláne,ha ezt wds-en keresztül teszi.... :F :F :F :F
A kábeles LAN-ra is vonatkozó beállításoknál (Network->LAN) csak a ip címet kell a főrouterénál egyel nagyobbra állitani, a subnet mask marad 255.255.255.0, mert több mint elegendő 255 ip cím....
Egyéb ötletem most nincs, így távgyógyítási jelleggel, érdekes jelenség....
Estleg firmware frissítés, bár általában ez ez első amit megcsinálunk, ha kell, ha nem....

(#148) JuniorKill


JuniorKill
csendes tag

Nekem úgy sikerült egy Archer c2 AC750(ez a fő router) egy TL-WR741N (al router) típussal összekötni WDS-be hogy a fő ruotert kapcsoltam az al routrehez, igy van rajta Internet. Képen illusztrálom.

Hátha segít valakinek

(#149) Zicky válasza JuniorKill (#148) üzenetére


Zicky
tag

Köszi ezt a brilliáns ötletet!! :Y :Y
Ezt még én sem próbáltam, hogy a főrouteren -ami az internethez csatlakozik közvetlen- kapcsoljam be a wds funkciót és kerestessem be az alrouternek szánt készüléket... :C :R :C :R

Lehet az újabb TP-Link cuccok ezért nem beszélgettek egymással...
Nehogy már csak úgy bekeressél egy internet kapcsolattal rendelkező routert a távolból, hogy jobb jelerősséged legyen...

Majd ha a főrouter bekeres téged és megengedi a kapcsolatot akkor örülhetsz...

Hát sajnos a világunk hatalmi struktúrája tükröződik benne, mindíg felűlről irányítanak... :W :W

(#150) DarioRossi válasza hrabanc (#102) üzenetére


DarioRossi
újonc

Sziasztok!

Adott egy Speedport W 724V Telekomos Router és egy TL-WR841N router.

Végig követtem a leírást, mindent beállítottam, de ugyan azok a problémák jelentkeznek mint "hrabanc" felhasználónál. :((

Speedport IP: 192.168.1.254 ( nem mertem piszkálni, mert egyszer már volt belőle baj és a telekomosok egy hét múlva jöttek ki )
TL-WR841N IP: 192.168.1.1

Hálózat van, viszont internetkapcsolat nincs. A WDS státusz: Run
Mindent megpróbáltam ami eszembe jutott. Mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm szépen a segítséget! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.