Hirdetés

2024. március 3., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) dealerman


dealerman
senior tag

erre válasz ? ,eddig sehol se............ :(

[ Szerkesztve ]

underground techno will never die

(#52) Zicky válasza dealerman (#51) üzenetére


Zicky
tag

Nálam a routerek 54Mbps -el kapcsolódnak mert a TL-WR340GD csak ennyit tud. A másik 150-es.De mivel csak 5 megabites internet elérésére használom nem tapasztalok sávszélesség feleződést. A tv is akadás nélkül lejátsza a 1080p-s HD filmeket.
A legegyszerűbben úgy lehetne kipróbálni, ha az alrouterre kötnék egy pc-t és a főrouterhez wifin csatlakozó gépről egy több gigás file-t másolnék, de ezt még nem próbáltam ki. Viszont, ha a főrouterhez csatlakozó gépek közt másolok, akkor -ami kábellel csatlakozik- a 100 megabites kábeles hálózatot 99.8%-ban használja, 11 MBps folyamatos írási sebességet mutatva. A wifin csatlakozó - file másolás esetén- szintén kihasználja a teljes rendelkezésére álló 54Mbps sávszélességet.

De most már én is kíváncsi vagyok, hogy mekkorát esik a sebesség ha a gép az alrouterhez csatlakozik.
Hamarosan kipróbálom! :K

(#53) dealerman válasza Zicky (#52) üzenetére


dealerman
senior tag

Köszönöm :) nekem csak is az lenne a lényeg,hogy kábelen és wifin is ugyan az legyen a net sebessége,mint amit most fogok wifin :D

[ Szerkesztve ]

underground techno will never die

(#54) Zicky válasza dealerman (#53) üzenetére


Zicky
tag

Ha egy 150 megás net van mögtötte, akkor csak egy speedtest.net az alrouteren keresztül és máris látszik mennyit evett-mög belőle a wds kapcsolat.

(#55) Zicky válasza bally4 (#49) üzenetére


Zicky
tag

Tehát: kábelen keresztül van net fix ip-vel az alrouteren keresztül. Gondolom DHCP-vel is próbáltad kábelen keresztül a pc-t ; akkor van net? Esetleg a telefont fix ip-vel kipróbálni.
Ha fix-el van dhcp-vel nincs talán tényleg nem tud a wds-en keresztül a cisco ip-t osztani.

(#56) Zicky válasza GoZoL (#50) üzenetére


Zicky
tag

Volt egy eset ahol szintén nem jött össze a dolog két TP-Link router között. Ott a főrouter szintén TL-WR340GD volt mint nálam csak Ver.:2.0 az enyém 4.0-ás.

Az alrouterem TL-WR741ND első körben ez volt a főrouter és ekkor nekem is gondom volt az alrouterhez kapcsolódók dhcp kiosztásával. A routerek -hirtelen jött ötlet alapján való- felcserélésével ez megoldódott.
Valószínüleg valami firmware okok állhatnak a háttérben :F

(#57) dealerman válasza Zicky (#54) üzenetére


dealerman
senior tag

Csak 50/3-as,de ez az,hogy sajnso addig nem tudjuk kipróbálni amíg nem veszek egy olyan routert :( ezért lett volna jó tudni 100%-ra :K

underground techno will never die

(#58) nickrivers


nickrivers
csendes tag

Hali mindenkinek!

WDS-t szeretnék beállítani két TP-Link router között. Elvileg "sikerült" is, csak az a probléma, hogy ha újraindítom azt a gépet aminek az AL router szolgáltatja a jelet, akkor ipconfig szerint kapott IP-t, maszkot, meg az átjáró is stimmel, de az internetet illetve a hálózat többi gépét nem lehet elérni. Tehát amikor "összekötöm" a két routert, akkor működik aztán a gép újraindítása után széthullik az egész. Aztán a következő újraindításnál lehet, hogy megint jó lesz, de lehet, hogy nem. Múltkor pl 4x egymás után újraindítottm és minden rendben volt, de másnapra megint nem működött. Sejtem, hogy a DHCP környékén lesz a probléma, de nem tudok rájönni, hogy mi.

Előre is köszi!

Üdv:
nickrivers

(#59) Zicky válasza nickrivers (#58) üzenetére


Zicky
tag

Tehát, ha az alrouteredre kötött gépet bekapcsolod, a főrouter mindíg oszt neki dhcp-n keresztül ip-t, de a netet és a többi gépet nem tudod elérni, ha jól értem? De ha ki és bekapcsolod az alroutert már net is van?
Nekem ez - így a kapott infók alapján - valami tűzfal vagy "internet security" program tréfálkozásának tűnik, esetleg valami kontakthibás aljzat vagy kábel,;firmware gondolom a legfrissebb van rajtuk.
Ha a wds létrejött és stabil, a főroutered "wireless statistics" potjában lennie kell egy macadressnek ami a "refresh" gomb sorozatos megnyomásakor folyamatos adatmozgást mutat, és csak az első számjegyben tér el az alrouter macadressétől( nálam ez 72-EA-3A-BB-7D-36 és 74-EA-3A-BB-7D-36) Ha a főroutered "dhcp client list" pontjában látod az alrouterre kötött gép nevét és macadressét és mégsincs internet, akkor nem a wds kapcsolatban vagy a routerekben van a hiba véleményem szerint.

(#60) SpilerOne


SpilerOne
csendes tag

Sziasztok! Először is köszönöm szépen a leírást, nagyon sokat segített. De volna egy kicsi kis problémám. :D

Szóval: Adott egy [TP-LinkWR940N] routerem, ami a fő router, és egy [TP-LinkWR740N] ami az AL-router.
Mindent úgy csináltam ahogy a leírásban van, annyi változtatással, hogy én külön nevet adtam az Al-routernek, mert azon a helyen ahol volt ott az androidos telefonom sajnos nem tudta eldönteni melyikre is csatlakozzon amikor azonos volt az SSID ezért mindig dobálta a hálózatot. Most persze nem teszi, de olyan furcsaságot produkál a router amit még nem tapasztaltam. Egy vastag téglafal egyik oldalán amelyik közelebb van a fő-routerhez tökéletes a sebesség, de a másik oldalon meg nagyon gyatra. A tizede kb. a max sebességnek. Szerintetek mi a probléma? Remélem sikerült leírni a problémám érthetően. :D

[ Szerkesztve ]

(#61) t3hl34d3r


t3hl34d3r
újonc

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. hogy az elképzelésem megvalósítható-e WDS segítségével.

Adott az itthoni WiFi hálózat, amit egy régi SMC router szolgáltat.
Szeretnék egy második wifi hálózatot ami a második lakást szolgálja ki, és ez az elsőről kapná az intenetet WDS-sel. A kérdés azonban az, hogy megoldható-e, hogy a második hálózat akkor is üzemeljen teljesen sima WLAN hálózatként, ha teszem azt az első SMC routert lekapcsolom? Ilyenkor nyilván netezni nem lehet majd rajta, de mint net nélküli wlan hálózat használható marad? Továbbá ha csak a második hálózaton keresztül szeretnék fájlokat másolgatni ide-oda (tehát mindkét eszköz a második WiFi-re csatlakozik), azt befolyásolja az első sebessége?

Előre is köszönöm!

(#62) Marcello83


Marcello83
tag

Köszi, működik. Bár 542G-nél más volt pár menü. De rájöttem nagy nehezen. :)

Samsung Galaxy S8 Active, Lenovo Helix

(#63) Giada


Giada
újonc

Sziasztok!

2 napig szenvedtem a wds kapcsolat létrehozásával, én is az itt-ott ködösen megfogalmazott leírásokból próbáltam tájékozódni, de nem ment. Aztán rátáláltam erre az írásra - nagyon szépen köszönöm - mindent a leírás szerint beállítottam a zsír új, direkt erre a célra vásárolt tplink wr841n -ben. Egy thome-os cisco epc3925-re csatlakozom vele, és a wifi hálózat rendben is van (én ugyanazt az ssid-t használom), tökéletesen müködik, de ha kábellel kötnék bármit a tplinkre, akkor nincs internetelérésem, bár a kapcsolat létrejön. nem is pc-k miatt lenne fontos a dolog, hanem egy iptv-t szeretnék működtetni róla. először azt hittem csak a tv nincs rendben, de a pc-ken sincs net kábelről. a ciscoból természetesen rendben megy. esetleg ha a routerben a dhcp-t kikapcsolnám, akkor működne? - ezt még nem próbáltam - vagy valami más tippet tudtok adni? a router lan portjaival elvileg nincs gond, az asztali pcm kapott a routerből netet amikor az a ciscóra kábellel volt kötve tesztelésképpen.
__
ha a dhcp kikapcsolása a tplinkben a megoldás, akkor manuálban kell beállítsam az ipket, vagy a cisco tudja majd osztani?

bocsi a butaságokért, de először csinálok ilyet életemben.
Előre is köszi, ha tudtok segíteni.

(#64) Giada válasza Giada (#63) üzenetére


Giada
újonc

Na odáig jutottam, hogy a DHCP-t kikapcsoltam az alrouterben, így lanon is van net, az iptv kap ip címet, viszont csak a menü és az epg látszik, kép-hang az nincsen, ezzel szemben, amikor a fő routerhez csatlakoztatom, akkor működik. hiába állítok az igmp proxy-n, nem jó. van valami ötlet? más beállítás esetleg, mai miatt nem megy a tv? elvesztem, azt hiszem. egyáltalán lehetséges?

(#65) GGAllin


GGAllin
tag

üdv!

WDS-t szeretném beállítani egy TL-WR542G és Cisco EPC3925 modem között.. több egyéb probléma mellett :DDD a WEP titkosítással van bajom, csak azzal megoldható a megosztás? :F És ha igen akkor Win 8.1-el és az Androiddal hogyan lehet ezt elfogadtatni? Nem tetszik nekik a régebbi titkosítás..

Köszi, előre is!

bite it you scum !! ~GGA

(#66) Giada válasza GGAllin (#65) üzenetére


Giada
újonc

Szia!

2 napig szivattam magam ezzel a dologgal. Bár a WR542G-t nem ismerem, hogy mit tud, nekem wr841N-em van. 2 nap után arra jutottam, hogy a ciscoban mindent hagytam a régiben. maradt a jól megszokott wpa/wpa2 titkosítás. amit átállítottam benne az midössze a "wireless" menüpont "radio settings" alpontjában a channel volt. automatikusról 11-re állítottam, a tplink-ben ugyanígy. ha jól értelmeztem ezt bármennyire lehet állítani, csak automatán nem szabad hagyni, és meg kell egyeznie a két routerben. (nekem a 11 azért volt szimpi, mert a cisco alapból ezen állt automatikus módban is) a channel width-ot 20mhz-ra állítottam, bár ez lehet alapjáraton is ennyi volt - erre nem emlékszem már. és a cisco beállításáról ennyit. se wds mód, se semmi nem kellett.

a továbbiakban a tp linknek először is adtam egyel nagyobb ip címet, mint a ciscoé. ld: "cisco - 192.168.0.1 --> tplink - 192.168.0.2" amint ezzel megvoltam belőttem a wds módot a tplinkben a wireless settings fül alatt.
rácsatlakoztam a ciscom által sugárzott hálózatra, beállítottam a cisco titkosítását és jelszavát. ugyanezen fülön lehet megadni a router ssid-jét is, ami wds esetén értelemszerűen meg kell egyezzen a ciscoéval, plusz én az országot átállítottam hungary-ra, nemtom szükséges-e, de ha már egyszer itt lakok...
ezen kívül amit még megcsináltam az az volt, hogy a wireless security fülön belőttem itt is a wpa/wpa2-es titkosítást, és ugyanazt a jelszót beírtam, mint a cisco hálózatának jelszava. innentől kezdve működött minden. wifin. (és egy két gépújraindítás és hálózat tulajdonságállítás után, bár ha az ember nem barmol egyfeszt wep és wpa között akkor ezzel nem lehetne gond - ami érdekes, hogy néha sima wpa-ra, néha wpa2-re kell állítanom a laptopomon a hálózat tulajdonságait, ahhoz hogy működjön. eszem nincs hozzá, és csak az egyik laptop csinálja, lehet hogy egyedi hiba)
szóval, ment minden wifin, de kábelesen nem volt net, látszott a csatlakozás, minden rendben volt, de valami mégsem. és itt jött az egyik fenti hozzászólásból az ötlet, amit egyébként a cikk is említ: a tplinkben ki kell lőni a dhcp-t, és hagyni h a cisco rendezze az ipket. innentől lanon is volt net a routerből közvetlenül csatlakozva.

persze az iptv nem megy, dühömben már felhívtam a szuperszervízt, akiktől azt a választ kaptam, hogy "nem volt szerencsém, mehetne, de nem garantálják" segíteni meg nem tudott, de mindegy is. ez már egy más tészta.
remélem tudtam segíteni, szerintem nem hagytam ki semmit, de ha valami nem menne írj nyugodtan!

-G

[ Szerkesztve ]

(#67) GGAllin válasza Giada (#66) üzenetére


GGAllin
tag

Köszönöm a részletes választ :) A főprobléma tényleg az volt, hogy a modembe nem szabad beállítani a WDS-t :DDD legalábbis a TL-WR740N router esetében. a WR542Gnél viszont ha engedélyezem a bridge-t akkor csak WEP titkosítást enged használni(ezen még agyalok egy sort de jobb lenne ha nem kéne WEP-ezni). Valamint a WR740N is csak egy pár percig ment tökéletesen, majd különösebb ok nélkül többé nem lehetett elérni a webes kezelőfelületét :F de a wifit még osztja úgyhogy nem nyúlok hozzá amíg nem muszály :U
a helyet amugy azért kell beállítani mert országonként eltérőek lehetnek a mindenki számára szabadon használható frekvencia sávok.

bite it you scum !! ~GGA

(#68) dealerman


dealerman
senior tag

Üdv :)

Na létrehoztuk két 841nd között a wds kapcsolatot a haverral,működik is stabilan eddig :K
Különböző SSID -névvel használjuk,ez befolyásol valamit ?

Tesztelve a sebességeket :
az AL routeron (ez az enyém) kábelen max sávszél jön,de wifin feleződött kb.
a FŐ router-nél ma megnézzük,hogy wifivel mennyit mérünk,van egy olyan gyanúm,hogy ott is lefelezte

[ Szerkesztve ]

underground techno will never die

(#69) GGAllin válasza dealerman (#68) üzenetére


GGAllin
tag

amennyiben megtalálják egymást nem befolyásol semmit. ha eddig stabilan működött ezután se fog problémát okozni a dolog.
csak a wifi felezte le a sávszélt és ethernet csatlakozással továbbra is a teljeset adja?

bite it you scum !! ~GGA

(#70) dealerman válasza GGAllin (#69) üzenetére


dealerman
senior tag

igen,lan-on teljes jön ! :K

underground techno will never die

(#71) GGAllin válasza dealerman (#70) üzenetére


GGAllin
tag

Az nagyon helyes! :D

Arra ötlet, hogy a modem és egy router között beállított WDS kapcsolat, működik stabilan. A baj csak az, hogy ha a WDS ponton kapcsolódik az eszköz, nem kér jelszót.. Pedig a security fül ugyanúgy van beállítva mind 2 eszközön - SSID + jelszó + titkosítás megegyezik.

bite it you scum !! ~GGA

(#72) toomoo válasza 04ahgy (#5) üzenetére


toomoo
újonc

Szia

Úgy csináltam mindent, ahogy ide leírtad, minden beállítás pont úgy van.

Viszont ha az al-router közelében, ahol csak az al-router jelét lehet fogni, ott ha próbálok csatlakozni a hálózathoz, akkor ez nem lehetséges. Próbál a telefon csatlakozni, de mikor az ip-cím beszerzését akarja akkor ez nem valósul meg, mintha az al-router nem továbbítaná a kérést a fő-routerhez.
Próbáltam fix ipvel csatlakozni, ezután csak az al-routert tudtam pingelni, se a fő-routert, se egy másik gépet a hálózaton(a másik gép a fő router lan portja egyikébe volt csatlakozva), se internet elérés nem volt, hiába volt a WDS beállítva.

Mi lehet ennek az ok? Esetleg valami részletre nem figyeltem oda?

Megjegyzés:
fő-router: TP-LINK Archer C2 AC 750
al_router: TP_LINK TL-WR741ND

(#73) GGAllin válasza toomoo (#72) üzenetére


GGAllin
tag

ha a Wifi beállítások megegyeznek-a WDS vagy Bridge nyilván engedélyezve, az al-router-ben megvan adva, vagy mégjobb ha magától megtalálja a fő-router BSSID-jét, és a DHCP az al-routerben kivan kapcsolva és egy IP címtartományban vannak de nem ütköznek akkor elméletileg mindent beállítottál. De néha szoktak szórakozni hogy nem akarnak együtt dolgozni. A Wifi beállításokról tudsz képet küldeni?

(#5) 04ahgy: Ahogy nekem sikerült beállítani "igazi" WDS-re akkor is két külön wifi csatlakozási pontot lát, csak az al-router SSID-je mögé odabiggyeszti hogy WDS pont..az android legalábbis a Windows 8.1 pedig csak számozza őket, azt nemtudom hogy lehetne megcsinálni amit mondasz hogy tényleg egy hálózatnak lássa az egészet. Mert így kicsit döcögősen megy :U

bite it you scum !! ~GGA

(#74) toomoo válasza GGAllin (#73) üzenetére


toomoo
újonc

itt vannak a képek:

fő: http://kepfeltoltes.hu/150226/fo_router01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

al: http://kepfeltoltes.hu/150226/al_router01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az al-router magától megtalálta és kitöltötte az SSID és a BSSID-t, nekem márcsak a jelszót kellet kiválasztanom és beírnom.

a fő-roter ip-je: 192.168.0.1, az al-router ip-je: 192.168.0.2
igen az al-routerben a DHCP ki van kapcsolva

na nekem nem biggyeszt oda az androidos telom olyat hogy WDS az al-router SSID-je után
direkt olyan távolról próbálok csatlakozni hogy csak az al-router jelét lássa a telefon, ha olyan helyről nézem ahol mind a kettő router jelét látni kéne, ott is csak egy SSID látok, azt amit én adtam meg mind a kettő routerben

04ahogy ezt írta még anno:
"Na, ekkor kapod az igazi WDS-t. Az SSID-k és jelszók ugyanazok, sőt, az eszközök csak egyetlen egy jelet látnak, és mint a mobiltelefon az adótornyok között, észrevétlenül csatlakoznak át egyik routerről a másikra. A DHCP kiosztást is csak egy, a fő router intézi."

én ezt is akarnám megcsinálni :)

[ Szerkesztve ]

(#75) GGAllin válasza toomoo (#74) üzenetére


GGAllin
tag

nekem is így van beállítva és működik a dolog.. igaz egy-két kisebb szépséghibával :DDD ahogy már írtam őket. amugy az SSID-t meg a jelszavadat nyugodtan kitakarhattad volna :U
ha a WDS pont LAN portrjára csatlakozol akkor sem tudod pingelni a fő-routert?
kapcsold ki a beépített tűzfalakat egy próba erejéig, hátha azok fognak valamit.

bite it you scum !! ~GGA

(#76) RONEX


RONEX
csendes tag

Sziasztok!

A fent leírtak alapján beállítottam egy ilyen WDS bridge-t, két TP-Link router között.
A két routeren megegyeznek a következő beállítások SSID, titkosítás, jelszó, csatornaadatok.
A fő-router ip címe 192.168.1.1, az al-router ip címe 192.168.1.2.
Az al-routeren a DHCP ki van kapcsolva.
Az al-routeren WDS státusz run-t ír, és működik is tudok rá csatlakozni wifin pl. telefonnal.

A problémám a következő, naponta többször is megszakad a internet kapcsolatom (WDS bridge előtt nem volt gondom vele).
Voltam a internet szolgáltatónál bent, és ők azt mondták, hogy a modem több MAC address-t lát egyszerre (4-5 darabot). És csak kettőnek tud IP címet adni egyszerre, így időnként nem a WAN-ra kötött router kapja meg az IP címet a modemtől. Még azt is mondták, hogy a LAN-on lévő MAC address-ek valahogy átkerülnek a WAN oldalra (ezért láthat több MAC address-t a modem), és emiatt nem mindig a modemre kötött routernek osztódik ki az IP cím. "Hálózatom" kb. így néz ki: van egy kábel modem amire rá van kötve egy router UTP kábellel, erre a routere meg egy pc van kötve szintén UTP kábellel. Van még egy másik router egy másik szobában, amin be van állítva a WDS. Nem teljesen értem, hogy hogyan láthat a kábel modem több MAC address-t, ha fizikailag csak egy router van rákötve.

Esetleg, ha valakinek lenne valami ötlete, vagy megszakértené a fentieket, azért nagyon hálás lennék!

[ Szerkesztve ]

(#77) rammstein99


rammstein99
csendes tag

Köszönöm szépen, nagyon jó leírás!

We're just enthusiastic about what we do. //revolut,paypal,btc,transferwise//

(#78) HalasKYO


HalasKYO
aktív tag

Megpróbáltam a leírás szerint, de nem akar sikerülni.
A routerek:
Main router: TP-Lnk WDR4300 stock firm
ASUS WL_520 GU DD-wrt
A gondom, az hogy a DD_WRT nél nincs olyan hogy keresés a WDS fülön, csak be lehet írni MAC et és megadni a csatlakozás típustá point to point vagy LAN.
Valaki próbált már DD_WRT n ?
Mert a Wireless fül alatt van olyan a Basic Setup nál, hogy repetear bridge, de ez nem igazi WDS,

Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

(#79) Out


Out
addikt

Tegnap én is ezzel a WDS Bridge nevű dologgal próbálkoztam, de nem jött össze. Van egy UBEE EVW3226-os UPC-s modemem és egy TP-Link WR941ND router gyári legfrissebb szoftverrel. Megcsináltam az itt leírt dolgokat, de nem jártam sikerrel, illetve egyszer azt hittem, hogy igen, de mégsem. Szóval, ha a TP-link-en a DHCP-t engedélyeztem, akkor tudtam telefonról rácsatlakozni a hálózatra, de internet nem volt. Viszont ha nem engedélyeztem a DHCP-t, akkor csatlakozni sem tudtam. Lehetséges, hogy az UBEE modem nem hagyja magát vagy ott is állítani kellene valamit?

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#80) HoryThePooh


HoryThePooh
aktív tag

Kösz Zicky és mindenki!
A leírás alapján sikerült összeházasítanom a régi megunt öreg vacak :DDD TP-1043 v.1-t és az új lovag TP-WDR4300 -at. DHCP szerintem nem kell az Al router-re, sztem. Szépen összedolgoznak anélkül is :C

[ Szerkesztve ]

The one who has a true friend doesn't need a mirror :)

(#81) Harpagon


Harpagon
csendes tag

Szuper leírás , simán ment a 2 db TP-Link router összehozása. (Fő: Archer C20i , Al: WR741ND)
Egyetlen probléma hogy az al routeren nincsen titkosítás!
Minden a leírás szerint van beállítva és meg is néztem többször is hátha valami elkerülte a figyelmem.
Egyelőre semmi.. Valakinek volt hasonló gondja vagy mit lehetne még tenni?

(#82) Harpagon válasza Harpagon (#81) üzenetére


Harpagon
csendes tag

Balek voltam , megoldva. Még egyszer köszi a részletes leírást :-)

(#83) benga83


benga83
csendes tag

Sziasztok! Lenne pár kérdésem! Van 1 modemem tl-mr3220 ő iosztja a netet illetve van a régi tp link tl-wr340gd amit most megtaláltam és összzekötném a 2-t. Nem vagyok pc guru és amikor be akarok lépni a régibe mindig az újba lép bele mert ugyan az az ip cím hogy csináljam hogy be tudjak lépni a régibe össze kössem a pcvel lanon? Előre is köszönöm a válaszotokat, ha tudtok részletesen írjátok meg mert nem vagyok ezen a téren nagy guru. Köszi a segítséget. Bandi

(#84) benga83


benga83
csendes tag

Hello! siker majd net eltünt és reset és vissza a kezdethez (Y) jeeee kalapáccsal akarom szétverni ezt a szart :D

(#85) Harpagon válasza benga83 (#84) üzenetére


Harpagon
csendes tag

Én se vagyok májer de úgy csatlakoztam a régebbi routerhez hogy simán bedugtam a konnektorba és annak a wifi jelére csatlakoztam. Ekkor beléptem az alap ip-re és ott új fix ip-t adtam a routernek.

(#86) ugux


ugux
tag

Sziasztok,

nincs kérdésem, csak szeretném leírni nálam hogyan volt, mert talán segítség lesz valakinek.
3 nap után sikerült a WDS bridge beállítás 2 db TP link routerrel.

Fő router: TL WR841ND
Al router: TL 340GD

minden a leírás szerint csináltam, ezeket most nem részletezném. A gond az volt, hogy a régi routerben nem teljesen olyan a WDS beállítás mint az itt leírtaknál. nincs más csak egy Enable Bridge gomb, ahol aztán nem lehet mást tenni csak megadni max 9 db MAC Adress-t. (nincs semmi gomb ami kikeresi a látható eszközöket...stb)

Emiatt nekem fordítva kellett csinálnom a folyamatot. az AL routerben megadtam a Fő router MAC azonosítóját, a többi beállítás a leíárs szerinti, azonos jelszó, DHCP kikapcsolva...stb illetve még annyi hogy csak a régi fajta WEP titkosítást támogatja. Ehhez ez 128 bit-es (13 karakteres) jelszót adtam meg.

A csavar:
A fő routerben be kellett kapcsolni a WDS Bridge funkciót, és beállítani a kereső gombbal az alróuter adatait.

Újraindítást után látszótt a fő routernél a WDS Status: Run, az alruternél pedig a Státus részen nincs is ilyen kiírás...
de a kapcsolat él és szépen működik.

Szóval nekem a leírásokkal ellentétben Fő routernek is WDS-esnek kellett lennie és használni is kellett ezt a funkciót.

(#87) robogos10


robogos10
aktív tag

Sziasztok ez a leírás azt jelenti hogy routerről routerre lehet osztani netet wifin keresztül?

(#88) ecchphoto


ecchphoto
csendes tag

Én egy régi sima TP ruterhez csatlakoztam, melyen 70 fokos TP tepsiantenna figyelt, 9 dB-es. .1.1 konfogon. Amivel rámentem wds surveyvel, egy WR841N. Ennek címe .1.40 volt, eltérő SSID s jelszó, végül DHCP kikapcs. A mobilok, laptopok ugyanugy megkapták a förutertől az IP címet, pedig az alruteren lógtak,tehát ez ugyanugy működött, mintha survey helyett LAN-LAN kábellel kötöttem volna össze a két ruter, amiben wifi-switchnek szoktam hivni az alrutert. Ilyenkor az passzív, lanjain switchel a hálózatban, de wifin is ugyanugy. A WDS jelfelhö volt az ami eddig nem ment, mert nem voltam elég tájékozott. Tehát az alruternek nem kell dhcp képesnek lenni, csak irjuk fel mi volt a saját cime,ha kesobb konfigolni akarjuk.

[ Szerkesztve ]

-=ecchphoto=-

(#89) ecchphoto válasza robogos10 (#87) üzenetére


ecchphoto
csendes tag

Jaja, erről irtam én is egy példát.

-=ecchphoto=-

(#90) ecchphoto válasza Giada (#66) üzenetére


ecchphoto
csendes tag

Ahol épitgettem a wifi lefedést, egy apartmanszeru alberletben, az ip tv boxokat nem bolygattuk, mentek switchröl, s csak a wifit hidaztuk. Valoban szorakozik az iptv, ha leválasztódik, pedig elvileg nem..

-=ecchphoto=-

(#91) robogos10 válasza ecchphoto (#89) üzenetére


robogos10
aktív tag

a fő ruteren is kellene állítani valamiket mert ez sajna nekem nem volt eléggé világos ? :)
Már próbálkoztam vele de valamiért nem volt net

(#92) skul0


skul0
aktív tag

Üdv!

Nagyon tetszik az írás! Éppen ezért szerettem volna megvalósítani, de nem jött össze, így a segítségetek kérném. A fő router egy Alcatel Lucent, amit a szolgáltató adott, az al router pedig egy TP-Link (WR841ND). Beállítottam mindent, sikerült is elérni hogy a két router egy hálózatot szórjon, azonban internet nincs az így létrejött hálózaton.
A fő routeren nem sikerült az IP-t megváltoztatni, így az a 254-es címen van, így pedig nem tudom az al routert a következő címre tenni. Lehetséges, hogy ezért nem működik? Tud esetleg valaki bármi módszert a fő router IP címének megváltoztatására a gyári felületen kívül is?

(#93) Pubszon


Pubszon
veterán

Üdv.
Van 3 routerem:
A fő: D-Link DIR-655
és két további: TP-Link TL-WR741N és D-Link DIR-600
Remekül működnek, kábellel vannak összekötve egy hálózatban vannak, a fő ossza az IP-t, stb, a többi csak switch-ként működik és mind szór WiFi-t, de mind külön SSID és jelszóval.
Legalább a 2 másodlagosat hogy lehetne WDS-el egybe hozni? A TP-Link tudja, a másik kettő szerintem nem.
Lehetséges?
Köszi.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#94) Csehis válasza Zicky (#13) üzenetére


Csehis
csendes tag

Köszönöm a leírást. Szinte végig olvastam a fórumot, de az én problémámra nem találom a választ, így szeretnék tőletek segítséget kérni.
Adott egy tp-link archer C5 AC1200 v2-es router és egy TP Link WR740n router, szeretném wds funkcióval megosztani a wifi hálozatot. A probléma az, hogy hiába állítom be a leírás alapján, a 740-en nincs net se LAN-on se Wi-Fi-n. Mit ronthatok el? Sőt amíg kábellel a 740-es csatlakozik a szgéphez (hálózathoz) a fő routeren C5 sincs net. Ahogy én laikusan látom a c5 nem oszt ki ip címet egyáltalán a 740-nek. Minden más tökéletesen megy. :F

(#95) Rafypowa


Rafypowa
újonc

Sziasztok!

A leírás alapján sikerült létrehozni bridge kapcsolatot két router között. A gondom az lenne, hogy az al router rebootolásától számítva kb. 20 másodpercig szó szerint "szárnyal" az internet, majd ez után egy csapásra eltűnik és hirtelen a DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET hibaüzenetet kapom a kedves böngészőmtől.

Valaki valami tipp?

Előre is köszönöm!

(#96) kovgab


kovgab
aktív tag

Tök jó az írás, pont kapóra is jön...
THX !

Ká Úr

(#97) FazekasOS


FazekasOS
csendes tag

Hello!

Követtem a leírásban foglaltakat, és össze is hoztam a WDS-t, kiírja, hogy "Run",de az ALrouter nem sugároz internetet, csak a jelet látni. A FŐrouter működik. Valami javaslat/megoldás?

(#98) Bdanyy válasza FazekasOS (#97) üzenetére


Bdanyy
addikt

Hello!

Nekem is hasonló a helyzet. A fő router egy upcs mercury ch7465lg, az al meg egy tp-link tl 1043nd v1. Beállítottam az ipket, 192.168.0.1 illetve 0.2-re, ugyanazt a csatornát, ssid-t, jelszót mindkettőn, a tp-link webfelületét el is érem, ha a mercuryra csatlakozom, de ha a tplinkre próbálok, akkor ha a dhcpt kikapcsolom nem kapok ipt, ha bekapcsolom, akkor csak netem nincsen, és visszafelé a mercuryt pingelni sem lehet. DNSt meg gatewayt is próbáltam a mercuryra állítani, az sem segített.

Mivel érdemes még próbálkozni?

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#99) szkita


szkita
tag

Sziasztok. Na nekem meg az az öjbödi terv (értsd ördögi csak így aranyosabb) született meg a fejemben, hogy a huawei hg655d home gatewayomra kábellal összekötöm az smc wbr14s-n4 routerem hogy legyen az erkélyen is jel. Az úgy szuper lesz igaz?

(#100) Parson válasza Pubszon (#93) üzenetére


Parson
addikt

Hi! Ezt sikerült közben megoldanod? Nekem pont ugyanez a problémám.
Kábellel van egy gerinchálózat, amin a wi-fi routerek amolyan access point-ként üzemelnek, viszont külön-külön Wi-Fi-ként. Miként lehetne egy nagy közös lefedettséget adni az egész területnek a két külön helyett?? :R

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.