Hirdetés

2024. március 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

A leírás pazar, köszönjük. Hasznos, azt meg kell hagyni. A címe viszont csalóka, mert ami a leírásban van, az egy szimpla wireless bridge. Ilyenkor, ahogy a leírás is említi, a két router hálózata "külön" kezelt, azok "nem tudnak egymásról", és eltérő SSID-t sugároznak. Mindig újra kell csatlakozni.

Az igazi WDS - azaz WiFi Distribution System ennél sokkal jobb.

Ott beállítod a fő routert rendesen, majd az al routert ugyanazokra a WiFi értékekre (SSID, titkosítás, jelszó, csatornaadatok). DHCP-t letiltod, IP címet a fő routernél egy IP-vel nagyobbra állítod be (pl. 192.168.1.1 és 192.168.1.2), restartolsz (ekkor LAN-on, fix IP-vel célszerű csatlakozni a routeredhez), és a Site Survey-re kattintva kiválasztod a fő router hálózatát, csatlakozol, és voilá.

Na, ekkor kapod az igazi WDS-t. Az SSID-k és jelszók ugyanazok, sőt, az eszközök csak egyetlen egy jelet látnak, és mint a mobiltelefon az adótornyok között, észrevétlenül csatlakoznak át egyik routerről a másikra. A DHCP kiosztást is csak egy, a fő router intézi.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.